• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu büyük bir sorun mu

Cok onemli bir sorun. Bayram yılbaşı vs ailesiyle olmak istediğinde bile büyük olay olur. Sen alışık değilsen yapamazsin
Ben aile kavramına çok uzağım öyle kalabalığa hiç girmedim. İlerde ne yapıcam bilmiyorum bide alttan alamam insanları bi yerden sonra kesin çok sorunlu olcak evliliğim

Bide sen şimdiden mantığını devreye sokmuşsun demek ki bişey hissedemiyosun zorlama sakın mesela benim eşim konuşurken dikkat et seni merak ederim gittiğin yeri haber ver bende sana haber veriyim derdi aaa beni ne kadar düşübüyo diye havalara uçardım ne safmışım diyorum bazen:) adam beni kandırmış aşık olunca mantık çoktan uçuyo gidiyo düşünemiyosun diyorumya benim aileme ters bi aile oldukları ta nişanda belliydi ama eşimi seviyorm diye gözüm gerçekleri görmedi
Mesela nasıldı nişanda falan ortam anlatır mısınız? Hep bunları merak etmişimdir

Aile yapısı kültür hayata bakışı , inanın bunlar çok önemli şeyler...
Efendi saygılı insan olması güzel...
Ama sizin kiminle nasıl mutlu olabileceğiniz en iyi siz bilirsiniz...
Şahsen ben efendi olması bir yana , açıkgöz girişken, konuşkan , sus pus içine kapanık değil de ...Ben den akıllı zeki hayata tabiri caizse bnk atmış tercih ediyorum...
Bu sadece bir örnek , kısacası senin tercihin nasıl bir erkek çok önemli, bir ömür geçireceğiniz bir insan umuduyla yola çıkacaksınız...Aileler için genelde efendi sessiz olması çok önemli, ama günümüzdeki kadınlar için yeterli olmayabiliyor...
Birazcık sıkıcı olabilirler gibi ...

Sizce bi kişiyi ailesiyle ve kültürüyle yargılamak doğru mu? Yani şöyle anlatayım benim bi talibim var ve gerçekten görüp görebileceğim belki de en efendi en en seviyeli insanlardan biri. Ama aile yapılarımız yaşantılarımız çok farklı. Mesela sanırım o tutucu biri bazı konularda ama ben öyle değilim alıştığım belli şeyler var bana karışılmasını asla kabullenemem vs. Artı ailesi kalabalık bi aile ve onlara düşkün. Ben yapamam öyle bi ailenin içinde hiç görmedim çünkü akrabalık ilişkilerini falan benim ailem çok küçük çünkü. Ama bunun dışında kendisine bakıyorum ve çok efendi çok iyi biri ve anlaşıyoruz bunlar dışında. Sizce bu anlattıklarım çok büyük sorunlar mı? Yani bu kişiyi tek başına sadece kendisiyle mi değerlendirmeliyim yoksa ailesiyle birlikte mi?
Kişi aileden bağımsız değerlendirilemez, aldığı kültür görgü görenek o aileye ait neticede. evlilikte çok çok önemli bunlar, şimdi anlaşıyorsundur ama evlenince farklı olur

Aile yapısı kültür hayata bakışı , inanın bunlar çok önemli şeyler...
Efendi saygılı insan olması güzel...
Ama sizin kiminle nasıl mutlu olabileceğiniz en iyi siz bilirsiniz...
Şahsen ben efendi olması bir yana , açıkgöz girişken, konuşkan , sus pus içine kapanık değil de ...Ben den akıllı zeki hayata tabiri caizse bnk atmış tercih ediyorum...
Bu sadece bir örnek , kısacası senin tercihin nasıl bir erkek çok önemli, bir ömür geçireceğiniz bir insan umuduyla yola çıkacaksınız...Aileler için genelde efendi sessiz olması çok önemli, ama günümüzdeki kadınlar için yeterli olmayabiliyor...
Birazcık sıkıcı olabilirler gibi ...
Aynen zaten öyle de bi durum var. Yani fazla efendi olmak da biraz insanı itebiliyor. Bi de sanki ailesine düşkün oluyolar böyleleri

Sizce bi kişiyi ailesiyle ve kültürüyle yargılamak doğru mu? Yani şöyle anlatayım benim bi talibim var ve gerçekten görüp görebileceğim belki de en efendi en en seviyeli insanlardan biri. Ama aile yapılarımız yaşantılarımız çok farklı. Mesela sanırım o tutucu biri bazı konularda ama ben öyle değilim alıştığım belli şeyler var bana karışılmasını asla kabullenemem vs. Artı ailesi kalabalık bi aile ve onlara düşkün. Ben yapamam öyle bi ailenin içinde hiç görmedim çünkü akrabalık ilişkilerini falan benim ailem çok küçük çünkü. Ama bunun dışında kendisine bakıyorum ve çok efendi çok iyi biri ve anlaşıyoruz bunlar dışında. Sizce bu anlattıklarım çok büyük sorunlar mı? Yani bu kişiyi tek başına sadece kendisiyle mi değerlendirmeliyim yoksa ailesiyle birlikte mi?
Size ne kadar yansıttığına bağlı, şimdi değil de ileride sorun olabilir dikkatli olun adam tanımadığınız birine dönüşebilir.

