Sizce erken mi ?

Aslına bakarsanız babam birisinin olduğunu tahmin ediyordur. Bu yüzden de huzursuzum. Ama haklısınız öyle bir yanı da var tabi.

Babalar bilir çaktırmazlar.. yuzgoz olmayalım derken yakalanma diyor aslında.. Çünkü o zmn tamam kızım hadi iyi eğlenceler gezin tozun demek zor gelir her babaya..

Babalar bilir çaktırmazlar.. yuzgoz olmayalım derken yakalanma diyor aslında.. Çünkü o zmn tamam kızım hadi iyi eğlenceler gezin tozun demek zor gelir her babaya..

Evet sanırım bu yüzden son dakikaya kadar bilmek istemiyor. Baba sevgilimle gezeceğim dediğimde tamam demeyi yediremez herhalde.

Herkes 26 27 de evlenmek zorunda değil

Valla 26-27 bana şu an o kadar uzak geliyor ki. O kadar nasıl beklerim diye düşünüyorum. Ama buradaki ablaların söyledikleri de doğru. Ya gerçekten o kadar çok seviyorum ki haftada 2 kere buluşuyoruz fırsat oldukça, 1 kere olduğunda bile özlüyorum diyorum ki keşke evli olsak da sürekli vakit geçirsek. Ama şu anda derdim evlenmek değil zaten, tanıştırmaktı. Onun için de erken olduğunu söyledi genel olarak herkes.

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir yaşınız kaç bilmiyorum ama kız evlendirdiğinize göre annesiniz hayırlısı olsun öncelikle .. Söylediklerinizin hepsine katıılıyorum ..
laviienrose laviienrose Canım bende 25 yaşındayım nişanlıyım kısmetse 1 ay sonra düğünümüz var nişanlımla yaklaşık 6,5 senedir beraberiz üniversitede tanıştık ve o zamanlardan bu zamana kadar birlikteydik çok şükür ayrılık küslük yaşamadık hiç.Üstelik uzaktan uzağa yaşadık ilişkimizi ben İstanbul o Bursa ..Babama 2 yıllık üniversite bittikten sonra söyledim ama tabii annemin haberi vardı sonuçta aynı şehirdeyiz ve her akşam beraberiz.. Okulum bittiğinde söyledim babama annemde yanımdaydı..Ablam var birde evli o ,son kızım evde ilk zamanlar ee e varsa var napalım gezin dolaşın işte dedi :) Yani evlendirelim sizi demedi hiç bir baba demez bence kim ister ki kızını elin oğluna vermek :) Sonra sonra alıştı tabii o alışma sürecindeyken nişanlım askere gitti geldi , artık babamda kabullendi ve istemeye geldiler 2 sene önce isteme oldu 1 sene önce de nişan ..Dediğim gibi 1 ay sonra düğünümüz var inşallah..
Belki çok büyük değilim senden ama acele etme sen al çeyizlerini biriktir iş hayatına atıl biraz para kazan deyim yerindeyse elin ekmek tutsun,erkek arkadaşın askerliğini yapabiliyorsa yapsın olmazsa bedelli olsun inş. babana açılmak için zaman var şimdi söylesen kısıtlanıcak görüşmelerin hep sorular sorulucak madem geziyosunuz söz yapalım dicek,o zaman aileler giricek ve eskisi gibi zor olucaksınız emin ol kendimden biliyorum ailelerden önce neredeyse ayda 2 3 kez görüşüyoduk şimdi bir araya zor geliyoruz hep ailelerle aynı ortamdayız :) Demem o ki,sabır et .. Hayırlısı olsun de eğer sen eminsen karşındakinden ,babanda göğsünü gere gere gelin eder seni ...

