Sizce bu normal mi?

baksana konu sahibine göre baya baya büyük hataa :)
ben abimi beklesem hala bekardım ki adamın hala evlenmeye niyeti de yok :KK70:
:) konu sahibi evlenememis ya kafayi kardeşle bozmuş. Hatta kısmetinin kapattığını bile düşünüyordur garibimin ne kıskançlık bu arkadaş yahu o_O

Sırayı vermek ne demek?
Yazılanları okuyunca kız kardeşiniz adına üzüldüm sadece

:) konu sahibi evlenememis ya kafayi kardeşle bozmuş. Hatta kısmetinin kapattığını bile düşünüyordur garibimin ne kıskançlık bu arkadaş yahu o_O
bence düşüncelerini rahat bıraksa çoktaaannn eşini bulmuştu
kabul etmese de çok takıyor çok kuruyor ve ben şuna inanıyorum ki neyi takıntı haline getirirsen o şey olmuyor

bence düşüncelerini rahat bıraksa çoktaaannn eşini bulmuştu
kabul etmese de çok takıyor çok kuruyor ve ben şuna inanıyorum ki neyi takıntı haline getirirsen o şey olmuyor
Kesinlikle katılıyorum sana. Bi sal gitsin konu sahibi kardeşim sen kardeşini affet ki rabbimde karşına hayırlı bir kısmet çıkarsın

Erkek arkadaşıyla evlenmiş ve anladığım kadarıyla düğüne de çağrılmışsınız
Öyle bir yazmışsınız ki sanki sizin evleneceğiniz kişiyi elinizden almış kendi evlenmiş kardeşiniz gibi
Bu ruh hali ‘normal değil’

Kardesiniz gorucu usulu evlenmemis. Flort ettigi kisiyle yuva kurmus. Sira bekleme eskiden vardi. Cunku eskiden gorucu usulu evlilikler vardi ve gorucu geldiginde buyuk olanin sirasi diye gorucu karsisina buyuk kiz cikardi. Ancak burada gonlunu birine kaptirmis bir kizkardes var ve yuva kurmak icin sizin siranizi beklemesi ona haksizlik olurdu. Size soylememeleri konusunda birsey diyemeyecegim. Belki de uzulursunuz diye sizi dusunerek soylememislerdir. Ben kardesinize haksizlik ettiginizi dusunuyorum. Sirtimdan bicaklandim diye de dusunmeyin. Kimse sizin adiniza birsey yapmamis. Yani sizin adiniza siz olmadan gorucuye evet denmemis. Kardesiniz icin bir yuva kurulmus. Sizin haberiniz olmadan sizi gorucuye verselerdi o sirtindan bicaklamak olurdu, anlardim ama buradaki konu kizkardesinizin hayati. Dugune cagrilmasaydiniz orada aileniz haksiz derdim ama oyle de olmamis. Isteme olayinda olmamanizi da cok takmayin. Kiz anne ve babasindan istenir ve istenirken de diger kizlar dunurlerin karsisina cikmazdi eskiden, eger eski usul dusunuyorsaniz. Siz bu olayi cok icsellestirmissiniz. Allah kardesi kardes yaratmis ama kismetini ayri yaratmis. Sizin kismetiniz de zananini bekliyor demek ki. Bu tip olaylar icin psikolojinizi bozmayin. Kardes candir.

Dengeyi pek sağlayamadılar.. Allah başka yönlerden bana dengeyi sağlar inşallah.. Şimdi kardeşim öyle görsel olarak çirkin biri değil. Ama açıkçası görünüş olarak beni daha çok beğenirler.. Ama herkesin kendine göre bir güzelliği var. Kardeşim bu tür şeyleri çok takar. Her zaman beğenilmek ister. O yüzdendir ben ona bağlıyorum. Hediye meselesi de bu gün almasalardı başka gün de almasalardı ben o kadar okul bitirdim bi tane hediye almadınız derdim kendimi biliyorum.
Bu eski konunuzdan kızkardeşinizle ilgili yazdığınız bi kısım şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Hakkınızı kime emanet etmiyorsunuz ki? Ne hakkı yani? Haber verilmemesi evet çok ayıp ve yanlış bana göre de. Ama bu sıra muhabbetlerini sevmiyorum ben. Ne alakadır yani kısmeti nasibi olan evlenir. Bence bu kadar abartmanıza gerek yok. Çok içinizde kaldıysa kardeşiniz sonuçta oturup konuşun ve uzatmaya değecek bir konu değil bana göre.

