Sizce erken mi ?

Annem çok rahat bir kadındır, arkadaş gibiyiz o konuda bir sıkıntı yok. Ama şu anda sevgili konumundayken erkek arkadaşımla tatile gitmeme babam laf edebilir. Nişanlı olsak laf etme hakkı yok, çünkü annemle nişanlıyken gitmişler. Aslında çok da sıkı tutucu bir ailem yok, ama babamdan çekinirim biraz.

Yok sizi ben de çok iyi anlıyorum. Tabi ki her şeyim tamam değil, dediğiniz gibi evlensem bile her şeyim tamam olmaz. Ama heves de diyebilirim buna sanırım. Tabi ki 2-3 sene sonra ne olacağımı bilemem, ama bu düşünceyle bakarsam evlenmeden 1 gün önce bile ayrılabiliriz. Bu şekilde düşünmek istemiyorum o yüzden. Allah hepimiz için ne yazdıysa onu yaşayacağız sonuç olarak. 2-3 sene sonra ayrılırsak ne olur diye düşünmek istemiyorum, yarın bile ayrılabiliriz çünkü. Hayat bu

Askerliğini bedelli olarak yapacak.

Valla babam bu konuda şaşırtıyor beni. Param elimde kalırsa harcayacağımı bildiği için, mutfak eşyalarını aldın gel beyaz eşyayı da alalım sana depolarında tutuyorlarmış bak diyor :KK70:

Herkes heves ederde,şimdiden dereyi görmeden paçaları sıvama bari..

2-3 sene sonra evleneceksenız babanızla hemen tanıştırmayın en az 1 sene daha bekleyın sonra soz olur o zaman tanıştırırsınız....

Annem çok rahat bir kadındır, arkadaş gibiyiz o konuda bir sıkıntı yok. Ama şu anda sevgili konumundayken erkek arkadaşımla tatile gitmeme babam laf edebilir. Nişanlı olsak laf etme hakkı yok, çünkü annemle nişanlıyken gitmişler. Aslında çok da sıkı tutucu bir ailem yok, ama babamdan çekinirim biraz.

Yok sizi ben de çok iyi anlıyorum. Tabi ki her şeyim tamam değil, dediğiniz gibi evlensem bile her şeyim tamam olmaz. Ama heves de diyebilirim buna sanırım. Tabi ki 2-3 sene sonra ne olacağımı bilemem, ama bu düşünceyle bakarsam evlenmeden 1 gün önce bile ayrılabiliriz. Bu şekilde düşünmek istemiyorum o yüzden. Allah hepimiz için ne yazdıysa onu yaşayacağız sonuç olarak. 2-3 sene sonra ayrılırsak ne olur diye düşünmek istemiyorum, yarın bile ayrılabiliriz çünkü. Hayat bu

Askerliğini bedelli olarak yapacak.

Valla babam bu konuda şaşırtıyor beni. Param elimde kalırsa harcayacağımı bildiği için, mutfak eşyalarını aldın gel beyaz eşyayı da alalım sana depolarında tutuyorlarmış bak diyor :KK70:

Yok yapmamıştır..

Kendi açımdan düşünerek yorum yapıyorum.
21 yaşında askerliğini yapmamış birini babamla tanıştırsam sanırım babamdan çok büyük tepki alırdım.
Çocuk muamelesi yapardı. Erkekler için 21 yaş aşırı derecede erken evlilik düşünmek için.

Birde bedelli yapacak..
Söyleyeyimde hemen o kanunu çıkartsınlar..
Sen kolay zannediyorsun herhalde bu işleri..

Neden bu şekilde ters konuştuğunuzu gerçekten anlayamıyorum. Evet bedelli yapacak diye düşünüyoruz. Bedelli çıkmazsa, başka bir şeyler düşünürüz, 27-28 yaşına kadar okuyup tecil ettirecek. Şu anki düşüncemiz bu.

21 yaşında askerliğini yapmamış birini babamla tanıştırsam sanırım babamdan çok büyük tepki alırdım.
Çocuk muamelesi yapardı. Erkekler için 21 yaş aşırı derecede erken evlilik düşünmek için.

