• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu sınanmak mı

Annen de gerçekten çok destekleyici bir insanmış
Böyle matematiği olmayan argümanlarla enerji düşürmek de bizim insanımıza has
Çocuğun olur, daha gençsin
Annene de söyle salak salak konuşmasın

Hep çevreme çocuk istemiyorum yapmicam dedim. 30 yaşıma gelince 3. Evlilik senemde çocuk isteği oluştu. Nisan ayında korunmayı bıraktım gebe kaldım ama sağlıklı değildi mayısta zorunlu kürtaj oldum. Annem sen önceleri öyle dediğin için sınanıyosun diyo çok üzülüyorum benim yüzümden mi oldu böyle. Sağlıklı bir gebelik geçirip çocuk sahibi olabilir miyim sürekli bunu düşünüyorum. Ben biraz kaygılı bir insanım ve yaşadığım şeyler beni ekstra etkiliyor. Bir sonraki de böyle olursa diye kafamda kuruyorum hep. Sizce sağlıklı bi gebelik geçirip çocuk sahibi olabilir miyim?
İster kader deyin, ister akış deyin, ister evren deyin. Adının bir önemi yok işlevi önemli, olacak olan bir şekilde oluyor. Bu gebelik böyle oldu diye sonsuz döngüye girip hep böyle de yaşamıyorsunuz. Annenize bakmayın, her söylediğimizle hemen sınanmak mümkün değil bence. önünüzde ki güzel günlere odaklanın.

Hep çevreme çocuk istemiyorum yapmicam dedim. 30 yaşıma gelince 3. Evlilik senemde çocuk isteği oluştu. Nisan ayında korunmayı bıraktım gebe kaldım ama sağlıklı değildi mayısta zorunlu kürtaj oldum. Annem sen önceleri öyle dediğin için sınanıyosun diyo çok üzülüyorum benim yüzümden mi oldu böyle. Sağlıklı bir gebelik geçirip çocuk sahibi olabilir miyim sürekli bunu düşünüyorum. Ben biraz kaygılı bir insanım ve yaşadığım şeyler beni ekstra etkiliyor. Bir sonraki de böyle olursa diye kafamda kuruyorum hep. Sizce sağlıklı bi gebelik geçirip çocuk sahibi olabilir miyim?
Anneniz abartmasın. Sonradan çocuk isteyebilirsiniz, yani sürekli dile getirmenin bir anlamı yok tabiki ama sırf bir şeyleri söylediğiniz için başınıza kötülük gelecek hali yok. Allah'tan umudunuzu kesmeyin.

negatif insanlar ile görüşmeyi bırakmazsan zor.

sadece stres olursun.

Siz de mi kaygılı bir insansınız. Kaygılı insanlar için gebelik zor bir süreç değil mi? Çok istiyorum bişeyleri akışına bırakmayı ama her şeyi yönetme hakim olma ve bilme arzusundan kurtulamıyorum.
Ben kontrol edemediğim şeyler için kaygılanmam genelde. Büyük sözüme tövbe derim, karma gibi düşünüyorum olayı. Çok kaygılı insanlar için çok zordur muhtemelen.

Annenize esenlikler dilerim. Siz de takılmayın böyle saçma sapan şeylerle doldurmayın kafanızı.

Anneninizin sizi motive etme şekli buysa lütfen annenize hiçbirşeyinizi anlatmayın. Bende bekarken çocuk sevmem asla istemem gibi beylik cümleler kurardım. İlk gebeliğimde 5 aylıkken kaybettim beneğimi ne annem ne başka kimse böylesi bir cümleyi kurmadı. Çok incitici bir söz ve bunu söyleyen anne ise daha da kırıcı yıkıcı ya.

Anneninizin sizi motive etme şekli buysa lütfen annenize hiçbirşeyinizi anlatmayın. Bende bekarken çocuk sevmem asla istemem gibi beylik cümleler kurardım. İlk gebeliğimde 5 aylıkken kaybettim beneğimi ne annem ne başka kimse böylesi bir cümleyi kurmadı. Çok incitici bir söz ve bunu söyleyen anne ise daha da kırıcı yıkıcı ya.
İkinci gebeliğimi 3-4 ay geçene kadar kimseye söylememeyi planlıyorum olursa inşallah

Aile planlaması, bireylerin veya çiftlerin istedikleri zamanda ve sayıda, sağlıklı aralıklarla çocuk sahibi olabilmelerini sağlayan bir sistemdir. Temel amaç çocuk sayısını kısıtlamak değil; ekonomik şartlara ve yaşamsal duruma uygun olarak, hem ebeveynlerin hem de çocukların sağlığını korumaktır. [1, 2] Annenize aynen iletin, kafanızı da böyle şeylerle doldurmayın ne saçma bir düşünce yapısıymış yahu o.

Back
X