Hayatta hiç birşeyin garantisi yokken siz de ileriye dönük düşüncenizi babanızla paylaşırsanız vicdanınız rahatlar belki

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir yaşınız kaç bilmiyorum ama kız evlendirdiğinize göre annesiniz hayırlısı olsun öncelikle .. Söylediklerinizin hepsine katıılıyorum ..

laviienrose laviienrose Canım bende 25 yaşındayım nişanlıyım kısmetse 1 ay sonra düğünümüz var nişanlımla yaklaşık 6,5 senedir beraberiz üniversitede tanıştık ve o zamanlardan bu zamana kadar birlikteydik çok şükür ayrılık küslük yaşamadık hiç.Üstelik uzaktan uzağa yaşadık ilişkimizi ben İstanbul o Bursa ..Babama 2 yıllık üniversite bittikten sonra söyledim ama tabii annemin haberi vardı sonuçta aynı şehirdeyiz ve her akşam beraberiz.. Okulum bittiğinde söyledim babama annemde yanımdaydı..Ablam var birde evli o ,son kızım evde ilk zamanlar ee e varsa var napalım gezin dolaşın işte dedi :) Yani evlendirelim sizi demedi hiç bir baba demez bence kim ister ki kızını elin oğluna vermek :) Sonra sonra alıştı tabii o alışma sürecindeyken nişanlım askere gitti geldi , artık babamda kabullendi ve istemeye geldiler 2 sene önce isteme oldu 1 sene önce de nişan ..Dediğim gibi 1 ay sonra düğünümüz var inşallah..
Belki çok büyük değilim senden ama acele etme sen al çeyizlerini biriktir iş hayatına atıl biraz para kazan deyim yerindeyse elin ekmek tutsun,erkek arkadaşın askerliğini yapabiliyorsa yapsın olmazsa bedelli olsun inş. babana açılmak için zaman var şimdi söylesen kısıtlanıcak görüşmelerin hep sorular sorulucak madem geziyosunuz söz yapalım dicek,o zaman aileler giricek ve eskisi gibi zor olucaksınız emin ol kendimden biliyorum ailelerden önce neredeyse ayda 2 3 kez görüşüyoduk şimdi bir araya zor geliyoruz hep ailelerle aynı ortamdayız :) Demem o ki,sabır et .. Hayırlısı olsun de eğer sen eminsen karşındakinden ,babanda göğsünü gere gere gelin eder seni ...

52 yaşındayım genç kızımıza tavsiyelerde bulunmamız lazım bu konularda..
Çok teşekkür ederim sağol..

Çok teşekkür ederim söyledikleriniz için. 2 yıllık üniversite okudum ben de, mezun olalı 1 sene oluyor. Sizin hesabınıza göre şu anda tanıştırmam gerekiyor aslında, sizin de öyle olmuş yanlış hesaplamadıysam. Allah bir yastıkta kocatsın, mutlu mesut yaşarsınız inşallah ve tabi darısı başıma :D Evet aileler işin içine girdikten sonra biraz daha kısıtlanacak her şey ama, en azından babama yalan söylemiş olmayacağım diye düşünmüştüm. Ama sizin bir şansınız olmuş, evli ablanız varmış. Alışmış bir bakıma oradan. Ben bir evin bir kızıyım. Alışabileceği bir şey olmadı daha önce. Ama HanımKelesimiGetir ablanın da dediği gibi biraz daha beklemem gerekiyor sanırım.

Hayatta hiç birşeyin garantisi yokken siz de ileriye dönük düşüncenizi babanızla paylaşırsanız vicdanınız rahatlar belki

Bu en çok düşündüren beni. 2 sene önce kalp krizi geçirdi babam. Üstteki yorumlarımda da demiştim, eğer babamla tanıştırmadan babama bir şey olursa, ben bunun vebalini nasıl kaldırırım diye düşünüyorum. Keşke hayattayken tanıştırsaydım da onayını alsaydım derim çünkü. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin hepimiz için

52 yaşındayım genç kızımıza tavsiyelerde bulunmamız lazım bu konularda..
Çok teşekkür ederim sağol..

Rica ederim :)

Çok teşekkür ederim söyledikleriniz için. 2 yıllık üniversite okudum ben de, mezun olalı 1 sene oluyor. Sizin hesabınıza göre şu anda tanıştırmam gerekiyor aslında, sizin de öyle olmuş yanlış hesaplamadıysam. Allah bir yastıkta kocatsın, mutlu mesut yaşarsınız inşallah ve tabi darısı başıma :KK70: Evet aileler işin içine girdikten sonra biraz daha kısıtlanacak her şey ama, en azından babama yalan söylemiş olmayacağım diye düşünmüştüm. Ama sizin bir şansınız olmuş, evli ablanız varmış. Alışmış bir bakıma oradan. Ben bir evin bir kızıyım. Alışabileceği bir şey olmadı daha önce. Ama HanımKelesimiGetir ablanın da dediği gibi biraz daha beklemem gerekiyor sanırım

