Sizce evliliği korumanın püf noktaları nelerdir?

saliha67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
62
1
86
Zonguldak
bence..

yuvayı yapan dişi kuştur..
eşinize güler yüzle uğurlayıp güler yüzle karşılayın(bu çok önemli)..
temiz olup yemeği eşinizin sevdiği gibi yapın..
namaza devam edip moraliniz bozuk olduğunda tesbih çekin..
zulüm altında inleyen insanları düşünüp halinize şükredin ve onlar için mücadele veren müslümanlarla beraber çalışın(sanalda ya da reelde) ..huzur burda..
islamda kadının ve erkeğin görevleri nelerdir eşinizle beraber öğrenin, anlaşmazlıklarınızda islamı ölçü kabul edin..
büyüklerin tecrübelerini değerlendirin, onları dinleyin..

çocuklarınızı babasız bırakmayın aç açık değilseniz..kocanızı adam edin onu bebeğiniz gibi severek..onu onore edin erkekliğini ona hissettirin..ilgi diye adamın başını yemeyin..siz ilgi gösteriyormusunuz ki onlar size ilgi göstersin..harama kaçmadan onu yatakta mutlu edin..

kendiniz için, çocuklarınız için hatta eşiniz için Allah için evliliği korumanın püf noktası bunlardır..

ne kadar güzel.. keşke herkes sizin gibi pembe gözlük takabilse..
ama gerçekler sizin dediğiniz kadar basit değil.. ben bunları yapsam ne olacak karşımdaki adam olmadıktan istemedikten sonra..bunlar insanın kendini rahatlatır ancak..

Ben bazı şeyleri anlamadım da...
Kocanızı adam edin??Bebeğim gibi seveerek adam mı olcak kocam?
Birde harama kaçmadan yatakta mutlu etmek ne demek?

Bence herşey kaşılklı sevgi ve saygıdan geçiyor..Farklı görüşlerde, eşlerin ortak bir paydada buluşması gerek.. tabi yine saygı çerçevesinde..
İlgi-sevgi-onore etmek,yatakta mutlu etmek hepsiii karşılıklı olmalı ve sadece kadından beklenmemeli diye düşnüyorum..

siz bunları yaptınız mı?

Ben bazı şeyleri anlamadım da...
Kocanızı adam edin??Bebeğim gibi seveerek adam mı olcak kocam?
bu bir psikolog tavsiyesi..deneyerek bir şey kaybetmeyiz..en azından ben kaybetmiyorum..OK
Birde harama kaçmadan yatakta mutlu etmek ne demek?
eşinden yanlış taleplerde bulunan erkekler var bunun için dedim..OK

Bence herşey kaşılklı sevgi ve saygıdan geçiyor..Farklı görüşlerde, eşlerin ortak bir paydada buluşması gerek.. tabi yine saygı çerçevesinde..

ortak payda derken?örnek verir misiniz?

Neyi örnek veriyim..Burda yazılan gayet açık...Eşler arasındaki farklı görüşler zaman zaman tartışma hatta kavgayla sonuçlanıor,uzlaşmacı bir tavırla eşler konuşarak ortak bir noktada uzlaşabilirler..

İlgi-sevgi-onore etmek,yatakta mutlu etmek hepsiii karşılıklı olmalı ve sadece kadından beklenmemeli diye düşnüyorum..

ben de buna ısrarla yuvayı dişi kuş yapar diyorum:) o yüzden ilk fedakar biz olmalıyız..

Dişi kuş mu yapar bilemiyorum ama karşındakinin anlayabildiği kadarsındır herzaman.Çoğu çift boşanıyor,evlilikleri sona eriyor...Sizce bu yazdıklarınızı kadınlar yapmadıkları için mi bitiyor evlilikler?

Neden ilk biz fedakar oluyoruz,neden yuvayı dişi kuş yapıyor?? Aldatılan,itilip,kakılan,kayınvalide eziyeti çeken dişi kuş değil mi? Neden dişi kuşun gönlü yapılmıyor?
Niçin kazık kadar herifi bebek gibi sevip büyütmek zorundayım? O annesinin görevi ben anası değil karısıyım!!
Bunları yaptığım halde aldatılırsam,bunları yaptığı halde aldatılanların acısını dindirecek bir çözüm öneriniz var mı acaba?
Kadınlar biz fedakarlık yapmalıyız diye diye ezilmeyi öğrendiler. Değiştirin şu kafayı. Madem artık kadınlarda çalışıp,para kazanıp yeri gelince eşlerine bakıyorlar,o zaman kimsenin gönlünü edip,güleryüz göstermek zorunda değiller. Kocası göstersin güleryüzü,kocası mutlu etsin yatakta!!! (Lütfen bana cevap vermeyin,kişisel görüş belirtmedim. Hemcinsimle bu konuyu tartışmak üzer beni. Bunlar benim düşüncelerim!)

Dini içerikli konular tartışmaya neden olduğu için forumda izin vermiyoruz.
Bu nedenle konu kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…