İnançlarından dolayı kadın-erkek ayrı kalınmasını kesinlikle yargılamıyorum, haddim değil. Böyle bir yaşam seçiliyorsa elbette gerekliliklerini yapacaklardır. Ama bu demek değil ki biz en güzelini yapıyoruz diğerleri ahlaksız.
uftade
siz eğer “birlikte otursak etkilenme olur” demek yerine “biz dini gerekliliklerimizden dolayı ayrı oturuyoruz” deseydiniz konu uzamazdı diye düşünüyorum.
Bir de ben evime girecek kadar yakın arkadaşlarımla neler konuşuyorum birkaç konu başlığı vereyim:
- Bir kısmımız eğitimciyiz. Öğrencilerimiz ve onlar hakkında planlarımız, projelerimiz. Derslerde yaşadığımız bazı ilginç anılar.
- Okuduğumuz kitaplar, ki erkekler genelde kitap okumaz. Ama bizi heyecanla dinlerler.
- Gezi planlarımız. İşte yazın nereye gidelim, haftasonu ne yapalım.
- Hepimizin çocukları var onlar hakkında bir sürü şey oluyor. Eğitimleri, sağlıkları, arkadaşları.
- Gün içinde yaşadığımız komik veya ilginç olaylar.
- Birlikte film izleriz, sonra kritiğini yaparız. Ya da çok tiyatro gideriz biz, en son gittiğimiz oyunu konuşuruz.
- Ülkemizin politikalarını değerlendiririz. Hani şu yapıldı iyi oldu ya da aslında şurda bunu yapsalardı daha yararlı olurdu gibi. Yeri gelir Trump ya da Putin’i çekiştiririz. Ha bir de İngiltere Kraliyet ailesi dedikodumuz var bence en süperi o, ne Elizabeth kalıyor ne Charles
- Arabalardan da futboldan da estetikten de modadan da konuşuyoruz yarım yamalak.
Aklıma gelmeyen daha birçok şey var. Ama dediğim gibi bunları konuşabildiğim insanla arkadaşım zaten, bu kişilerle evde görüşüp tatile gidebiliyorum. Yoksa bazı arkadaşlarımın eşleri ile “Merhaba” dan öte bir iletişimimiz yok.
P
piraye