Sizce erken mi ?

Peki tahmini evlenme süreciniz ne kadar?

Atıyorum babamla tanıştırdım diyelim, 1-2 sene içerisinde söz nişan gibi bir şey olur diye tahmin ediyorum. 2-3 sene de nişanlı kalsak 4-5 sene sonra evleniriz gibi. Yani aslında 4-5 seneye evleniriz ama bu kadar süre saklamak istemediğim için iş biraz ciddiye dökülsün istiyorum sanırım. Yoksa hadi hemen tanıştırayım evleneyim gibi bir düşüncem de yok. Ama şu anda akşam dışarı çıktığımızda en geç 10da evde oluyorum, kendi babamın sıkmasından değil, erkek arkadaşımın babası biliyor ve kızı eve geç bırakma babası bilmiyor bize emanet diyor. Yani aslında düşünmeleri iyi güzel hoş bir şey ama biraz daha rahat olmak istiyorum

Babanız evleneceğin adamı göster demiş.. en az 2-3 yıl sonra evlenecekseniz çok erken.. ayağınızı burkup eve gelseniz babanız o çocuk uzuyor bu kızı diyecek.. 2 yıl uzun süre.. babanizin aklına 2 yıllık soru işareti koymayın adamin da huzuru kaçar valla.. çok erken bence.. babanız yuzgoz olma eline yüzüne bulaştırma günü gelince karşıma çıkar diyor bence günü gelmemiş..

Aslına bakarsanız babam birisinin olduğunu tahmin ediyordur. Bu yüzden de huzursuzum. Ama haklısınız öyle bir yanı da var tabi.

Herkese merhaba kızlar, çok uzatmadan konuma geçmek istiyorum.

Pazar günü 22 yaşıma bastım. Erkek arkadaşım 21 yaşında. 1,5 senedir beraberiz. Evlenmeyi düşünüyoruz, benim annemle tanıştı ve bende onun ailesiyle tanıştım. Yeni mezun oldu, iş buldu. İşini oturttuktan sonra yani 3-4 ay kadar sonra babamla tanıştırmak istiyorum. Açıkçası babama nasıl söyleyeceğim hakkında da bir fikrim yok ama. 2-3 sene sonra evlenmek istiyoruz. Sizce babamla tanıştırmak için erken mi ? Ben şu anda annem bildiği için rahatım istediğim yere gidiyorum ediyorum babama da arkadaşlarlayım diyorum. Ama artık biraz daha rahat olmak istiyorum. Babama dolaylı da olsa yalan söylemek hoşuma gitmiyor. Aceleci mi davranıyorum ?

Erkeeeen.

Ailenin erkek arkadaşı tanıması, ailelerin iç içe girmesi çok matah bişey değil.

çeyizim tamam diyorsun da ne aldın mesela, beyaz eşyalar mı tamam, ev takımları mı tamam, neyin tamam tam olarak merak ettim.

Babam bana her zaman dedi ki "erkek arkadaşın olabilir, ama bana sadece evleneceğin adamı göster, yüz-göz olmayalım bu konuda, geri kalan her şeyini annen bilsin". Babam bilirse öyle kıyamet kopmaz ama yine de tedirgin oluyorum tabi ki baba sonuçta.

Benim işim var, kenarda biriktirdiğim param var, ilk maaşımla çeyiz taksidine girip onu tamamladım çünkü para elimde olursa gereksiz şeylere harcayacaktım. Yani benim için evlenmememi gerektiren bir durum yok. Etrafıma bakıyorum herkes 22-23 yaşında evlenmiş, hamile. Ben onlardan daha iyi durumdayım maddi olarak ama daha babamla bile tanıştırmaya cesaret edemedim.
Kıstas etraf değildir ki?
Başkaları evlenip çocuk sahibi oldu diye evlenmeyeceksiniz herhalde?

Evlilik koşulları sadece maddi değil manevi olarakta oturmalı.
Hayat sizin kararlar sizin.
İyi düşünün, ona göre karar verin derim.