Evet doğru canım :) Amin inşallah darısı başına diyelim :) Çok üzülme bende ufak tefek beyaz yalanlar söylüyodum e tabi anlamıyomuydu anlıyodu :) İnsan nelere alışmıyor baban da alışıcak inşallah ;)

Rica ederim :)

Evet doğru canım :) Amin inşallah darısı başına diyelim :) Çok üzülme bende ufak tefek beyaz yalanlar söylüyodum e tabi anlamıyomuydu anlıyodu :) İnsan nelere alışmıyor baban da alışıcak inşallah :KK66:

Tabi ki anlıyor, anlamaması için saf olması gerekir. Annem benden habersiz söylemez asla sevgilisi var diye ama, halimden tavrımdan anlıyordur yine de. Kaç senelik kızıyım o anlamayacak da başkası mı anlayacak yani ? Ufak tefek yalanlar gibi geliyor aslında ama, vicdanımı sızlatıyor yine de. Yarın öbür gün Allah korusun ben tanıştırmadan babama bir şey olursa, kendimi asla affetmem çünkü.

Tabi ki anlıyor, anlamaması için saf olması gerekir. Annem benden habersiz söylemez asla sevgilisi var diye ama, halimden tavrımdan anlıyordur yine de. Kaç senelik kızıyım o anlamayacak da başkası mı anlayacak yani ? Ufak tefek yalanlar gibi geliyor aslında ama, vicdanımı sızlatıyor yine de. Yarın öbür gün Allah korusun ben tanıştırmadan babama bir şey olursa, kendimi asla affetmem çünkü.

Kötü düşünme canım , okuyor dedin dimi en azından okulu bitse.. Madem askerlik bedelli düşünüyor okulunu bitirip bi işe girebilse çok iyi olur..Sonuçta babalar sorar ne iş yapıyo nerde oturuyp ailesi nasıl diye bilirsin sende bunları ..Hazırlıklı olmak lazım o yüzden sorulara :)

Son söylediğiniz bana çok dokundu açıkçası. Babamı dört sene önce kaybettim. O zamanlar iki buçuk yıllık bir ilişkim vardı. O da biliyordu aslında ama tanışmamışlardı tabi. Çünkü önümüzde henüz iki üç senelik bir süreç vardı evlenebilmemiz için. Fakat şimdiki eşim, o zamanki sevgilim babamın cenazesine geldi. O şekilde yan yana gelebildiler sadece. Çok pişman olmuştum tanıştırmadığıma.

Şayet vicdanınız sızlıyorsa yalan söyleme konusunda tanıştırın. Ama hemen değil. En azından bekleyin 6-7 ay kadar daha. Yaşlarınız küçük çünkü. Nişan olsa bile 2-3 senelik nişanlılık dönemi uzun gibi gelebilir size. Anneniz ne düşünüyor bu konuyla ilgili?

Kötü düşünme canım , okuyor dedin dimi en azından okulu bitse.. Madem askerlik bedelli düşünüyor okulunu bitirip bi işe girebilse çok iyi olur..Sonuçta babalar sorar ne iş yapıyo nerde oturuyp ailesi nasıl diye bilirsin sende bunları ..Hazırlıklı olmak lazım o yüzden sorulara :)

Yok yok okumuyor, okulu bu sene bitti. Şimdi işe başladı. Bende tanıştırmak için işinin biraz oturmasını bekliyordum konuyu açmadan önce. Okulu bitmeden zaten tanıştırmazdım, okuyor diyince ciddi olmazdı pek. İşi olduktan sonra tanıştırmayı düşünmüştüm. Şimdi işi var, işinin oturmasını bekliyordum yani en azından 5-6 ay sonra tanıştıracaktım konuyu açmadan önce ama şimdi en az 1 sene beklemeyi düşünüyorum.

Son söylediğiniz bana çok dokundu açıkçası. Babamı dört sene önce kaybettim. O zamanlar iki buçuk yıllık bir ilişkim vardı. O da biliyordu aslında ama tanışmamışlardı tabi. Çünkü önümüzde henüz iki üç senelik bir süreç vardı evlenebilmemiz için. Fakat şimdiki eşim, o zamanki sevgilim babamın cenazesine geldi. O şekilde yan yana gelebildiler sadece. Çok pişman olmuştum tanıştırmadığıma.

