Sizce dış gebelik mi yoksa düşük mü?

Caresizzzz

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2021
250
-40
11
30
Arkadaşlar dün kan vermeye gittim 39.57 cıktı gebeymişim fakat bende sol kasık ağrısı ve lekelenme tarzı kanama var lekelenme (kahverengi)
Bugün doktora gittim kese oluşmamış zaten imkansız dedi kanamaların ve kasik agrın düşük belirtileri olabilir progesteron vericem bebek tutunabilsin diye dedi internette okudum kimisi dış gebelik diyor(

Dis gebelikte düşüş cok az oluyor mesela 39 2 gun sonra 43 oluyor işte 2 gin snra da 43 den 45 oluyor bu diş gebelik olabiliyor ama 39 dan 2 gun snra 30 olduysa bu kimyasal gebelik canm

2 gün sonra iki kat artış olmazsa dış gebelik oluyor benim 8 ay önce öyle olmuştu ilk öğrendiğimde 85 4 gün sonra 118 di 2 gün sonra 138 di dış gebelik oldu. Salı günü de kan verdim 7 çıktı bugun 9,48 adetime 2 gün var bakalım nolucak

Dis gebelikte düşüş cok az oluyor mesela 39 2 gun sonra 43 oluyor işte 2 gin snra da 43 den 45 oluyor bu diş gebelik olabiliyor ama 39 dan 2 gun snra 30 olduysa bu kimyasal gebelik canm
Yanı 39 dan en fazla 45 gibi az rakamlarla artarsa dış gebelik fakat 39 un altina düşerse kimyasal gebelik doğru mu anladim

Boyle bir genelleme yok benim de basta artışım az oldu iki kati değildi sonra değerim düşmeye başladı daha sonra tekrar yükseldi dış gebelik geciriyordum insanları yanlış yönlendirmeyin sizde bu şekilde oldu diye genelleme yapmayın insanlar takiplerini yapıp tedbirlerini alsınlar kimyasal sanıp bekleyip iç kanama da geçirilebilir

Ben yapması yazmis miyim ? Demişim ki testi tekrarlamak lazım. Lütfen iyice okuyup sonra milleti böyle azarlar gibi konuşun. İki katı beklenmez 100 de 70 artma yeterlidir deniliyor. Dis gebelikte bakinsizin de dediğiniz gibi artma az oluyor kimyasal da düşüşler oluyor takip sart ben ona da takip demişim

Düşerse kimyasal gebeliktir demissiniz hamimefendi okuma yazmam var. Ben de diyorum ki insanlar düşüyor nasılsa kimyasal nasılsa kanamayla atılacak deyip takibi bırakabilir sizin yazdığınızı dikkate alarak. ve değeri tekrar yükselirse farketmeyebilir. Benim de başıma geldi ben sizin iddia ettiğiniz gibi az az arttı demedim önce düşüp sonra yükseldi dedim dış gebelikti nasılsa düşüyor kimyasal deyip takip etmemiş olsaydım dönüşü olmayan hasarlar bırakabilirdi. Ben yaşadığım için konuşuyorum herkeste farklı şekilde olur genelleme yapmayın diyorum.

Size sağlıklı günler diliyorum.

Bakın ben doktor kontrolünde yazmışım bence siz iyi okuyun her yazana yorum yapmak yerine önce anlayarak okumayı deneyin 2 gun snra tekrar ettirin bence demişim. Dis gebeliğin ne olduğunu bir sağlıkçı olarak sizden öğrenecek değilim merak etmeyin zaten yazan kişi doktora gidince doktor en iyi yönlendirmeyi yapacaktır.

Off ne uzattınız hanımefendi saglikciliginiz beni ilgilendirmiyor diploma yoklaması yapmiyoruz burda. ben dış gebelik yaşadığım için tecrubemi paylaşmak istedim. sağlıkçı olarak kitabi bilgilerinize uymuyorum demek ki genelleme yapmayın dedim. her kiside farklidir bu durumlar. ayrica istedigime yorum yaparım ayni sizin yaptığınız gibi izin almam mi gerekiyordu sizden?
Burada da takip yapın yazdiginizi göremedim takip yapın diye içinizden geçirdiniz heralde doktorunuz yönlendirecek de yazmamışsınız sağlıkçı olarak?
Yanı 39 dan en fazla 45 gibi az rakamlarla artarsa dış gebelik fakat 39 un altina düşerse kimyasal gebelik doğru mu anladim
Bu da sağlıkçı konuşmanızın devami. anlamışım değil mi ne okuduğumu? size zahmet olmasın diye koyuverdim yazdıklarınızı. takip yapın dediginizi göremedim. Size iyi günler mesleğinizde başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…