Sizce bizi istemedikleri için mi?

Kardesin ikna icin bunlari soyluyo.. evlilikten onceki vaatler bunlar.. evlendikten sonra yalan olur...
Sanmıyorum.Kızın ayrılma korkusu yok ki.Terk eder yani istedıgi olmazsa.Ailesi de destek çıkar.Kıza çok duskun.Verır kartı emınım buna ben.Kız bundan ayrılmıştı.Günlerce kapısında uyudu

bence istedikleri çok ta değil aslında sizin durumunuz yok dıye fazla geliyor ,
bu arada kız çok kucuk eğitimde yok herhalde , ve çalıştırmazlarsa kardeşin meslegı falan varmı ,
ev geçindirebilecekmı

Sanmıyorum.Kızın ayrılma korkusu yok ki.Terk eder yani istedıgi olmazsa.Ailesi de destek çıkar.Kıza çok duskun.Verır kartı emınım buna ben.Kız bundan ayrılmıştı.Günlerce kapısında uyudu
Kardesinde ayrilmasin diye ikna amacli soyluyor bunlari dedigin gibi kiz paraci biriyse boyle ikna etmeye calisiyordur.. peki bu evi evlendikten sonra mi ustune yapicam dedi kardesin.. eger kiza evlendikten sonra senin ustune yapcam evi dediyse tahmin ettigim gibi ikna amacli soylemistir paraciysa tabi birde... zengini bu yolla ikna cabasi ne kadar dogru orasi tartisilir tabi

Kardesinde ayrilmasin diye ikna amacli soyluyor bunlari dedigin gibi kiz paraci biriyse boyle ikna etmeye calisiyordur.. peki bu evi evlendikten sonra mi ustune yapicam dedi kardesin.. eger kiza evlendikten sonra senin ustune yapcam evi dediyse tahmin ettigim gibi ikna amacli soylemistir paraciysa tabi birde... zengini bu yolla ikna cabasi ne kadar dogru orasi tartisilir tabi
Evet anneme mıras kalcakda o evı dıyor

Mecbur yapıcaz.kızı cok ıstıyor.kabul edıyo ama bıze guvenıyo.babam bızden para ıstıyo 2 sene bıze zehır olacak.Bende kspsye hazırlanıyorum vala kusura bakmasınlar
E cok istiyorsa kardeşiniz,otursun para biriktirsin.Çalışıyormuş.Kıza da durumu anlatsın evlenmek için para biriktirmem şart desin.Kızda istiyorsa anlayış gösterir.İstemiyorsa zaten bozulur.Bence siz birşey yapmayın.Arada kardeşinizew de durum belli istiyorsan para biriktirmen lazım deyin.

E cok istiyorsa kardeşiniz,otursun para biriktirsin.Çalışıyormuş.Kıza da durumu anlatsın evlenmek için para biriktirmem şart desin.Kızda istiyorsa anlayış gösterir.İstemiyorsa zaten bozulur.Bence siz birşey yapmayın.Arada kardeşinizew de durum belli istiyorsan para biriktirmen lazım deyin.
Ama işler ciddileşti artık bısıler yapması lazım

Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Niye çalışmıyor premses hazretleri? Bunca şey istemek neden kızın kukusu altın mıymış acaba ? Bi sorsanıza gelince?

"İstedikleri çok bir şey değil" demek ne demek arkadaşlar ?
Bu kız mal mı ? Karşılığında bir şey isteme talepleri olabiliyor ?
Elbet erkek tarafı elinden geleni yapmalı. Kız tarafı da öyle.
Azı çoğu değil mevzu. Mevzu şunları şunları istiyoruz demeleri...

