sizce bu bozulur mu?

kuzeyyildizim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
835
384
18
45
arkadaşlar kusura bakmayın dün de konu açtım ama çevremde danışabileceğim kimse yok.ben domates sosu yapmıştım yaklaşık 1 hafta önce.kavanozlara koydum kapattım ağzını.3 gün sonra falan ben bunlara çok az tuz attım bozulmasın diye hepsinin ağzını açtım tuz ekledim geri sıktım ağızlrını.
ama yaklaşık 2 gün önce kavanozlardan bir tanesinin içindeki domatesin üstü beyazlamış bozulmuş yani attım onu ama atmadan baktım kavanoz kapağı bozuktu.diğerlerini kontrol ettim 1 inin daha kavanoz kapağı tam kapanmıyordu aslında kapanıyor ama iyice çevirinde çıt diye geri açılıyordu onun kapağını değiştirdim.
diğerleriyle beraber buzdolabına koydum bu domates sosları bozulur mu sizce?

Tencerede ters cevirip kaynatip oyle koyun kenara, o zaman bir sey olmaz. Ama sadece agzini kapatirsaniz bozulabilir. Bir de kapaklari bir kez kullanin, her seferinde yeni kapak alin garanti olsun.

Bak canim soyle yapacaktin madem actin tuz attiktan sonra sosu tekrar kaynatip kavonozlara sicak koyup hemen kapatacaktin kapaklarini.kapaklarda yeni olursa daha garanti olur

Kaynatmadan mı koydunuz kavanozlara. Bozulma ihtimali yüksek. Ben kaynatarak koymuştum bitanesi hava almıştı bikaç gün sonra farkettim. Hemen buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım. Emeğiniz boşa gitmesin garanti olsun. Açın bakın tek tek buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Onların süresi kısaldı şimdi bozulma ihtimalleri daha yüksek.

peki onları çıkarıp tek tek buzdolabı poşetlerine koysam olur mu?

kızlar tek tek buzdolabı poşetlerine koysam nasıl olur? buzluğa atsam sonra da? o zaman da bozulma olur mu? buzlanır mı?

peki onları çıkarıp tek tek buzdolabı poşetlerine koysam olur mu?
Ben bikaç kavanoz yaptım. Birtanesi hava almıştı. Hemen koydum poşete buzluğa attım. Eğer çok değilse sizinkide böyle yapın. Ben biraz buzluğa birazda konserve olarak sakladım domatesleri. Konservenin garantisi yok ama diğeri garanti benim için

ya arkadaşlar tüm kavanozları boşaltıp yeniden kaynatıp kavanozlasam nasıl olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…