Dediğim gibi babanız ile tanıştırmanız demek işi kısa sürede resmiyete dökmek anlamına gelir.
Genç yaşta evlenince de birşey olmuyor geç yaşta evlenince de.
Yeter ki doğru insan olsun hayatınızda.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Atıyorum babamla tanıştırdım diyelim, 1-2 sene içerisinde söz nişan gibi bir şey olur diye tahmin ediyorum. 2-3 sene de nişanlı kalsak 4-5 sene sonra evleniriz gibi. Yani aslında 4-5 seneye evleniriz ama bu kadar süre saklamak istemediğim için iş biraz ciddiye dökülsün istiyorum sanırım. Yoksa hadi hemen tanıştırayım evleneyim gibi bir düşüncem de yok. Ama şu anda akşam dışarı çıktığımızda en geç 10da evde oluyorum, kendi babamın sıkmasından değil, erkek arkadaşımın babası biliyor ve kızı eve geç bırakma babası bilmiyor bize emanet diyor. Yani aslında düşünmeleri iyi güzel hoş bir şey ama biraz daha rahat olmak istiyorum
Evet saklamak için uzun bir süre gibi düşünülebilir ama bir de baban açısından düşün özellikle "yüz göz olmayalım" demiş. Şimdi bu 4-5 sene yüz göz olunulacak bir süre ister istemez. İstersen 1-2 sene kalınca evliliğinize öyle haberdar edin hem komple saklamış olmazsınız hem yüz göz olunmaz. Zaten anneler sağolsun çıtırdatıyor babalara komple habersiz kalacağını zannetmiyorum ben ;)

İşim var, çeyizimi ilk maaşımla alıp tamamladım, kenarda biriktirdiğim param var. Onun aileden kalma evi ve kendine ait arabası var. 26-27 bana çok geç geliyor. Çok seviyorum, bir an önce evlenelim ikimize ait evimiz olsun diye pembe hayallerim var. Bana kalsa hemen şimdi evlenirim, ama Allah'tan bunun için erken olduğunu biliyorum :KK70: En azından 24-25 gibi evlenirsek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ozaman öyle yap nasıl düşünüyosan.

Ya gerçekten babama yalan söylemekten sıkıldım ve tanışsınlar rahat rahat baba biz şuraya gidiyoruz diyebileyim. En azından 1 sene içinde nişan yaparız sonra 2-3 seneye evleniriz dedim ama bilemiyorum
Siz her dışarı çıktığınızda kiminle buluştuğunuzu söylüyor musunuz ki ebeveynlerinize?

Ne gerek var ki; ya da arkadaşla buluşucam desen yalan değil sonuçta. Kim bu arkadaş diye soruyorlar mı?

İşim var, çeyizimi ilk maaşımla alıp tamamladım, kenarda biriktirdiğim param var. Onun aileden kalma evi ve kendine ait arabası var. 26-27 bana çok geç geliyor. Çok seviyorum, bir an önce evlenelim ikimize ait evimiz olsun diye pembe hayallerim var. Bana kalsa hemen şimdi evlenirim, ama Allah'tan bunun için erken olduğunu biliyorum :KK70: En azından 24-25 gibi evlenirsek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Çeyizini ilk maaşınla tamamladın mı??
Senin meslek ne kuzum?
Çeyiz dediğin 30.000

çeyizim tamam diyorsun da ne aldın mesela, beyaz eşyalar mı tamam, ev takımları mı tamam, neyin tamam tam olarak merak ettim.

Beyaz eşyalar tamam değil tabi ki ev yok nereye koyayım onları :D Mutfak eşyalarının hepsi tamam. Tabi ki çeyiz tamam olmuş olmuyor ama lafın gelişi mutfak eşyaları falan çeyiz olur ya onlar tamam yani :D Onun dışında da maddi olarak problem yaşayacağımızı düşünmüyorum, ailemden herkes yardımcı olur. Bir şeyi alamasam ( ki alabileceğimi düşünüyorum Allah tersini göstermesin ) ailem yardım eder bu konuda rahatım. Ama tabi ki her şeyi kendim yapmak isterim

Bu konuda çok haklısınız. Ama yukarıda da dedim ya, etrafıma bakıyorum neredeyse liseden bütün arkadaşlarım evlendi, nişanlandı. Kendime bakıyorum, iyi bir işim var, kenarda birikmiş param var, çeyizim tamam, taksit bittiği için elime daha fazla para geçecek ve bunu da kenara atacağım, daha fazla param birikecek. Allah izin verirse de şu anki maddi durumum bozulmazsa, 2-3 sene içerisinde kendi düğünümü yapacak duruma gelirim diye düşünüyorum. 2-3 dediğime bakmayın 4-5 seneyi bulur evlenmemiz ama, nasıl diyeyim en azından nişanlanayım da babam bilsin biz de rahat edelim istiyorum. Saçma bir düşünce ama bilemiyorum işte yaz olunca herkes evlendi depresyona girdim sanırım :KK70:
4-5 sene sonra en guzel zamanı olur
ne kadar sanslısınız masallah ... hersey ıstedıgınız gıbı olsun
ama sırf daha rahat gorusmek ıcın babanızla konusur nısan yaparsanız erkek arkadasınızla durumunuz aynı kalmayabılır
ısın ıcıne aıleler gırınce cok baska oluyor nişanlılık yıpratıcı bırsey
uzun sure nısanlı kalmaktansa sıze tavsıyem boyle devam edın nısanı kısa tutun :)

