Sizce bu adımı atmalı mıyım?

Büyük olan kv ama büyüklük gelinlerde kalsın isteniyor. Neden? Çünkü kv hep haklı :KK12:

KV iftara cagirdiginda tammezan saati değildir 2 saat erken gidersiniz sofrayı kurmakta yardımcı olursunuz sorun olmaz bence eşinizin de dediği gibi ramazanda kusluge gerek yok

Gidin de yiyin de amaan, çok şey bi olay değil yav, tipik anne söylenmeleri işte.
Bir daha diyecek olursa herkesin içinde "Ümüğüme dizdiniz yani, madem böyle yapacaksınız buraya gelip laf yiyeceğime kendi evimde yiyeyim yemeğimi huzurumla." deyip çekilirsiniz masadan.

İlla sofra kurmaya mı yetişmek lazım, toplarken yardım neyine yetmiyorsa.

merhaba sevgili kk.
Eski konumdan kısa bir özet gecerek yardım isteyeceğim.kv ile bir tartışma esnasında bana sende hep yemek saatlerinde geliyosun bizde gelinler böyle olmaz gibi seyler söyledi.
ben sanıyorum ki çalışıyorum yoruluyorum diye yemek yapıp çağırıyor meger o benim ona yardım etmemi bekliyormuş.
Üstelik çok sık da gitmedik 10 günde bir belki.
Asıl konum şu eşim bana az önce dedi ki anneler günü yaklaşıyor ramazanda geliyor davet ettiklerinde gideriz yemeğe!
Ben de sen gidersin ben gidemem nasıl yiyim o yemegi o sözlerden sonra dedim.
Eşim ramazan da küslüğü sürdürme büyüklük sende kalsın gibisinden şeyler söyledi.
Ama ben gidersem lafın altında ezilmiş gibi olacagım.yüzsüzlük yapıp gitmişim gibi.oysa bir bardak çay dahi içmek istemiyordum.
Ben ne yapıcam lütfen söyleyin..
Kayinvalidenle evlerimiz yakinmi normalde ne sıklıkla gidersin? İlk etapta kayinvalidenin yaptığı tahminini söylüyorum sizi davet ederek gelip gitme konusunu sıklastirmak. Böyle bir beklenti de olan seni neden cagirsin? Bizide evine alıştırmak için yeni evliyken 2günde kesin çağırıyordu bende erken gidip yemeğe yardım ederdim. Daha sonra araya mesafe koydukca anlayış gostermediler 3 4 günde gitmeme yetinemediler. Bende ozaman anladım yemeğe vs oturmaya beni alıştırmak için çağırdılarini. Ve artık kendim arayıp anne yemeğe geliyoruz diyorum ve gitmiyorum. Arada istisna giderim misafir geldiğinde yardıma. O uyaniklik yapıyor ya güya bende ondan uyanık davranıyorum ki bir daha zırt pırt çağırmasın. Çünkü nekadar gittiysem yardım ettiysem yapmadın gelmedin oldu nankörlük yaptılar. Bende mesafemi koydum sanada tamamen elini ayağını çek diyemem eş ailesi sonuçta ister istemez yüz yüze geliniyor ramazandada git tabiki olur böyle şeyler bunlar daha neki. Sadece sen istediğinde yardıma gidersin veya gitmezsin sana kalmis

Yemeğe çağırdığında önceki gün evde birşeyler yapıp sizde götürseniz kayinvalideniz de düşünüldüğünü anlar neticede anne o da. Mesela "annecim çalışıyorum erken gelemiyorum ama tatlı yaptım. İşte çayın yanına bişeyler yaptım" yada bir yemek yapıp götürürseniz hoş görür bence.
Ufak ufak gönlünü yapin derim boş meseleler yüzünden aile içi gerilim yaşamayın.

Bence ilk siz alın yemeğe, ondan sonra da davetlerine icabet edersiniz. Böylelikle daha rahat gitmiş olursunuz. Bir de Ramazan sonuçta...

Öte yandan haklısınız gücenmekte
İşte alındım kırıldım gücendim hiç adım atmak istemiyorum içimden gelmiyor.gitmek hele asla diyodum ama eşim böyle diyince...

