demekki eşin sana güveniyor. aslında hiç tanımadığın birinin evine tek gitmen doğru değil, birlikte gitmeniz daha iyi olur.
eşin sana güveniyor ve biraz da sorumsuz sanırım:26:
bana güvendiğini anlıyorum da, yine de nasıl merak etmez . yani kadınla anlaşsam kim ne zaman tanıyacak çocuğuna bakan kimseyi su tuhaf geliyor,
kadını sen tanısan yeter, gözüyle bakıyordur belkı?
merhabalar hanımlar,
bir süredir kızıma bakıcı arıyorum, bakıcı adayları ile görüşmelere gittiğim oldu, evlerine gidip tanışmak daha faydalı oluyor, tanıdıklarımın tanıdığı insanlar oluyor, yalnız eşim beni götürme diyor, hatta son gittiğimiz yere giderken çok söylendi (onun gittiği ikinci yerdi) sen beğeniyorsan tamam diyor, ama şu paradan da fazlasını veremeyiz diyor, yani hem karışıyor hem karışmıyor
sizce baba çocuğuna bakacak kimseyi merak etmez mi ? eşimin de yanımda olmasını istiyorum, beraber gidecek başka kimsem yok, ayrıca yabancı birini evine tek başına gitmek istemiyorum, eşimin gösterdiği tepkiyi anlayamıyorum. açıkcası çok tuhafıma gidiyor, çocukları ile ilgili bir babadır aslında. sizce bu durum normalli ? benimle iştişare etmiyor. bakıcı seçmem konusunda fikirlerini söylemiyor? bana yardımcı olmuyor? sırf bu konu yüzünden aramız gergin. ben de hiç açmadım artık konuyu kendim karar vericem mecbur. siz neler düşünürsünüz bu konuda ?
üzgünüm ama bence eşin haklı değil cnm
bizimde bir oğlumuz var 3,5 yaşında eşim çok yoğun çalışıyo ama bakıcı seçiminde,kreş seçiminde(ki onlarca kreş gezdik) hepsinde yanımdaydı çünkü iki ayrı bakış açısı oluşuyo ben anne olarak duygusal şeylere takılırken o daha gerçekçi olabiliyo farklı grşlerimiz oluyo sonra eve gelip istişare yapıyoruz oğlumla ilgili kararları mutlaka ortak alıyoruz halada böyle veli toplantısına bile birlikte katılıyoruz tekte gidilebilir yapılabilir elbet ama bence iki farklı görüş için önemli senin göremediğini eşin eşinin göremediğini sen görebilir ve hissedebilirsiniz
Bence de eşiniz size güveniyor, içi rahat.
Her erkek farklı işte benim eşim yabancıların evine asla tek göndermez beni.
Kendi gelir gelemiyorsa da onlar gelsin falan der..
Ben de güvenmiyor diye sinir olurum hayat tuhaf
Benim de bir kızım var 5 yaşında
Her konuda eşimle ortak karar alırız
Farklı yönlerden farklı şeyleri ele alıyoruz
Başka çerçeveden bakıyoruz bir çok şeye
Okul toplantısına da anne-baba beraber katılan nadir çiftlerdeniz :)
Doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum
Ama bizim toplumda maalesef anneye yıkılıyor çocuğun sorumluluğu
Erkeklerin çoğu çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşılamanın ve oynamanın babalık için yeterli olduğunu düşünüyor herhalde.
Bakıcı önemli bir mesele.
En kıymetli varlığınızı emanet edeceksiniz.
Tabi ki görmeli, tartmalı, onaylamalı.
Bu tip kararlar ortak alınmalı.
Eşim de sık seyahat eder, genelde ben araşrtırır, bulur, gider, götürür yaparım.
Her konuda.
Ama eşim elinden geldiğince iştirak eder, o olmadan karar almam.
en kötü ihtimalle, seçenekleri hazırlarım, beraber karar veririz.
sizin ki imkan varken gelmiyor.
Bu bencilliktir bana göre, sorumluluk almaktan kaçmak, hazıra konmaktır.