sonucta boylede gorusebılıyorsunuz, soylemek zorunda kaldıgınız yalan konusundakı rahatsızlıgınız ıcınde babanız zaten bılıyordur emın olun :) bence bıraz daha bekleyın

annenızle konustunuz mu kendısının fıkrı nedır bu konuda

He bu arada, bence erken.
Çıkın birlikte tatile gidin, gezn tozun eğlenin.

Seyahatler yapın
Nişan yapma hemen
Yüz göz olma
Çok gençsin

Siz her dışarı çıktığınızda kiminle buluştuğunuzu söylüyor musunuz ki ebeveynlerinize?

Ne gerek var ki; ya da arkadaşla buluşucam desen yalan değil sonuçta. Kim bu arkadaş diye soruyorlar mı?

Babam arada soruyor valla kiminle çıktın ne yaptınız ne ettiniz diye. O zaman da rahatsız oluyorum.

Çeyizini ilk maaşınla tamamladın mı??
Senin meslek ne kuzum?
Çeyiz dediğin 30.000

Çeyiz dediğime bakmayın siz benim çeyizden kastım mutfak eşyaları :D Ev olmadığı için koyacak yer yok yoksa, beyaz eşyayı da alırdım.

4-5 sene sonra en guzel zamanı olur
ne kadar sanslısınız masallah ... hersey ıstedıgınız gıbı olsun
ama sırf daha rahat gorusmek ıcın babanızla konusur nısan yaparsanız erkek arkadasınızla durumunuz aynı kalmayabılır
ısın ıcıne aıleler gırınce cok baska oluyor nişanlılık yıpratıcı bırsey
uzun sure nısanlı kalmaktansa sıze tavsıyem boyle devam edın nısanı kısa tutun :)

sonucta boylede gorusebılıyorsunuz, soylemek zorunda kaldıgınız yalan konusundakı rahatsızlıgınız ıcınde babanız zaten bılıyordur emın olun :) bence bıraz daha bekleyın

annenızle konustunuz mu kendısının fıkrı nedır bu konuda

Annem sen bilirsin diyor, bana pek karışmıyor bu konuda. Ama diyor ki söylediğin zaman çok da rahat olmayacaksın bil. Klasik baba işte, o zaman da kısıtlar diyor. Bilemiyorum.

He bu arada, bence erken.
Çıkın birlikte tatile gidin, gezn tozun eğlenin.

Seyahatler yapın
Nişan yapma hemen
Yüz göz olma
Çok gençsin

Heh mesela bu. Geçtiğimiz hafta tatile gittik erkek arkadaşım, kuzeni ve sevgilisiyle. Babama 2 kız arkadaşımla tatile gidiyorum demek zorunda kaldım, annem biliyordu. Tatilde babam benden hadi kızlarla fotoğraf at diye fotoğraf isteyip durdu. E hadi kuzeniyle çekildim gönderdim onu arkadaşım biliyor, bu sefer öbür arkadaşın neden fotoğraf çekilmiyor demeye başladı. Gereksiz yere stres yaşıyorum yalan söyleyince. Artık öyle alıştım ki yalan söylemeye, doğru söylenecek şeyde bile otomatik yalan çıkacak artık ağzımdan

Annem sen bilirsin diyor, bana pek karışmıyor bu konuda. Ama diyor ki söylediğin zaman çok da rahat olmayacaksın bil. Klasik baba işte, o zaman da kısıtlar diyor. Bilemiyorum.

Heh mesela bu. Geçtiğimiz hafta tatile gittik erkek arkadaşım, kuzeni ve sevgilisiyle. Babama 2 kız arkadaşımla tatile gidiyorum demek zorunda kaldım, annem biliyordu. Tatilde babam benden hadi kızlarla fotoğraf at diye fotoğraf isteyip durdu. E hadi kuzeniyle çekildim gönderdim onu arkadaşım biliyor, bu sefer öbür arkadaşın neden fotoğraf çekilmiyor demeye başladı. Gereksiz yere stres yaşıyorum yalan söyleyince. Artık öyle alıştım ki yalan söylemeye, doğru söylenecek şeyde bile otomatik yalan çıkacak artık ağzımdan
Annen biiliyor, demek ki aileniz bunu kaldırabilir.
Babana da söyle?

