Sizce de Ailem Abartmiyor mu?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul

Bu yil universite sinavina girdim. Insallah sonuclar guzel gelirse seneye universitede olucam

Biz istanbulda yasiyoruz
Fakat ailem oturdugumuz semt disina cikmama izin Vermiyor
Dipdibe olan semtlere bile gitmeme izin vermiyor
Diyorum ki artik buyudum universiteye gidicem cocuk degilim abartiyorsunuz
Ama yok yani
Zaten bu aralar bunalimliyim biraz
Kendimi iyice bebek gibi hissediyorum
Sizce de abartmiyorlar mi?
Yoksa ben mi yanlis dusunuyorum?

Abartıyorlar. Çünkü zaten İstanbul'da iyi bir üniversite kazanmak oldukça zor.
İstanbul dışında da çok iyi üniversiteler var. Bir yurtta kalırsın madem çok üzerine geliyorlar. Güvende olmanı istedikleri içindir diye düşünüyorum.

Sana göre abartı olabilir ama dünyanın çivisi çıkmış durumda ve seni korumaya çalışıyorlar iç güdüsel olarak..diyeceksin"ben kendimi koruyabilirim" doğru tabii ama ailelerimizin gözünde biz hiç büyümeyen bebekleriz..şuan bu durum sıkıyor olabilir seni ama ileride iyi ki böyle davranmışlar diyeceksin.

ben üniyi yeni bitirdim.benim ailemde baskıcı idi.istediğim bölüm şehrin ilçesinde idi koymadılar merkezde okudum.İyikide izin vermemişler okuduğum bölümden çok memnunum.Ailelere hak vermek lazım nelere şahit oldum.kurtlar sofrası gibi birşey üniversite ortamı.demişsin ki üiversiteli oldum artık karışmasınlar.bilinç altında özgürlük istiyorsun bu bile tehlikeli özgür insanın başına herşey gelebilir.Ben gezdim tozdum istediğim herşeyi yaptım sıkmalarına rağman hepte haber vererek yaptım hiç yalan söylemedim.Hayatımın en güzel günleri idi bunları düşünmeyi bırak tadını çıkarmaya bak....

Benım kankam var onunda aılesı tek kız oldugundan ustune tıtrerdı. Bensız hıc bıyere yollamazlardı. Yasadıgımız ılce dısına tek basına cıkmadı hıc. Lıseden sonra unıversıteyı kazandık beraber o ıstanbulu ben ankarayı kazandım. Aılesı ıkımızın aynı sehır olmadı dıye yollamadılar unıversıteye. Sonra ben unıversıtedeyken nısanlandı. Evlendı. Suan tek basına hıc bıyere kıpırdayamıyo. Esı olmadan hıc bısey yapamıyo. Evının faturasını bıle yatıramaz. Ben tek basıma ıl dısına bıle cıkarım korkmam gezdıgım yerlerın fotolarını cekerım gosterırım canım kardesımın gozlerının ıcı parlar ne guzel gezıyosun sen gezdıkce sankı ben gezıyomus gıbı oluyorum der. Allaha bın sukur esı cok ıyı ısınden vakıt kaldıkca heryere goturuyo.
Demem o kı aılene kendını kanıtla. Gezen kızın basına bısey gelmez sen kendınden emın ve uyanık ol, unıversıtenıde ıstedıgın yer ve bolumde oku.

Semt derken? Istanbul disi zaten yok ama Istanbul icindeki universitelerden oturdugunuz semtte olana mi izin veriyorlar? Saka mi bu? Yoksa ben mi yanlis anladim?
Sehir demiyorsun semt diyorsun. Dogru anladim degil mi?

Evet abartmislar. Hem de dibine kadar. Bakkal mi bu evinin semtindekine gidesin, nereyi kazanirsa oraya gider insan.
Etrafin tehlikesi filan da ogrencinin saglamligiyla ilgilidir. Arkadas cevresi olsun, hepsi sana bagli seyler. Sana guveniyoruz, ama etraf kotu filan derler de, universitelilerin agzini kapatip kacirmiyorlar degil mi? Hersey kisinin kendisinde bitiyor.

Ailenin sana guven problemi mi var? Daha once guvenlerini sarsacak birsey mi yaptin? Ya da aslinda universiteye gitmeni istemiyorlar mi?

Guvende olmam icin de elbet bir gun semt disina cikmam gerekicek
Yani tamam anliyorum devir kotu ama eve tikilip kalmiyor kimse
Ben boyle dusunuyorum yanlis miyim bilmiyorum ama
Abartiyorlar bence de

Haklisiniz ama o zaman evlenene kadar evde kalayim hicbir yere cikmayayim mi diye dusunuyorum
25 yasinda tek basina veya arkadaslariyla ilk defa semt disina cikmis biri de kendini ne kadar koruyabilir ki

Ozgur olmak derken ailemden tamamen bagimsiz olmak istemiyorum ki ben
Ama abrttiklarini dusunmuyor musunuz?

O kadar da degil benim ailem ya
Kiza da yazik esi de hic izin vermiyo mu ki
Sinavim da kotu gecti

Semt derken? Istanbul disi zaten yok ama Istanbul icindeki universitelerden oturdugunuz semtte olana mi izin veriyorlar? Saka mi bu? Yoksa ben mi yanlis anladim?
Sehir demiyorsun semt diyorsun. Dogru anladim degil mi?

