- 17 Kasım 2022
- 2.329
- 4.188
- 63
- 31
Leğen ve tuzluk nasıl bir metafor ben onu da anlamadım . hikayenin sonunda Leyla ile mecnun gibi tüm aile tuzluk çıkmasın.Anlamadım leğen, tuzluk falan lazımmış, kimden izin aldınız? Para olayı ne?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Leğen ve tuzluk nasıl bir metafor ben onu da anlamadım . hikayenin sonunda Leyla ile mecnun gibi tüm aile tuzluk çıkmasın.Anlamadım leğen, tuzluk falan lazımmış, kimden izin aldınız? Para olayı ne?
Hiç bir şeyi kanıtlama peşinde koşmayın yıprandığınızla kalırsınızGaliba ben ayrıldım beni suçluyorlar ya tek oğlan bizden ayırdı bende suc bende yok onu ispatlama mı benimki acaba dıye dusunuyorum
Normal olanı bu zaten
Bir komşumuz vardı, 60-70lerinde yaşlı çift. Adam sabah çıkarken kapıyı üstüne kilitlerdi kadının. Yüksek bahçe duvarları vardı. Kadın bize seslenir, çocuklar bana ekmek alın derdi. Duvar üstünden para atardı. Biz de ekmek alıp atardık.Ya sen böyle yaşamayı niye normal bişey sanıyosun kurban olduğum, ana oğul köle etmişler seni, ne para harcamaya ne bişey yemeye, ne sokağa çıkma hakkın var, çocukların parka bile gidemiyor, bu nasıl hayat?
Maalesef kıskandığınıda zannetmiyorum bu aradaBir komşumuz vardı, 60-70lerinde yaşlı çift. Adam sabah çıkarken kapıyı üstüne kilitlerdi kadının. Yüksek bahçe duvarları vardı. Kadın bize seslenir, çocuklar bana ekmek alın derdi. Duvar üstünden para atardı. Biz de ekmek alıp atardık.
Sebep kıskançlık. Hiç unutmam o kadını. Aradan 20-30 yıl geçmiş hala aynı kafalar var. Yazık.
Ya işte çıkarsanız dışarıda birileriyle görüşürsünüz zihniyeti bu tamamen. Yoksa niye eve hapsetsin?Maalesef kıskandığınıda zannetmiyorum bu arada
Anlamadım bende kardeş vallahYa işte çıkarsanız dışarıda birileriyle görüşürsünüz zihniyeti bu tamamen. Yoksa niye eve hapsetsin?
Keşke 30 yaşına kadar kaynana yanında yaşayıp sürekli çocuk doğuracağınıza biraz kitap okuyup kendinizi geliştirseydiniz. Bu nasıl bir anlatım şekli. Daha doğrusu anlatamama şekli.İyi günler ben 30 yasındayım 4 cocugum var kaynanamla birliktim 3 4 senedir ayrı eve cıktık kadın yediğim içtiğim herseye laf söyler beni boş boğaz cok yiyen biri olarak görurlerdi gecen gun onlara gittik onlarda guven problemi var bence bende gitmeden önce ses kaydedici indirdim telefonuma markete gidip geleyim dedim normalde hiç gitmezdim bu 2. Gidişimdi ilk Gidişimde de görumcemin kızı buradaydı param var birşey ler alayım diye düşündüm ama gitmediğim için hiç dedim görumcem gelirse o gider olmazsa ben giderim dedim kaynanam geldi yanıma gülerek izinini aldım git gel dedi cocukların hepsi benimle geldi bu 2. Gitmem olacaktı neyse telefonu kayda aldım gittim çocuklara birseyler aldım eksik bana lazım olan ev eşyaları vardı leyen saklama kabı falan onları aldım tuzluk gördüm ama para yanımda yok almadım eve dondum kaynanama söyledim dedim tuzluk vardı dedi ne kadar bizde lazım dedim gidiyim hem kendime hem size alıyım tamam dedi neyse sonra eve gelince dışarıda kaydı dinledim kayjnpederim kaynanama o paralarıda yanıma getir diyor kaynanamda torunu o odada oldugu için kız odada diyor kayınpederim de he tamam diyor
Sonra yazdım acık sekılde evet gerizekalı olduğum için bu hallerdeyim haklısınız ben buraya yazdım bin pişmanda oldum zaten insanların acımasızlığı işteKeşke 30 yaşına kadar kaynana yanında yaşayıp sürekli çocuk doğuracağınıza biraz kitap okuyup kendinizi geliştirseydiniz. Bu nasıl bir anlatım şekli. Daha doğrusu anlatamama şekli.
