sizce dogrumu yaptim??

kimseyoksaaallahvar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
56
16
37
Nisanliyim bir sene sonra evlencez allah izin verirde sevgili nisanlim degerli vaktini bana bize ayirirsa tabi!! Bazen oyle sacma harcamalara giriyor ki bu adam nasil toparlanipta biz evlenicez diyorum yani anlayacaginiz gibi genis genis harciyor masallahi var. Durumuda normal mali olarak benim neredeysr mobilya beyaz esya harcisi hicbir eksigim yok. Bu harcamalarina bozuluyorum ve dedim ki sen evi gecindir ister arttir ister eksiye dus ben kendi maasimi harcarim gerisinede karismam butceyi sen yapacaksin. Zaten bunu bastan beri savunuyordu sen harca maasini eve ben bakarim bakamayacaksam evlenmem zaten dedi. Siz butce yapiyormusunuz. Yapiyorsaniz kontrol esinizdemi yoksa maaslar havuzmu yoksa esinizmi gecindiriyor evi ve onemlisi hangisi neden daha iyi aciklamalari bekliyorum arkadaslar tesekkurler :)

Eşim geçindiriyor. .

Eve bakamayacak adamla evlenilmez. .

Haa hastalık olur ayrı. . Çalışırım..
Bende calisiyorum ama maasimi ortaya koymayi dusunmuyorum. Delirmelik islerr kendime harcarim hicte umrumda olmaz bu dusunceye surukledi resmen beni. Bizim evimize harcamamiz gereken masraf tutarini yok onu ona aldim yok bunu buna aldim derken bitiriyo onlar kucuk meblalar diyor. Damlaya damlaya gol olmaz mi ihtiyacimiz oldugu halde biz haricinde yuz lira dahi olsa bir yilda 1200lira yapar buda tabiri caizse bi delik tikamaz mi ben mi kadinlik duygularimdan boyle dusunuyorum ben gecinebilmek adina boyle bakiyodum ama onun oraya elli buraya yuz onemsiz gormesi beni cildirtti iste

Bende calisiyorum ama maasimi ortaya koymayi dusunmuyorum. Delirmelik islerr kendime harcarim hicte umrumda olmaz bu dusunceye surukledi resmen beni. Bizim evimize harcamamiz gereken masraf tutarini yok onu ona aldim yok bunu buna aldim derken bitiriyo onlar kucuk meblalar diyor. Damlaya damlaya gol olmaz mi ihtiyacimiz oldugu halde biz haricinde yuz lira dahi olsa bir yilda 1200lira yapar buda tabiri caizse bi delik tikamaz mi ben mi kadinlik duygularimdan boyle dusunuyorum ben gecinebilmek adina boyle bakiyodum ama onun oraya elli buraya yuz onemsiz gormesi beni cildirtti iste

Anlaşılan sen tutumlu bir hanımsın. .
malesef bende nişanlın gibiyim. .
ne mutlu birikim yapabilenler. .

Yani g
Anlaşılan sen tutumlu bir hanımsın. .
malesef bende nişanlın gibiyim. .
ne mutlu birikim yapabilenler. .
evLenince gecinebilmek adina kismaliyiz gecinemeyince daha cok kavga guruntu olmayacakmi bunu dusunuyorum yokss harcamayi cooook severim her inssn gibi her kadin gibi ama makul dusunmeliyiz ama sadece ben dusunuyorum ve bunu uygulamayi dusunuyorum yoksa kendi kendimi yicem bu kadar harcarsa.

Yani g

evLenince gecinebilmek adina kismaliyiz gecinemeyince daha cok kavga guruntu olmayacakmi bunu dusunuyorum yokss harcamayi cooook severim her inssn gibi her kadin gibi ama makul dusunmeliyiz ama sadece ben dusunuyorum ve bunu uygulamayi dusunuyorum yoksa kendi kendimi yicem bu kadar harcarsa.