Beyaz eşyalar tamam değil tabi ki ev yok nereye koyayım onları :KK70: Mutfak eşyalarının hepsi tamam. Tabi ki çeyiz tamam olmuş olmuyor ama lafın gelişi mutfak eşyaları falan çeyiz olur ya onlar tamam yani :KK70: Onun dışında da maddi olarak problem yaşayacağımızı düşünmüyorum, ailemden herkes yardımcı olur. Bir şeyi alamasam ( ki alabileceğimi düşünüyorum Allah tersini göstermesin ) ailem yardım eder bu konuda rahatım. Ama tabi ki her şeyi kendim yapmak isterim

şimdi oldu işte, çünkü beyaz eşyam tamam deseydin, dicektim o kadar yıl sonra modelleri eskiyecek, modası geçecek teknoloji gelişecek, neden şimdiden aldın :KK48:

Herkese merhaba kızlar, çok uzatmadan konuma geçmek istiyorum.

Pazar günü 22 yaşıma bastım. Erkek arkadaşım 21 yaşında. 1,5 senedir beraberiz. Evlenmeyi düşünüyoruz, benim annemle tanıştı ve bende onun ailesiyle tanıştım. Yeni mezun oldu, iş buldu. İşini oturttuktan sonra yani 3-4 ay kadar sonra babamla tanıştırmak istiyorum. Açıkçası babama nasıl söyleyeceğim hakkında da bir fikrim yok ama. 2-3 sene sonra evlenmek istiyoruz. Sizce babamla tanıştırmak için erken mi ? Ben şu anda annem bildiği için rahatım istediğim yere gidiyorum ediyorum babama da arkadaşlarlayım diyorum. Ama artık biraz daha rahat olmak istiyorum. Babama dolaylı da olsa yalan söylemek hoşuma gitmiyor. Aceleci mi davranıyorum ?

Çok erken,2-3 sene sonra ne olacağını bilebilirmisin.
Hadi ayrıldınız ne olacak?

Dedim sadece mutfak için lazım olanları almışsın..
Sarımsak ezicin varmı senin,bak benim kızımda evlendi unutulmuş o yoktu, ne demek istediğimi buradaki büyük ablaların anlar..

Annen biiliyor, demek ki aileniz bunu kaldırabilir.
Babana da söyle?

Annem çok rahat bir kadındır, arkadaş gibiyiz o konuda bir sıkıntı yok. Ama şu anda sevgili konumundayken erkek arkadaşımla tatile gitmeme babam laf edebilir. Nişanlı olsak laf etme hakkı yok, çünkü annemle nişanlıyken gitmişler. Aslında çok da sıkı tutucu bir ailem yok, ama babamdan çekinirim biraz.

Çok erken,2-3 sene sonra ne olacağını bilebilirmisin.
Hadi ayrıldınız ne olacak?

Dedim sadece mutfak için lazım olanları almışsın..
Sarımsak ezicin varmı senin,bak benim kızımda evlendi unutulmuş o yoktu, ne demek istediğimi buradaki büyük ablaların anlar..

Yok sizi ben de çok iyi anlıyorum. Tabi ki her şeyim tamam değil, dediğiniz gibi evlensem bile her şeyim tamam olmaz. Ama heves de diyebilirim buna sanırım. Tabi ki 2-3 sene sonra ne olacağımı bilemem, ama bu düşünceyle bakarsam evlenmeden 1 gün önce bile ayrılabiliriz. Bu şekilde düşünmek istemiyorum o yüzden. Allah hepimiz için ne yazdıysa onu yaşayacağız sonuç olarak. 2-3 sene sonra ayrılırsak ne olur diye düşünmek istemiyorum, yarın bile ayrılabiliriz çünkü. Hayat bu

Askerliği yaptı mı?

Askerliğini bedelli olarak yapacak.

şimdi oldu işte, çünkü beyaz eşyam tamam deseydin, dicektim o kadar yıl sonra modelleri eskiyecek, modası geçecek teknoloji gelişecek, neden şimdiden aldın :KK48:

Valla babam bu konuda şaşırtıyor beni. Param elimde kalırsa harcayacağımı bildiği için, mutfak eşyalarını aldın gel beyaz eşyayı da alalım sana depolarında tutuyorlarmış bak diyor :KK70:

Back
X