Bakıcı evinde mi bakacak sizin evde mi bakacak? Çocuğunuzu bakıcının evine götürecekseniz evini görmeniz normal ama götürmeyeceksiniz bakıcı adayı ile ilk görüşmeyi kendi evinizde yapmalısınız. Çünkü patron sizsiniz. Kapıdan girişinden tutun, çocuğu gördüğü ilk andaki tepkilerine kadar izlemelesiniz. Yine referanslarını geldiğinde istemeli (öncesinde isterseniz hazırlıklı oluyorlar) ve o kapıdan çıkınca aramalısınız. Hepatit ve enfeksiyon testlerini istemelisiniz. Bence eşler bu konuda söz hakkı olmalı ama son kararı anneler vermelidir. Anne sevgiyi baba ise idare ve iletişimi temsil eder. Babanın para işine odaklanması doğru, bütçesi belli. sonuçta çocuk sizin ve bugüne kadar en çok süreyi siz geçirdiniz. Siz tanıyorsunuz.. Siz adayları görüp eledikten sonra diyelim ki aklınızda 2 kişi kaldı, o 2 kişiyi sadece baba ile tanıştırmalı ve son kararınız da belki fikir alışverişinde bulunmalısınız. Ben böyle düşünüyorum ama tabi ki siz bilirsiniz..
Bence eşiniz haklı değil bu konuda. Bizim de bakıcımız var, kendi evimizde bakıyor. Bakıcı aradığımız dönemlerde ikimizde çalıştığımız için genelde akşam görüşebiliyorduk gelen bayanlarla ve eşim mutlaka evde oluyordu ve bakıcıyla birlikte görüşüyorduk böylesi daha iyi oluyor neticede benim atladığım bir şey olursa o soruyor onun atladığı bir şey olduğunda ise ben soruyorum. Bakıcıyı evinde ziyaret etme durumunda da bakıcı olarak uygun gördüğümüz kişi evliydi ve eşinin evde olduğu saatte birlikte gittik aile ortamını görmek için. Bu konuda sizi yalnız bırakmamalı.
Eşiniz belkide bu sorumluluğu üstüne almak istemiyor...
Belkide genç biri alımlı güzel çıkıcak bakıcı adayı bu yüzden böyle konuları sana bırakıyor ve sorumluluğu üstüne almak istemiyor...
Yani bakıcı seçimini sadece sana bırakarak bakıcı sorumluluğunu üstünden atmak istiyor her hangi bi sorunda bakıcıyı seçen ben değilim gören ben değilim gittin sen konuştun sen seçtin diyecek.
Bilmiyorum benim içim mi fesatta direk bu düşünce geldi aklıma...
Ama çocuklarını düşünen ilgili bi baba diyorsunuz bakıcı seçme konusunda böyle davranmasını ben buna bağladım. Yanlışta düşünüyor olabilirim.
eşin haklı değil ama büyük ihtimalle sana çok güveniyordur iyi birini seçeceğinden emindir bu nedenle hiç karışmıyordur
Eşin haklı değil ve bunun size güvenmekle de alakası yok bence.
Beraber karar vermelisiniz bakıcıya.Belki o görüşmelerde birinizin göremediğini
diğeri görür.Çocuğunuzu bir yabancıya bırakacaksınız ve bakıcı olaylarını hepimiz duyuyoruz.
Bu konuda daha duyarlı olmalı çocuk söz konusu çünkü.
İnan bu rahatlığına hiç anlam veremedim.Yarın birgün kreşe okula da tek başına karar veremezsiniz ki.
İllaki beraber araştırıp en uygun olanına beraber karar vereceksiniz.
Eşinizin yaptığının yanlış olduğunu ve bu konunun çok önemli olduğunu anlamasını sağlayın.
acaba eşiniz bakıcı olayına sıcak bakmadıgı için sizi tek gönderiyor olabilir mi:44:
neden bakıcının evine gidiyorsunuz onu anlamadım.kendi evinizde bakmayacak mı çocuğunuza?
benim de bakıcım var,hatta çok değiştirdim ne yazık ki,hepsini eve çağırdım konuşmak için..zaten bakıcıya alışması zaman alıyor herkesin..onun için de sizin için de..
hem çocuğu görmeden mi konuşuyosunuz anlamadım ki...
Kendi işi dışındaki toplantı, buluşmalar, alışverişler sıkıcı olabiliyor. Erkekler de genelde sıkılırlar. Başkalarının üstüne yıkmaya çalışırlar. Eşiniz uğraşmak istemiyor belli ki. Zamanını ayırmak istemiyor. Ben görüşmeye ilk gidince eşimi anlayışla karşılayıp götürmezdim. Sıcak bakarsam kişiye, ileriki görüşmeye kesinlikle çağırırdım. Benim göremediğim eksikliği belki o yakalar. Sonuçta pazardan meyve, sebze almıyoruz ya. Çocuk emanet ediyoruz. Bir de en azından bir kere de evinize çağırsanız daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?