Sizce bakıcı mı kayınvalide mi?

elsunn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
47
0
86
Konya
oğlum eylülde 11 aylık olacak ben okula başlıcam kayınvalideye mi bakıcıya mı baktırayım karar veremedim kayınvalideyi seçsem başka şehirde oturduğumuz için hep bizde kalcak eşim annesini istiyor benistemiyorum aslında napayım karar veremedim siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?

valla kayınvalde sürekli sizde kalıcaksa ya cok güvendigim bir bakıcı yada kres secerdim.
Ben pek bakıcalara güvenmiyorum ama olurda cok güvendigin biri olur emanet edebilcegin evde daha iyi buluyorsan olur tabiki. Ama ögle biri yoksa ben krese verirdim en azından bircok kisi var ve icim daha rahat ederdi. Tabiki basta hastalıklarla biraz ugrascaksın ama o hangi yasta verirsen krese yasıyorsun. Ilk yıl ögle oluyor ama sonra daha rahat oluyor.

Keinlikle kreş ya da bakıcı derim. Bir süre sonra bıkar,sıkılırsın, kocanla aran açılır.

aynı durumda sayılırım
büyük kızım 5,5 yaşında küçük bebeğim 9 aylık ve benim iş başı yapmam lazım
büyük kreşte
uzun süredir bende bu çıkmazdayım ama zaten büyük kızıma çok sevdiğim ve güvendiğim bir bakıcıya teslim ettim 3 yaşındada kreşe verdim
bebeğimi o bayana veremiyorum şehir dışında bulunmak zorunda bir kaç sene

ben bakıcıda istemiyorum
direk bebeği bebek bakım evine vereceğim

kayın valide anne anne hikaye
çocuğun eğitiminde artı sağlamıyorlar
ayrıca aile düzeniziz alt üst oluyor
bakıcıda güven vermiyor

bana göre en kötü okul en iyi bakıcıdan iyidir.

ben de canım bakıcı ya da kreş derim... gün gelir tatsızlık anlaşmazlık yaşanır ve de sizin ilişkinize yansır o zaman... keşke kimseye bırakmak zorunda olmasan ama şartlar böyle gerektiriyorsa diğer alternatifleri değerlendir bence....

kesinlikle canim bakiciya yada krese gonderirdim.Ben dogumumdan itibaren yaklasik 7 ay kendi bebegime maalesef kendim bakamadim benmi dogurdum onlarmi dogurdu anlamadim hayatimin en buyuk hatasiydi diyebilirim.Yurt disinda oldugum icin ilk 3 ay annem geldi sonra kayinvalidemler geldiler.Ben dogumdan 8 hafta sonra ise basladim ve hic bebegimi adam gibi sevemedim eve geliyordum herkes benden cok sahipleniyordu bebegimi kendi annem dahil.....kabus gibiydi anliyacagin.Kesinlikle cagirma kayinvaldeni .....Hala cok sinirleniyorum kendime neden cagirdikki onlari Turkiyeden ama ozamanda bakici sorunu vardi kimse yoktu.Neyse geldi gecti ama bende cok ama cok yiprandim....Ayni catida iki ev olmuyormus.....Insallah en guzel karari verirsin....

bencede bakıcı.benim doğumumdan sonra 6 ay kayınvalidem yanımdaydı.ve tam bi kabustu.çocuk sanki onların oluyo.sana sahiplendirmiyolar.herşeyin en doğrusunu onlar biliyo.senin her yaptığın hata.çocuk öylemi baklır diyolar.benim yanımdayken ben huzursuz olduğum için bebekte çok huzursuz olurdu.çok ağlardı.çünkü yeterince ilgilendirmezdi.o gitti evimizden bebeğim şimdi sanki başka bi çocuk.ağlamak nedir bilmiyo.böyle çok mutluyuz.allahım uzak ettsin.KAYINVALİDELERE HAYIR.helede doğumdan sonra asla.ayrıca benim stresten 3.ayda sütüm öyle azaldıki anlatamam.çünkü herşeye öyle çok karışıyoduki deli olmuştum artık.aaahhh ahhh neler çektim.neyse canım imkanınız varsa bakıcı yada kreş.herkes evinde mutlu kalsın...

canım benim kıza bakıcı tutcam dediğimde kaynanam küstü,ağladı bana güvenmiyo musun da,ben sizin için kendimi paralıyom,demek hora geçmiyomuş da...başımın etini yedi..neyse gönlünü ettik,o da bakıcıyı kabul etti,ama bi şartla..ben de bakıcının başında durcam dedi..

şu an her Allahın günü evimde..her işimi yapıyo,bakıcıya bile fırsat vermiyo...ben memnun muyum diye sorarsan..hayır...çok mutsuzum,çünkü ömür boyu kaynanama gebe kalcam..en ufak bi anlaşmazlıkta yaptıklarını başıma kalkcak..

boşver kaynananı tut bi bakıcı..

canım bencede bakıcı ben de senin durumundayım kayınvalideme desem hemen gelirler ama ben bakıcı buldum sen rezil olana kadar paran rezil olsun herkes kötü değildir ii insanlar da var ii bir bakıcı bulursun inş.

