Sizce ayıp mı ettim?

andromeda-80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
1.501
2.980
133
Kızlar demin saçmasapan birşey oldu. Benim de aklıma takıldı size sorup fikir almak istedim.

Dün geceki olaylarla ilgili kişisel fikirlerimi içeren bir yazı yazdım facebookta. Samimi olmadığım, sadece kızımın okulundan tanıdığım biri de yazımı sormadan kendi sayfasında paylaşmış. Aslında paylaşmamış, copy paste yapmış. Kendisi yazmış gibi görünmüş yani. Benim yazımı da beğenme gereği duymamış. Aslında çok hoşlanmadım habersiz paylaşmasından, sonuçta ortada dönen capslerden değil, benim şahsi yazımdı. İzninizle paylaşıyorum dese, zaten tabi ki seve seve derdim. Neyse, tamamen sessiz kalamadım da yazımı paylaştığın için teşekkür ederim diye mesaj attım. O da çok güzel ifade etmişsiniz ben de paylaştım dedi. Birşey yazmadım onun üstüne

Bir iki saat geçince sorun mu var sileyim mi, öyle bir tavrınız var sanki dedi. Ben de yok neden olsun, fikrime kıymet vermiş paylaşmışsın mutlu olurum tabi ama madem sordun, önce benimkini beğenip sonra müsade isteyip paylaşsan daha şık olurdu dedim. O da böyle bir ortamda ben müsade istemeyi düşünmemiş olabilirim ama kişisel fotoğrafınızı paylaşmadım sonuçta demiş. Yazıyı bende de görüp paylaşanlar olmuş, ben de onlara bişey diyemem niye paylaştınız diye, kaldırıyorum o zaman yazıyı demiş.
Kırılacak birşey yok, sordun diye söyledim, fikrime kıymet verdiğin için de mutlu oldum falan dedim ama aklıma da takıldı, ayıp mı ettim sizce?

Beğenmiş paylaşmış işte

Yani sizinkinin altına beğendi olsa ne olur olmasa ne olur

Devlet büyüğü mü de adı çıkacak sayfanızda

Unutun gitsin boş verin

Beğenmiş paylaşmış işte

Yani sizinkinin altına beğendi olsa ne olur olmasa ne olur

Devlet büyüğü mü de adı çıkacak sayfanızda

Unutun gitsin boş verin
Paylaşsın canım, ben paylaşmasına kızmadım ki. Gerçekten mutlu da oldum. Biraz incelik beklemiş olabilirim sadece. Beklemekle ayıp mı ettim?

Yazdığınız uzun kişisel fikirlerinizi paylaştığınız bir yazıyı izinsiz paylasmak hoş değil. Beğenmek zorunluluğu yok ama kendi yazısı gibi direkt alması hoş değil.
Hatalı değilsiniz.
Yani samimi olmamama rağmen içime dert oldu ama kırdım mı acaba diye? İncelik beklemek ayıp mı?

Çok alakalı aslında.
Çok mu önemli yani? Anonim olan bir sürü paylaşım var.
Yazdığınız telif hakkı olan bir eser değil herhalde?
Paylaşsın ne olur ki?
Paylaşsın, ben paylaşmasına birşey demedim ki. İzninizle paylaşabilir miyim demek zor birşey mi? Bunu beklediğim için ayıp mı etmiş sayılırım? Hiçbir muhabbetim olmayan bir insan kişisel detaylarımı da içeren bir yazıyı paylaşırken müsade istese ne gibi bir zorluk olabilir ki?

Siz de sizden izinsiz paylaşılmasını istemiyorsanız yazmayın gitsin madem düşüncelerinizi herkes sizin gibi ince düşünceli değil demek ki sizin kendinizin yazdığını anlamadan paylaştı gitti beğenme ihtiyacı duymadı bile.

