• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce,ağız aramak mı yoksa niyet başka mı ??

KAYIPSEHIIR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
188
36
38
arkadaşlar çıkamadım işin içinden,farklı bakış açısı farklı yorumlarınızı beklıyorum...eşimle ,evlenirken iki tarafında desteği olmadan evimizi kurduk,ikimizin aileside ,güçleri olmadığı için bişey yapamadı..ben sürekli çalıştığım için kendime,çeyizlik hiçbirşey alamadım,zaten az kazanıyordum bunuda evimizin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçlarım için kulanıyordum.evlenmeden önce,eşimle açıkça konuşmuştuk,biraz bekleyelim ben ,benım adıma üstüme düşen neyse onu yapıyım alıyım,sonra laf olur dedim..eşim ben aileme kefilim kimse laf söz edemez,başkasıda derse gereken cevabı alır ,sana laf ettırmem demişti...
uzun zaman sonra bir toplulukta,kv.kızkardeşi hiç beklemediğim bir anda ,varlıktan yokluktan konuyu bize getirip ,x yaptı herşeyi.eşimin ailesinden bassederek ,''kenarda yokkii,herşeyi x yaptıııı,dedi,ben ''kv.kızkardeşine,anlayamadım,ne demek istiyorsun,dedikçe...''öyle işte,deyip gururlanıp çirkin bi edayla bacak bacak üstüne attı,konuşmanın peşini bırakmadım,''ne demek istiyorsun ,açıkça söyle ,neymiş yapılan ,biz beraber yaptık dedim,''çatık kaşlı sinir olmuş bi şekilde '' hayır x yaptı xxx, deyip gözlerini tavana çevirdi,ben ööylece kaldım ,demekki ona fısıldanmış yada bırınden duymuş ki bu kadar emin konuşuyor,diye kendı kendıme düşündüm,yerın dıbıne gırdım orda...kv. çağırıp kızkardeşin neyi ima etti,kimden ne duymuşta benım yüzümü öne eğdirdi ,diyemedim..şok oldum,
bi süre sonra kv.gidince durumu oldugu gıbı anlatıp onu dınledım sessızce.sonra eve dönünce eşime açıtım konuyu ''neden yüzüm yere eğdirildi,konuşmuştuk bunu dedim...
şuan işin içinden çıkamıyorum,eşim uzun zaman geçmesine rağmen hiçbirşey yapmıyor,kv.. konuyu ''bi daha laf söyleyene lafınızı verın,ezdirmeyınlerle'' konuyu kapattı....ben kii haklıysam lafımı esirgemem,yerıne göre konuşurum,korkmam gelecek tepkilerden..

kendimi gerçekten kötü hissediyorum,zaten evimizin tüm masrafları eşimin tarafından oldu yardım edemedım,ama keşke onu dinlemeseydımde bikaç parça bişeyler alsaydım,bugun yüzüm yere eğilmeseydı...

sorum şu arkadaşlar.... kv..ben bı kışıyle dertleşirim oda herderdımı bılır,oldugu yerde kalır ,ben bişey demedım kızım dıyor,(dertleştiği görümcesi,lafı söyleyen kızkardeşi) kim burda kendini kurtarma peşinde,eşimle aram çok kötü oldu,bebek yapmaya karar vermişken tekrar çalışmaya geri döndüm,(bebek olduktan sonra eşim işyeri açmayı kabul etmişti)şimdi işyerimi kendim açmak bidaha laf yemek istemiyorum,kendım kazanıp kendım bişeyler yapmak ıstıyorum,bebek konusuda askıya alındıgı için eşim baskı yapmaya başladı,önce bebek diye..off kafam karışık yargılamadan '''önce bebekkkk '''demeden yorum yapın objektif olun arkadaşlar

bende evlenirken bişey yapamadım canım aynı senin gibi herşeyi eşim yaptı ben çok üzüldüm ailem hem bişey yapmadı (sadece eskiden kalma bikaç çetik eski oyalı türlbent nevresim yorgan gibi şeyler verdi annem onlarıda yenilemeye çalışıyorum şuanda) hemde eşime onu yapacaksın bunu yapacaksın dedi nişan kına hiç bişey yapmadılar bu durumu ne eşim ne ailesi yüzüme vurmadı ama ben allah razı olsun eşim yaptı hiçbişeyde gözümü koymadı diyorum sürekli keşke böyle olmasaydı ikimiz içinde kötü bi durum madem çom üzüyo bu konu seni çalış canım kimseye muhtaç olma kafan dik olsun bebekte olur inşallah kaynanan falan bakar sen çalışırsın

