sizce ben ne yapim :(

Perizekaaaali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
319
25
38
Adana
Merhaba arkadaşlar. . Ben 16haftalik hamileyim 1aydir dusuk tehlikem var annemde kaliyorum baska kim bakarki anneden baska.. bi aydir burdayin kayinvalidem 1 defa geldi iki üç defa aradi gorumcelerimde ayni keza. Benmi fesatim kötü düşünüyorum benim sagligimi gec insan torununun sagligini merak etmezmi ben daha 5aylik evliyim yeni gelinim gelinime ben bakim demezmi ya. evime gelim diyorum kocam annesine demis gelse bakarmisin gibisinden yanimda rahat edemez demiş. Ben anlamiyorm demekki benden nefret ediyor bu kadin yoksa bu kadar umursamaz olurmu? Ben aradm bi kac kez ama artik aramayacam dun kiziyla hasta ziyaretine gitmis benim yanıma gelmediler aramadilar bile. Bi benim aileme de buyuk ayip değilmi annem cekinerek sordu kizim bi durummu var kavgami ettiniz diye cok kötüyüm evlendigime bin pismanim karnimdaki meleği bile dusunen yok. Kocama desem simdi annemin evinde ne desem annesi öğretiyo derler evime gidince diyecem kocamda annesini tutacak bitersede bitsin..

canım ne güzel annenin yanındasın annenden iyi kim bakar ki sana bu tarafından düşün bencede annenin yanında daha rahat edersin. takma kafana sen bak stres yapma hiç kendine ..bebişini düşün yat dinlen..

Durumunuza üzüldüm ama kayınvalidelerden çok fazla şey beklememeli. Ne kadar aksini söyleseler de gelin el kızından öte gidemiyor maalesef. Artık torunu doğunca sevmeye gelirler. Hazır torunu kim sevmez?

Gelinini kendi kizindan ayri tutan bir kvdeniz var.
O nedenle sizin annenizin yaninda rahat etiginizi dusunuyordur.
Ama en azindan gelmeliydi.
Su asamada cok da kafaniza takmayin.

Evlenmeden once sende benim bi kizimsin biz kaynana gelin değil anne kiz olalim diyorlar şimdi gelin diye bi sifatta bile değilim elim sanki.. annem bana bakar tabiki ama yinede gelip gorunmeleri lazim değilmi gelmiyorsan ara nasilsin kizim gelemiyorum de benmi arayacam anne bugunde dusurmedm diyecem

Ben 16haftalik hamileyim
(...) ben daha 5aylik evliyim
Çok uçuk bir düşünce mi bilmiyorum ama kayınvalideniz hamileliğin evlilikten önce olmuş olduğunu düşünüyor olabilir mi? O yüzden soğuk davranıyordur belki, onaylamadığı için.

Çok uçuk bir düşünce mi bilmiyorum ama kayınvalideniz hamileliğin evlilikten önce olmuş olduğunu düşünüyor olabilir mi? O yüzden soğuk davranıyordur belki, onaylamadığı için.

4 aylık hamile e 5 aydır evli düğünden önce nasıl olabilir ki

Hamilelikten sonra evlenenlerin %80inin ne hikmetse "erken doğum" yaptığı gerçeği var? :)

Konu sahibi için söylemiyorum kesinlikle, böyle anlaşılmasını da asla istemem. Ama gerçekten evlenmeden hamile kalanların çoğu bir ay geriden söylüyor hamileliğini ki anlaşılmasın.

böyle olsa bile kimi ilgilendiri ki.

kadınlar sana birşey yapmıyorlar ki sadece biraz ilgisizler.. senin annenin yanında daha rahat olacağını düşünüyorlar ki haklılar da.. sen de onların davranışlarına göre tepki gösterirsin aranızda resmi bir ilişki oluşturursunuz olur biter.. eşinin de birini tutması gerekmiyor ki ortada bir olay yok.. kafana takmamalısın bu kadar. evililiğini bitirme düşüncesine gelmişsin ama gereksiz takıntı yaptığını düşünüyorum.

böyle olsa bile kimi ilgilendiri ki.

Hanımefendi, konu sahibi kayınvalidesinin kendisinden nefret ettiğini düşünecek kadar umursamaz olduğunu hissediyor. Ben de evlilik ile hamilelik arasında çok az vakit olduğunu dolayısıyla belki kayınvalidesinin yanlış tahminlerde bulunmuş olabileceğini düşündüğümü söylüyorum. Bunun nesi bu kadar anlaşılmaz?

Onu bunu ilgilendirir gibi bir söylemim var mı? Böyle bir ihtimal olabilir mi diyorum sadece.