Paylaşsın, ben paylaşmasına birşey demedim ki. İzninizle paylaşabilir miyim demek zor birşey mi? Bunu beklediğim için ayıp mı etmiş sayılırım?
Yani insanların aklı gitti, 2 gündür başım tuttu.
Kimsede sağduyu kalmadı.
Düşünememiş olabilir.
Ayrıca kimin yazdığının ne önemi var ki? İlettiği mesaj daha mühimdir.
Edebi bir şey olsa hakkınız var, estetik kaygı güden, bireyselleşmiş bir yapıt sonuçta, beğenilmeyi, izin alınmayı hak ediyorsunuz derdim.
Fakat, toplumsal bir mesaj iletmeye çalışıyorsanız, anonimleşmesini göze alırsınız.
O yapılan komik capsler, ince ayar güden capsler, daha bilgilendirici içeriklerin birçoğunun altında isim yoktur mesela.

Yani samimi olmamama rağmen içime dert oldu ama kırdım mı acaba diye? İncelik beklemek ayıp mı?

Bende olsam izinsiz paylaşılmasının hoş olmadığını hissettirirdim.
Facebook bayadır kullanmıyorum fakat kullandığım dönemlerde sadece kişisel düşüncelerimi anlatan yazılar yazardım. Şayet benden habersiz birinin kendi fikriymiş gibi almasına bozulur hissettirirdim.Doğru olanı yapmışsınız.Bundan sonra herkese karşı dikkatli olur. Birinin düşüncelerini beğeniyprsak bunu hissettirmeden direkt almak hiç hoş değil

Normal siradan bigünde size ait olan bi yaziyi sormadan paylaşsa belki hassasiyetinizde haklisiniz ama dün olayin vahametiyle belki aklina bile gelmedi bayanin, ya da böyle bi zamanda bu tarz bi şeye takilacağinizi düşünmediği için sorma gereği duymadi.
Bence ayip etmişsiniz.

Yani insanların aklı gitti, 2 gündür başım tuttu.
Kimsede sağduyu kalmadı.
Düşünememiş olabilir.
Ayrıca kimin yazdığının ne önemi var ki? İlettiği mesaj daha mühimdir.
Edebi bir şey olsa hakkınız var, estetik kaygı güden, bireyselleşmiş bir yapıt sonuçta, beğenilmeyi, izin alınmayı hak ediyorsunuz derdim.
Fakat, toplumsal bir mesaj iletmeye çalışıyorsanız, anonimleşmesini göze alırsınız.
O yapılan komik capsler, ince ayar güden capsler, daha bilgilendirici içeriklerin birçoğunun altında isim yoktur mesela.
Doğru haklısınız, kişisel fikirlerim sadece. Kırmış olabilir miyim sizce? Ne yapayım. Hiç bir muhabbetim olmayan biri bu insan

Paylaşsın canım, ben paylaşmasına kızmadım ki. Gerçekten mutlu da oldum. Biraz incelik beklemiş olabilirim sadece. Beklemekle ayıp mı ettim?

İncelik beklemekte haklı olabilirsiniz ama o yapmamış incelik, dillendirmeye gerek yok

O kişi sizden notunu alır oturur.

Şimdi de yapacak bir şey yok ikinizin de birbiriniz hakkında fikri oluştu artık ama bence yaptığın ayıp da değil sadece gereksiz

Sadece konuyu yazarken alıp paylaşmış ama benim sayfamda beğenmemiş demeniz garip geldi yani onun beğenisinin ne önemi var ki anlayamadım

Şimdi ben bu yorumu yazdım biri aldı aynısını başka bir konuya yapıştırdı

Bunu beğense de yapıştırdı beğenmese de altında X beğendi yazmasının önemi yok ki

Normal siradan bigünde size ait olan bi yaziyi sormadan paylaşsa belki hassasiyetinizde haklisiniz ama dün olayin vahametiyle belki aklina bile gelmedi bayanin, ya da böyle bi zamanda bu tarz bi şeye takilacağinizi düşünmediği için sorma gereği duymadi.
Bence ayip etmişsiniz.
Haklısınız, ama o sormadan söylemedim. Teşekkür etmiştim sadece. Sonra o üsteledi, ben de açıkladım. Hiç söylemeseydim keşke. Özür dilemeli miyim?

Back
X