Sizce belirti mi hamileler yardımcı olurmusunuzz

esray35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
314
137
33
25
Merhaba kızlar 7 aydır bebek düşünüyoruz ve olmadığı için bu ayın başında doktora gittim. Hormon tahlili sonuçlarım biraz yüksek çıktığı için doktor glifor, tiroid ilacı ve inofolic folik asit verdi yumurtlama takibi yapıp yumurtlama günümü tespit ettik geçen cumartesi çatlamam oldu üzerine ilişki yaşadık doktor bir hafta sonra belli olur dedi bugün 7 günüm akşamdan beri sağ kasığım kramp giriyor çıkıyor ve aşırı bir ateş basması durumu söz konusu normalde üşüyen ben çorap falan fırlattım ne varsa doğalgazı bile düşürdüm derecesini 7 günlük hamilelik belirtisi bunlar olabilir mi yoksa psikolojik mi yapıyorum diye düşünüyorum akıntı vesaire yok Çarşamba günü gebelik testi yaparsam doğru çıkacağını söylemişti doktor sizce ne zaman yapmalıyım. Evde pozitif görmeden kan vermem. Yani çatlamadan kaç gün sonra evde yapılan gebelik testi doğru çıkar

Klomen& ovitrelle kullandım bir kere,o zaman tüm yalancı gebelik belirtilerini yaşamıştım. Burdan öğrendim ki içeriğinde beta HCG hormonu varmış. Yani kullandığımız hormon ilaçları,iğneler yapabiliyor. Ama tek ihtimal bu da değil.

Stres, psikoloji,üşütme,gebelik,kist-myom,hormon bozukluğu hepsi yapabilir. Muayenede sorun görünmediyse hormonal ya da stres kökenli olabilir.

Hamilelik yaşamadım hiç en doğrusunu anneler söyleyecektir zaten ama duyumlarıma göre bu kadar erken belirti yaşayan çok az,yok denecek kadar.Gönlünüzce olsun.

Aynen çatlatma iğnesinde olduğunu falan duymuştum o değerin. Ama işte yerleşme olurken kasık ağrısı olurmuş ya hani eğer hesaplama yaparsam şuan tam o dönemdeyim. Bilemedimm.. Düşünmicem diyorum elde değil ki. Neyse regl gününü beklicez artık bi umut...

İlişki üzerinden 12 gün geçmesi lazım ki idrarda beta değeri o zaman çıkmaya başlar.
Benim belirtilerim regl 3 4 gün kala çıkmıştı, bende 5 günlük gecikmeyi beklemiştim sonrasında evde idrar testi yapmıştım.

Benimde 5 gün kaldı reglime. Büyük ihtimal 1 gün gecikince yaparım o zaman 13 gün falan oluyor çatlama olalı dediğiniz gibi

Hatırladığınız ilk belirtiler neydi acaba?

Benim adetime 8 gün kala adet olacakmışım gibi şiddetli kasık ağrım oldu ama genelde adet öncesi hep hissederim bu ağrıyı sadece daha yoğundu hatta hiç hamile olduğumu sanmadığım için şimdiden bu kadar ağrıyorsa bu ay regl olunca ilaç almam gerekecek kesin demiştim kendi kendime meğer hamileymişim.
Onun dışında yaşanan tüm belirtiler regl öncesi pms belirtileri ile hemen hemen aynı ayırt etmek güç en garantisi gecikme bekleyip adet gelmediyse test yapmak. İnşallah hamilesinizdir

İnşallah ya Peki şu akıntı meselesi? Her kadında olmuyor sanırım?

Hatırladığınız ilk belirtiler neydi acaba?
*Regl olmadan önce göğüslerime dokunduğumda sızlama, sürekli değil, ara ara oluyordu.
*Belki inanması zor ama regli olmama 3 4 gün vardı sanırım duştan sonra aynada karnıma baktığımda tam rahime denk gelecek yerde şişlik ve göbeğime doğru uzanan bir çizgi görmüştüm.
  • Şeffaf kokusuz su gibi akıntı.
  • Yerden herhangi bir eşya alıp kaldırmak istediğimde hafif bile olsa kasıklarımda batma hissediyordum. Yatarken sağa sola döndüğümde de batma hissiyatı vardı.
*Çok fazla yemek isteği.
Bu yaşadıklarımı daha önceki regli dönemlerinde yaşamadığım için direkt farketmiştim. 5 gün bekleyip kesin olsun demiştim.

İnşallah ya Peki şu akıntı meselesi? Her kadında olmuyor sanırım?
Akıntı da aynı şekilde benim normal hayatımda da akıntım çok olur. 7 aydır denediğim bir türlü hamile kalamadığım için her ay her şeye dikkat ediyordum akıntı şekli mi de ezberlemiştim artık. Kimisi kremsi akıntı gebelik diyordu kimisi su gibi akıntı diyordu. İnanın her tür akıntıyı yaşadım regl öncesi kremsi de oluyordu su gibi de ve her ay hamileyim sanıyordum. Bu ay da akıntım her zamanki gibiydi arada kremsi arada su gibi değişik pek bir şey yoktu yani ama gebelik var. Bu belirti işleri bünyeden bünyeye değişiyor gerçekten.
Kendimizi çok dinlediğimiz için belki de hamile olmadığımız zaman bile hamile belirtisi yaşıyoruz ben tutmadığı aylarda kendimi daha çok hamile gibi hissediyordum şimdi adet olacakmışım gibi kasık ağrısı ve hafif baş dönmesi dışında hiçbir şey yok bir de sayılırsa çok kuruyor ağzım burnum habire su içiyorum

Rahimde şişlik ilginçmiş gerçekten.Bebeğinizin doğumuna da az kalmış, sorunsuz bir hamilelik dilerim.Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah. Teşekkür ederim.

Aynen işte kendimizi çok dinliyoruz ama ne yapalım 4 gözle beklediğimiz için Teşekkür ederim bilgiler için bakalım benim 5 gün sonra belli olur. İnşallah çıkar

Aynı ilaçları ben de kullanıyorum başımın belası insülin direnci ve tiroid…
Hamileliğinizi öğrenir öğrenmez glifor u bırakmalısınız ve endokrin doktorunuzla bir program çizmelisiniz haberiniz olsun
Ben de çatlatma iğnesi oldum ama siz de iğne olduysanız en sağlıklı sonuç iğneden 14 gün sonra yapılan evde gebelik testi olur
Çünkü 12.güne kadar hcg hormonu kalan birini okudum burada
Ben de beklemedeyim 14.günümü

Benim reglime 10 gün var ama rahmimin üstünde şişlik ve ordan başlayıp göbek deliğime kadar uzanan kahverengi çizgi var sizin yorumunuzu okuyunca dikkat ettim de, daha bu belirti için erken değilmi inşallah gebeliktendir daha önce hiç dikkatimi çekmedi

İnşallah canım, bende o çizgiyi görünce acaba mı diye not almışım
Şimdi karpuz gibi bir göbeğim var fakat o çizgi yok oldu anlamadım gitti.
İnşallah sizlerde bu ay güzel haberler alırsınız

Maşallah subhanallah rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah ah inşallah belki de daha öncede vardı

Kesinlikle doğru, bu ilaçları defalarca kullandım ve aynı hamilelik belirtileri gibi hissettiriyor

Çatlatma iğnesine gerek kalmamış kendi kendine çatladı geçen cumartesi ama yinede 14 gün mü saymak lazım bilemedim. Sabaha kadar sadece sağ kasığımın ağrısını yaşadım ve felaket bir mide yanması sorunu... Bilemedim çok kararsızım neler oluyor içeride acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…