sizce doğru mu?

Biz bunları bırakın yazıp imza altına almayı konuşmadık bile çünkü özellikle 2-3 maddeler evlilikte olması gereken şeyler zaten. Bunun bilincinde olmayan insana isterseniz noter huzurunda sözleşme imzalatın yapmayacaksa yine yapmaz. Aile bütçesinin ne şekilde yönetileceği de sözleşmeyle belirlenmez, beraber yaşamaya ve ev geçindirmeye başladıktan sonra kendinize en uygun sistemi oturtursunuz zaten. Biribirinizi kandırmaya çalışan insanlar değilseniz eğer... bu tip şeyler bana evliliği değil iş ortaklığını anımsatıyor.

Ben eşime böyle bir liste yapsaydım nişanlıyken yırtar atardı eminim. Çünkü mantıksız.

Şahit falanda tutun birlerini isterseniz çünkü insanoğlu!

Bence de şahit lazım.
Ya adam "bunu sen kendin yazmışsın, benim haberim yok" derse ne olacak?
Söylediği şeyi inkar eden adam böyle bir kağıdın varlığını da inkar eder.

Hem şahit bulmalı hem de maddeleri yazarken video kaydı almalılar.
Fotoğraf çekseler ona da fotoşop der :KK53:

Bence de şahit lazım.
Ya adam "bunu sen kendin yazmışsın, benim haberim yok" derse ne olacak?
Söylediği şeyi inkar eden adam böyle bir kağıdın varlığını da inkar eder.

Hem şahit bulmalı hem de maddeleri yazarken video kaydı almalılar.
Fotoğraf çekseler ona da fotoşop der :KK53:
Adam soyledigi, kabul ettigi seyleri reddedip inkar edecek. Konu sahibi kağıdı burnuna dayayacak. Adam bir anda ibret alip yola gelecek.

Hayata bu kadar pembis gozlukle bakmak guzel bir sey olsa gerek.

bu tip şeyler bana evliliği değil iş ortaklığını anımsatıyor.
Ben de kesinlikle boyle dusundum.
Kusura bakmayin ama bu cok sacma ve cocukca bir istek, evlenmeye karar veren iki insan boyle seyleri sadece konusarak ortak paydada bulusabilir zaten, siz nisanlinizin sozune guvenmiyorsunuz ki simdiden uymamasi halinde yuzune vurmak icin yazi hazirlamaya calisiyorsunuz.
Bana 1. madde de biraz garip geldi esiniz kabul etmis kendiniz bilirsiniz tabiki ama adam alacagi en ufak sey icin size mi soracak, bence evlilikte her sey ortak karar dahilinde olmali.

Ben de kesinlikle boyle dusundum.
Kusura bakmayin ama bu cok sacma ve cocukca bir istek, evlenmeye karar veren iki insan boyle seyleri sadece konusarak ortak paydada bulusabilir zaten, siz nisanlinizin sozune guvenmiyorsunuz ki simdiden uymamasi halinde yuzune vurmak icin yazi hazirlamaya calisiyorsunuz.
Bana 1. madde de biraz garip geldi esiniz kabul etmis kendiniz bilirsiniz tabiki ama adam alacagi en ufak sey icin size mi soracak, bence evlilikte her sey ortak karar dahilinde olmali.
hayır 1. madde de alacagı ufak bir şeyi bana sormayacak burada söylemek istediğim o değil..

Adam soyledigi, kabul ettigi seyleri reddedip inkar edecek. Konu sahibi kağıdı burnuna dayayacak. Adam bir anda ibret alip yola gelecek.

Hayata bu kadar pembis gozlukle bakmak guzel bir sey olsa gerek.

Bence adam daha yaparken "ulan kağıda yazdık o kadar, ben bunu yapamam" deyip vazgeçecek.
Her şeyi ailesine yetiştirebilecek bir adam için mükemmel bir kontrol mekanizması gerçekten.

Kaç bin yıllık evlilik kurumunda bu fikrin kimsenin aklına gelmemiş olması çok üzücü.

Bence adam daha yaparken "ulan kağıda yazdık o kadar, ben bunu yapamam" deyip vazgeçecek.
Her şeyi ailesine yetiştirebilecek bir adam için mükemmel bir kontrol mekanizması gerçekten.

Kaç bin yıllık evlilik kurumunda bu fikrin kimsenin aklına gelmemiş olması çok üzücü.
Dusunsenize adam tam ailesine yetiştirecek, annesi laf almaya çalışıyor. Adam diyor ki "anne soyleyemem kagit imzaladim".

Ilginc.

Yorumlarım hepsini okudum sanırım herkesin hemfikir olduğu nadir konulardan. Kusura bakmayın ama çok saçma bu sözleşme işi hatta saçma olmaktan öte komik.Güveniyorum söz uçar yazı kalır demişsiniz ama kendinizi kandırmayın. Güvenmediğiniz için böyle şeylerle uğraşıyorsunuz. Sözünden dönse bu sözleşmeyi dayasanız burnuna bak ne imzaladın diye ne olucak bir anda utanacak diye bekliyorsanız boşuna beklemeyin. Hukuki geçerliliği falan olsa hadi bi nebze en azından bağlayıcı derim. Bu ne böyle bilgisayardan çıktı alıp öyle mi imzalatmaya düşünüyorsunuz daha ciddi dursun diye?