1. Evlenmek niyetiyle görüşmeye gelmişlerdi.
    Delikanlı, genç kızı, şöyle bir süzdü ve sessizce düşündü:
    "Güzel kız fena değil. Ama biraz kendini beğenmiş. Acaba bu hali devam eder mi? Ya ederse? O zaman bununla yaşanmaz. Ben dayanamam ukala bir kadına, kadın dediğin biraz uysal olmalı... Neyse canım, hele bir evlenmeyi kabul etsin. Ben onu değiştirmeyi bilirim."

Genç kız da simasının ortasına sinsi bir tebessüm kondurdu.
    "Fena çocuk değil. İşi de yerinde. Rahat bir hayat yaşarım. Lâkin biraz 'dediğim dedik' gibi. Acaba buna, sözümü dinletebilir miyim? Aman canım, düşündüğüm şeye bak. Evlenelim de ben onu mum gibi yapmasını bilirim."

Ve "değişim savaşı"nın imzaları alkışlar arasında atılır.
    Ayaklar birbirini ezmek için yarışır.
    "Bal/ayının" tatlı meltemi yerini yavaş yavaş kuzey rüzgârlarına bırakır.

Genç adam, sabah işe gitmeden eşini uyandırmaya çalışır:
    "Ben hazırlanırken sen de kahvaltı hazırlayabilir misin?"
    Genç kadın uyumaya devam eder.
    "Hayatım, geç kalıyorum haydi uyan."
    Genç kadın sağından soluna dönerek,
    "Sabahın bu saatinde de kalkılmaz ki? İşyerinde bir tostla çay alırsın." der.
    "Allah! Allah! Ben akşama kadar çalışacağım, sen bir kahvaltı hazırlamaya zorlanıyorsun."
    "Ama çok uykum var."
    "Benim de uykum var ama kalkıp işe gitmek zorundayım."
    Kadın istifini bozmaz, kapıyı çarpıp çıkarken "Can çıkmayınca huy değişmezmiş." diye söylenerek işe gider genç adam.

Başka bir gün...
    "Hayatım, bugün yemek yapamadım. Dışarıya çıksak diyorum."
    "Yine mi? Ama çok yorgunum, şöyle evimde dinlenmek istiyorum. Dışarıya hafta sonu gideriz."

"Annem haklıymış. 'Bu adamı değiştiremezsin' demişti de inanmamıştım."

Kimse 'ben onu değiştiririm' demesin...

Birbirini değiştirme hayaliyle kurulan bir aile tablosu bu.
    Her iki taraf da
    "Acaba eşimi nasıl mutlu ederim?"
    yerine
    "Nasıl değiştiririm?" sevdasında.
    Daha doğrusu "güç savaşında".
    Oysa eşler güçlerini" değişim savaşı"nda tüketmek yerine mutluluğu yakalamak yolunda sarf etmeli.
    Evlilik,
    "Ben seni adam ederim"
    yerine
    "ben seni mutlu ederim"
    düşüncesi üzerine kurulmalıdır.

O zaman evin pencerelerinde mutluluk meltemi eser.
    Saksılarında huzur çiçekleri açar.
    Odalarında şen kahkahalar çınlar.
    Eşler, birbirini mutlu etmek için yarışır.
    Planlar, "onu nasıl değiştiririm" yerine "onu nasıl mutlu ederim" üzerine yapılır.
    Mürebbiye gibi değil, psikolog gibi davranılır.
    "Değişim savaşı" vererek ne kendisini tüketir ne de eşini.

Aksi halde kadın "dırdırcı", erkek "baskıcı" mutluluksa "toz-duman" olur.
    Bu sebeple, evlenecek gençler, ruhen uyum sağlayabilecekleri kişileri seçmelidir.
    "Ben onu değiştiririm" diye düşünerek başlıyorlarsa, boşuna evlerini dayayıp döşemesinler. Silahlarını yağlasın, kelime mermilerini yığsın, savaş yerlerini belirleyip sığınaklarını hazırlasınlar.
    Gelin arabasının arkasına da "Evleniyoruz mutluyuz" yerine "Evleniyoruz savaşa gidiyoruz" diye yazmayı unutmasınlar..!

