Sizce benmi yanlisim?

Kizlar gecenlerde cocuklarimla birlikte sitemizin bahcesine indik.yanima yiyecek pogaca corek tarzi seylerde aliyorum inerken cocuklarim aciktiklarinda veriyorum ellerine.butun komsular biseyler indiriyor.bir komsum tek cocuguyla asagi inmisti ve yaninda bisey getirmemisti.ben 3 cocugumla ugrasirkrn bana pogacandan cocugumada verebilirmiyim dedi.bende ver ama benim cocuklarada kalsin biraz dedim cunku benim cocuklar ac olunca huysuzlaniyorlar yukarida cikaramiyorum.bu arada bu komsum kendi cocuguna bisey indirdigi zaman kolay kolay vermez kimseye ve bisey eline gecti silip supurur.neyse biz yukari ciktik aradan zaman gecti bir kac saat kapi caldi ve cok kotu bir tavirla bana bir tabak dolusu pogaca getirmis.bana alinmis ben bizim cocuklarada kalsin dedigim icin.bende tabikide tabagi geri cevirdim ve yaptiginin cok yanlis oldugunu kotu niyetten soylemedigimi soyledim am hala kendini hakli saniyor sizce kim suclu?
Bence hatalı sizsiniz.
Komşunun alınmasını anlıyorum. Ben onun yerinde olsam o poğaçadan asla almazdım o ayrı mesele.
Çocuklarımı alır eve gider doyururdum ama madem almış bir tabak yapıp getirmesini anliyorum, kırılmış çünkü.
Bizim sitedede yaz akşamları site bahçesine inerken birşeyler indiririz, güvenlik çay demler bazısı termosda kahve yapar kamelyada masaya koyarız, biz otururuz çocuklar oynar. Acıkan yada canı isteyen gelir alır sormaz bile. Kim ne getirmiş yada herkes birşey getirmişmi diye bakılmaz.
Hata bizi otururken görenler selam vermek için bile uğrasa aa markette gitmiştim bisküvi vs aldım der çıkarır koyar, yada bizim evdede kek vardı, getireyimde yensin der.
O getiyor o hep yiyor sade kendi çocuğuna veriyor hiç görmedim.
Çocuk bu nekadar poğaça yiyebilir ya 1 ya 2 en fazla. Hepsini bitirmiş demeniz çok çirkin
Ver ama benim çocuklarıma kalsın demenizde çok çirkin.
Çocuklarınız acıkıp huysuzlanırza poğaçalar bitti, hadi eve gidelim artık, evde yersiniz diyebilirsiniz. Aşağıda tek bırakmanıza gerek yok alıp evde doyurursunuz. Site bahçesinden eve çık elini yüzünü yıka en fazla 5 dk. sürüyor.
Hiçmi açıkıp beklemediler bugüne kadar? Öğretin bence. Heran herşeye ulaşamayacaklarını bilsinler.

Kizlar gecenlerde cocuklarimla birlikte sitemizin bahcesine indik.yanima yiyecek pogaca corek tarzi seylerde aliyorum inerken cocuklarim aciktiklarinda veriyorum ellerine.butun komsular biseyler indiriyor.bir komsum tek cocuguyla asagi inmisti ve yaninda bisey getirmemisti.ben 3 cocugumla ugrasirkrn bana pogacandan cocugumada verebilirmiyim dedi.bende ver ama benim cocuklarada kalsin biraz dedim cunku benim cocuklar ac olunca huysuzlaniyorlar yukarida cikaramiyorum.bu arada bu komsum kendi cocuguna bisey indirdigi zaman kolay kolay vermez kimseye ve bisey eline gecti silip supurur.neyse biz yukari ciktik aradan zaman gecti bir kac saat kapi caldi ve cok kotu bir tavirla bana bir tabak dolusu pogaca getirmis.bana alinmis ben bizim cocuklarada kalsin dedigim icin.bende tabikide tabagi geri cevirdim ve yaptiginin cok yanlis oldugunu kotu niyetten soylemedigimi soyledim am hala kendini hakli saniyor sizce kim suclu?
Tabikide siz suçlusunuz. 1 taneden ne eksilecekti ki ?
Bence kadin çok güzel bir hareket yapmış helal olsun ona 👍🏼