şimdi küçük bi şehirdeyiz burda kreşe 2 buçuk yaşında falan alıyorlar tek seçeneğim bakıcı olması lazım var ya şimdiden mideme ağrılar giriyor sırf bebekken ben büyüteyim diye ücretsiz izin aldım rapor aldım bi seneyi böyle atlatıyom ama şimdi nasıl bırakcam bilmiyom eşimde annem diye söylüyor şimdide şunu düşünüyorum bakıcıya veririz diyelim düştü allah göstermesin de eşim dicekki anneme vermedik işte falan.....çok zor bi durum ama kayınvalidemle kalmayı düşününce içime karartılar çöküyor çünkü 1 ay doğum sonrası kaldım çooooook sıkıldım boğasım geliyodu....

şimdi küçük bi şehirdeyiz burda kreşe 2 buçuk yaşında falan alıyorlar tek seçeneğim bakıcı olması lazım var ya şimdiden mideme ağrılar giriyor sırf bebekken ben büyüteyim diye ücretsiz izin aldım rapor aldım bi seneyi böyle atlatıyom ama şimdi nasıl bırakcam bilmiyom eşimde annem diye söylüyor şimdide şunu düşünüyorum bakıcıya veririz diyelim düştü allah göstermesin de eşim dicekki anneme vermedik işte falan.....çok zor bi durum ama kayınvalidemle kalmayı düşününce içime karartılar çöküyor çünkü 1 ay doğum sonrası kaldım çooooook sıkıldım boğasım geliyodu....

canım düşme riski senle veya kayınvaliden ile de var Önce Allaha emanet eşinde alşır belli bi süre sonra hem öğretmensin galiba yarım günde zor olmaz benim komşum bakıyor alıştıktan sonra için de rahat olur

Eee kayınvalidenle bu kadar anlaşamıyorsan, boğasın geliyorsa çocuğuna bakmasını sözkonusu bile etme o zaman..
Hele ki evine yerleşecek gece gündüz..

Normal şartlarda kayınvalide derdim ama başka bir şehirden gelip aynı evi paylaşmanız, bir de kayınvelideni sevmemen eklenince mecburen bakıcı diycem sana..

Ama çok iyi araştır, komşu tanıdık rica et, bazen ummadığın ama çok güvendiğin kişiler de bakmayı kabul edebiliyorlar..

kaynanasına gore değişir, benim kayınvalidem de cocuguma bakacak olsa baska sehirden gelecek, aynı durum yani, ilk once onu denerdim baktım anlasamıyom bi yolunu bulup vazgecerdim herhalde, dogumdan sonra cok sıkıntılı bi surec bogmak istemiş olman normal olabilir kaydirigubbakcemile3 ki herkesin basına gelebilir sempatiksalakcinni

ben bakıcıya verme taraftarı değilim, nasıl guveneceksin ki baskasına, tabi buyuk konusmamak lazım,

kaynanasına gore değişir, benim kayınvalidem de cocuguma bakacak olsa baska sehirden gelecek, aynı durum yani, ilk once onu denerdim baktım anlasamıyom bi yolunu bulup vazgecerdim herhalde, dogumdan sonra cok sıkıntılı bi surec bogmak istemiş olman normal olabilir kaydirigubbakcemile3 ki herkesin basına gelebilir sempatiksalakcinni

ben bakıcıya verme taraftarı değilim, nasıl guveneceksin ki baskasına, tabi buyuk konusmamak lazım,

ahh yavruıcum ya o kaynana geldimi gitmez anamm yok bakıcı mı bu deneme yanılmayla doğruyu bulucaksınkaydirigubbakcemile3

konya küçük bir yer değil ki iyi araştırdınızmı mutlaka vardır bebek bakım yerleri, sonuçta büyükşehir

Canım ben de benzer bir durumdayım. Annem bizim alt katımızda oturuyor. Bebeğime şu an annem bakıyor. Daha önce anlatmıştım burada. iki hafta öncesine kadar oğlum annem olmayınca ağlıyordu. Hep onu istiyordu. Annem ve ben konunun üstüne düştük. Annem daha az oynattı, sadece ağlayınca kucakladı. Sonuçta bana dönmesini sağladık. bakan babaannesi olsaydı bu durumdan memnun olur, düzeltmeye uğraşmazdı. çevremde öğretmen arkadaşların nerdeyse hepsi bakıcıya veriyor ya da kreşe gönderiyor. çocuklarının ruh haliyse gayet güzel. Benim ilk çocuğuma da annem baktı üç yaşına kadar. Üç yaşına gelince kreşe verdim. Kerem'i de öyle yapacağım. İnşaallah bebeğin ve senin için en iyi yolu seçersin. olumunekankayizsmile

Back
X