sizce doğumu nerede yapmalıyım çok kırgınım ?

mihitaf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2014
140
17
48
35
Tekirdağ
kızlar merhaba.ben 38 haftalık hamileyim. tekirdağda yaşıyorum eşim memur.hafta sonu istanbula gidecektim doğum için benim de eşimin ailesi de orada bizim bulunduğumuz yer bir kasaba olduğu ve soba yaktığımız için bebeğim üşür diye korkuyorum bu sebepten istanbulda doğum yapmak istiyorum. k.v. de istanbulda yapmamı istedi hatta bizde kal dedi zaten o çağırmasaydı ilk başta gitmeyi düşünmezdim neyse benm annemi soracak olursanız istanbulda anadolu tarafında o da sobalı evde.. o yüzden oraya da gitmek istemedim. şimdi k.v. bugün eşimi aramış benim için gelmesin orda yapsın doğumu uğraşamam demiş çok üzüldüm çok kırıldım ki hiçbir problemimiz yoktu eşimle tartışmışlar beni de istemiyo anlayacağınız kırgınım ve ne yapsam bilimyorum. sırf gıcıklık olsun diye istanbulda doğum yapıp anneme mi gitsem diyorum sizce ne yapmalıyım tavrım nasıl olmalı

canım zaten 38 haftalık olmuşsun ha doğurdum doğurcam diye geziyosun ben 37+5 te doğum yapmıştım.kayınvalidenin tutumunu çok ayıpladım ama malesefki olabiliyo böyle şeyler benimkide çok farklı değil ancak sırf gıcıklık olsun diyede doğumu istanbulda yapmanı önermem.eğer tekirdağdada güvenebileceğin bir dr varsa doğumu orda yap hem havalarda ısınıyo artık çok üşümez bebişin benimde evim klimalı elektrik sobası falan idare etmiştim üstelik 29 ekimde doğdu kızım.ama annen senin yanına gelebilir eğer müsaitse hem kendi evinde daha rahat edersin kayınvalidenden bekleyeceğin hizmetide annen yapmış olur.düzeninde bozulmaz böylece tabiki tercih senin

Ben olsam annemin yanına giderim kayınvalideme asla gitmem.Boşverin ev sobalı olsun.En azından anneniz bu anlayışsızlığı yapmaz size.

Yapın doğumu evinizin olduğu şehirde, hastaneden çıkınca da mis gibi evinize gelin. Havalar ısınmaya başlıyor artık, azıcık sobayı yakarsınız olur biter. Bizler de sobalı evlere doğduk. En azından kendi evinizde, kendi düzeninizde olursunuz bence rahat olur. Gelenden de gelmeyenden de Allah razı olsun der oturursunuz köşenizde. Doğuma bu kadar az kalmışken bu gibi sorunlarla kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin.

Bir yardımcıya ihtiyacın olcak.Kaynanan seni söz verdiği halde en zor vakitte ortada bırakmış.Bence kırılcak filan diye takma.Annene git.

canım ben olsam annemde yapardım herşeyi geç sana moral olur diye düşündüm annen yardım eder dinlenirsin çünkü annem hep der insanın lohusalıkta üzerine bi hastalık geldi mi gitmez diye allah korusun kafandan kötü düşünceleri at bebişinde etkilenir bak güzel düşün güzel olsun allah analı babalı büyütmek nasip etsin :)

Gelinsin, işte en niyahetinde ''el''sin...
Sen kızı olsaydın böyle yapar mıydı acaba?

Bence kendi evinizde olun annen gelsin sana baksin. Anneden baskasi cekilmiyor lohusayken.

hem kendi çağırıp hem de oğluna kızınca gelmeyin demiş... yaptığı ne kadar ayıp. yarın bir gün de senden saygı sevgi bekler... inatla hareket etmeyin kesinlikle, sağlık bu sonuçta.

hıı tamam eşinle tartışmış

burdan çıkaracağımız sonuç şu ki;
eşinin hatrına gel demiş.. yani aslında eşine yaranmak istemiş. onunla tartışınca da zaten seni istemediğinden dolayı hemen bunu ortaya atıp rahatlamış bence.

annenin evine git canım. sobalıda olsa hepimiz öyle evlerde bebeklik geçirdik. bişey olmaz inşallah. az daha dikkat edersin kuzuna.