Ayrıca neden millet evinde yemiyor yemeğini
Olan var olmayan var
Evde yenilir dışarı çıkıp aktivite yapılır
Garip geldi
Sitenin adeti mi bu
Bahçeye yemek inmiyor zaten.
Evde kek, kurabiye, bisküvi tarzı şeyler varsa iniyor.
Otururken atıştırmak için, midesi kazınan çocukların eline vermek için.
Kimse bahçeye kebab, pizza indirmiyor yani.
Herkes yemeğini yer öyle iner, yada yemek saatinde evine çıkar.
2 Bisküvi içinde olan var olmayan var duyarı kasmayın ya.

:oha: Aldı mı o salçaları? Off...

Ayağını çok güzel kesmişsin de o salçaları alabilen insan onu da son koparabildiği kar olarak görmüştür işte.

İlave: Durumları kötü müydü yoksa da belli etmemeye mi çalışıyordu ki? O da var bak. (Ama onda da yani haftanın üç günü istemeye yine utanır insan amaan, ilginç kafalar)
yeminle aynen anlattığım gibiydi.en çok zorumuza giden istemesi değil acele acele bir telaşla istemesi idi.maddi durumu da bizden iyiydi.acil bir şeyler lazım olur komşu ister normal ama haftanın 3 günü de salçası olmaz mı insanın?en lazım malzeme bir ev için

annemin bir komşusu vardı.haftanın 3 günü abartısız salça isterdi .bir de çabuk çabuk ocakta yemeğim var derdi.2 ay sabrettik komşu diye ama baktık olmuyor 2 kutu salça aldım kapısını çaldım bu size 1 ay yeter herhalde durmadan gelmenize gerek de kalmaz dedim verdim eve geçtim.tek kelime etmedi salçayı da aldı ama.bir daha da bir şey istemedi :KK45:
Eşimin bi akrabası geldi aklıma
Salı günleri oturdukları yerde pazar kurulur ve tüm mahalle pazar gider
O akrabası hariç sanırım
Aile apartmanında oturuyorlar
Çarşambadan başlarmış
2 soğanın varmı, 3 patatesin, 5 yumurtan varmı diye diye akrabalarının zilini çalmaya.
Kadın böyle böyle pazar alışverişin büyük kısmını akrablardan hallediyor
Hata hiç unutmam bir akşam onlardan birine uğradım o günde ev sahibi pazara gitmiş poşetler mutfakta duruyor, zil çaldı. Ev sahibi kızına seslendi git bak bakim x yengenin nesi bitmiş gene ne istiyor diye 😅 kız gitti 1 dk geçmeden sonra dedi yengem şunu bunu istiyor, annesi demeden ortadaki poşetlerden çıkarıp getirdi verdi ne istediyse 😬
Aslında daha mahalledeki pazar kapanmamıştı yani istediklerini gider gayet ordanda alırdı, ordan alamazsa heryer manav, bakkal, market ama yok kadın resmen akrabalarını sömürüyor. Ve işin komik tarafı zil çalınca kimin neden geldiğini daha bakmadan biliyorlar 🤣🤣🤣

İki tarafta hatalı. Öncelikle uygulama çok saçma. Özellikle gözümü tırmaladığı için sayfalardır düzeltmek istiyorum herkez değil herkes. Herkes ne yapıyorsa yapsın siz kendinizden sorumlusunuz. Çocuklar acıkırsa eve çıkar yedirirsiniz, sokakta yemek yedirmeyi ben de sitede oturuyorum ve kendi adıma doğru bulmuyorum. Komşunuzun bir tane çocuğu var sizin üç tane. Velev ki istedi sizden çocuktur canı çekmiştir poğaçandan alabilir miyim diye sizin tek bir çocuk sanki tüm hepsini yiyecek gibi benim çocuklara da bırak demeniz yanlış olmuş. O lafın üstüne sizden asla bir şey almamalıydı

