Sizce çok mu ayıp ettim?

sayelani

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
204
81
118
Diğer
merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim

Ayıp mı ettiniz?
Bence üstüne kazandığı parayı nerede harcadığını sormalıydınız.
Hatta kredi kartını iptal ettirmeliydiniz

Keşke daha sakin konuşabilseydiniz.

Böyle üste çıkamazdı o zaman..

Tüh,tüh evlenmeyi biliyorlarsa para kazanmayıda becersinler!kadın yemek yapacak, çocuk doğuracak,para kazanacak oh anam oh böyle erkeklere tahamülüm yok iyi etmişsin birde yalan söyliyor yesinler gururunu!anası iyi poh,pohlamış acıma acınacak duruma düşersin!

Ayrıca size bu konularda yalan söyleyebilen birinin, suç bastırır gibi gidip başka bir odaya ağlaması da çok sinir bozucu.
Siz ne kadar iyiniyetli bir insansınız.
Kışkırtmak değil niyetim.
Aldatılmaya ve kandırılmaya tahammülüm yok benim maalesef. Böyle şeyleri duyunca tutamıyorum kendimi.

Ben biraz sert bir insanımdır ve tahammül edemediğim şeylerin başında yalan gelir.Kendimi sizin yerinize koyunca ilk şunu düşündüm.Eşim bana gelip bu aralar pek para kazanamıyorum o yüzden sana biraz fazla yükleniyorum hayatım farkındayım ama inşallah düzelecek dese herşeyi ben ödemeye razı olurdum ama bana kendi ödüyormuş gibi numara yaparsa çok sinirlenirim.Aynı olaya 2 farklı tepki verebilirim yani.Bu tamamen karşımdakinin dürüstlüğüne ve iyi niyetine göre değişir.
Aslında yalan söylediği için tavrınızda bence haklısınız ama erkeklere böyle şeyler ağır geliyor nedense.Yalan söylemek ağır gelmiyor ama bunlar ağır geliyor.

Son düzenleme:
kendinizi yanlış ifade ettgnızı düşünuorum.sizin anlatmak istediğiniz parayı sizden saklamasına kırılmanız ve bu parayı naptıgını merak etmeniz.bence önce konuşma tarzınız için özür dileyin eşinizdev ve daha sonra asıl sormak istedıklerinizi sorun.siz onu kırmış olsanızda eşiniz sizden para sakladıgı gerçeğini maalesef değiştrmıor..

nereye gittiği belli olmayan bir para varmı anlamadım eşiniz size ben ödüyorum deyip sizemi ödetiyomuşşş
aslında sorun ne kazandığı nereye harcadığı değil düğün borcu vs yalan söylemesi oturun konuşun gireni çıkanı konuşalım deyin mesleği gayet güzel bence eşinizin.. boşuna gidiyosun falan ayıp olmuşş neyi nereye ne kadar harcadığını ve harcayacağınızı açık açık konuşursanız bence kartın kimde oldugu kimin kullandıgı hiçç önemli değil eşinizin gönlünü alarak onunla konuşun biraz agır kaçmış bence ama size asla yalan söylememesinide belirtinnn bu en kötü olan bence

canım ya bence çok fazla üzerine gitmişsin..

yerinde olsam önce gönlünü almaya calışır sonra bütçelerimizi birleştirir harcamaları birlikte yaparım..

haklısınız ama "sen ne kazanıyosun allahaskına,evde otur yol gittigine degmez" tabi kırıcı olmuş.
muhtemelen utandığı için böyle gizli kapaklı işler çevirdi.
çünkü bariz şekilde evi siz geçindiriyorsunuz şuanda,bunu yediremedi o da.
yine de saklaması hoş değil tabiki.

merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim

valla zor bi durum ama para kazanamıyorsa bile bunu seninle paylaşmalıydı, harcamalarıda yine ev için yapmış anladığım kadarıyla
benim kazandığım yeter işe gitme o kadar az kazanıyorsan tarzı cümleler sert bi şekilde söylendiyse evet kırıcı olmuştur
keşke ne başından kazanıyormuş gibi yapmasaydı, sonuçta karı-kocasınız, bu gün sen kazanırsın yarın o, kimin ne zaman işsiz kalacağıda belli değil bu devirde, aranızda bunları paylaşabilcek samimiyet olmalıydı ama sanırım senden çekindi, utandı belki
en azından bunu seninle paylaşsa, beyin fırtınası yapar, o iş ona fayda mı getiriyo zarar mı daha objektif bakma ve karar verme imkanınız olurdu, sanırım hala evli olduğunuzun farkında değil, sevgiliyken böyle şeyler olabilir, ama evliyken para konusunda kesinlikle samimiyet olmalı

Son düzenleme:
Ben biraz sert bir insanımdır ve tahammül edemediğim şeylerin başında yalan gelir.Kendimi sizin yerinize koyunca ilk şunu düşündüm.Eşim bana gelip bu aralar pek para kazanamıyorum o yüzden sana biraz fakla yükleniyorum hayatım farkındayım ama inşallah düzelecek dese herşeyi ben ödemeye razı olurdum ama bana kendi ödüyormuş gibi numara yaparsa çok sinirlenirim.Aynı olaya 2 farklı tepki verebilirim yani.Bu tamamen karşımdakinin dürüstlüğüne ve iyi niyetine göre değişir.
Aslında yalan söylediği için tavrınızda bence haklısınız ama erkeklere böyle şeyler ağır geliyor nedense.Yalan söylemek ağır gelmiyor ama bunlar ağır geliyor.Aynı şeyi daha yumuşak bir şekilde söyleseydiniz keşke madem eşiniz bu kadar hassas biri.Ama üzülmeyin artık öğrendiniz.Seni kırmak için söylemedim yalan söylemene sinirlendim bir anda ağzımdan çıktı derseniz herhalde o da söylediği yalan yüzünden gönlünüzü alıp mantıklı bir açıklama yapmaya çalışacaktır.

ben sonuçta bu adamla bilerek severek evlendim dediğiniz gibi derdim ben çok kazandım ben ödedim yaptım ettim değil derdim yalan söylemesi.gelse adam gibi şimdilik durum bu sonra işleri toparlıcam dese o da hiç kazanmıyor değil sonuçta neden böyle iş çeviriyo ki o da beni çok üzdü

iyi demişsin canım ama bundan sonraki tavrın önemli. onunla küs , yokmuş gibi davran. hatasını fark etsin + kendini suçlu hissetsin.
özür dilemesi gerekir.

Tüh,tüh evlenmeyi biliyorlarsa para kazanmayıda becersinler!kadın yemek yapacak, çocuk doğuracak,para kazanacak oh anam oh böyle erkeklere tahamülüm yok iyi etmişsin birde yalan söyliyor yesinler gururunu!anası iyi poh,pohlamış acıma acınacak duruma düşersin!

insanların inişleri çıkışları olabilir evlenmeyi bilmekle ne alakası var sabit bir maaşı olsa hadi ama
benimde koca para getirecek eve bakacak alacak verecekk.. vs böyle kadınlara tahammülüm yok

erkekler para konusunda hassas oluyolar.aglaması o yuzdendır.ancak sızde sınırlenmişsiniz sankı onunkı bıraz üste cıkmak gıbı olmus benım sıze dıyecegım kredı kartınızı madem maddi sıkıntınız yok ise limitini 200 lıralık ögrencı lımıtlerı varya ona dusurmenız bızım öle yanı...ve eşinizle gecıp düzgünce konusmanız ancak fazla da alttan almayın o hem üste cıkar hem de sıze yalan söylemeye devam eder.

