Sizce bayramda gitmesem çok mu ayıp etmiş olurum?

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Kendimce sebeplerine gelecek olursam:
Büyük bir şehirden eşimin yaşadığı küçük bir ilçeye ailemi çalışma hayatımı herşeyimi geride bırakarak geldim. Eşimin annesi ölmüş baba 2. Evliliğini yapmış ve çocuklarını toparlayamayan, aile sorunlarında büyüklük yapamayan, dengeyi koruyamayan bir baba.
Baştan beri beni hiç benimsemediler aile olduğumuzu hiç hissettirmediler ne zaman evlerine gitsem hep diken üstünde oturup kalkmışımdır ki bunda üvey kayınvalidenin payı çok büyük . Bu sebeple sık gitmelerin yerini seyrek gitmeler aldı tabi (yüz vermiyor hanımefendi evin kızı gibi gelini gibi rahat davranamıyorsunuz haliyle)
Öfke sebeplerime gelecek olursak;
Sıkıntılı süreçler yaşadık çocuğumuz olmadı tüp bebek tedavileri gördük maddi manevi asla yanımızda olmadılar.. Baba olarak evladına ne sıkıntın var? bile demedi maddi manevi ne yapabiliriz demedi uzaktan el gibi izledi. O süreçlerde kendi ailemden destek gördüm hep.
Eşim abiyle de iş ortağı idi(iki kardeş asla anlaşamıyorlar bu arada aynı dükkanda aylarca konuşmadıkları oluyor) düğün takılarımla,benimde ailemin yardımıyla ev aldık düşman oldular resmen abi dururken niye biz almışız ki dükkanla ilgisi olmayan kendi paramız gerisi de kredi...4 yıl oldu asla evime ayak basılmadı hayırlı olsun denilmedi. Tabi abi ve eşiyle de görüşmüyoruz hak adalet duygusu gelişmiş insanlar değiller kaliteli bir iletişim sağlamamız mümkün değil.
Özetlemeye çalışıyorum... böyle böyle sorunlar büyüyünce eşim babadan işleri düzeltmesini istiyor baba ne haliniz varsa görün diyor bunun üzerine hakkını alarak dükkandan ayrılmak istiyor tabi eşim ama hakkını vermiyorlar baba da aynı dükkanda bu arada. Eşim de daha fazla dayanamayıp elde avuçda olmadan borçla kemdine dükkan açıyor çalışıp öderim düşüncesiyle ve malesef 3 yıl sonra borçla dönemeyince kapatmak zorunda kaldık iflas ettik...
Çok zor günlerden geçiyoruz o işsiz ben işsiz... buralardan gitmeyi bile çok düşündük şimdi ikimize de iş imkanı çıktı bayramdan sonra çalışıp ayağa kalkmaya çalışıcaz. Ödenmesi gereken yüklü borçlar var ve baba hala sormadı ilgilenmedi evladım sıkıntın ne demedi...Küçük yer başkalarından duyuyor ve kayıtsız kalıyor her zaman ki gibi. Abi desen kına yakacak utanmasa...
Şimdi soruyorum size benim böyle bir babayı, böyle bir kayınpederi yıllar sonra bunca yaşananlara rağmen yine de büyüktür diye bayram ziyaretine gitmemem terbiyesizlik olur mu? Ben kendime yakıştıramıyorum aslında ama en sonki yaşadığım sıkıntı ve onun tutumu herşeyi bitirdi bende buraya kadarmış diyorum...
Son 3 yıldır sadece bayramlarda gidiyordum artık onu da haketmediğini düşünüyorum haksız mıyım siz olsanız ne yapardınız?

Uzun oldu hakkınızı helal edin lütfen birikmişler olunca böyle oluyor malesef. Okuyup düşüncesini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Ben olsam gitmem, ama burada eşinizin fikri önemli o gitmek istiyor mu size gidelim vs diyor mu ?

Ben olsam gitmem ne gerek var..zaten bayram disinda görusmüyormuşsun..bayramda görüşmenin mantiği yok..
Kesinlikle... yaşananlardan sonra aldığım karar sadece bayramlarda eşimin hatrına katlanıp 5 dk. Görmek oluyordu. Şuan ki düşüncem bayramı bile haketmedikleri yönünde.

