• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce beni tüp bebeğe yönlendirirler mi

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
765
290
103
Kızlar merhaba. Benim işler biraz karışıkta. Ben tüp bebeğe yönlendirsinler diye randevu aldım kadın doğumdan. Şimdi ben genetik hastalık sebebiyle kürtaj oldum. Ağır bi hastalık vardı bebekte. Yaşaması imkansızdı. Bu hastalık genelde tekrarlamazmış ama tekrarlayan vakalarda varmış. Ayrıca ondan sonra bir kimyasal gebelik yaşadım. Sonrasındada bende polikistik over çıktı daha önceden yoktu. Ayrıca eşimde sperm hareketsizliği varmış. 1 senedirde hamilelik oluşmadı. Yaşım 29. Bunların hepsi birleşince sonuç pgtli tüp bebeğe çıktı benim için. Ama bu benim kendi araştırma sonucum. Baya bi stresliyim. Sizce tüp bebeğe yönlendirirler mi bu sebeplerle

Benimde aynı şekilde 1 kürtajın oldu genetik sebeplerden ötürü doktor tercihi bize bırakarak tüp Bebek önerdi ve bizde bu sürece girmiş bulunmaktayiz

Kızlar merhaba. Benim işler biraz karışıkta. Ben tüp bebeğe yönlendirsinler diye randevu aldım kadın doğumdan. Şimdi ben genetik hastalık sebebiyle kürtaj oldum. Ağır bi hastalık vardı bebekte. Yaşaması imkansızdı. Bu hastalık genelde tekrarlamazmış ama tekrarlayan vakalarda varmış. Ayrıca ondan sonra bir kimyasal gebelik yaşadım. Sonrasındada bende polikistik over çıktı daha önceden yoktu. Ayrıca eşimde sperm hareketsizliği varmış. 1 senedirde hamilelik oluşmadı. Yaşım 29. Bunların hepsi birleşince sonuç pgtli tüp bebeğe çıktı benim için. Ama bu benim kendi araştırma sonucum. Baya bi stresliyim. Sizce tüp bebeğe yönlendirirler mi bu sebeplerle
Merhaba öncelikle tüp Bebek işlemleri sadece gebe kalamayanlar için yapılmıyor eğer kadın veya erkekte ailevi genetik bir hastalık varsa tüp Bebek yöntemiyle özel olarak bakılıp test ediliyor genetik araştırma yapılıp döllenmiş yumurtaların sağlıklı olup olmadığına bakılıyor bu süreç normal tüp Bebek prosedüründen farklı işliyor diye biliyorum bir arkadaşım eşinin ailesinde genetik rahatsızlık sonucu normal yolla hamile kalmak istemedi özel olarak bu dediğimi yaptırdı sekiz yumurta dan dördü genetiği bozuk dördü sağlam çıktı isterseniz tüp bebeğe başvurduğunuz da herşeyi anlatın Allah isteyenlere sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah 😊🙏

Merhaba benim de korunmasız ilişkiye rağmen 15 ay gebelik oluşmamıştı. 15, ay kimyasal gebelik geçirdim 17. Ayında da doğal yolla gebe kaldım ancak o da kalbi durdu. Eşimde genetik vir hastalık olduğu için biz detaylı genetik testi yapmıştık ilk çocuk düşündüğümüzde. Bir sorun yoktu kalp durması plunxa kromozomda baktık yine sorun yoktu. Tüp bebek merkezinde görüşmeye gittik ve bize bazen anne baba da birşey olmasa bile embriyo oluşurken sağlıksız oluyor ve bu da gebelikte engel ya da kayıpla sonuçlanıyor demişlerdi. Bizde başladık pgt Li kayıp olunca öneriyorlar. Benim eşimde de spermde hareketsizlik varmış ge morfolojisi 2 ymiş bizim öncesinde yaptığımız özeldeki testte sorun görünmüyordu ama öyle değilmiş. Sizin öncesinde eşinizle yaptırdığınız wes genetik testi var mı yoksa öncesinde yaptırmanızı öneririm çünkü genelde kayıplarda genetik taramalı tüp bebeğe yönlendiriyorlar ve anne baba genetik danışmanlık alması gerekiyor. Ücretsiz tüp bebek merkezleriyle görüşüp netleşebilirsiniz. Ayrıca benim bildiğim pkos sonradan olan birşey değil daha önce farkedilmemiş olabilir ya da yanlış tanı koymuş olabilirler. Pcos doğuştan gelen bir yumurtlama bozukluğu diye biliyorum ben çünkü.

Back
X