arkadaşlar çıkamadım işin içinden,farklı bakış açısı farklı yorumlarınızı beklıyorum...eşimle ,evlenirken iki tarafında desteği olmadan evimizi kurduk,ikimizin aileside ,güçleri olmadığı için bişey yapamadı..ben sürekli çalıştığım için kendime,çeyizlik hiçbirşey alamadım,zaten az kazanıyordum bunuda evimizin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçlarım için kulanıyordum.evlenmeden önce,eşimle açıkça konuşmuştuk,biraz bekleyelim ben ,benım adıma üstüme düşen neyse onu yapıyım alıyım,sonra laf olur dedim..eşim ben aileme kefilim kimse laf söz edemez,başkasıda derse gereken cevabı alır ,sana laf ettırmem demişti...
uzun zaman sonra bir toplulukta,kv.kızkardeşi hiç beklemediğim bir anda ,varlıktan yokluktan konuyu bize getirip ,x yaptı herşeyi.eşimin ailesinden bassederek ,''kenarda yokkii,herşeyi x yaptıııı,dedi,ben ''kv.kızkardeşine,anlayamadım,ne demek istiyorsun,dedikçe...''öyle işte,deyip gururlanıp çirkin bi edayla bacak bacak üstüne attı,konuşmanın peşini bırakmadım,''ne demek istiyorsun ,açıkça söyle ,neymiş yapılan ,biz beraber yaptık dedim,''çatık kaşlı sinir olmuş bi şekilde '' hayır x yaptı xxx, deyip gözlerini tavana çevirdi,ben ööylece kaldım ,demekki ona fısıldanmış yada bırınden duymuş ki bu kadar emin konuşuyor,diye kendı kendıme düşündüm,yerın dıbıne gırdım orda...kv. çağırıp kızkardeşin neyi ima etti,kimden ne duymuşta benım yüzümü öne eğdirdi ,diyemedim..şok oldum,
bi süre sonra kv.gidince durumu oldugu gıbı anlatıp onu dınledım sessızce.sonra eve dönünce eşime açıtım konuyu ''neden yüzüm yere eğdirildi,konuşmuştuk bunu dedim...
şuan işin içinden çıkamıyorum,eşim uzun zaman geçmesine rağmen hiçbirşey yapmıyor,kv.. konuyu ''bi daha laf söyleyene lafınızı verın,ezdirmeyınlerle'' konuyu kapattı....ben kii haklıysam lafımı esirgemem,yerıne göre konuşurum,korkmam gelecek tepkilerden..

kendimi gerçekten kötü hissediyorum,zaten evimizin tüm masrafları eşimin tarafından oldu yardım edemedım,ama keşke onu dinlemeseydımde bikaç parça bişeyler alsaydım,bugun yüzüm yere eğilmeseydı...

sorum şu arkadaşlar.... kv..ben bı kışıyle dertleşirim oda herderdımı bılır,oldugu yerde kalır ,ben bişey demedım kızım dıyor,(dertleştiği görümcesi,lafı söyleyen kızkardeşi) kim burda kendini kurtarma peşinde,eşimle aram çok kötü oldu,bebek yapmaya karar vermişken tekrar çalışmaya geri döndüm,(bebek olduktan sonra eşim işyeri açmayı kabul etmişti)şimdi işyerimi kendim açmak bidaha laf yemek istemiyorum,kendım kazanıp kendım bişeyler yapmak ıstıyorum,bebek konusuda askıya alındıgı için eşim baskı yapmaya başladı,önce bebek diye..off kafam karışık yargılamadan '''önce bebekkkk '''demeden yorum yapın objektif olun arkadaşlar

