SiZce daha fazla ders almalı mıyım?

Nkrcklr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
1.703
508
123
arkadaşlar totalde 14 saat direksiyon dersi aldım. Önce 8 saat aldım sonra araba aldım. Arabam şu an başka şehirde ben oraya taşınıcam. Arabamı aldığımda bi kaç gün sürdüm trafikte kuzenimle birlikte. Sonra arabayı orda bıraktım unutmıyim diye bi 6 ders daha aldım.

Bu cuma taşınıcam. Biraz daha derse devam mı etsem yoksa arabayı sürüp ona göre mi karar versem bilemedim. siz ne zaman trafiğe tek çıkabildiniz?

14 saat trafikte tek başına çıkmanız için çok az bir süre. Tabiki birçok şeyi artık biliyorsunuz ama ders olarak değilse bile bu konuda iyi bir şoforle çıkın bir süre.

yaşayacağınız şehirde bir kaç saat ders alırsanız aktif trafikte, hatta sizin genel olarak arabaya ihtiyaç duyup kullanacağınız güzergah ve saatte, hem kendinizi daha iyi hissedersiniz, hem de başlangıç açısından daha verimli olur.

14 saat bana az gelmedi bu arada, tabi çok yoğun trafiğe hemen girmeyecekseniz.

bilen biriyle kendi arabanı sürmek daha çok şey katacaktır... Bence ders alman gerekmiyor... İyi süren bir "arkadaşınla" pratik hepsinden daha çok ilerletir.

Şunu bilir şunu söylerim bir anlık cesaretle çıktınız çıktınız. Direksiyon sınavını geçtikten sonra bir dosya vermişlerdi elime, bununla gidip ehliyetini alacaksın demişlerdi. Hayatımda direksiyona sadece kursta geçmiştim. O dönem çalıştığım şirketin aracı vardı, ben ehliyet aldım diyerek ,görüşme için şirket aracını almıştım. bagajda dosya :) Bir daha da kimseye ihtiyaç duymadan çıktım trafiğe. Özellikle yanınıza çok iyi bilen birini alırsanız daha zorlanırsınız. her an hata yapıcam, o da fark edecek diye. Araba kullanmak cesaret işi bence, tek başınıza çıkın.

Yok yoğun trafiğe girmiycem. Evim kampüsün dibinde yol sakin kavşak yok tek şerit yol. Şu halimle orda sürebilirim gibi işe gidip gelirken.

özellikle bu kişi eş olmamalı.
genelde erkekler trafikte kişilik değiştiriyorlar zaten.
bu aşamadaki tartışmaların uzun yıllar izinin kaldığını söyleyen bir arkadaşım var.

dediğiniz doğru, cesaret işi, bir de tabi gözü karartmamak gerek, acemi kişi çok hızlanmayacak, gereksiz risk almayacak.

Derse gerek yok bence. Kendi kendinize 1 hafta verin, sabahtan akşama kadar araba kullanın. Bu iş oldu bilin

Bravo valla:) bende bi kez tek çıkmak istiyorum ama şu an dediğin gibi cesaretim yok. Bi iki kez kuzenimle çıkıyim eğer tamam derse bende çıkıcam tek başıma artık

Ü
Derse gerek yok bence. Kendi kendinize 1 hafta verin, sabahtan akşama kadar araba kullanın. Bu iş oldu bilin

İşe başlamak içinde tam bir haftam var. Bi arabama kavuşiyim dediğiniz gibi sürekli sürcem. İnşallah hallederim. Bende daha ders almak istemiyorum.

İşe başlamak içinde tam bir haftam var. Bi arabama kavuşiyim dediğiniz gibi sürekli sürcem. İnşallah hallederim. Bende daha ders almak istemiyorum.

Ben öyle yaptım mesela. Benim zamanımda kurslar pek direksiyon göstermiyordu. Eşim biraz gösterdi araba alınca, sonra indi arabadan. Önce sitenin çevresinde sıkılana kadar dolandım durdum. Yokuş yerler de vardı iyice pratik yaptım. Sonra anayola çıktım, şehir içine girdim. O arada işe de başlayınca mecbur sabah akşam araba kullandım.

Aklında bulunsun, mesela çok şükür hiç hatam kazam olmadı. Bu benim mükemmel şoförlüğümden değil ama. Takip mesafeni koru, ara yoldan anayola çıkarken hatta anayolda giderken arayollardan çıkış varsa onlara da dikkat et, yağışlı havalarda hızını azalt, şerit değiştirirken yol boş görünse bile iyice kontrol et, insanların çok olduğu yerlerde asla hız yapma, emin ol kolay kolay kaza yapmazsın. Zaten büyük kazaları acemiler değil ustalar yapıyor gereksiz özgüvenlerinden dolayı. Küçük kazalar da takip mesafesinin az olmasından oluyor genelde.

Çok güzel anlatmışsınız bende yavaş yavaş çıkıyim diyorum. Cesaretim var panik biri de değilim yapabilirim gibi geliyor.

Çok güzel anlatmışsınız bende yavaş yavaş çıkıyim diyorum. Cesaretim var panik biri de değilim yapabilirim gibi geliyor.

Yaparsınız tabii ki. Ben de panik biriydim, araba kullanmaya başlayınca bir olgunluk, bir soğukkanlılık geldi ki sormayın Tek önemli şey dikkat, dikkat, dikkat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…