Bahçeye yemek inmiyor zaten.
Evde kek, kurabiye, bisküvi tarzı şeyler varsa iniyor.
Otururken atıştırmak için, midesi kazınan çocukların eline vermek için.
Kimse bahçeye kebab, pizza indirmiyor yani.
Herkes yemeğini yer öyle iner, yada yemek saatinde evine çıkar.
2 Bisküvi içinde olan var olmayan var duyarı kasmayın ya.
Ne bisküvisi ya 😀
Yemek dediğim kebap değil zaten
Yiyecek adı altında olan herşey
Yemekten sonra 2 saat oynasalar bile kimsenin midesi kazınmaz
Birşey götürülüyorsa fazla götürülür sitede başka çocuklar da var sonuçta
Komşu yapmamış birşey konu sahibi yapmış
Komşunun çocuğu da istemiş
Olan var olmayan var durumu işte
Sizde parlak fikriniz varsa sunun benim mesajım üzerinden prim kasmayın.

Ne bisküvisi ya 😀
Yemek dediğim kebap değil zaten
Yiyecek adı altında olan herşey
Yemekten sonra 2 saat oynasalar bile kimsenin midesi kazınmaz
Birşey götürülüyorsa fazla götürülür sitede başka çocuklar da var sonuçta
Komşu yapmamış birşey konu sahibi yapmış
Komşunun çocuğu da istemiş
Olan var olmayan var durumu işte
Sizde parlak fikriniz varsa sunun benim mesajım üzerinden prim kasmayın.
Prim kasmakmı?
Ay hiç güleceğim yoktu ya, bu çok iyi geldi 😂😂😂😂😂

yeminle aynen anlattığım gibiydi.en çok zorumuza giden istemesi değil acele acele bir telaşla istemesi idi.maddi durumu da bizden iyiydi.acil bir şeyler lazım olur komşu ister normal ama haftanın 3 günü de salçası olmaz mı insanın?en lazım malzeme bir ev için
Var böyle insanlar. Benim eski sitemde komşum hergün meyve isterdi benden. Eşim ki eli çok açık o bile yeter verme artık, kocası evde oturup duruyor ben taşıyıp duruyorum dedi. Ay yok dedim birgün bir daha istemedi. Sonra arabalarını değiştiler 🤣

Tüm herkese ikram etmişsiniz zaten bir tane de peçeteye sarıp istemesine fırsat vermeden ikram edebilirdiniz sanki.
Nihayetinde çocuk bu, yok desende laftan anlamaz illa ki istemiştir annesinden.
Her ne olursa olsun ikram ettiğiniz bir şey için yaptığınız o açıklama gerçekten hoş olmamış.
Şahsen hepsini yese bitirse bile afiyet olsun deyip geçmeniz lazımdı.
Bunu demek yerine eğer biterse eve çıkıp başka yiyecekler almak daha tercih edilebilir.
Ayrıca arkasında yaptığınız yorumda hoş değil silip süpürür vs. bu tarz şeylerin çetelesini mi tutuyorsunuz.
Bu konuların önüne geçmek için yapılması gereken herkesin yemeğini evinde yedirip çocuklarını öyle indirmesi.
Zira çocuk laftan anlamaz ne gördüyse isteyebilir, aklı kalır.

Komşunuzda kırılmış ve belli etmiş ben komşunuzun davranışını garipsemedim belli ki çok zoruna gitmiş.

Bızde sıtenın bahcesıne parkına çıkarız ben genelde tok cıkarırım ıkı cocugumu ancak saatlerce oynadıkları ıcın acıkıyorlar başkasında gorduklerınden canları cekıyor bazen ikram ettiklerini kabul ederler bazen etmezler ancak komsularlarla karsı taraf istemeden istemek zorunda kalmadan karsı tarafı mahcup etmeden ikram ederız.Sızın bızım cocuklara da kalsın lafı ıyı niyetle bıle olsa karsısındakını kırar komsunuzda ıcerlemıskı pogaca getırmıs.