Canım hiç kafana takma... Benım de aılemın borçları vardı,eşimin ailesi ''siz hiçbirşey yapmayın a'dan z'ye ne eksikse biz yaparız'' dediler.. Annem ve babam '' olmaz öyle şey ben kızımınelimden geldiğince herşeyını yapıcam '' dediler... Ve erteledik.. Eşim hadi artık evlenelım ailenden hiçbirşey istemiyorum sadece senınle evlenmek istiyorum demişti... Biz sonuc olarak herşeyı bekledık ve allaha şükür herşeyim oldu... Nitekim bazı seylerı sen çeyızını yapsan da yapmasan da herşeye bir kılıf uyduruluyor... Çeyizini yapsaydın yuzune aa çok güzel diyipte arkandan aaa neler getirmiş diyebiliyorlar... Nitekim benımde öyle olmuştu... Annem çeyizimde nişanımda dugunde ne alındıysa bana, annem eşime de aynısını aldı... Ama sonuç olarak kımseyı memnun edemezsin.. Sen kımsenın lafına bakıpta ne kendını nede eşinin canını sıkmamaya çalış... Sonuçta bizler eşyalarla değil eşimizle evlenıyoruz.. Demem o ki bır daha bu konu acılırsa kesınlıkle lafını esirgeme, koy lafını ortaya! Eşine de bir daha bu konu açıldığında önceden söylediği sözü ona ilet.. Ve sizin yuvanıza hiç bir kimsenin karışmasına hakkı yok.. Biz çeyiz alışverişinde annem herşeyden alırken eşimin yengesi döndü böyle yaptı x bu kadar eşya alma nasıl olsa gelecek dedi... Sonuc olarak hıcbırsey gelmedı... Kı ben kımseden bısey beklemem... Hıc sıkma o guzel canını ...Madem ki kv kardeşi çok biliyor herşeyi o kadar konuşçağına bıseyın ucundan tutup eşya konusunda destek cıksaydı... Aman canım bosver ınsanları memnun etmek cok zor inan...

bende evlenirken bişey yapamadım canım aynı senin gibi herşeyi eşim yaptı ben çok üzüldüm ailem hem bişey yapmadı (sadece eskiden kalma bikaç çetik eski oyalı türlbent nevresim yorgan gibi şeyler verdi annem onlarıda yenilemeye çalışıyorum şuanda) hemde eşime onu yapacaksın bunu yapacaksın dedi nişan kına hiç bişey yapmadılar bu durumu ne eşim ne ailesi yüzüme vurmadı ama ben allah razı olsun eşim yaptı hiçbişeyde gözümü koymadı diyorum sürekli keşke böyle olmasaydı ikimiz içinde kötü bi durum madem çom üzüyo bu konu seni çalış canım kimseye muhtaç olma kafan dik olsun bebekte olur inşallah kaynanan falan bakar sen çalışırsın

yorumun için teşekkür ederim,aynı senın gıbı annemde evden bıkaç parça bısey verebıldı biz eşimle zaten yuvamızı birlikte kurduk,hiç aşırı isteklerim olmadı,o anki bütçemiz neyse ona göre eşyalarımızı aldık,salon takımım bile çok tanınan bir marka....daha sonra kendı evimizi alırsak ona göre daha ıyısını alır birlikte öderiz dedim,lafımı esirgemem laf söyletmem de kendıme nedense o an kötü oldum bişey dıyemedım,çünkü okadar kendınden emındıkıı,mutlaka bırı ya soyledı yada o başkasından öğrendı...çalışmaya şimdi tekrar döndüm bu seferde eşim bebek olmayacak diye bana baskı yapmaya başladı,eşime ''gördük olup bıtenlerı,ben daha yolun başında söylemiştim,nasıl çıktı şimdi dedım...annem yalınız yasıyor kardeşimin oğluna bakıyor,ara sıra bana gelırdı 1-2 gecelık sımdı kadında gelemıyor,bununda lafı ediliyordur diye,yanı anlıycan ne kendı annem ne kv.bebek bakamaz,(daha önceden bı ıkı lafı olmustu bakma konusunun,kv.bız bakamayız bız anca severız ,dıyeaçıkça lafı sokmustu...:19:çalışssam,bi türlü çalışmasam bi türlü ,kimse destek olmuyor daha cok isteklerde bulunuyorlar...