Noterde onaylat ama adamın çekincesi olsun. 🤦🏻‍♀️😂
Güzelim millet hastalıkta, sağlıkta diye nikah defteri imzalıyorda evlendikten sonra ne haltlar yiyor. İlla ki konuştuklarımız havaya uçmasın diye çekincen varsa, nişanlının her alanda yaşantısını gözden geçir. Verdiği sözleri tutar mı diye.

kızlar selam
ben nişanlıyım kısmetse nikahtan evlenicem..
şimdiden bilinmez tabi allah hayırlı geçim eş sağlık sıhhat versin hepimiz için..
söyleyeceğimi saçma bulabilirsiniz ne gerek vr şimdi diyebilirsinz hee yazdın adam ona uyacakmı bilemem ama derim ki bak konustum belge kalır elimde böle demiştin bak şimdi ne oldu diye sorabilirim en azndan .. hee guvenmıyorsan evlenme modu değil bu guvenırım ama söz uçar yazı kalır demişler benm içinde aynı bu..
ben madde madde yazmak istiyorum. konustuk daha önce kabul etti ama şimdide bilinsin.. Destekler kabul eder sağolsun..
Şimdi yazmak istediklerim ;

1.) Evlenince , Evin para akısının benden sağlanmasını istiyorum. Hesabı Kitabı ben yapmak istiyorum. (Nişanlmda tamam dedi sen benden daha tutucusun mantıklısın ben önume gelene harcarım fln dedi.. Sende o yok dedi. Maaşımı getrr veririm sorun yok dedi. )
2.) Asla ne olursa olsun Gizlilik yok. Ne olursa olsun paylaşılacak herkes her seyi bende sende. Ne bilim kızkardesıne annene para mı vereceksin bileyim.. Benden gizli yapma bunu dedim. Eğer gizli olup ortaya çıkarsa ki genelde çıkıyor er yada geç çok sinirleniyorum ben dedim. ne biliyim söylerler x bilmesin bana yada sana bilmediğimizi sansınlar dedim ama gelip anlatalım.. yada eşim hallediyor o işleri diyelim dedim. onlar da bilsinler bunların arasında gizli saklı yok ona göre hareket ederler.
3.) Evimiz de ne olursa olsun iyi yada kötü eve giren çıkan harcanan alınan vs vs . her şey ikimizin arasında kalacak dedim. Ne ben Ne de sen hemen öyle koşup aileye yetiştirmek yok dedim . Aç kalacaksak ta sadece evimizin içinde.

bunları yazıp konusmak istiyorum .. şimdi diyeceksinz eee adam hepsine tamam diyecek tabi asıl sonrası evet haklısınz bende farkındayım en azından bir şey oldugunda bak ben söylemiştim bak yazmıstım sende tamam demiştin diyebileyim o utansn yoksa zaten yaşamadan kimse bilmez ..
Bu konu hanginizin konusu 😂yoksa internette böyle yazılı bir belge var ikinizde ordan mı aldınız Mune Mune

Yani ne bilim her şey önce konuşulur da para niye birinde toplanıyor onu anlamadım bence hoş değil.. Çalısıp istediğimiz gibi harcamıyorsak niye çalışıyoruz?

Kırk kere konuş, bana söz vermiştin de, bir erkekle aynı eve girmeyince ne olduğunu bilemezsin, o yüzden bunca yazıya filan gerek yok malesef evlilik kumar gibi, şansına ne cikarsa :KK14:

Bana saçma geldi.
E ben de bazen bir şeye tamam diyorum sonra fikrim değişiyor olmaz diyorum.
İsterlerse 20 milyon kağıda imza atayım.
Ayrıca niye sadece para mevzusu?

bana pek oluru var gibi gelmedi,
tabi ki herkesin kendi evliligi.

ama ilk maddeye bence kimse ok dememeli, neden maasimi esime sayayim ki, benim aklim mantigim yok mu.
Tamam bugun senin vaktin vardir, sen idare edersin, olabilir, ama tum evlilik boyunca neden boyle olsun.

Ikinci madde de gorunurde evet olmasi gereken gibi dursa da, ne bileyim cok keisn cizgi. Oyle bir senaryo yazabilirim ki evet gercekten de esten saklamak daha dogru olabilir.

Nitekim ben olsam imzalamam da okeylemem de.
Hepsine tamam diyen de bence cok detayli dusunmedigi icin der.
Her iki sekilde de sizin hesap carsiya uymaz.

Cocukmusunuz? Soz ucar yazi kalir diyosun ya bu yazilarin bir baglayiciliginyokki yazi kalsa ne olur anlamsiz cocukca bisey zaten konuşmuşsunuz bos islerle ugrasmayin

Back
X