Aslında bu ısın en guzel yanı cocukların tok cıkıp yiyecek goturmemelerı cunku ekmek pasta vs kırıkları dokuluyor ustune basılıyor günah oluyor ben uygulasam baskası uygulamıyor tok cıkma ısını.Cocuklarda boyle olunca nımetın kıymetını bilmiyorlar.

Çocukların bahçede bir şey yemesinin hoş olmadığını yazanlar hiç çocuk görmemişler galiba. Dışarıda atıştırmak hem anneyi hem çocuğu dinlendirir üç çocuğun arkasında gezmek ne demek haberiniz var mı acaba… herkes biliyor yedirip içirip dışarı çıkarmayı ama bunlar yetişkin gibi mantıklı hareket edemiyorlar maalesef. Belki de günboyu sadece onu yiyorlar yani bu bile olabilir. Konuya gelince ben konu sahibinin cümlesinde bir kötülük görmedim ben olsam alınmam. Komşum benim çocuklarım yedi de yanımdakiler arttı sanmasın istemiş olabilir. Tamam merak etme der alırım bir tane

Ben o sisteme uymayanlardanım, istedik mi oluyor mu oluyor valla ilk herkes elinde birşey vardı ben hiç indirmedim, kızımı evde doyurur birşey istedimi hayır şuan musait bir ortam değil evde yaparım derdim, site yönetime en fazla bu konuda şikayet edenlerdenim, sonuç kazandım,şimdi kimse park alanına birşey indiremiyor çünkü alerjisi olan olur, canı çeken olur, hamile olup utanıp sıkılıp istemeyen olur, en ve en önemlisi o an evde hiçbirşey olmayabilir, canım birşey yapmak istemez, yada çocuk birşey diyemez gözü kalır. Ben hala dışarıda bile dondurmayı musait bir alanda kimsenin göremeyeceği yerde yidiriyorum, çocukta alıştı birşey isterken anne musait zamanda yerim diyor, kültür, eğitim, vicdan evde öğrenilir. Herkes herşeyi yapıyor diye siz yapmak zorunda değilsiniz. Komşunuz haklı haksız bilemem ama söz konusu çocuksa sizin çocuklarınız zaten tatmıştır evdeki ikramlıktan ne var fazla yese, ben esas istediğinde gözü kalır utanıp az almıştır diye sıkıntı yapar evede tabakla yollardım, çocuk hani, insanız bizde, canımız çeker, anlayana. Kızıyorum sizlere, çocuk bilmez ama anne baba bilir.
Musait zamanda yerim anne diyen bir cocugunuz varsa gercekten ne mutlu size maşallah cocugunuza. Ben musait zamanda yerim anne diyen bir cocuk hayal bile edemiyorum 😂 kendi cocugum yok ama kardesimle aramizda 11 yaş var kardesim kucukken kendini yirtardi bir sey gorunce bana daaaa istiyooooom falan diye yerlere atardi kendini yani 😂 nazar degmesin cocugunuza 🧿

Ben sjte olarak sizi düşüncesiz buldum çocukların gözü önünde herkes bı şeyler indiriyor show mu yapıyorsunuz nedir yani? Hiç hoşlanmam çocuk olan bir yerde yemek yenilmesinden o çocuğun seyretmesinden

Bi de her cocuk annesiyle inmiyodur asagiya, gelip surekli bi seyler de isteyemez milletten, canı da çeker. Onceki yorumumda da yazmistim, Allah askina bırakın şu alışkanlığı.

Sorun sadece çocukların görüp canının çekmesi değil ki.

Sitede oturan yaşlı , genç , kadın , erkek kimse ortak alanda hava almaya veya yürüyüşe çıkmıyor mu ? Veya o alana bakan evi , camı olan yok mu ?

Çocuksuz bir komşunun/bir teyzenin / bir amcanın canı çekip ; yapılandan 1 tane istese , o an verseler dahi ardından günlerce konuşacak gibi duruyor bu zihniyetteki insanlar.