Son düzenleme:
Annenizi yaniniza cagirin dogumu kendi sehrinizde yapin.. Hem Eşinizin yaninizda olmak iyi gelecektir..

Olduğunu şehirde doğum yapan ya da sobali evi alan bir suru anne vardır eminim... Duzeninizi bozmayin..

Ama kayinvalidenize kirilmakta sonsuz haklisiniz
..

Ya bebek niye üşüsün Allah aşkına, tamam kayınvalide kabalık etmiş ama yapın evinizde güzelce doğumunuzu. Biz hepimiz sobalı evlerde büyüdük zaturre falan da olmadık.

Keşke eşiniz paylaşmasaydı bunu durduk yere üzülmüşsünüz şu halde bir de
ben olsam her koşulda annemi tercih ederdim
lohusalık bu ne bileyim insanın çekinmeden, utanıp sıkılmadan soru sorup yanında rahat edeceği biri lazım.

ilk çocuğunuz mu ikinci mi?eğer ilk çocuğunuzsa yanınızda biri olması için annenize gitmeniz mantıklı olur.yani sadece sırf inat olsun diye istda yapmak pek mantıklı gelmiyo.

Sagolun kizlar kararszim bende bilmiyorum ne yapacagimi. Esim de zaten gitmemi pek istemiyordu.k.v. genelde eşime kizinca benle veya ailemle ilgili bir sitem eder malesef ama hem cagirip hemde benimle hic alakasi olmaysn bisey den dolayi ugrasamam demesine cok üzüldüm.neyse dua edin her an dogurabilirim esasinda ben tum lohusaligimi orda gecirme niyetinde de degildim ki k.v. de biliyor bunu. Dgumdan bir hafta sonra annemle beraber bize gelmeyi planlıyordum ama ugrasamam deyince artik yuzsuzluk yapıp gitmek bana yakismaz sanirim

ilk çocuğunuz mu ikinci mi?eğer ilk çocuğunuzsa yanınızda biri olması için annenize gitmeniz mantıklı olur.yani sadece sırf inat olsun diye istda yapmak pek mantıklı gelmiyo.

Ilk bebem;-) malesef tecrubesizim ist. Her yönüyle daha donanimli bizim bulundugumuz yerden arabamzDa yokki yavrum hastalansa yol uzun vs vs vs:'( bu yuzden gitmek mantikli olur diyordum. Hem lohusa olcam annem kalsa yanimda bu sefer esimin sulalesi e tabi benim akrabalarim da benim evime gelcek anacim 60 yasinda bana mi bakcak bebeme mi misafrlere mi. Kizlar cok mu detayli dusunuyorum

Ya bebek niye üşüsün Allah aşkına, tamam kayınvalide kabalık etmiş ama yapın evinizde güzelce doğumunuzu. Biz hepimiz sobalı evlerde büyüdük zaturre falan da olmadık.

Bende sobali evde büyüdüm hasta olmamis olmam hicbirb
Bebegin hasta olmayacagi anlamina gelmez. Ilk zamanlar sik banyo yaptiririz biz o sebepten hasta olabilir mi diye düşünüyorum ilk oldugu icin belki korkuyorum bişey olur diye:'5:

öyle deme o senden daha tecrübeli.en azından ilk zamanlar çocuğuna da yardımcı olur.hem misafir dediğin gelecek 5 dk oturup gidecek saatlerce oturacak hali yok ya.eğer hastane de uzaktaysa en mantıklısı annene gidip kalmandır.tabi eşinle de konuş o da bişi demezse.

Annende yap doğumunu, toparlanınca evine dönersin, normal doğumda iki günde toparlanırsın zaten
Acemilik olunca yanında annenin olması çok güven verici oluyor
Alla ta yardım eder inşallah , hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza
Ama kv çok ayıp etmiş, uğraşamam dediği torunu, gelini
Siz de bunu unutmayın

Bence en iyisi kendi evinde dur. Herkes sobali evde buyudu, o kadar da abartmaya gerek yok. Bebegini sokamayacak kadar buzsa evin, ordan tasinin zaten. Ne yapayim oyle evi. Ya da acin sobanizi. Bebek sizin sonucta.

Kayinvalidenin de birseye bozulup bunu tepki olarak soyledigini dusunuyorum. Durup dururken niye boyle sinirli bir cevap versin ki. Bir iletisimsizlik, yanlis anlama olabilir ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…