Ü
Mesela nasıldı nişanda falan ortam anlatır mısınız? Hep bunları merak etmişimdir
kıyafet tarzı bile farklıydı benim ailem kapalı o tarafta kapalı ama itici bişeyler vardı mesela benim annem tenezzül etmez ama kayınvalide takı merasiminde yanımıza çıktı altınları topladı kendi neymiş onda durcakmış falan bide önceden bu muhabbet geçmişti kinse karışmayacaktı öyle anlaşmıştık daha sonra oyunları bile beni sinir etmişti kendimi o aileden farklı görüyodum doğum yaptım daha haftam dolmadan geçmiş olsuna geldi herkes bizde en en yakınlar gelir oda çok nadir ama benimkinde kayınbabamın teyzesi halasının kızına kadar geldi düşünebiliyomusun tamam beni sayıp geliyolarda ama ben bi düzeliyim yani ailen gibi olmuyo farkedemiyosun içine girmedikçe

Bence cok buyuk sorunlar.bir erkekle sadece efendi oldugu icin evlenilmez.hoslanmadigin kalabalik iliskiler ve ozgurlugunun kisitlanmasi gercekten buyuk sorun olur.o sorunlar başlayinca da zaten ne efendilik kalir ne iyilik...

Ailesiyle değerlendir.Bu farklar çokk sorun olur tahmin edemeyeciğin kadar.Benzer bir aile( ve kültür )bulmak mutluluk şansını artırır.

Ben yaşadım asla tavsiye etmem

Tabiki ailesiyle çevresiyle hatta arkadaşlarıyla birlikte değerlendirmelisin sadece onunla evlenmiyosun onun ailesiyle de evleniyosun ben evlenmeden önce beni ailen ilgilendirmez demiştim ama gördüm ki ailenin ettiği tek laf senin evliliginde deprem etkisi yaratabiliyo ( eğer kafana bişeyleri takan düşünceli bi insansan ) iyi düşün taşın kendi aile düzeninle benzer aile düzeni olan biriyle evlen canım adamı iyice olc biç tartış mesela kavgalar et nasıl tepkiler veriyo ona bak onu suçla bi suçunu bulup suçluyken nasıl tepkiler veriyo ona bak ağzını yokla ailesiyle ilgili ilerde seni ezdirir gibi konuyor mu para idaresini bilir mi anlar mi kendini kullandirmaya musait saf bi yapısı var mı herhangi bi bağımlılığı varmı bunlara bak efendi deyip sakin evlenme bunlar çok önemli

Eşimle aynı memleketten olmamıza rağmen severek evlenmemize rağmen ailesinin düşünce ve hayat tarzıyla uyusamadigimiz konular oldu ve arada kalan eşim oluyor hep.bence gerek yok göz göre göre kabul etmeye çünkü tek erkekle is bitmiyor bunun bayramı seyrani doğumu hastalığı var hep beraber olacağiniz durumlarda sorunlar baş gösterir

Ayni durumdayiz. Malesef..

Aileye duskun koca hic tavsiye rtmiyoruz..
Zaten en onemlisi aile canim eger oyle olmasaydi burda bi cok ailevi konular acilmazdi.bak bize kv dendimi deliriuoruz resmen :)) H E H E kulagin cinlasin :D
herseyine gore degerlendirmelisin bence yoksa cok sknti cekersin :))

Resmen benı anlatmışsın evlenmeden önce küçücük bir ailem vardı evlendım eşimin koskocaman bır ailesı var ınan hepsıyle çok ıyı gecınıyorum . Birtek kv mle anlaşamıyorum.
Aile önemlı bır husus .. Ama birbirinizi çok sevıyorsanız ve herseye göğüs gerebiliriz diyorsanız bu yola çıkın. Bu konuda eş çok önemlı ana kuzusu olursa yandın.
Ben Allah'a şükür çok sanslıyım o konuda..

Ben bizzat yaşadım eşimden çok memnunum ama aynı senin dediğin gibi biz küçük ailedeydik eşimler kalabalık ve arada çok fazla kültür farkı var. Bir buçuk senedir evliyim olan tartışmalar hep aile yüzünden çünkü o kadar farklıyız ki :-(

Ü

kıyafet tarzı bile farklıydı benim ailem kapalı o tarafta kapalı ama itici bişeyler vardı mesela benim annem tenezzül etmez ama kayınvalide takı merasiminde yanımıza çıktı altınları topladı kendi neymiş onda durcakmış falan bide önceden bu muhabbet geçmişti kinse karışmayacaktı öyle anlaşmıştık daha sonra oyunları bile beni sinir etmişti kendimi o aileden farklı görüyodum doğum yaptım daha haftam dolmadan geçmiş olsuna geldi herkes bizde en en yakınlar gelir oda çok nadir ama benimkinde kayınbabamın teyzesi halasının kızına kadar geldi düşünebiliyomusun tamam beni sayıp geliyolarda ama ben bi düzeliyim yani ailen gibi olmuyo farkedemiyosun içine girmedikçe
Anlayabiliyorum anlattıklarınızı. Gerçekten büyük sorunlar bunlar ya

Back
X