aslında esınız sıze ayıp etmıs

ama bu davranısının altında bır ezılme psıkolojısı oldugundan farkına varıldıgında karsı tarafın daha fazla ezılmesıne fırsat vermeden yuvarlak bır sekılde sorun cozumlenebılırdı

ama ınsan bu tarz durumlarda ıster ıstemez enayı yerıne konuldugunu ve ayakustunde kandırıldıgını dusunebılecegınden sızın ılk tepkınızın bu sekılde olması da bır nevı normal

yıne de esınız ıcın ılk adımı sız atın

onu daha fazla yalana basvurmak zorunda kalacak kadar ezen bu durumdan anlayısınızla cıkarın

ama durustlugun ılıskınızde herseyden daha onemlı oldugu konusunu sakın es gecmeyın kı bır daha asla sıze yalan soylemesın

kendinizi yanlış ifade ettgnızı düşünuorum.sizin anlatmak istediğiniz parayı sizden saklamasına kırılmanız ve bu parayı naptıgını merak etmeniz.bence önce konuşma tarzınız için özür dileyin eşinizdev ve daha sonra asıl sormak istedıklerinizi sorun.siz onu kırmış olsanızda eşiniz sizden para sakladıgı gerçeğini maalesef değiştrmıor..

gerçekten yanlış ifade ettim çok sert söyledim ama sürekli söylüyorum gel diyorum gelir gider tablosu yapalım evimize ne giriyor ne çıkıyor bilelim.hiç yanaşmıyor.bana para parça parça geliyor senin gibi maaşlı düzenim yokki diyor ben de ona diyorum ki bu işin bi ortalaması da mı yok.ama üzüntüsünde samimi idi ona inanıyorum

ben sonuçta bu adamla bilerek severek evlendim dediğiniz gibi derdim ben çok kazandım ben ödedim yaptım ettim değil derdim yalan söylemesi.gelse adam gibi şimdilik durum bu sonra işleri toparlıcam dese o da hiç kazanmıyor değil sonuçta neden böyle iş çeviriyo ki o da beni çok üzdü

bencede para değil sana açık olmaması sorun... küsme tavır yapma bence hata edersin konuş ve birdaha böyle birşey istemediğini söyle ona olan güvenini sarsacağını söyle hiç kazanmamasınında sorun olmadığını önemli olanın birlikte aşmak olduğunu söyle küsersen hiçbir şey olmaz akssine işler iyice sarpasarar

valla arkadaşlar eşlerin zor zamanları olabilir, erkekler para kazanamamaktan utanır genelde tabii yalan söylemeye bahane olamaz
ama eşiniz işsiz kaldığında eşinize defol git para kazan diye kapıya koyacak haliniz yok, iletişim diye bişey var, sanki iş kaynıyormuş gibi
olabilir insanlık hali işsizlik ya da az kazanmak, ama önemli olan karına samimi davranıp bu konuda gayretli olmak, arkadaşın eşi yan gelip yatmıyormuşki, para kazanmaya çalışıp kazanamıyor yani

nereye gittiği belli olmayan bir para varmı anlamadım eşiniz size ben ödüyorum deyip sizemi ödetiyomuşşş
aslında sorun ne kazandığı nereye harcadığı değil düğün borcu vs yalan söylemesi oturun konuşun gireni çıkanı konuşalım deyin mesleği gayet güzel bence eşinizin.. boşuna gidiyosun falan ayıp olmuşş neyi nereye ne kadar harcadığını ve harcayacağınızı açık açık konuşursanız bence kartın kimde oldugu kimin kullandıgı hiçç önemli değil eşinizin gönlünü alarak onunla konuşun biraz agır kaçmış bence ama size asla yalan söylememesinide belirtinnn bu en kötü olan bence

hayır nereye gittiği belli olmayan bir para yok sadece kendi kazancından yaptığını iddia ettiği şeyleri de ben ödemişim hepsi eve yapılmış harcamalar o konuda sıkıntı yok

Back
X