Karı koca arasında ayrım mı olur, sana ne ki abinin bir sıkıntısı yok deseydin.

kv. durumu bazı sağlık nedenlerıyle bozuktu zaten,eşim iyi kazanıyor.tüm yükün altına kendı gırdı,lafı söyleyen hanım bozmasıda kenarlarında yuklu bırıkımlerı olan paracı ınsan musveddesı..kendı can ablasının yoklugunu küçümseyen bır tıp...ben bunları bılıyordum zaten yanı kısılerı azcok tanıyordum,ancak o nerden bılıyorkı böle emın konusuyor dıye ıcım içimi yedı günlerdır,herşeyı x yaptı,dıyınce tepem ettı,hayır beraber yaptık dedım bakımm neler sölıycek,hayırr x yaptı dıyıp çirkin bı yuz ıfadesıyle başını çevırdı,
kızdığım nokta sadece eşim veailesi biliyor durumu,başka kımseye açıkça anlatılmadı ,dıye baba söylenmesı,bunu hazmedemıyorum ben,şimdi çalışmaya döndüm tekrar,bebek durumu askıya alındıgından eşimde cephe aldı,baskı yapmaya başladı

ben de bu tarz şeylerden korkarım...bi arkadaşın dediği gibi kimseyi memnun edemezsin, eşinle aranı bozma, konusu geçerse, biz sorun yapmıyoruz halimiz de ortada kimse halinden şikayetçi değil de, kime neymiş...

tamam belki bu konuda hassassınız ama çok tepki vermişsiniz.
beni almak kolay mı yapcak tabi deyip geçseydiniz.
pire için yorgan yakılır mı arkadaşım,çocuk yapmaktan niye vazgeçiyorsun.
bırakın kim ne derse desin.sizin yeriniz de olsam anneme de haftada 2 gün yerine 5 gün gel derim.
kimsenin lafı benim annemi evimden uzaklaştıramaz ve çocuk hayalimden vazgeçiremez.
olmadı doğuma kadar çalışın .hem doğum parasıda alırsınız ,hemen hamile kalıp kalmayacağınızda belli değil.

Canım hiç kafana takma... Benım de aılemın borçları vardı,eşimin ailesi ''siz hiçbirşey yapmayın a'dan z'ye ne eksikse biz yaparız'' dediler.. Annem ve babam '' olmaz öyle şey ben kızımınelimden geldiğince herşeyını yapıcam '' dediler... Ve erteledik.. Eşim hadi artık evlenelım ailenden hiçbirşey istemiyorum sadece senınle evlenmek istiyorum demişti... Biz sonuc olarak herşeyı bekledık ve allaha şükür herşeyim oldu... Nitekim bazı seylerı sen çeyızını yapsan da yapmasan da herşeye bir kılıf uyduruluyor... Çeyizini yapsaydın yuzune aa çok güzel diyipte arkandan aaa neler getirmiş diyebiliyorlar... Nitekim benımde öyle olmuştu... Annem çeyizimde nişanımda dugunde ne alındıysa bana, annem eşime de aynısını aldı... Ama sonuç olarak kımseyı memnun edemezsin.. Sen kımsenın lafına bakıpta ne kendını nede eşinin canını sıkmamaya çalış... Sonuçta bizler eşyalarla değil eşimizle evlenıyoruz.. Demem o ki bır daha bu konu acılırsa kesınlıkle lafını esirgeme, koy lafını ortaya! Eşine de bir daha bu konu açıldığında önceden söylediği sözü ona ilet.. Ve sizin yuvanıza hiç bir kimsenin karışmasına hakkı yok.. Biz çeyiz alışverişinde annem herşeyden alırken eşimin yengesi döndü böyle yaptı x bu kadar eşya alma nasıl olsa gelecek dedi... Sonuc olarak hıcbırsey gelmedı... Kı ben kımseden bısey beklemem... Hıc sıkma o guzel canını ...Madem ki kv kardeşi çok biliyor herşeyi o kadar konuşçağına bıseyın ucundan tutup eşya konusunda destek cıksaydı...

yaşımız ufak değil ki önemsemeyelım olgun ınsanlarız ama laflar ağrına gıdebılıyor ınsanın,bu konunun lafı açılmayacagına ,benım kımseden bılaf duymayacagıma söz vermıstı eşim,senın durumunda da dediğin gıbı yaranamzassın ama gun gelır lafın hazır olur,yuzun yerde kalmamaış olur,anne babanın yaptıgı çok doğru,iyiki beklemıssınız,benım baba yok ,ılgısızın tekı,annem desem elınde ne varsa uc beş onları verdı ,kv. kardeşi paragöz,kenardaki parasını sürekli söyleyen kibirli biri,ayy Allahh tan o kişi bıişe karışmamış kaldıkı eşim karıştırmaz hep kendı yaptı.kazancı ıyı oldugundan,yapılanı yarın öbur gun söylerler dıye...
eşimle aramız soğumaya başladı işte işin kötüsü,çalışmam bebek konusunu askıya alıcak,ben laf yememek için işimi kendı ımkanlarımla kurmak ıstemem...iyice işin içinden çıkılmaz hal aldı iştee:19:

ben de bu tarz şeylerden korkarım...bi arkadaşın dediği gibi kimseyi memnun edemezsin, eşinle aranı bozma, konusu geçerse, biz sorun yapmıyoruz halimiz de ortada kimse halinden şikayetçi değil de, kime neymiş...