Herkese ve her görene en azından tattıracak kadar yiyecek bulundurma imkanı olamayacağına göre ; bu düzeni terk etmek en güzeli.

Sorun sadece çocukların görüp canının çekmesi değil ki.

Sitede oturan yaşlı , genç , kadın , erkek kimse ortak alanda hava almaya veya yürüyüşe çıkmıyor mu ? Veya o alana bakan evi , camı olan yok mu ?

Çocuksuz bir komşunun/bir teyzenin / bir amcanın canı çekip ; yapılandan 1 tane istese , o an verseler dahi ardından günlerce konuşacak gibi duruyor bu zihniyetteki insanlar.

Herkese ve her görene en azından tattıracak kadar yiyecek bulundurma imkanı olamayacağına göre ; bu düzeni terk etmek en güzeli.
Ya gerçekten hadi yaşlı teyze falan görür unutur da çocuk bu çocuğun yediği insanın gözüne batmamali . Çocukların yanında birşey yiyorsan canı cekebilir bakabilir . Ben aldığım şeylerin poşetine bile dikkat ediyorum içinde abur cubur varsa yolda görür canı çeker diye. Hele şu dönemde herkesin imkanı bir değil poğaça belki yapılır diğeri başka birşey getiriyorsa ve evde imkan yiksa ne olacak. Park dediğin cocuklarin oynadığı yer çocuğa evde yedirince iki saatte hemen acikiyorlar mi parazit mi var midesinde nedir. Bana çok ayıp geliyor

Ya gerçekten hadi yaşlı teyze falan görür unutur da çocuk bu çocuğun yediği insanın gözüne batmamali . Çocukların yanında birşey yiyorsan canı cekebilir bakabilir . Ben aldığım şeylerin poşetine bile dikkat ediyorum içinde abur cubur varsa yolda görür canı çeker diye. Hele şu dönemde herkesin imkanı bir değil poğaça belki yapılır diğeri başka birşey getiriyorsa ve evde imkan yiksa ne olacak. Park dediğin cocuklarin oynadığı yer çocuğa evde yedirince iki saatte hemen acikiyorlar mi parazit mi var midesinde nedir. Bana çok ayıp geliyor

Yaşlandıkça emin olun onların da canı çocuk gibi çekiyor. İmkanı varsa ve alabiliyorsa ne mutlu.

Alamayan , yapamayan , sağlık sorunu nedeniyle yemesi yasak olanlar da var tabi.

Gluten alerjisi olan çocuklar da var mesela. Onların görüp istediklerini, alıp anında yedirme imkanı da olmuyor.

Parkta insanlara baka baka çocuğun iştahı açılıyor diye çocuğuna et ürünleri yedirenler dahi var. Kokması yetmiyormuş gibi : bir de bak amcaya ,bak teyzeye ,bak kardeşe aç ağzını nidalarıyla yediriyorlar.

Bu yorumunuzu doğumdan 3-4 sene sonra tekrar gözden geçirin derim
Çocukların midesinde parazit olması gerekmiyor
Evde tıka basa yemiş olsalar bile bir avmye gidince yada pastanenin önünden geçince biranda çoook acıkabiliyorlar.
Adı üstününde Çocuk.
Evde yemediği asla sevmediği birşeyi misafirliğe gidince çok sever olur vs
Evet çocuğun her dediği yapılmaz o ayrı ama herşeyinede hayır hayır hayır demek doğru değil.
Yanında birisi bişey yiyorken karnı aç olmazsa bile isteyebilir, ama sen toksun daha yeni yedin demek bana göre doğru değil.
Şu sıralar hava çok sıcak malum evde günlük dondurma tüketiliyor, dışarı çıkıncada mutlaka yemek istiyorlar. Aaa olmaz evde yedin yada yersinmi demeli?
Bende çok kez evden karnım tok çıkıp gideceğim yerde bi kahve içerim diye düşünüyorken kendimi biranda yemek veya tatlı siparişi verirken bulabiliyorum. Bunun nesi ayıp mesela?

Back
X