Evet bu konu da var, ama askerlik konusunda sorun olmaz. Babam için askerlik bir kıstas değil bunu biliyorum. 21 yaş evlilik için erken, ama biz 21 yaşında evlenmeyeceğiz. En az 4-5 senesi var evliliğin.

Herkese merhaba kızlar, çok uzatmadan konuma geçmek istiyorum.

Pazar günü 22 yaşıma bastım. Erkek arkadaşım 21 yaşında. 1,5 senedir beraberiz. Evlenmeyi düşünüyoruz, benim annemle tanıştı ve bende onun ailesiyle tanıştım. Yeni mezun oldu, iş buldu. İşini oturttuktan sonra yani 3-4 ay kadar sonra babamla tanıştırmak istiyorum. Açıkçası babama nasıl söyleyeceğim hakkında da bir fikrim yok ama. 2-3 sene sonra evlenmek istiyoruz. Sizce babamla tanıştırmak için erken mi ? Ben şu anda annem bildiği için rahatım istediğim yere gidiyorum ediyorum babama da arkadaşlarlayım diyorum. Ama artık biraz daha rahat olmak istiyorum. Babama dolaylı da olsa yalan söylemek hoşuma gitmiyor. Aceleci mi davranıyorum ?
çok erken 2-3 yılda neler olur neler sonra baban üzülür ters bir durumda erkekler daha duygusal oluyor.daha rahat davranmak adına bunu ona yapmayın bencillik etmeyi n

Tabi ki haklısınız. Burada her gün neler neler okuyoruz. Sizin kızınız kaç yaşında evlendi mesela, o ne zaman tanıştırdı nasıl oldu ?

Bak evlat büyüğün olarak söylüyorum sana..
Kızım daha yeni evlendi,27 yaşında kendisi masterını yaparken son senesinde babasına söyledi..
Yani 25 yaşındaydı baba öğrendiğinde...

Aynen kızımı düşündümde bu durumda,alıp duvarlara çarpardı herhalde..
Gerçi ondan önce ben yapardım da bunu..

Evet bu konu da var, ama askerlik konusunda sorun olmaz. Babam için askerlik bir kıstas değil bunu biliyorum. 21 yaş evlilik için erken, ama biz 21 yaşında evlenmeyeceğiz. En az 4-5 senesi var evliliğin.
2-3 yıl dediniz şimdi 4-5 yıla çıktınız

Neden bu şekilde ters konuştuğunuzu gerçekten anlayamıyorum. Evet bedelli yapacak diye düşünüyoruz. Bedelli çıkmazsa, başka bir şeyler düşünürüz, 27-28 yaşına kadar okuyup tecil ettirecek. Şu anki düşüncemiz bu.

Ters konuşmuyorum sen dışardan bakınca kolay geliyor tabi,ver parayı bitsin bu iş.
Hadi çıkmadı nereye kadar sürecek söylermisin..

Askerlik kıstas olmayabilir.
Ama erkekler askerden bambaşka bir insan olarak dönüyor.
Bu nedenle göz önünde bulundurmalı.

21 yaş evlilik için erken evlilik düşünmek için de erken.
4-5 seneye o fikirler kaç defa değişir bilseniz...

çok erken 2-3 yılda neler olur neler sonra baban üzülür ters bir durumda erkekler daha duygusal oluyor.daha rahat davranmak adına bunu ona yapmayın bencillik etmeyi n

2-3 yıl dediniz şimdi 4-5 yıla çıktınız

Bana kalsa 2-3 yıl, ama mantıklı olan 4-5 yıl ve bu kadar sürer sanırım. Ha diyince olmadığını ben de biliyorum malesef. Bencillik mi olur erkek arkadaşımla tanıştırmak gerçekten ? 2-3 yılda bir sürü şey olabilir tabi ki, ama evlenmeden 1 gün önce de olabilir. Kafam karıştı gerçekten, o yüzden konuyu açtım burda çoğunluk benden büyük sizin söylediklerinizi dinlemek duymak da ufkumu genişletecek.