Aman Allah ım ciddi olamazsınızİyi günler ben 30 yasındayım 4 cocugum var kaynanamla birliktim 3 4 senedir ayrı eve cıktık kadın yediğim içtiğim herseye laf söyler beni boş boğaz cok yiyen biri olarak görurlerdi gecen gun onlara gittik onlarda guven problemi var bence bende gitmeden önce ses kaydedici indirdim telefonuma markete gidip geleyim dedim normalde hiç gitmezdim bu 2. Gidişimdi ilk Gidişimde de görumcemin kızı buradaydı param var birşey ler alayım diye düşündüm ama gitmediğim için hiç dedim görumcem gelirse o gider olmazsa ben giderim dedim kaynanam geldi yanıma gülerek izinini aldım git gel dedi cocukların hepsi benimle geldi bu 2. Gitmem olacaktı neyse telefonu kayda aldım gittim çocuklara birseyler aldım eksik bana lazım olan ev eşyaları vardı leyen saklama kabı falan onları aldım tuzluk gördüm ama para yanımda yok almadım eve dondum kaynanama söyledim dedim tuzluk vardı dedi ne kadar bizde lazım dedim gidiyim hem kendime hem size alıyım tamam dedi neyse sonra eve gelince dışarıda kaydı dinledim kayjnpederim kaynanama o paralarıda yanıma getir diyor kaynanamda torunu o odada oldugu için kız odada diyor kayınpederim de he tamam diyor
Bakkala gidiyorsunuz ya işte dondurma almaya, parka neden gidemiyorsunuz?Ya kaynanamda oyle kadın Bi yere çıkmaz
Kaynanamdan izin alıp cocuklara dondurma alıp geldim oda yeni gidiyorum 2.seferdirBakkala gidiyorsunuz ya işte dondurma almaya, parka neden gidemiyorsunuz?
Ne suçu benim yaşadıklarım bana yaptıkları kimin suçuEvlenmeseydiniz hanıefendi, beraber oturmayı kabul etmeseydiniz.
Aradan yıllar geçmiş, 4 çocuk doğurmuşsunuz hala "ses kaydı aldım bana hırsız dediler" diyorsunuz.
Bunlara nasıl vakit buluyorsunuz anlamak mümkün değil.
Yaptığınız suç bu arada.
????????İyi günler ben 30 yasındayım 4 cocugum var kaynanamla birliktim 3 4 senedir ayrı eve cıktık kadın yediğim içtiğim herseye laf söyler beni boş boğaz cok yiyen biri olarak görurlerdi gecen gun onlara gittik onlarda guven problemi var bence bende gitmeden önce ses kaydedici indirdim telefonuma markete gidip geleyim dedim normalde hiç gitmezdim bu 2. Gidişimdi ilk Gidişimde de görumcemin kızı buradaydı param var birşey ler alayım diye düşündüm ama gitmediğim için hiç dedim görumcem gelirse o gider olmazsa ben giderim dedim kaynanam geldi yanıma gülerek izinini aldım git gel dedi cocukların hepsi benimle geldi bu 2. Gitmem olacaktı neyse telefonu kayda aldım gittim çocuklara birseyler aldım eksik bana lazım olan ev eşyaları vardı leyen saklama kabı falan onları aldım tuzluk gördüm ama para yanımda yok almadım eve dondum kaynanama söyledim dedim tuzluk vardı dedi ne kadar bizde lazım dedim gidiyim hem kendime hem size alıyım tamam dedi neyse sonra eve gelince dışarıda kaydı dinledim kayjnpederim kaynanama o paralarıda yanıma getir diyor kaynanamda torunu o odada oldugu için kız odada diyor kayınpederim de he tamam diyor
Kim sana hırsız diyor ben anlamadımKaynanamdan izin alıp cocuklara dondurma alıp geldim oda yeni gidiyorum 2.seferdir
Kim sana hırsız diyorKaynanamdan izin alıp cocuklara dondurma alıp geldim oda yeni gidiyorum 2.seferdir
ses kaydı almak için yapmışsın yahu zaten tanımıyoruz sizi anonim siniz bari bize sallamayınCocuklara görjmcemin çocuğuna dondurma almaya gittim iyilik yaptım onlara ama değmezmiş valla bende salaklıl
Senin problemin kocanAile yapıları cok değişik ya bakayım ne zamana kadar böyle devam edecek
Siz ailecek o parayla tedaviye gidinYa bunlar zaten güvensiz size anlatayım da dinleyin birgun birlikte oturuyorduk o zaman kaynanam gılle dolaba sarı el bezi koymuş onu bulamıyor geldim baktım aglıyor anne ne oldu aradığım seyi bulamıyorum bende uzuldum anne bulunur nereye gidecek dedim odama gittim geldim cıktım ben Baktım anne bak burda kabın altına koymuşsun dedim aradan Bi kaç gun gectı tartışmıştık ozaman dediki sen elbezi kayboldu once aldın sakladın odana götürdün sonra ben arayınca geri getirip yerine koydun falan dedim anne ben niye böyle birsey yapayım ne gececek elime sen oyle yaptın ben arıyıp bulamıyım iyice deliriyim diye yaptın oyle insanlar işte
Ayyyyyy valla seni dövesim geldi ya sen niye izin alıyorsun sende akıl fikir Yokmu gidip taktırsan nerden bilecek açıp içine lambamı sokup bakacakSpral taktırmama izin vermiyor maalesef kac kere söyledim yok diyor sinirleniyor konuyu kapatıyor hep