insanlar çekemiyor işte ,biri mutlu olucaksa,kaldı kı kısa bır zamanda eksıksız bır ev kurulmuşsa,ben çeyızımı yapsaydım hiç değilse lafım olurdu bugun soze sözle cevap verırdım,çalıştım okadar ,sokağa atmadım evıme baktım,bekleyelım bana ne düşerse onu yapım laf olur dedım yarın obur gun,ama ne yediğim lafın hesabı soruldu.....
evlenecek arkadaşlar ,okusunlar bunları ,sonradan çok sıkıntı oluyor ...şimdi işimi kendım kurmak ıstıyorum,bebek olmayacagı askıda kalacagı için eşim istemıyor,aramız soğudu ,biliyorum yarın da bunun lafı edılecek işinide x kişi kurdu ,dıye...

Anlattıgınızı yaşayan birini tanıyorum onu da k.v'si insanların içinde rencide etmişti, evlenmeden önce canım cicim güzel kızımdı...kız bana anlatırken ne kadar üzgündü ya, yıllar geçti hala unutamadım ağlayışı gözümün önünde...tek kelimeyle çok basit insanlar bunun lafını yapanlar bence hiç takmayın...bi kere kültürlü, aklı başında bi insan olsa bu şekilde davranmaz...ben de yeni evliyim, annemle babam her şeyin en en iyisini aldı, onların üzerine düşen her şeyin parasını eşim ödemesine rağmen görümcem vızıldanıp ondan bundan kısmaya kalktı...hemen haddini bildirdim sen kimsin de karışıyosun diye...elmas takım alınacaktı düğünde, eşim tamam dedi görümcem araya girip olmaz o çok para almayalım bilmem ne dedi, gidip 20,000 TL'lik takı aldırdım üstüne de eşim 10,000 TL'lik düğün hediyesi aldı...Elmas yüzüğü de annemle babam taktı düğünde kapak oldu onlara...Şimdi ağızlarını açıp bi kelime söyleseler mahvederim onları...ama bu durumda bile karışmaya çalışan bi cadı görümce vardı yani...yani ne yaparsanız yapın susmazlar, ama arada hadlerini bildirmek şart...

şartlar öyle gerektirmiş öyle olmuş demekki sende bunu gurur yapma bence
evet eşim yaptı herşeyi de gitsin
sen bunu kapatmaya çalıştıkça daha yanlış görülürsün.....

Kesinlikle hamilelik düşünmeyin eşiniz ısrar etse dahi.
Eşler arasında sen yaptın,ben yaptım mı olur.imkanı olan yapacak tabikide
siz zaten evliliği ileri tarihe atmayı düşünmüşsünüz.moralinizi hiç bozmayın

tamam belki bu konuda hassassınız ama çok tepki vermişsiniz.
beni almak kolay mı yapcak tabi deyip geçseydiniz.
pire için yorgan yakılır mı arkadaşım,çocuk yapmaktan niye vazgeçiyorsun.
bırakın kim ne derse desin.sizin yeriniz de olsam anneme de haftada 2 gün yerine 5 gün gel derim.
kimsenin lafı benim annemi evimden uzaklaştıramaz ve çocuk hayalimden vazgeçiremez.
olmadı doğuma kadar çalışın .hem doğum parasıda alırsınız ,hemen hamile kalıp kalmayacağınızda belli değil.