Kayinvalidenle evlerimiz yakinmi normalde ne sıklıkla gidersin? İlk etapta kayinvalidenin yaptığı tahminini söylüyorum sizi davet ederek gelip gitme konusunu sıklastirmak. Böyle bir beklenti de olan seni neden cagirsin? Bizide evine alıştırmak için yeni evliyken 2günde kesin çağırıyordu bende erken gidip yemeğe yardım ederdim. Daha sonra araya mesafe koydukca anlayış gostermediler 3 4 günde gitmeme yetinemediler. Bende ozaman anladım yemeğe vs oturmaya beni alıştırmak için çağırdılarini. Ve artık kendim arayıp anne yemeğe geliyoruz diyorum ve gitmiyorum. Arada istisna giderim misafir geldiğinde yardıma. O uyaniklik yapıyor ya güya bende ondan uyanık davranıyorum ki bir daha zırt pırt çağırmasın. Çünkü nekadar gittiysem yardım ettiysem yapmadın gelmedin oldu nankörlük yaptılar. Bende mesafemi koydum sanada tamamen elini ayağını çek diyemem eş ailesi sonuçta ister istemez yüz yüze geliniyor ramazandada git tabiki olur böyle şeyler bunlar daha neki. Sadece sen istediğinde yardıma gidersin veya gitmezsin sana kalmis
1 hafta 10 gün arası diyeyim.yemege davet ederdi.caya giderdik eşimde bende çalışıyoruz pek vaktimiz olmuyor diye böyle görüşme ayarlardık kv ile.ama başka bi konudan tartışma çıktı o sırada bu lafı soktu bana.bende her seyi bırakıp buna alındım açıkcası.ve bende bi kere misafir çağırdım gel dediğinde gitmedim onu da söyledi.içinde her seyi biriktirmiş bilmiyorum nasıl davranayım.arada eşim var ve benim ailem de var.şimdi eşim bende gitmeyim o zaman ailene diyebilr

Büyük olan kv ama büyüklük gelinlerde kalsın isteniyor. Neden? Çünkü kv hep haklı :KK12:
Evet aynen öyle adaletsizlik.eşime dedim ki madem ben büyüklük yapıcam annen de bana büyüklüğünğ göstersin bana çağırcagı zaman özür dilerim senden yemek konusunda ayıp ettim üzgünüm desin bende gideyim yemege dedim

Gidin de yiyin de amaan, çok şey bi olay değil yav, tipik anne söylenmeleri işte.
Bir daha diyecek olursa herkesin içinde "Ümüğüme dizdiniz yani, madem böyle yapacaksınız buraya gelip laf yiyeceğime kendi evimde yiyeyim yemeğimi huzurumla." deyip çekilirsiniz masadan.

İlla sofra kurmaya mı yetişmek lazım, toplarken yardım neyine yetmiyorsa.
Bidaha diyeceğini sanmam ama ben o tartışmaya katıldıgım için bile yüzüm yok evine girmeye yemek yemeye.o beni nasıl çağırcak bilmiyorum.ben gitsem cidden ümüğüme dizilcek gitmesen eşim tavır yapacak

Bence erken gidip yemeğe yardım edin. Erken gidemezseniz de bişeyler hazırlayıp götürün erken gelemiyorum deyin. Yine de alttan alarak yaklaşın. Bakalım bundan sonra nnasıl davranacak önemli olan o.

Yemeğe çağırdığında önceki gün evde birşeyler yapıp sizde götürseniz kayinvalideniz de düşünüldüğünü anlar neticede anne o da. Mesela "annecim çalışıyorum erken gelemiyorum ama tatlı yaptım. İşte çayın yanına bişeyler yaptım" yada bir yemek yapıp götürürseniz hoş görür bence.
Ufak ufak gönlünü yapin derim boş meseleler yüzünden aile içi gerilim yaşamayın.
Keşke bana bu şekilde söylemeseydi bende öyle yapsaydım ama işler farklı geliştine diyeyim şimdi arada eşim olmasa inanın hiç içimden gelmiyor insan nasıl yemek yer öyle bi ortamda

