Sizce Bu Normal Mi?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Git derslerine çalış diyenler hiç yazmasın:işsiz: Zaten caliştiğim için bu konuyu açıyorum. Özellikle Edebiyat öğretmenleri bakarsa çok makbule geçer. 12.sinifim. Eşit ağırlıkçıyım. Bir dershaneye gidiyorum. Dil Anlatım derslerine bir hanımefendi geliyor. Tamam hiç ders anlatmıyor değil,anlatıyor. Ama tabiri caizse fazla çenesi düşük. Bir konu işliyoruz diyelim,birden onu bırakıp 10 dakika kendi hayatıyla ilgili konuşuyor. Derste şarkı dinletiyor mesela. Biraz kafanız dağılsın diyor. Bazen oyun oynatıyor. Ha şöyle diyeyim oynattığı oyunun dersle ilgisi var . Ama şöyle söyleyeyim, bir faydası yok. Onun yerine ders anlatsa bin kat daha iyi. Şimdi mızmız da olmak istemiyorum ama şahsen benim böyle olunca dikkatim daha çok dağılıyor. Arkadaşlarımdan da hiç şikayet duymadım. Bu durum normal mi? Durup dururken mızmız öğrenci pozisyonuna da düşmek istemem. Görüşlerinizi alırsam memnun olacağım. İlk aklıma gelen @_Vendetta_

Son düzenleme:
Çok abartıya kaçmadığı sürece bence çok güzel bir uygulama. Zaten belli bir süre sonra çoğu kişinin ilgisi dağılıyor. Sizin ilginiz dağılmadan hocanın müdahale ediyormuş.

Dershanede mi okulda mı bu hoca? Eğer dershanedeyse önce kendisiyle sınıfla konuşup sonra idareye bildirebilirsiniz para veriyorsunuz sonuçta. Ama okuldaysa bir şey yapamazsınız idare edeceksiniz

Kendisiyle konuşun kimisi oyunla anlar kimisi dinleyerek kimisi yazarak.
Hoca herkese göre şekillenemez ama orta yol bulmaya çalışır.
Sizi sıkmamak için o şekilde işliyor demek ki.

Normal değil bence. Dershanede seni yoğun bir programda çalıştırmaları gerek şuan. Sen kendin müzik dinleyebilirsin çok bunalınca, bu hocanın vazifesi değil. Son sınıf olmasan neyse...

Dershanedeki bir öğretmenden bahsediyorsunuz sanırım.Kolayi var idareye gidin bu öğretmenin dersinde dikkatinizin dağıldığını soyleyin,aynı dersin başka bir öğretmenden alın.Sinifinizi değiştirmeyin yani sadece aynı dersi başka öğretmenden alın.Dershanelere bir dünya para bayılıyorsunuz hakkınızı isteyin hiç çekinmeden.

Mız mız öğrenci olayını düşünme.Herkesin algılayışı farklıdır.Sizin dikkatiniz çabuk dağılıyordur,arkadaşlarınızda bu tarz ders islenmesinden hoşlanıyordur.Yani herkes farklidir.Miz mız konumuna düşeceğim diye dersinden geri kalma derim ben.

Ne yapmaya çalışıyorsun?

Sakin ol şampiyon.
Dershanede fizik öğretmenliği yaptım 4 yıl ondan etiketlemiş arkadaş.
Öğretmenin bir planı programı vardır, seni müfredata yetiştirir.
Eğer anlatması gereken kısmı anlatıyorsa tamamlaması gereken sensin. Konu ile ilgili yapamadığın soruları sorarsın.
Eğer o zaman da yetersiz olduğunu düşünürsen başka bir öğretmen talep edersin.

Ama senin bu gidişin kendine bahaneler biriktiren öğrenci tipi, onu da söyleyeyim..başarısız olduğunda suçlayacakların listesini hazırla şimdiden, sonra aklına gelmeyen olur falan mazallah

Öğretmenin yöntemi yanlış değil. Çoğu öğrenci dersin tamamında dinlemekten sıkılıyor ve bu şekilde küçük molalar yeniden odaklanmaya yardımcı olabilir.
Öğretmenlik stajı görürken başarılı öğrenciler yetiştiren öğretmenim derste bu yöntemi uyguluyordu. Kendi adıma da öğrencilik zamanlarımda böyle derslerde aklımda daha çok bilginin kaldığını farkettim.
Fakat bunun süresi çok uzun geliyorsa, dersi çok fazla dağıtıp verimsiz hale getiriyorsa öğretmeniniz ile konuşup orta yolu bulabilirsiniz.

Herkesin anladığı yöntem farklıdır. Ben düz anlatım severim bilgi ağırlıklı ders görüyorsam. Diğer türlü odaklanamam. Anlatması gereken konuyu yetistiriyordur zaten biraz daha bekleyin konu bitince test çözüp netlere bakın. Tabi normal çalışma temponuzla beraber. Eğer eksik gedik varsa anlayamiyorsaniz öğretmenle konuşun. Anlamadığınız konuları geri anlatsın. Yine düzelme yoksa öğretmen değiştirin. Önce kendi dinamiklerinizi keşfedip üzerinize düşeni yapmalısınız. Öğrenim bireysel bir istir. Yeterince ders çalışıp bol soru çözmeniz lazım. Bunlar olmadan dünyanın en iyi öğretmeni gelse de boş. Edebiyat ogretmeniyim bu arada :)

Bence öğretmene o kadar takılmayın. Ben sayısalcıydım dersanede edebiyat görmedim çok bilmiyorum ama kavrama zorluğu çekilecek bir ders değil diye tahmin ediyorum. Ezber nihayetinde.

Yaptığı etkinliğin derse faydası olup olmadığını değerlendirecek yetkinlikte değilsiniz. Siz sadece bir öğrencisiniz. Dersler tek bir kişiye yönelik olmaz. Size yaramayan etkinlik belki de başkasının konuyu kavramasını sağlayacaktır.

Back
X