Eski konularınızı okudum erkek kardeşinizin isteme olayına da halsizim diye gitmemişsiniz herşey kısmet gerçekten evlenmek de hayatın en önemli noktası değil bir sürü güzel şey var hayatta Allah hayırlı kısmet versin size

Eski konularınızı okudum erkek kardeşinizin isteme olayına da halsizim diye gitmemişsiniz herşey kısmet gerçekten evlenmek de hayatın en önemli noktası değil bir sürü güzel şey var hayatta Allah hayırlı kısmet versin size
aaaa gerçekten mi :KK57::KK57:
bence çağrılmadığınız için kin tutmak yerine neden çağrılmadığınızı nerede yanlış yaptığınızı düşünü
belli ki aileniz de sizin huyunuzu biliyor

Konunun başında şu an beni çok etkileyen birşey değil diye yazdım. Olayın sürekli içindeyim. Çıkıp gideceğim bir konu değil.. Bir olay oluyor aklıma geliyor..

Ailenizle hiç konuştunuz mu peki sordunuz mu anne baba kardeşim bana niye haber verilmedi ben çok darıldım diye?

Valla herkes her şeyi yanlış anlayabiliyor.. Ama kıskanıyor olsam kıskanıyorum derim.. Mesela kıskanma değil de ben Aleyna Tilki nin bu yaşta bu başarısını özenerek izliyorum.. Bu yaşta dünya starı olacak.. Bu tür şeyler beni etkiler..

Ayrıca da fiziği çok güzel.
Aleyna Tilki ne alaka simdi ?

Burda bu kadar kadin ayni yorumu yapiyorsa siz bi once ozelestirinizi yapin.

Kardesinize hakkini helal etmeyen sizsiniz. Sizden once evlendigi icin mi helal etmiyorsunuz ?

10 yıl önceki olay şimdi neyi değiştirecek... Benim kardeşimde benden 4 yıl önce evlendi. Soran olmadı hiç dert etmedim. Bana niye sorsunlar. Evlilikten sorumlu bakan mıyım:ıslık:
Siz gerçekte neye takıldınız ?

aaaa gerçekten mi :KK57::KK57:
bence çağrılmadığınız için kin tutmak yerine neden çağrılmadığınızı nerede yanlış yaptığınızı düşünü
belli ki aileniz de sizin ailesi huyunu biliyor heralde dışardan biz konuştuğumuzda havada kalıyor herşey

O sıra meselesini unutun bi kere öyle bişey olabilir mi? Kız sizin evlenmenizi mi beklesin tercih meselesi bu , kalmadı öyle şeyler buna takılmanız aşırı saçma . Ha size haber verilmemesi de ayrı olay nasıl yani tabiki haberiniz olmalıydı orda olmalıydınız. Anlattıklarınızdaki tek abeslik bu.

Kardeşiniz "doktor" ile evlenmiş, hmmm
Sizden önce ve size sormadan evlenmiş, hmmm
Peki maddi olarak kötü biriyle evlenip, başından kötü bir evlilik geçmiş olsaydı da 10 yıldır içinizde tuttuğunuz ve unutamadığınız bu "kazığı", kazık olarak algılayacak mıydınız?

Aynı kardeşim nişanlıyken ne yapmış biliyor musun? Benim de tanıdığım bir arkadaşıyla bizim ortak kullandığımız bilgisayardan benim dedikodumu yapmış.. Ben evde depresyon geçiriyormuşum.. Öyle demiş.. Kaldı ki ben hayatımım en rahat günlerini yaşıyordum o zaman..
Demek ki çevrenize sandığınız gibi bir imaj vermiyorsunuz ve bence normal bir kırgınlık 10 yıl sürmez. Ama siz şuana kadar evlenmemenizin sorumluluğunu o olaya yüklemişsiniz sanırım. Muhtemelen şuan ki hayatınızdan memnun değilsiniz, memnun olsaydınız zaten bu konudan etkilenmez, kendinize dert etmezdiniz. En fazla sırası geldiğinde lafını sokardınız, beni de çağırmadınız o dönemde vs diye, güler geçerdiniz.

