sizce cocuk yapmali miyim?

:KK70: BDV dertler, cozumler, fikir alisverisleri icin var evet ama yapcagin cocuguda buraya sormak iş mi şimdi :KK70: anne ben nasil oldum. Kk da kizlarla karar verdik önce evladim... :KK70: aslinda derdin dert evet ama başlık komedi
Sizce cocuk yapyimmii?
Sivri köşe = negatiflik/insanları hafife almak mıdır?
Hep böylemisiniz?

Henüz çok erken
Evliliğe alış
Hazır hissedene kadar bekle

"Sonra evlilik hayal ettigim gibi degilmis diye agliyonuz"
Uslup onemli..

Ben zaten kendimi kastetmedim. Hiç üsluplu olayım diye kasamam. Ama şu arkadasların yorumlarında insanca olmayan ne gördün mesela?
Sence?
Tüm olumsuzlukları yazmışsın zaten.

Başın sağolsun :KK43:
neden çalışmıyorsun?

Bence evliligin oturmadan cocuk yapma.

Sana biri gelse bize anlattığın gibi anlatsa sence benim cocuk yapmam ne kadar makbul olur dese ne dersin ?
Allah aşkına kendin zaten kac tane sebep yazmisin. 8 aylik evlilik. Anne kaybi. Psikolojik sorun. Evliliğe alisamama. Babaliga hazir olmayan kendi cocuk adam. Vs.vs.

Cocuk beni yapmayin diye bagiriyor zaten.

neden güzelce düzenin varken bozdun ki, seni çok seviyorsa o gelseydi erkek her yerde iş yapar da kadın öyle değil..

Aslında çocuk yapmayı neden istiyorum diye sorman lazım. Cevap hayatındaki boşlukları doldurmak mı ya da artık anneliği hazır hissetmen mi? Sorular daha çoğaltılabilir. Eşin, yeni evlilik vs. gibi etkenler de önemli tabii ama önce kendini sorgula. Hazır mısın buna?

şimdilik üremeyin hele bi evlilik otursun bi olgunlaşın hayatın anlamına bi el atın ondan sonra düşünün

Hayır. Ben boşandım 8 aylıkken. Benim eşimde bana çok baskı yapardı. Şu an çok şükrediyorum

Bu soruyu sorman hata.
Yeni evlisin => erken
Alişamamişsin => erken
Henüz iş bulamamişsin => erken
Kayip yaşamişsin, belli ki yas surecin devam ediyor => erken
Eşinin olgun olmadigini soyluyorsun => erken

Bak, tum sinyaller erken diyor. Şartlar ortada. Ben 3 yili doldurdum hala erken oldugunu dusunuyorum ;)

Her turlu olumsuzluk var, yapma bence
Ha dersen ki ben cok guclu bir kadinim, tek basima maddi manevi ve psikolojik olarak bu cocuga yeterim,cocugu yapip kocayi kapinin onune koyacam ve hayatima bakicam, o zaman yap derim.

Yazdığın olumsuzluklardan sonra kendin okuyup karar vermelisin alışamadğın içinde olumsuz yönlerini görüyor da olabilirsin ne zamn sen hazırsan mutluysan çocuk yap mutlu anneden mutlu çocuk:KK46:

Kibar olmak ne zaman kendini kasmak olduysa işte o zaman sıkıntılar başladı toplumda.Konu sahibesi soruna gelince , çok erken çocuk için zaten siz de farkındasınız, konuyu paylaşacak bir yer aramışsınız burayı tercih etmişsiniz.Yalnızsınız ,annenizi yeni kaybetmişsiniz başınız sağolsun.Kendinize yeni meşgaleler bulmaya çalışın kendinizi üzecek sıkacak konuları düşünmemeye çalışın en kısa zamanda iş bulursunuz umarım biraz kafanız dağılır.

Arkadaslar ben 8 ay once evlendim ama henuz evlilige alisamadim. Cunku evlenmeden once calisiyordum evlendikten sonra farkli bir sehire geldim evlendim ve suan calismiyorum. Butun bunlar yeni hayatima alismami zorlastirdi en onemlisi de annemi kaybettom nisanliyken :KK43: esimle aramizda 1 yas var ve cocuk gibi hic olgun biri degil. Acikcasi bu yonunu evlendikten sonra ogrendim :KK43: iyi bir baba olacagini dusunmuyorum cunku cocuklara olan davranislarini biliyorum. Sizce napmaliyim? Esim ilk gunden beri cocuk istiyor ben de cok istiyorum ama onu boyle gordukce fikrim degisiyor

Bak kardeşim bir anne olarak yazıyorum. çocuk demek çok büyük sorumluluk demek . hayatının 180 derece değişmesi demek. misal ben evliliğimizin 6. ayında hamile kaldım. baktım eşimle hiçbir uyum problemim yok, çok iyi bir baba olacak öyle karar verdim. bütün bunlara rağmen çok bocaladım bebeğim doğduğunda. anne olmak ciddi anlamda zormuş. ve eşin desteği tam olmalı. yani sen uykusuz kalıyorsan o da kalmalı, sen yoruluyorsan o da yorulmalı, sana bişey olduğunda çocuğa hem anne hem baba olmalı ya da ona bişey olduğunda sen hem anne hem baba olmalısın. bunlar gerçekten önemli şeyler.
sadece çocuk olsun demekle olmuyor malesef. benim eşim hem işe gider hem benle lohusalığı çekerdi . ona rağmen yetmiyormuş gibi gelirdi. o ruh hali çok farklı. sen annenin hüznünü daha en ağır şekilde yaşarken, eşinde o olgunluk yokken bence dur düşün.
hani çocuk büyüdükçe iş bitiyor diye bişey de yok. hatta sen en iyisi bir işe gir biraz toparlan, evliliğini oturt, gez-toz içinde bişey kalmasın. ondan sonra tekrar süzgeçten geçirin bu konuyu.

bu kadar zorluğuna rağmen iyi ki de dediğim 1. sıramdaki şey evlat ;)

Sen onu bırak da günlerce gecelerce kaç gece kaç gün uykusuzluğa dayanabilirsin onu hesap et ona göre karar ver.
Ha bir de 1 saat kestireyim eşim felan baksın dersen de,aklın kalıyor yine uyku tutmuyor bu sefer

Acele etme derim evlenip bir iki sene beklenilmesi gerektiğini savunuyorum. Önce birbirinize alışın ondan sonra aileyi genişletmeye bakın

Başınız sağolsun,
Şu dünyada anne gibi ne var ki
biraz zaman geçsin daha çok yeni evlisiniz
ilerleyen zamanda düşünün derim.

Back
X