Şayet vicdanınız sızlıyorsa yalan söyleme konusunda tanıştırın. Ama hemen değil. En azından bekleyin 6-7 ay kadar daha. Yaşlarınız küçük çünkü. Nişan olsa bile 2-3 senelik nişanlılık dönemi uzun gibi gelebilir size. Anneniz ne düşünüyor bu konuyla ilgili?

Allah rahmet eylesin, sizi üzdüğüm için çok özür dilerim. Annem benim doğru kararı vereceğime inanıyor, sen ne zaman doğru olduğunu düşünüyorsan o zaman tanıştırırsın, içinden ne zaman geliyorsa o zaman tanıştırırsın ama iş bulmasını bekle demişti sadece. Şimdi işi var. Ben zaten 5-6 ay kadar sonra tanıştırmayı düşünüyordum işinin oturması açısından. Ama şimdi bilemiyorum

Yok yok okumuyor, okulu bu sene bitti. Şimdi işe başladı. Bende tanıştırmak için işinin biraz oturmasını bekliyordum konuyu açmadan önce. Okulu bitmeden zaten tanıştırmazdım, okuyor diyince ciddi olmazdı pek. İşi olduktan sonra tanıştırmayı düşünmüştüm. Şimdi işi var, işinin oturmasını bekliyordum yani en azından 5-6 ay sonra tanıştıracaktım konuyu açmadan önce ama şimdi en az 1 sene beklemeyi düşünüyorum.

İyi o halde , sende en doğru kararı verdin bence buradaki büyüklerin yorumlarından,fikirlerinden dolayı .. Hayırlısı olsun hakkınızda :)

Babanıza söylerseniz daha rahat olmayı unutun bence... Tam tersi arkadaşınızlasınız diye rahat rahat yollayan adam sevgilinizle olduğunuzu bildiğinde saatlerinize, çıkma saatinize çok dikkat eder daha çok kısıtlanırsınız.
Bence çeyiziniz tamamsa işiniz oturduktan sonra evlenebilirsiniz neden bekliyorsunuz ki ben anlamadım..

Babanıza söylerseniz daha rahat olmayı unutun bence... Tam tersi arkadaşınızlasınız diye rahat rahat yollayan adam sevgilinizle olduğunuzu bildiğinde saatlerinize, çıkma saatinize çok dikkat eder daha çok kısıtlanırsınız.
Bence çeyiziniz tamamsa işiniz oturduktan sonra evlenebilirsiniz neden bekliyorsunuz ki ben anlamadım..

Benim iş açısından problemim yok, erkek arkadaşım yeni iş buldu tanıştırmak için onun oturmasını bekliyorduk. Bu yaşta evlenirsem bir evi çekip çevirebileceğimi düşünmüyorum açıkçası. Evlenmek için biraz daha vaktim var. Babam arkadaşlarımla çıkıyorum dediğimde sevgilimle olduğumu tahmin ediyordur ama sonuçta yalan söylüyorum. Ayrıca şu anda erkek arkadaşımın babası tarafından kısıtlanıyoruz ki buna da üzülüyorum. Babası akşam dışarı çıktığımızda diyor ki mesela kızı eve geç götürme bize emanet. En geç 10da evde oluyoruz bu yüzden. Yine rahat değiliz yani

Sizin gibi örnekleri de görünce işte benim neyim eksik diyorum. Bebek için Allah isteyen herkese nasip etsin ama, bir kaza olmazsa evlendikten 3-4 sene sonra yapmak isterim ben eşimle birbirimize alışalım, gezelim tozalım diye. Ama kader kısmet ne olacağı belli olmaz.
Cocuk isi evet allah bilir ama 3~4 sene pffff fazla arka arka buyutmek icin.. 2 kizim var yasim 30, 3 uncu bebis icinde cok kararsizim.. Yaş gectikce de bagzi seyleri kaldiramiyorsun artik... Ama işinizi kesinlikle rayınıza oturtun.. Birikime başlayın şimdiden.. Az da olsa "damla ya damlaya göl olur "

Back
X