Ay
1 hafta 10 gün arası diyeyim.yemege davet ederdi.caya giderdik eşimde bende çalışıyoruz pek vaktimiz olmuyor diye böyle görüşme ayarlardık kv ile.ama başka bi konudan tartışma çıktı o sırada bu lafı soktu bana.bende her seyi bırakıp buna alındım açıkcası.ve bende bi kere misafir çağırdım gel dediğinde gitmedim onu da söyledi.içinde her seyi biriktirmiş bilmiyorum nasıl davranayım.arada eşim var ve benim ailem de var.şimdi eşim bende gitmeyim o zaman ailene diyebilr
O sorunları bende yaşadım. Çok güzel anlasiyorduk fakat onların beni yönetmesine dayanamadım ve yavaş yavaş mesafe koydukca triplere girdiler. Senin kayinvaliden en azından yapmadığını birşeyi yüzüne söylemiş benimkiler yaptığım fedakarlıkları da yapmadın olarak konuştular. Bence kendini topla ve canın nasıl davranmak istiyorsa öyle yap tamamen elini ayağını çekmek esinlede Arani açar arada git arada gitme devamlı yardıma gidersende öyle alisirlar hiç gitmemekte olmaz. Orta dengeyi kur derim

Bence erken gidip yemeğe yardım edin. Erken gidemezseniz de bişeyler hazırlayıp götürün erken gelemiyorum deyin. Yine de alttan alarak yaklaşın. Bakalım bundan sonra nnasıl davranacak önemli olan o.
Bende bunu gururuma yediremiyorum sanırım.suclu olan ben degilim ama ben alttan almaya çalışıyorum neden böyle oluyo hep mi böyle

Ay

O sorunları bende yaşadım. Çok güzel anlasiyorduk fakat onların beni yönetmesine dayanamadım ve yavaş yavaş mesafe koydukca triplere girdiler. Senin kayinvaliden en azından yapmadığını birşeyi yüzüne söylemiş benimkiler yaptığım fedakarlıkları da yapmadın olarak konuştular. Bence kendini topla ve canın nasıl davranmak istiyorsa öyle yap tamamen elini ayağını çekmek esinlede Arani açar arada git arada gitme devamlı yardıma gidersende öyle alisirlar hiç gitmemekte olmaz. Orta dengeyi kur derim
Herkes mi böyle ya?nedir bu kv lerin derdi acaba:(ben en son eşime dedim ki annen de madem büyüklük yapsın bu konuda ayıp ettim üzgünüm özür dilerim desin bende yemek yiyeyim dedim ?

Bazen haklıyken alttan almak sizi küçültmeyeceği gibi tam tersine yüceltir alın elinize tatlınızı imkan varsa kendiniz yapın gidin.bir söz vardır itin hatrı yoksa sahibinin vardır diye eşinizin hatrına

Bende bunu gururuma yediremiyorum sanırım.suclu olan ben degilim ama ben alttan almaya çalışıyorum neden böyle oluyo hep mi böyle
Peki alttan almadıniz diyelim devamında ne olacak gidip gelmeyi kesecek misiniz eşiniz arada kalacak. Ama siz bir adım atın sonrasında kaynananiz yine böyle devam ederse denedim ama olmuyor diyebilirsiniz

Yani şöyle başka problem konusurken böyle söyledi bana bende buna alındım açıkcası
Yardım bekliyor olması bana normal geldi açıkçası. Siz on günde bir de olsa hep hazır sofraya gidiyorsanız kadının bu durumdan rahatsız olması normal.
Ben de öyle pek KV sever bir insan değilimdir ama biraz erken giderim yemek hazırsa salata vs. Yardım ederim sofra kurarım falan. Yapılması gereken şeyler bence

Herkes mi böyle ya?nedir bu kv lerin derdi acaba:KK43:ben en son eşime dedim ki annen de madem büyüklük yapsın bu konuda ayıp ettim üzgünüm özür dilerim desin bende yemek yiyeyim dedim ?
Umursamamazlik onlara en büyük silah bence bu laftan sonra anne size yemeğe geliyorum derdim yardima da gitmezdim lapur lupurda yerdim valla iyice gıcık olsun. Eğer ki art niyetle böyle birşey dediyse ve genel olarak beni hizmetçi olarak görmeye basladiysa bu hareketi yapardim:)

Ben pek kayınvalide-gelin ilişkilerini bilmem ama sanırım yerinizde olsam giderdim.
Evliliğinizde daha neler neler göreceksiniz kim bilir,o yüzden ilk başta hemen pes etmeyin bence.
Yine de içinize nasıl sinerse öyle olsun.:KK52:

Bos olduğunuz zaman siz çağırın bir süre. Tatil gününüzde. İlk gitmeyin. İftarı dışarda yapsaniz olmuyor mu? Ne siz ne o gelir ortada bulusursunuz. Maksat buzlar erişin sonra duruma göre bakarsiniz.

Back
X