Sende ama burda sikayet edip duruyorsun yaptigin yok.
Al aileni karsina anlat
- sana miras kalacak evi kizin üzerine yapacakmis
- bu kiz hem kardesimi ben baskasini ayni anda idare etmis hala da ayni anda idare etmedigi ne malum
- ben 26 yasindayim yarin birgün bende kendi hayatimi kuracam benden o kiza kurus islemez
- size de maddi destek vermem evlenecek kimse biriktirsin parasini yada ceksin kredisini pasa pasa ödesin
- eger bana ufacik bir maddi yada manevi baski uygulanirsa ceker giderim

Söyle bakim bunlari. 40 sayfa akil verilmis daha yaptigin bisey yok

Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Abim evlendi de istekler fazla değil doğuda çok isteniyor bizim gelin doğuluda değil bizim oralı ve bizim orada istenmez ne yaparsanız o denir yani daha önce hep böyle dedik kız verirken. Yengemi istemeye gidince ise 8 bilezik 25 gramdan. 1 tura 4.500 tl likti kelepçe 2.500 tllik küpe 900 tl . Ve yuzugu alindi birde saat 400 tl falandı . Abime sadece gümüşe benzeyen bir yüzük aldılar çok hafif modelsiz ve tüy gibi eline alınca. Bu kadar detaylı fiyatları nerden biliyorsun gorumcelik yapma demeyin ben ödedim altınların parasını icimden geldi . 5.000 tl de isteme nisan vs masraflar için verdim . Kolay bi para değildi bunlar benim için çok calisiyordum asgari ücret + ek iş. Şimdi olsa vermezdim asla cunku hic kiymeti bilinmedi . Onlara yine birsey demem ama burda nedense gaza gelip döktüm icimi .Insanlar çok tuhaf tuvalet gitmek istiyorlar ama nişanı sokakta yapıyorlar herşey dehşet dört dörtlük alışveriş yapıp giydiriyorsun ve nisan sokakta yağmur ve karin altında oluyor . Bazı kız aileleri gerçekten gorgusuz Allah iyiler ile karşılaştırsin.

Hay ben gelinimizi alnından öpeyim. Kardeşim geçen hafta nişanlandı. Bohça falan kesinlikle olmadı. Kız nişan ayakkabısı çantası bile istemedi. Sadece o kardeşime takım aldı kardeşim ona elbise. Nişanda takılanları kardeşime ortaklaşa bölüşelim ikimizde masraf yapacağız demiş. Annemler kabul etmedi de takılanları ona bıraktık. Bir çöp talep etmediler. Kız nişan çikolatası bile almayın daha istemedeki duruyor yazık yenmiyor demiş, aldırtmadı. Annem annesine sordu adetiniz nedir ne istersiniz diye. Ben kızımı para karşılığı evlendirmem. Mutlu olsun yeter bir çöp istemeyiz dedi. Burada bunları okuyunca ağzım açık kalıyor. Baya eder biçip ticarete çeviriyorlar.

Hay ben gelinimizi alnından öpeyim. Kardeşim geçen hafta nişanlandı. Bohça falan kesinlikle olmadı. Kız nişan ayakkabısı çantası bile istemedi. Sadece o kardeşime takım aldı kardeşim ona elbise. Nişanda takılanları kardeşime ortaklaşa bölüşelim ikimizde masraf yapacağız demiş. Annemler kabul etmedi de takılanları ona bıraktık. Bir çöp talep etmediler. Kız nişan çikolatası bile almayın daha istemedeki duruyor yazık yenmiyor demiş, aldırtmadı. Annem annesine sordu adetiniz nedir ne istersiniz diye. Ben kızımı para karşılığı evlendirmem. Mutlu olsun yeter bir çöp istemeyiz dedi. Burada bunları okuyunca ağzım açık kalıyor. Baya eder biçip ticarete çeviriyorlar.
Valaa gelınınıze helal olsun yaa.Biz şimdi ev tasıycaz falan.Sımdıkı kıranın 3 katı kırad ev tuttu babam.Evd ekavga kıyamet para yuzunden :(

Karsinizdakiler cok kaliteli insanlarmis kiymetini bilin.

Back
X