Evet yani mesela diyelim beylikduzunde oturuyorum disina cikmam yasak
Iki adim ilerisi bile olmaz
Bakirkoy falan hayatta adimimi atamadim arkadaslarim her gun ordayken

Yoo oyle bir problemim yok
Sadece bence baskicilar
Universiteye gitmemi istiyorlar yani sandiginiz gibi oyle bu konularda cahil insanlar degiller
Ama sadece onlarla gezmemi istiyorlar
Arkadaslarimla sadece semt icinde beraber olabilirim
Bir kac yil once dersaneye yarim saat once gidip arkadaslarimla bir yerde oturamiyordum bile

ist.da başka semte gitmemek mi
abartmışlar canım..tamam sabah çık gez dolan gece yarısı gel demiyoruzda
biraz da tek başına bişeyler yapmalısın
koca kız olmuşsun ..ömür boyu eve tıkılıp yaşayacak halin yok ya

Aynı durumdayım.Girdim sınava.
Ben seneye kazanıcam gözüyle bakıyorum.
Ama bu yılda diğer illere vereyim diyorum asla diyorlar.
Daha önce yapmam deyipte 4 defa yapmamam gereken şeyler yaptım..
sonuç eğitim hayatım kararıyor!

Üniversiteye gidince ne olacak?
Çalışmaya başlayınca?
Evlenince?
Allah göstermesin ama onlar olmadıgında?
Neye tutunacaksın?
Ailen keşke biraz bu seçenekleri düşünse.
Onlar hep yanında olamaz, hep seni sarıp sarmalayamaz, sen tek başına varolmalısın. Ayaklarının üzerinde durmadıkça tam bi birey olamazsın.
Her zorlukta herkesten fazla yaralanırsın.

Ailenin yaşadığı bi talihsizlik mi var?

Ben depresyondaymisim annem beni doktora goturcekmis ilac kullanicakmisim
Daha once kullandim ve 5 kilo aldim baska bisey olmadi
Arkadasimin doktoruma goturecekmis gitmezsem de ayni ilaci eczaneden alicakmis kullaniyim diye
Dedim ki ben istemiyorum depresyonda degilim
Yapmaktan mutlu oldugun bisey soyle dedi
Ben de firsat bu firsat belki izin verir diye bu derdimi actim
Bagirdi cagirdi bundan mutlu oluyosam mutsuz kaliyimmis
Diyorum ona ya arkadaslarim bana guluyor ortaokuldayken millet boyleydi
Yok cikamazmisim

bende depresyona girdim de
annem ilaç yerine '' hasta değilsin sen ,geçici bu sıkıntı'' filan demişti
annen zorla hasta etmiş seni :)
galiba biraz fazla pimpirikliler..
üni. kazanıp okula gittiğinde ,zamanla başka semtlerde adam yenmediğini görürler:)

Baska sehir konusunu acmadim ama sonucta gelecegim soz konusu oyle bir sey olursa izin verirler diye dusunuyorum belki omlar da tasinir bilemem
Ama seneye hazirlanirsam her sey daha zor olucak benim icin
Zaten psikolojim cok iyi degil yillardir bu kavga gurultunun icinde bir yil daha nasil kalicam bilmiyorum
Allah bize yardim etsin
Sen hangi ili istiyorsun?

Talihsizlik yok ama ne bileyim ya sanki ben hep evde oturmaliymisim gibi
Elime iki dakika telefon alsam kimle mesajlasiyosun telefon elinden dusmuyor diyorlar
Sanki o telefon masada dursun diye mi alindi

Beni biraksalar simdi metrobuse nasil binilir oraya buraya nasil gidilir hicbir yeri bilmem
Ozguvenim de yok bu konuda
Sadece dershane cevresini biliyorum o kadar :)

Benim biraz farkli bi durumum var sanirim babamin annemi aldattgini ogrendigimden beri depresyondayim sanirim
Babam cok baskici bir tip
Beni bir cok sey icin zorladi ama yapmadim
Giyimimden tutun her seye karisir kisa kollu bile giyemiyorum arada bir kacamak oluyor sadece :)
Annemi dovdugunu falan ogrendim
Ben evde hep surati asik bi insanim ne zamandir bilmiyorum ama annem sen sorunlusun normal degilsin falan diyor :)
Ha bir de son zamanalarda guvenip tum kalbimle sevdigim insanin aslinda bana hic deger vermedigini ogrenince ve beni cok zamansiz bir sekilde terkedince biraz yikildim

Son düzenleme:
Mersin,adıyaman,elazığ,malatya yazim dedim yok dediler
Diyarbakırlıyım ben ,buralar yakın çok mesafe yok dedim yine yok dediler

fi tarihinde kalmışlar birazcık
sende geleceğini,kendini düşünüyosan boşver depresyonu filan
yaşadıkların zor ama hayatını ancak sen değiştirebilirsin
bu sene olmasa da otur adam akıllı ders çalış,iyi bir bölüm kazan
kendi hayatını eline al..

Mersin,adıyaman,elazığ,malatya yazim dedim yok dediler
Diyarbakırlıyım ben ,buralar yakın çok mesafe yok dedim yine yok dediler

Istedigin bolum diyarbakirda yoksa israr et bence diycem ama onlar da israrciysa huzurunuz bozulur
Kotu bir durum cozume ulasirsin umarim

Ben de oyle yapmak istedim ama adam gibi oturup da ders calisamadim bu sene
Odaklanma problemim var verimli calisamiyorum
Bahane degil elbette ama
Annem gecen gun oturdu benle sinav sonucun iyi gelmiycek biliyorum napicaksin sneye mi hazirlanicaksin demeden babam bagirmaya basladi yok efendim dersane parasi varmis da kim odiycekmis de
Dua ediyorum bir mucize olsun da bir yeri kazaniyim diye

Sinra onlari konusurken duydum babam diyor ki gayret gorursen kolundan tutarsin simdi boyle konular niye aciyorsun
Yahu zaten moralim bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…