Havaş otobüsü, Aşti'den Esenboğa'ya yaklaşık 45 dakikada gider. Saat 5'te uçağınız varsa, güvenlik kontrolü, check-in sırasında bayram nedeniyle yaşanabilecek olası yoğunluk da göz önüne alındığında 3-3,5 civarında havaalanında olmanız gerekir, koşturmacasız ve telaşsız bir yolculuk için. Yani sizin 5 uçağı için saat 2'de havaalanında olmanız büyütülecek bir olay değil. Fazladan 1-1,5 saat kadar havaalanında vakit geçirmiş olacaksınız ki havaalanları da gayet güvenli yerlerdir. Esenboğa'da iç hatlarda kahve içilecek, zaman öldürülecek güzel cafeler de mevcut. Ama bence burda daha ciddi bir sıkıntı var o da şu: bir yere misafirliğe gidip ki bu insanlar yaşlı insanlar anladığım kadarıyla ( bir de halanızın aynı zamanda hasta olduğunu söylemişsiniz) dönüş biletinizi saat 5'e almanız. Eğer onların sizi vakitlice havaalanı ya da Aşti'ye bırakmaları gibi bir beklentiniz varsa biletinizi saat 5'e almamalıydınız. Haladan ya da enişteden ince düşünce beklemeden önce sizin gereken ince düşünceyi göstermeniz lazım. Burada tuhaf olan bir şey varsa o da bu insanların gece 2 ya da 3'e kadar sizi Aşti veyahut havaalanına bırakmak için uyanık kalmalarını beklemeniz bana göre. Ben o bileti almış bulunsam saat 2'deki havaşa yetişecek şekilde taksiye biner, Aşti'ye gider; ordan da havaşla havaalanına geçerdim. Ha ama bana sorarsanız ben asla saat 5'e bilet almazdım çünkü kendi imkanlarımla havaalanına gidecek olsam da vedalaşma kısmı için de olsa yaşlı akrabalarımı gece 2'ye kadar uykusuz bırakmak içime sinmezdi çünkü ne olursa olsun herkesin bir düzeni var ve kimseye en ufak bir rahatsızlık vermek istemezdim. Evliyim ve annem babam 800 kusur kilometre uzaktalar. Kendi memleketimden dönerken çok daha ucuz olmasına rağmen hiçbir zaman bu saatlere bilet almam nedeni de babamın uykusunun bölünmesini ya da uykusuz kalmasını istemememdir.
Ben burada halanız ve eniştenizden yana bir gariplik göremedim. O saatte sizi Aşti'ye bırakmışlar. Neden beklesinler ki velisine ihtiyaç duyacak 10 yaşında çocuk değilsiniz, yetişkin bir insansınız ve hadi diyelim endişeli bir yapınız var rahatsız oldunuz ama o saatte sizden başka orada servis bekleyen onlarca insanın olması olasıdır ve orası bir terminal neticede, güvensiz bir yol kenarı ya da sokak değil. Üniversiteyi Ankara'da okudum gece saatlerinde Aşti'de onlarca kez bulundum ve güvenliğimi tehdit edecek en ufak bir olay yaşamadım.
Halanız ve enişteniz bence fazlasıyla düşünceli davranmışlar. Kızlarını tek başına Avrupa'ya tatile yollamalarında da herhangi bir gariplik yok. Sırf bu nedenle garip insanlar olarak nitelendirilmeleri asıl garip olan. Bu, kızlarına ne kadar güvendiklerini ve aynı zamanda değer verdiklerini gösterir oysa ki. Ruhsal gelişim ve özgüven açısından da çok büyük faydaları olduğunu düşünüyorum. Ki kendim de yurtdışına defalarca tek başıma gittim geldim. Şimdi dönüp baktığımda iyi ki annem babam beni bu konuda desteklemiş ve iyi ki gitmişim diyorum.
Göktürk Hitabeleri gibi yazmışım hey maşallah! Konuyu görünce dayanamadım ne yazık ki. Okuyanların anlayışına sığınıyorum.. Sevgiler.