Sizce erken mi ?

laviienrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
794
822
53
29
Herkese merhaba kızlar, çok uzatmadan konuma geçmek istiyorum.

Pazar günü 22 yaşıma bastım. Erkek arkadaşım 21 yaşında. 1,5 senedir beraberiz. Evlenmeyi düşünüyoruz, benim annemle tanıştı ve bende onun ailesiyle tanıştım. Yeni mezun oldu, iş buldu. İşini oturttuktan sonra yani 3-4 ay kadar sonra babamla tanıştırmak istiyorum. Açıkçası babama nasıl söyleyeceğim hakkında da bir fikrim yok ama. 2-3 sene sonra evlenmek istiyoruz. Sizce babamla tanıştırmak için erken mi ? Ben şu anda annem bildiği için rahatım istediğim yere gidiyorum ediyorum babama da arkadaşlarlayım diyorum. Ama artık biraz daha rahat olmak istiyorum. Babama dolaylı da olsa yalan söylemek hoşuma gitmiyor. Aceleci mi davranıyorum ?

Tabiki çok erken iki üç seneye neler olur kim bilir. Bu biraz da sizin baba kız ilişkinizle alakalı ama babanız sevgiliniz olduğunı bilince sizi daha mı özgür bırakacak anlamadım

Daha özgür bırakmayacak, ama ben yalan söylemiş olmayacağım en azından. Ailemdeki herkes biliyor babam haricinde, bu da beni rahatsız ediyor. Onun yanında da rahat olabilmek istiyorum. 2-3 sene sonra evlenmek istiyoruz ama, babamla tanışırsa en azından nişan yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu yüzden de erken mi diye düşünüyorum

kız acelen ne aileler işin içine girince zor oluyo herşey daha çok vaar önünde tanıştırma

Ya gerçekten babama yalan söylemekten sıkıldım ve tanışsınlar rahat rahat baba biz şuraya gidiyoruz diyebileyim. En azından 1 sene içinde nişan yaparız sonra 2-3 seneye evleniriz dedim ama bilemiyorum

iş bul.

para biriktirin.

sonra evlenirsiniz. 26, 27 gibi.

İşim var, çeyizimi ilk maaşımla alıp tamamladım, kenarda biriktirdiğim param var. Onun aileden kalma evi ve kendine ait arabası var. 26-27 bana çok geç geliyor. Çok seviyorum, bir an önce evlenelim ikimize ait evimiz olsun diye pembe hayallerim var. Bana kalsa hemen şimdi evlenirim, ama Allah'tan bunun için erken olduğunu biliyorum En azından 24-25 gibi evlenirsek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Aile yapına bağlı. Kimi ailede baba ciddiyetin timsalidir evlenmeye yakın huzuruna çıkılır eğer baban baskı yapacak bir adam değilse tanıştır yoksa henüz erken

Baba ile tanıştırmanız demek işi yakn zamanda resmiyete dökmeniz gerekecek demektir.
Çünkü hiç bir kız babası işin uzaması istemez, bunun için erken!

Hele bir durun, yaşlarınız daha beklemeye müsait.
1,5 sene nedir ki? Biraz kendinize ve sevdiğinize zaman tanıyın.
Daha yeni mezunsunuz.
Hadi o işini oturttu diyelim, siz?
Sizin de bir iş bulup onu oturtmanız gereklir öncelikle.

Peki neden erken ?
bundan sonrakı her yıl oncekı yıla baktıgında cok farklı oldugunu goreceksın
ozellıkle 25 den sonra
hanı derler kı kısının yası degıl hayatda yasadıkları daha onemlı olgun olması daha onemlı derler
degıl :) yasıda onemlı hayatın yasattıgı olgunlukta onemlı

evlıyım yenı anneyım ve severek evlendım 28 yasımda
kı bence en ıdeal yastı :)
nasılsa bıgun evlenıceksın.. bukadar sevıyorsanız sevgınıze de cok guvenıyorsanız 3-5 yıl daha bekleyebılırsınız bence
evlenmek kolayda devam ettırmek baska bırsey :) sorumluluk kolay bırsey degıl.

senın yerınde olsam iş sahıbı olur paramı bırıktırır evlılık ıcın yapılacak masrafları kendım karsılamak ıcın yatırım yapardım ayakları yere saglam basan bı kadın olarak dunya evıne gırmenın getırısı cok fazla

Aile yapına bağlı. Kimi ailede baba ciddiyetin timsalidir evlenmeye yakın huzuruna çıkılır eğer baban baskı yapacak bir adam değilse tanıştır yoksa henüz erken

Babam bana her zaman dedi ki "erkek arkadaşın olabilir, ama bana sadece evleneceğin adamı göster, yüz-göz olmayalım bu konuda, geri kalan her şeyini annen bilsin". Babam bilirse öyle kıyamet kopmaz ama yine de tedirgin oluyorum tabi ki baba sonuçta.

Benim işim var, kenarda biriktirdiğim param var, ilk maaşımla çeyiz taksidine girip onu tamamladım çünkü para elimde olursa gereksiz şeylere harcayacaktım. Yani benim için evlenmememi gerektiren bir durum yok. Etrafıma bakıyorum herkes 22-23 yaşında evlenmiş, hamile. Ben onlardan daha iyi durumdayım maddi olarak ama daha babamla bile tanıştırmaya cesaret edemedim.

Peki tahmini evlenme süreciniz ne kadar?

Bu konuda çok haklısınız. Ama yukarıda da dedim ya, etrafıma bakıyorum neredeyse liseden bütün arkadaşlarım evlendi, nişanlandı. Kendime bakıyorum, iyi bir işim var, kenarda birikmiş param var, çeyizim tamam, taksit bittiği için elime daha fazla para geçecek ve bunu da kenara atacağım, daha fazla param birikecek. Allah izin verirse de şu anki maddi durumum bozulmazsa, 2-3 sene içerisinde kendi düğünümü yapacak duruma gelirim diye düşünüyorum. 2-3 dediğime bakmayın 4-5 seneyi bulur evlenmemiz ama, nasıl diyeyim en azından nişanlanayım da babam bilsin biz de rahat edelim istiyorum. Saçma bir düşünce ama bilemiyorum işte yaz olunca herkes evlendi depresyona girdim sanırım

Babanız evleneceğin adamı göster demiş.. en az 2-3 yıl sonra evlenecekseniz çok erken.. ayağınızı burkup eve gelseniz babanız o çocuk uzuyor bu kızı diyecek.. 2 yıl uzun süre.. babanizin aklına 2 yıllık soru işareti koymayın adamin da huzuru kaçar valla.. çok erken bence.. babanız yuzgoz olma eline yüzüne bulaştırma günü gelince karşıma çıkar diyor bence günü gelmemiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…