söylenecek lafımı esirgemem de ,o an şok oldum açıkçası,yoksa kenardakı parasını söyleyerek laf sokana lafım en ağır şekılde hazırdır her zaman ,oğlunu genç yaşta kaybetmiş,sağlığı bozulmaya başlamış...derdım laflar ağzıma geldı arkadaşım,kenardakı paran sağlımığımızı kaybettiğimiz sevdıklerımızı geri getırmıyor ne yazıkkk dıye,ama dedım ya dondum o an
annem rahat edemıyor,kv.zaten laf arasında bunu da bı ara ıma etmıstı,ben sağlık vs.. sözkonusu olmadıgı zamanlarda yatılı kalmam bı yerde dıye....
bende istıyorum eşimle evladımız olsun ama ,işimi kendı tırmaklarımla kurmam ,bunca laftan sonra en mantıklısı gıbı gelıyor,bılıyorum cunku yarında x kurdu ,sen naptın denecek....işim doğum parası alınacak bi iş değil,memuriyet durumu değil yanı,şimdi işimi ben kurucam laf ıstemıyorum artık dıyorum eşim hemen bebek olmasını istıyor,annem açıcak işimi kuramyım dıyorum ben rencıde ettırmem kendımı kocan dururken olmaz dıyor,yanı işin elle tutulacak yanı kalmadıı...baskı baskı nereye kadar

Anlattıgınızı yaşayan birini tanıyorum onu da k.v'si insanların içinde rencide etmişti, evlenmeden önce canım cicim güzel kızımdı...kız bana anlatırken ne kadar üzgündü ya, yıllar geçti hala unutamadım ağlayışı gözümün önünde...tek kelimeyle çok basit insanlar bunun lafını yapanlar bence hiç takmayın...bi kere kültürlü, aklı başında bi insan olsa bu şekilde davranmaz...ben de yeni evliyim, annemle babam her şeyin en en iyisini aldı, onların üzerine düşen her şeyin parasını eşim ödemesine rağmen görümcem vızıldanıp ondan bundan kısmaya kalktı...hemen haddini bildirdim sen kimsin de karışıyosun diye...elmas takım alınacaktı düğünde, eşim tamam dedi görümcem araya girip olmaz o çok para almayalım bilmem ne dedi, gidip 20,000 TL'lik takı aldırdım üstüne de eşim 10,000 TL'lik düğün hediyesi aldı...Elmas yüzüğü de annemle babam taktı düğünde kapak oldu onlara...Şimdi ağızlarını açıp bi kelime söyleseler mahvederim onları...ama bu durumda bile karışmaya çalışan bi cadı görümce vardı yani...yani ne yaparsanız yapın susmazlar, ama arada hadlerini bildirmek şart...

haklısın canım,ne guzel ailen yanında sana destek olmuş,baba dediğim ilgisiz yuzunden oldu zaten ne olursa,annem ev hanımı ne kadar yapsın kı kadın,ben çalıştım evımın ihtıyacına harcaddım,sokağa atmadım,faturaları,pazar parasını düşündüm hep,bu durumda nasıl çeyız yapsaydım..
mutlu yuvayı gorup hasatlenenlere dımdık dururken ,eşimle aramız bozuldu soğudu,çocuk olmassa işini kurmam tehditlerimi ararsın,anneme yardımcı olamam buna canım yanar ağlarım...nerden tutacagımı şaşırdım

Kesinlikle hamilelik düşünmeyin eşiniz ısrar etse dahi.
Eşler arasında sen yaptın,ben yaptım mı olur.imkanı olan yapacak tabikide
siz zaten evliliği ileri tarihe atmayı düşünmüşsünüz.moralinizi hiç bozmayın

benım ailemde gormedım zaten duymadım,yapılan edılen söylensın,şimdi yıne laf yememek ıcın işimi kendım kurucam.annem destek olucak(bı evı var basında,maaşı falanda yok)diyorum eşime'' ben necıyım kocan dururken rencıde ettırmem kendımı,dıye oda baskı yapar hale geldı,şimdi bebek olmassa işini kurmam ,sen deprosyana gırdın ,çalışmadıgın için kafan çok karışık senın,vs.. daha neler neler,evlenmeden once halbukı nasıl çalışır sosyal hayatımdan da gerı kalmaz mutlu olurdum,pişmanım keşşke yapıcaklarımı yapıp işimi kurup evlenmeseydım dıye

