Sizce bosanmalimiyiz!!!

Eşiniz alkolik değil ama sizin bu tavrınız onu alkolizme sürükleyebilir.

Adamın içtiğini biliyordunuz, bilerek evlendiniz şimdi siz istemiyorsunuz diye hiç alkol almamasını istiyorsunuz. Bu mümkün değil. Elinize geçen tek şey sizden uzaklaşıp alkolle daha sıkı bir bağ kurması olur.

Alkol alınacak günleri belirleyin, evinizde ya da dışarda birlikte sohbet ederek için. İçmeseniz bile doldurun dursun önünüzde, eşlik edin ona. Belirlenen günler dışında ve yanında siz olmadan içmesini istemedğinizi söyleyin. Bu konuda anlaşın. Ancak bu şekilde bir önlem alabilirsiniz. Daha fazlası çok zor.

Benim korktuğum ailemde Dedem ve enistem de alkol içiyordu ve hala içiyorlar bende bizim durumumuzda aynı olacak diye korkuyorum

Bir süre üzerine gitmeyin. Bırakın içsin, en fazla ne kadar içiyor görürsünüz.
Belki kisitlanmaktan hoşlanmıyor, serbest olsa sürekli alkole yönelmeyecek.

Alkolik böyle olmaz. Sabah baslar gece bitirir.
Eşiniz alkol almayi seviyor olabilir. Ya da sorunları varsa bu şekilde kaçış yolu bulmuş olabilir.

* bu arada çünki değil çünkü.

Alkolik insan bir gün bile içmeden duramaz.gündüz başlar gece de devam eder.
Yasaklar daha cezbedici gelir insanlara.Siz önlem olarak yasaklamayı ve ayrılık ile tehdid ederek korkutmayı seçmişsiniz.ikiside yanlış şu an için. Onunla sürekli iletişim halinde olmanız lazım. İzin verin önce evde içsin. Sonra içmedigi kafasının yerinde olduğu anlarda onunla konuşun bunları. Hem maddi olarak ne kadar zarara girdiginizi anlatın. Belkide kafasına taktiği problemleri vardır. Bunları unutmak için içiyordur.

Eşimi çok seviyorum anlayışlı davranmayan özen gösteriyorum ama bi aile terapistine gitmek iyi olabilir ama özelden hariç varmı bilmiyorum özel hastanelerde para tuzağı

Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yıllık evliyim ve eşimle severek evlendik halada seviyoruz birbirimizi.Evlendiğimiz sıralarda alkol içtiğini biliyodum ve beraber içiyorduk bi sknti yoktu fakat ben bi süre sonra uzaklaştım artık alkolden çünki eşim bunu alışkanlık haline getirdi ve şuanda aramız bozuk çünki ben içmesini yani bukadar çok içmesini istemiyorum oda vaz geçemiyor aslında içmediği zamn söz veriyor yemin ediyor fakat canı isteyince gene içiyor bende bundan rahatsızım ve bu aralar arkadaşlarıyla disarda içmeye başladı ve daha sonra evde devam ediyor yani artık en fazla ara verdiği zamn bi hafta oda eğer parası yoksa yani artık ne yapacağımı bilmiyorum ayrılsam diyorum ama bi yandanda birbirimizi seviyoruz yani çok kötü ikilemde kaldım çözüm bulamıyorum tedavi olmak için ikna etmiştik fakat hastanede bi hafta kaldı çıktı ilaç tedavisinede istediği zamn birakiyr yani böyle devam ederse diye çok korkuyorum çünki şimdi çocuğumuz yok ama ilerde olurda gene böyle devam ederse ne yaparım diye düşünmekten cildiricam başta bitiriyim mi diyorum bi yandanda seviyorum yani anlayacağınız ne yapacağımı bilemiyorum siz olsanız nasıl bi yol cizerdinz
Bır ınsan alkolıkse vazgecmıyor benım dedemde alkolukmıs babanm duzelır dıe 3 cocuk yapmıs eskı kafa ısde sonra alkol alkol daha kotu olmus babnm bosamus bosan cocn yoksa alkol yuva yıkıor bu dogru

Konuşun bu kadar içecek ne var deyin artık evlisin bu kadar içmek olmaz diye hafta da bir içsin herzaman olmaz deyin rahatsız oluyorum deyin yatağa almayın

Bu konuda bir çok kadın farklı tepkiler verebilir. Biri için hiç uygun bir durum olmazken, diğer grup için sıradan olarak nitelenebilir. Bence kendi evlilik dinamiğinize göre karar verin. Fazla alkol alımı rahatsız edici olabilir. Eşinizle bu konuda konuşmalı ve net olmalısınız.

Ben içkiye karşıyım içene saygım var beni ilgilendirmez ancak söz konusu eşimse asla kabul etmem düğünde dernekte,yemekte oda ortamıysa neyse ama değil keyfine hergün hergün olmaz ne maddi ne manevi hoş görmem ben.herşey dozunda ve yerinde güzeldir sizin eşiniz alışkanlık kazanmış tedavi olmalı olmuyorsa kendinizi üzmeyin ayrılın yarın çok daha fazla üzüleceksiniz tabi bu benim fikrim daha içki alışkanlığı olup mutlu bir evliliği olan kimseyi duymadım...

Bence önce ayağını disardan kesmeye odaklan. Ickiliyken dışarda başına her yol gelebilir.icki içtiği arkadaşlarına uyabilir. İlk odaklanilacak konu bu.

Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yıllık evliyim ve eşimle severek evlendik halada seviyoruz birbirimizi.Evlendiğimiz sıralarda alkol içtiğini biliyodum ve beraber içiyorduk bi sknti yoktu fakat ben bi süre sonra uzaklaştım artık alkolden çünki eşim bunu alışkanlık haline getirdi ve şuanda aramız bozuk çünki ben içmesini yani bukadar çok içmesini istemiyorum oda vaz geçemiyor aslında içmediği zamn söz veriyor yemin ediyor fakat canı isteyince gene içiyor bende bundan rahatsızım ve bu aralar arkadaşlarıyla disarda içmeye başladı ve daha sonra evde devam ediyor yani artık en fazla ara verdiği zamn bi hafta oda eğer parası yoksa yani artık ne yapacağımı bilmiyorum ayrılsam diyorum ama bi yandanda birbirimizi seviyoruz yani çok kötü ikilemde kaldım çözüm bulamıyorum tedavi olmak için ikna etmiştik fakat hastanede bi hafta kaldı çıktı ilaç tedavisinede istediği zamn birakiyr yani böyle devam ederse diye çok korkuyorum çünki şimdi çocuğumuz yok ama ilerde olurda gene böyle devam ederse ne yaparım diye düşünmekten cildiricam başta bitiriyim mi diyorum bi yandanda seviyorum yani anlayacağınız ne yapacağımı bilemiyorum siz olsanız nasıl bi yol cizerdinz
evlilik başlangıcında ne diyoruz iyi günde kötü günde. bence sana yanlışlar yapmadığı sürece ayrılık düşünme. belliki aşamıyor bunu . ona yardımcı olmaya çalış. dene dene... hatta defalarca dene en doğrusu bu . ilk seferde pes etmek yanlış olur bence.

Şuan iyiyiz hiç bişey olmamış gibi davranıyorum. Aslında onu görünce herşeyi unutuyorum. Eşimi çok seviyorum bi anlık bisey mis düşündüğüm yorumlarinz için saolgun

Benim korktuğum ailemde Dedem ve enistem de alkol içiyordu ve hala içiyorlar bende bizim durumumuzda aynı olacak diye korkuyorum
Ne var onların durumlarında

Annemin babası olan dedem de içerdi babam da içer

Gençten daha çok içerdi şimdi 70 yaşında kalbi durdu gitti geldi yani az içiyor ayda iki ayda bir

Yazın gittik eşim ben babam oturup içtik hatta babam az içsin diye biz çok içtik

Ne bende ne eşimde ne de babamda bir sorun oluşmadı ben o ortamda büyüdüm benim çocuğum da içkiyi bilerek büyüyor

Alkolizm boyutunda olmadıkça kime ne zararı var ki

Yeni üye oldum ve boşanma aşamasındayım. En önemli sorunlardan biri alkoldü. Nikahımız olmuştu tayinden dolayı. Düğünümüz Mayıs ayındaydı. İlk başlarda az içerdi sonradan arttı.gece arkadaşlarıyla dışarda içmeye başladı. Düğünden sonra bırakırım diyordu. Ama hep bahaneydi erteledi sürekli bırakma konusunu. İçersen biter dedim. İçki de ne ya ben seni seçiyorum evliliğimi seçiyorum diyemedi. İçmeye devam etti. Hatta ilk yalanını içkiden dolayı söyledi.

Seni çok iyi anlıyorum. Şuan seviyorsun ortada ciddi bir konu var evlisin. Herkes bir yorum yapıyor. Kimisi düzelir diyor.am çoğunluğu içki ciddi konu.. Çocuk yokken ayrılmak en iyisi diyor. Sen seviyorsun o yüzden sevdiğin ciddi hata yapınca. Bunu kabullenmek farkına varmak zor geliyor. Her insan aynı değildir... İçki çok ciddi bir konu ve bağımlılık yaptığında bıraktırmak çok zor. Evde seninle içer. Zaman geçer..dışarda arkadaşlarıyla içer...zaman geçer... Kadınların oldugu ortamda içer sen ona düşman gbi görünürsün. Bırakmak istemez içkisini. İlerde şiddete kdar gider.
Bizim nikah oldu düğün daha olmadı.sana şu kadarını söyleyeyim sırf arkadaş ortamı içki için bahaneler buldu gitti. Bir kez bile gelinlik bakmaya götürmedi beni. İçki gerçekten de ciddi konu. Ben senin durumundayım çok düşündüm herkesi mc fikrini aldım. Şuan bile konu açtım. Tanımasıgım insanların fikirlerini görmek istedim. Sonuç olark ben vazgeçtim. Sevsemde vazgeçtim.. Çünkü içki ciddi bir konuydu... Ve bırakmayacağını anladım.
Hele ilk yalanını anladıgım an güvenim bitti. Düzelirim dedi bşyler söyledi ama uygulama yoktu hep laflaydı. Sevsemde bu şekilde devam edemezdim.ilerde doğacak çocuğun günahına bile bile girmeyi göze alamazdım.

Alkolik bir babanın kızı olarak yazıyorum canım yani alkolizmi yakından tanırım.Bir defa içmeye başladığında 2 yada 3 gün devam ediyosa alkoliktir yada alkolik olma yolunda sağlam adımlar atmıştır.Tedavi olur 1 yıl 2 yıl bırakabilir ama yine en ufak bir kırılmada tekrar başlıyorlar.Çok kötü bir şey hele alkolik bir babayla yaşamak insana çok ağır yaralar açıyor.Ayrılıp ayrılmaman konusunda bir yorum yapamam ama çocuk yapmayı tekrar tekrar düşünmelisin

Back
X