Ben olsam gitmem. Hiç gerek yok
Eşime de dedim zaten benim için bu defa tam olarak bitti saygı da duymuyorum tanımıyorum da kendin gidebilirsin ama ben yokum!
Sesini çıkarmadı önceden olsa ikna etmek isterdi ama artık o da darbenin büyüğünü yedi...
Kendisi gidecek tabi o ayrı kötü de olsa babam napim diyor

Ben olsam gitmem, ama burada eşinizin fikri önemli o gitmek istiyor mu size gidelim vs diyor mu ?
Evet kendisi ne kadar kötü de olsa bu benim babam dedi ki asla karışmam zaten kendi fikri.. ama ben gelmeyeceğim sakın ısrar etme bitti benim için dediğimde asla sesini çıkarmadı önceden olsa öyle olmaz derdi ikna etmeye çalışırdı

Son düzenleme:
Bayrama gitme gerek yok ... Ne durumda oldugunuzu bildiği halde sormamis bile ...hiç gerek yok.

Evet kendisi ne kadar kötü de oşsa bu benim babam dedi ki asla karışmam zaten kendi fikri.. ama ben gelmeyeceğim sakın ısrar etme bitti benim için dediğimde asla sesini çıkarmadı önceden olsa öyle olmaz derdi ikna etmeye çalışırdı

Sizi yoksayanları bence sizde yok sayın o zaman. Gitsin eşinizde karın niye gelmedi diye sorarlarsa bırakın cevabını kendi versin. Ama başı ağrıyo, karnı ağrıyo demesin. “Zor durumdayız, sizden maddi beklentimiz yok ama manevi olarak bile yanımızda olmadınız. Ben babam olduğun için saygımdan geldim ama o kız çok kurıldı ve üzgün.Neden gelsin ki bende olsam bende gelmezdim.” Desin bilsinler duyarsızlıklarını, anne baba olamadıklarını. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sizi yoksayanları bence sizde yok sayın o zaman. Gitsin eşinizde karın niye gelmedi diye sorarlarsa bırakın cevabını kendi versin. Ama başı ağrıyo, karnı ağrıyo demesin. “Zor durumdayız, sizden maddi beklentimiz yok ama manevi olarak bile yanımızda olmadınız. Ben babam olduğun için saygımdan geldim ama o kız çok kurıldı ve üzgün.Neden gelsin ki bende olsam bende gelmezdim.” Desin bilsinler duyarsızlıklarını, anne baba olamadıklarını. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Çok teşekkür ederim. Eşime sorduklarında eşim bu kadar konuşmaz işi vardı der sadece ama emin olun onu bile sormayacaklardır çünkü muhatap almıyorlar resmen... büyüklük yapsa,kendini saydırsa, emek verse sorar ama kendince tepkili muhatap almıyor seyrek gidiliyor ya

Zaten sevmiyorsunuz bayramda ziyarete gitmek hiç samimi değil. Yalandan iki merhaba diyeeğinize hiç gitmeyin

Burda bütün arkadaşlar gitme demiş saygım sonsuz ama bende fikrimi dile getirmek istedim..
Taşta olsa babadır ya sevaptır beş dk da olsa gidin derim ne biliyim... büyüklük sizde kalsın

Burda bütün arkadaşlar gitme demiş saygım sonsuz ama bende fikrimi dile getirmek istedim..
Taşta olsa babadır ya sevaptır beş dk da olsa gidin derim ne biliyim... büyüklük sizde kalsın
Benim de sizim fikrinize saygım var tabi. Bu zamana kadar yapılan tüm haksızlıkları görmezden geldim babadır yine dedim ama bu kadar tepe taklak olduk yuvamın akibetinden bile endişe duydum iflas etmek o süreci atlatmak ki atlatmış değiliz hiç kolay değil hele dökülen göz yaşları... bunları el gibi dışardan izleyen baba.. içimi soğutamıyorum

Back
X