haklısın canım,ne guzel ailen yanında sana destek olmuş,baba dediğim ilgisiz yuzunden oldu zaten ne olursa,annem ev hanımı ne kadar yapsın kı kadın,ben çalıştım evımın ihtıyacına harcaddım,sokağa atmadım,faturaları,pazar parasını düşündüm hep,bu durumda nasıl çeyız yapsaydım..
mutlu yuvayı gorup hasatlenenlere dımdık dururken ,eşimle aramız bozuldu soğudu,çocuk olmassa işini kurmam tehditlerimi ararsın,anneme yardımcı olamam buna canım yanar ağlarım...nerden tutacagımı şaşırdım

hiç üzülme sen o kadar güzel şeyler yapmışsın ki...ailene bakmışsın daha ne olsun...ne kızlar var ailesinin yiyeceği yok, yiyip içip geziyo...Allah yardımcın olsun cnm benim, gerçekten üzüldüm...Ama eşinle arayı düzeltmeye bak sen, bişi derse duymazdan gel...bebek konusunda bişi diyemiyorum o bambaşka bi konu...hem fiziksel hem psikolojik olarak hazır olduğun bi dönemde karar vermelisin, her şey çözülür ama bi bebişin sorumluluğu çok başka...

şartlar öyle gerektirmiş öyle olmuş demekki sende bunu gurur yapma bence
evet eşim yaptı herşeyi de gitsin
sen bunu kapatmaya çalıştıkça daha yanlış görülürsün.....

herkese en guzel laflarımı soyler ıcımı rahatlatırımda,canımı sıkan eşimin korumaması,bayramda bıle gıtmıycektım,gıdelım ben lafı söyleycem dedı,gıttık tık yok eşim ıkı kem kum ettı susturup konuyu değiştirdiler,(burdan da anlıyorumkı kv.kızkardeşiyle konusmus bellkı daha benıı gorur gormez kıreç gıbıydı yuzu)bızım bey naptııı bayramlaşıldı ,havadan sudan ıkılaf 5 dk oturduk,kalktık ,,,,ne oldu okadarcık işte,
şimdi işimi ben kururcam dıyorum ben kocanım kendımı rencıde ettırmem,önce bebek yoksa işini kurmam unut ,açsamda bıkaç ay sonra kapatırım , denıyor,okadar dedım bekleyelım sonra laf duymuyım,söz verıldı de noldu,işimi kuramıyorum,çalışmazsam ben mahvaloluyorum,bu strestte ben hamıle olsam bıle sağlıklı mı olur hersey ????

Valla burda bazı konuları okuyunca kendimi bir tuhaf hissediyorum bizimde herşeyimizi eşim yaptı ne benim aklıma bunu kimseye söyleme demek geldi nede bunu saklamak geldi dahası onun tarafından bunu dile getiren olduğunda bende evet eşim yaptı dedim inkar etmek yada bundan yüksünmekde aklıma gelmedi konu sahibinin açısından bakarsak anormalim yani:)
Güzel kardeşim dertsiz canına dert mi arıyorsun ? Beni çok seviyordu sabredip bekleyemedi bir an evvel evlenelim diye herşeyi kendi yaptı diyemedin mi yani?
Çocuk fikrinden vazgeçmek niye sanki adamı aldatırken yakalamışsın işte böyle böyle soğutursunuz kendinizden eşinizi benden söylemesi ortada hiçbirşey yok emin olun

hiç üzülme sen o kadar güzel şeyler yapmışsın ki...ailene bakmışsın daha ne olsun...ne kızlar var ailesinin yiyeceği yok, yiyip içip geziyo...Allah yardımcın olsun cnm benim, gerçekten üzüldüm...Ama eşinle arayı düzeltmeye bak sen, bişi derse duymazdan gel...bebek konusunda bişi diyemiyorum o bambaşka bi konu...hem fiziksel hem psikolojik olarak hazır olduğun bi dönemde karar vermelisin, her şey çözülür ama bi bebişin sorumluluğu çok başka...

laf yemıyım dıye,şimdi ben yapım dıyorum engellenıyor,bebek yapmassan .... tehdıtlerı, bende çok ısterım evledım olsun ama u durumda böle sağlıklı nasıl gebe kalınır,çocuk nasıl sağlıklı olur,,,eşimde bebek konusu saplantı daha yenı anlıyorum bıde ben bunu,
okusun bekar arkadaslar ,cıcım zamanı verılen sozler ,korurum vaatlerı ,evlenınce boyut değiştiriyor,çıkarlar one alınıyor(herkes benım eşim gıbı değildir ama )ben işimi kurmadan evlendıgıme pişmanım

Back
X