Elbette birikim yapabilirsiniz. .

bu durum nişanlının evlendıkten sonrakı haline baglı. evlenınce ev sorumlulugu ınsanı bu konuda degıstırebılır.
bence ortak paylasımlar olmalı para konusunda. '' o calıssın evın her seyını gıdersın, ben de paramı kafama göre harcarım'' düşüncesı çok bencılce.. ve ben samımı bulmuyorum hiç bu tarz durumları.
ayrıca fazla eli sıkı olmamak gerek
bılmem surdan şu kadar harcarsan ayda bılmem ne eder? şöyle olur böyle gıder... düzgün kazandıgın halde bu hesaplara fazla takılırsan olmaz. bu sefer hayatı sadece para odaklı görürsün. bırlıkte cıktıgınız yemegın bıle hesabını yapmaya baslarsın..

belki evlendıgınız ılk zamanlar deneme amaçlı katkıda bulunmayabılırsın.
ama baktın ki ciddi anlamda gereksız harcıyor o zaman paranda sen de kalır.. gercı o sekılde olan evlılıkte hiç olmasın daha iyi.
her sey ayarında olması gerek .

tek basına bırıkım yapmakta sorun olur. sen bırıktırceksın o gereksız harcayacak
dogal olarak maddi sıkıntı olur

hersey ortak bızde hemen hemen aynı maasları alıyoruz kartlar bazen bende bazen onda durur herseyı beraber yaparız yanı senın benım yok bizim vardır bizde

Senin benimi zaten butce olayini yurutebileceginden umudum olmadigi icin destekledim sen yap haklisin dedim. .Evlenince borcumuz olacakmi evin masrafi nedir bilemedigimden bunu yapamadigini kendide kabul etsin ve gereksiz harcamasin. Tabikide bende bencilce degilim bende havuz olsun istiyodum ama ben hesap yaparken o harcarsa ben ifrit olurum her kadin gibi bence! Yoksa bir aksam yemeginin hesabinida yapabilecek durumada dusebilirim yada bir yemege 200lira verecek durumdada olabilir o bana degil ona bagli. Birine muhtac olacaksam yada zorlanacaksam ben herseyin hesabini yaparim karakterim boyle

evlılık musterektır bizde temızlıgınden tutunda harcamalara kadar.. ama oyle oturupta işte sen şunu şunu yapacaksın ben bunu bunu yapıcam gıbı robot programı gibi değil:KK53: eşim tek başına çok rahat evi geçindiriyor aslında ama atıyorum 5 yere taksıtıız varsa bolusuyoruz gelırımıze gore bazen bende para olmuyor ay ıcınde ondan alıyorum bazen onda olmuyor ben verıyorum.. yanı benım maasımı sadece ben harcıyım gıbı bırsey yok bızde..:KK68::KK37:

Ben bu mesajlari okuyunca hala ataerkil bir toplum düzenine hayran kalmış kadınlar görüyorum. Size neden bir erkek bakacak da siz kendi paranizi ortaya koymayacaksınız?
Erkek olsam evlenmezdim bu dusuncedeki bir kadinla

benim maaş kartım eşimde duruyor kredi borcumuz var taksitleri de benim maaşıma yakın ben sürekli banka işleriyle uğraşamayı sevmediğim için bu işlerle o ilgileniyor sürekli cüzdanıma 200 100 para koyar benim haberim olmaz zaten alışverişi beraber yaparız o öder bende iş ev hiç para harcayacak yerim yok o nedenle bir sorun yaşamadık şükür 2 yıldır ama yine de bir bayanın bir köşe de parasının olmasından yanayım kendim kredi borcundan yapamasamda

ikimizde çalışıyoruz ama faturaları kredi kartları falan hep eşim yatırır..yani ben maaşımdan para alırım kendime geri kalanını eşime veririm..param bitince yine eşimden isterim :KK39:

X