Aradan çok zaman geçmiş ve çok abartıyorsunuz bence. Tamam sizi üzmüş olabilir ama zaten evlenmek istemiyorum diyen sizsiniz aileniz siz üzülmeyin kıskanmayın diye söylememe ihtimali yok yani. Unutulmuş olabilir bir anda olmuş olabilir herşey olabilir. Fazla hassas davranıp kendiniizi daha çok üzmeyin. Bazı durumlardan olan rahatsızlığınızı hiç Alakası olmamasına rağmen kız kardeşinize de yansıtıp çıkarmayın

Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...

Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..
Buradaki sorun sanki ben yokmuşum gibi hareket edilmesi..

Edit: Arkadaşlar ben geriye düşünüp baktığımda kardeşimin benden önce evlenmesinde de bir hayır görüyorum şu yönden.. Ben biraz daha duyguları yoğun biriyim ve alakasız uygun olmayan birine bile eğer çok seviyorsa değer verecekse bir şans verebilecek biriydim. Fakat kardeşim evlendiken sonra daha mantıklı yaklaşmaya başladım. Ve olmayacak kişileri hemen geri çeviriyorum.. Bu yönden olumlu oldu..

Edit 2:
Arkadaşlar çoğunuz hep sizden izin mi alınacaktı diye yorum yaptınız peki kardeşimi istemeye geldiklerinde hani benim haberimin olmadığı isteme o zaman istediklerinde bişey için tarih konuşulmuş bizimkilr demiş ki daha ablası yok burada değil.. Hem haber etmiyorlar hem beni büyük diye öne sürüp kullanıyorlar yani.. Aynı şekilde kardeşim de şimdi evlendiği çocuk evlenip hemen düzen isteyen biriydi.. Evlenme için konuştuğunda kardeşim de daha benim önümde ablam var diyormuş.. Beni öne sürüyormuş yani.. Hem büyük diye beni öne sürüp hem de haberim olmadan kız isteme bana sen büyüksün dememe.. Madem çok normal her şey de o zaman hiç beni öne sürmeselerdi çok normalse.. Hemen gidip kısa sürede evlenselerdi kimseye sormadan..

aynı bizim hikayemiz gibi :D benim ve kız kardeşimin... Ben seni iyi anlıyorum o yüzden diyorum ki, sen kendi hayatına bak. Karşına gerçekten sevdiğin biri çıktığında bunların hiçbiri aklına gelmeyecek. :) Umarım gerçekten sizi seven ve sizin de seveceğiniz biri çıkar karşınıza

• Beğen
Reactions: mb1
Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...

Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..
Buradaki sorun sanki ben yokmuşum gibi hareket edilmesi..

Edit: Arkadaşlar ben geriye düşünüp baktığımda kardeşimin benden önce evlenmesinde de bir hayır görüyorum şu yönden.. Ben biraz daha duyguları yoğun biriyim ve alakasız uygun olmayan birine bile eğer çok seviyorsa değer verecekse bir şans verebilecek biriydim. Fakat kardeşim evlendiken sonra daha mantıklı yaklaşmaya başladım. Ve olmayacak kişileri hemen geri çeviriyorum.. Bu yönden olumlu oldu..

Edit 2:
Arkadaşlar çoğunuz hep sizden izin mi alınacaktı diye yorum yaptınız peki kardeşimi istemeye geldiklerinde hani benim haberimin olmadığı isteme o zaman istediklerinde bişey için tarih konuşulmuş bizimkilr demiş ki daha ablası yok burada değil.. Hem haber etmiyorlar hem beni büyük diye öne sürüp kullanıyorlar yani.. Aynı şekilde kardeşim de şimdi evlendiği çocuk evlenip hemen düzen isteyen biriydi.. Evlenme için konuştuğunda kardeşim de daha benim önümde ablam var diyormuş.. Beni öne sürüyormuş yani.. Hem büyük diye beni öne sürüp hem de haberim olmadan kız isteme bana sen büyüksün dememe.. Madem çok normal her şey de o zaman hiç beni öne sürmeselerdi çok normalse.. Hemen gidip kısa sürede evlenselerdi kimseye sormadan..
Bence ortada çok anormal bir durum var. Bizim kardeşlerimle grubumuz var. En küçük şeyi bile atarız birbirimizi sık sık ararız. Yani kardeşiniz bhnu size Nasıl söylemedi ben çok şaşırdım. Annem bir şey olsa hemen arar anlatır mesela. Aile bağlarınız da ilginç

Back
X