Herkes annesinde kalmayı ister sende illaki kaynanam bana baksın merakını anlamadım , ne güzel işte , annene borçlusun birde kaynana sana bakmış olsa sonra sürekli yüzüne vurur gereksiz yere kendini üzüyorsun adamıda mutsuz edeceksin anneninde bunu sorması çok gereksiz evlenince anne bakmayacak mı? Ne tuhafsın yaaa,
gereksiz yere üzülüyorsun ,bilesln

aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum,
herkes annesi baksın ister elbette bunu ben de isterim ama bazen de kayınvalide de elini taşın altına koymalıdır.
yani biz de ben annem de kaldığım süre içinde yada doğum yaptığım süre içinde hep annem baktı gelenler kaynanan niye yok k.v ile küsmüsünüz konuları geçti.

bu durumda annem çok üzüldü, milletin laf arayışı vs..sinir bozucu
saygı ve sevgili bi gelinsen insan sevildiğini görmek istiyor değer verildiğini bilmek istiyor...
ben şimdi çalışıyorum ve kızıma yine annem bakıyor
yani canım bu kafaya takma süresi geçecek inan taktığına da değmeyecek...
boşver sen saygını yine yap ama yeri gelince de lafını (kibarca) şak diye söylersin sakın susma...

Son düzenleme:
Bende tam tersini yaşadım kaynana baktı ve bana baktığını sürekli yüzüme vurdu annemde çekti evine gitti ben anneme epey kızdım ki evime gelmeme rağmen beni kanamalı ve sancılı halimle çekip gitti bunu kaynana epey laf yaptı herkesse anlattı ,

sizin durum da çok kötü
madem bi iyilik yaptın vurma işte yüzüme diimi...
anneniz de çok garip nasıl sizi o halde bırakıp gidiyor,

işte böyle durumlarda iki tarafın anneleri de anlaşmalı-anlayışlı olmalı , yani hani dünürlerin arası iyiyse eşlerin de araları psikolojileri iyi oluyor.

Bence kayınvaliden en iyisini yapıyor, ben bu durumda annemden başka kimsenin yanında rahat edemezdim.
Kayınvalidem iyi olsa bile annemden başkasına şunu getir, bunu istiyorum diyemem açıkcası. Benimki yanında kalmadım diye kırılırdı belki ama ben annemden başkasının yanında kalamazdım. Kaynanam ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar hürmet ederse etsin ben kocamla gittiğimde bile onun evinde hiçbi zaman isteyerek kalmam. Çünkü ana evi çok daha rahat gelir bana. Yıllardır yaşadığım yer bambaşka.

Bosver takma bence , Annenin yanindasin Eminim annen sana en iyi sekildr bakiyordur...

Kaynana sonucta, aksini beklemek yanlis olur zaten.
Sen bunlari dusunme , bebegini ve kendini dusun...

"Benim yanımda rahat edemez"
Çok doğru.. Çok yerinde..
Sürekli karışan, fesat, kötü, tuhaf bir kadın olsaydı zaten bir ay boyunca annenizde kalırken "hiç gelmesin" diye içinizden geçirecektiniz. Demek ki öyle biri değil, Allah ondan razı olsun..
Sizden nefret etmiyor.. Çok fazla, çok çok fazla ince düşünüyor. Bir insanın en emin ve güvende olduğu yer "Annesinin" yanıdır. Neden merak etsin ki, eminim içi o kadar rahattır ki. Gelinini, bu dünyada en iyi bakabilecek, en emin yere teslim etmiş. Sevdiği yemekleri bilen, nazı geçen, alıştığı düzende şu an. Emindir ki, çok rahat...
Ne mükemmel "Bak annesine gitti. Bize gelmedi.. demek ki bizi sevmiyor.." gibi alttan düşüncelerle eşinizi de doldurmuyor..
Kadir gecesi mi doğdunuz?
Rabbim evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Dilerim kayınvalidenizin bu ince düşünme huyundan bir miktar da benim eşimin annesine nasip etsin Allah...
amin der misiniz?

Selamlar,

Hepinizin yorumu icin teşekkür ediyorum canim ama benmde annem kaynana gelinimize annem bakti hamileyken doğumunda bende gorumceyim hala ararim iki gune bir yengelerimi nasilsiniz diye tabikide annemin yanında rahatım ama onlardan bunu duymak isterdim en azindan arayip nasilsin kizim demesini hadi beni gec torunum nasl kanaman varmi de oda yok..
Bide beni cok guldurduniz kizlar yanlismi yazmisim bilmiyorum 28 ağustosta evlendim son adet tarihim 27eylul :)) ben kocamla 6yil çıktım kayinvalidem boyle seyleri takmaz :)) kocama dedim simdi agliyodum aradi bende soyledim aramiyorlar diye sustu bise demedi hayret nasil savunmadi anlamadim annene bise demiyorum ona sadece aramamasi beni üzüyor ama ablanlara kirginim bil dedim. Gorumcemin gelmemesinin sebebide böylelikle cikti neymiş efendim bize gelmiş ablam kızını emziriyoms kalkip opmemis uzaktan hoşgeldin demiş oda alinmis bunda ne var allah icin emzirirken kalkamamis ki kasit olsa dahi benimle ne ilgisi var kocama neden diyosun gel bana de kocam cok sinirlidir bi insan bunu ne maksatla der ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…