Beklemenizi gerektiren birsey yoksa (is bulma, askerlik vs.) neden evlenmeyesiniz? Tüm sevdiklerin hayattayken evlen bence. Ben çok pişmanım babam hayattayken evlenmedigime... en azından dünya gözüyle eşimle babamı tanıştırmış olmayı çok isterdim... :110:

Bak evlat büyüğün olarak söylüyorum sana..
Kızım daha yeni evlendi,27 yaşında kendisi masterını yaparken son senesinde babasına söyledi..
Yani 25 yaşındaydı baba öğrendiğinde...

Aynen kızımı düşündümde bu durumda,alıp duvarlara çarpardı herhalde..
Gerçi ondan önce ben yapardım da bunu..

Ters konuşmuyorum sen dışardan bakınca kolay geliyor tabi,ver parayı bitsin bu iş.
Hadi çıkmadı nereye kadar sürecek söylermisin..

Büyüğüm olarak size saygım sonsuz zaten, ben gerçekten sizden fikir almak için yazdım. Ama inanın beni tanımayan biri olarak annemden bile sert konuşuyorsunuz, bu da kırıcı oluyor. Siz benim ablamsınız burada bana sert geldi konuşmanız, o yüzden öyle söyledim yanlış anlamış olabilirim. Kızınız için sevindim, Allah bir yastıkta kocatsın. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum ne zaman tanıştılar erkek arkadaşıyla ? Yani kaç sene beraberlerdi de sonra söylediler ?

Askerlik kıstas olmayabilir.
Ama erkekler askerden bambaşka bir insan olarak dönüyor.
Bu nedenle göz önünde bulundurmalı.

21 yaş evlilik için erken evlilik düşünmek için de erken.
4-5 seneye o fikirler kaç defa değişir bilseniz...

Askerlik için de ben ve ailesi gerçekten askerlik yapmasını istemiyoruz. Askerlik yapmaması için de gereken her türlü şeyi yapacağız. Bedelli askerliğin çıkacağını düşünüyoruz şu an ülkenin durumundan, hatta ileriki dönemlerde askerliğin Amerika'daki gibi isteğe bağlı olarak olacağını bile düşünüyorum. En kötü durumu düşünelim, üniversitesi bitmiş olacağı için kısa dönem bir askerlik yapar biz evliyken. Ama o zamana kadar uzatacak bu şekilde.

Beklemenizi gerektiren birsey yoksa (is bulma, askerlik vs.) neden evlenmeyesiniz? Tüm sevdiklerin hayattayken evlen bence. Ben çok pişmanım babam hayattayken evlenmedigime... en azından dünya gözüyle eşimle babamı tanıştırmış olmayı çok isterdim... :110:

Konu evlenmeye geldi ama ben babamla tanıştırma konusunu sordum sadece :D Şu anda evlenmek gibi bir düşüncem yok bir evi çekip çevirebileceğimi düşünmüyorum. 2-3-4-5 senesi var yani bunun için. Ama bu şekilde de düşünüyorum, babam kalp krizi geçirdi 2 sene önce, Allah korusun erkek arkadaşımla tanışmadan ona bir şey olursa ben vicdan azabından ölürüm herhalde.

Erken çünkü iş resmiyete bindiği zaman ailelerde dahil oluyor ilişkiye ve ondan sonrası iyice içinden çıkılmaz hal alabiliyor :kahve:

Erken çünkü iş resmiyete bindiği zaman ailelerde dahil oluyor ilişkiye ve ondan sonrası iyice içinden çıkılmaz hal alabiliyor :kahve:

Bu da beni çok korkutuyor açıkçası. Burada okuduğum şeylerden sonra, birkaç sene sonra ailelerden gizli evlenmek bile daha mantıklı geliyor kavga gürültü olmaması açısından. İkimizin ailesi de uyumlu insanlar aslında ama evlilik gibi ciddi bir şey girince ne olacak hiç kestiremiyorum valla. Kaynana olaylarını okuyorum mesela, erkek arkadaşımın annesi şu anda iyi hoş bir insan. Ama bir sürü insan yazıyor mesela kaynanam melekti, nişanlılık evlilik döneminde cadıya döndü diye. Gerçekten korkutuyor bu işler beni.

Back
X