Sizce günümüzde boşanmalar neden bu kadar arttı ?

DingiltereKralicesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
5.746
10
683
İzmir
Açıkçası 21 yaşındaki bir genç kız olarak evlilik planları kuruyorum elbette...

Ama çevreme bakınca, boşanmaların, anlaşmazlıkların, ortada kalan çocukların sayısının bu kadar fazla olması beni korkutuyor. Dünyanın sonu değil boşanmak elbette, ya da kötü bir şey değil, sonuçta anlaşamıyorsan ayrılırsın. Ama kimse de bitirmek için yönelmez evliliğe değil mi ?

Sizce nedir bu kadar boşanmanın altında yatan sebepler ? Bir genç kız olarak, bunları yaşamamak için nelere dikkat etmemiz lazım ? Boşanmış olanlar, boşanmış tanıdığı olanlar ya da bekarlar, herkes görüşlerini paylaşsın lütfen a.s.

sabır yok arkadaşım bence önemli olan sabır, sabretmeseydik bu kadar senelik evli olamazdık eşimle, kötü günlerimizde oldu ama, sabrettik çok şükür.Normal sorunlar için evliliği bitirmek yerine sabretmek gerekir. Ama ötesini Allah yaşatmasın ben bilmiyorum.

boşanmalar arttı çünki hayat kavgası arttı bide bizim zamanımızda eksik çok oluyordu buda çaba ve istek gerektiriyordu anlıycan şimdikiler herşeye sahip oldukları için doyumsuzlar çabalamadan kavgaya başlıyorlar sen ve benden çok biz diyemiyorlar

ben ekonomik nedenlerin de payının çok olduğuna inanıyorum.bunun yanısıra,saygı,sevgi,sadakat,sabır,anlayışın giderek azaldığını düşünüyorum.

bir genc olarak bende evlilik "hayalleri" kuruyorum elbette..
benimde cevremden gördüklerim korkutuyor ve kafamda bir sürü sorulara yol aciyor..
ama sanirim sorun insanlarin kendisinde..
zaman ilerledikce insanlar cok degisiyor..
Allah sonumuzu hayir etsin..
bu degisim her yerde kendini gösteriyor..
yani yesillimin dedigi gibi hayat kavgalari artti..

her zaman söylüyorum,evlilik çok zor ama bir o kadar da kolay bir kurum...
elbette,herkes mutlu olmak için evlenir,
ufak tefek anlaşmazlıklar çıkar,
bunların üstesinden gelebilmek önemli...
o ufak kartopunu çığ haline getirmemek önemli...
günümüzdeki evliliklerin çabucak bitmesindeki neden,bence
dik başlı olmak,tahammülsüzlük,
maddi problemler,ekonomik özgürlüğün vermiş olduğu rahatlık,
iki ailenin birbirini kabullenmemesinden dolayı,
yeni evli çifte, bunun olumsuz etkileri,
aç gözlülük,doyumsuzluk,
kadının yada erkeğin içindeki zamparalık,
aslında ufak tefek problemler karşılıklı sevgi ve saygıyla,güvenle çözülebilir ama
eyvallah etmemek var ya, işte o da herşeyin başımı,sonumu bilemiyorum...
olan yine çocuklarımıza olmasın düşüncesiyle,
evliliğin temellerinin sağlam olduğuna inandığımızda çocuk yapmalıyız..
sevgiler...

benim gordugum kadarıyla

birincisi sabretme yok, evlilikte sorun ciktiginda herkes kendini dusunup bunu cekemem deyip cekip gidebiliyor. Bazen aileler gaza getiriyor bazen de maddi imkanlar...

ikincisi de insanlar artik mantik evliligi yapar olmus, mantik sevgiden agir basarsa ayriliklar elbette kacinilmaz olur cunku kimse hayalindeki kisiyle evlenmiyor.

evliliklerde artık sabır da kalmadı,
yaşanacak herşeyi önceden flört döneminde tüketiyorlar aynı zamandada,
ee haliylen tükenen bitakım duyguların yaşnanaların içinde sabırda tükeniyor,
2. 3ç kişilerin evliliğe girmesi,karışmasıda etken oluyor bazen,
Rabbim kimsenin yuvasını bozmasın,
tahammül edemiyor eşler birbirlerine çoğu zaman,
kimse boşanmak için evlenmez tabi,
ama dediğim gibi sabır bitince,
saygı da bitinceee,
sevgi uçup gidiyor diye düşünüyorum:delphin:

arttı cunku ...
sabırsızlık arttı..yasanan her sey sevgılıyken yasandı tuketıldı ...
evlıyken yapılacak ne varsa modernlıge sıgınılarak yapılmaya baslantı ve cabuk tuketıldı...
ekonomık özgurlukte ıyıden tetıkledı...eskıden erkek eve getırı ..ekmegı yer ıcerlermış...
aıleler mutsuz ınsanlara akıl verırı ve yuvanın ddagılmaması için mucadele ederlermiş...
ama şimdi aıleler bıle ...cekme o adamı bırak deyıp ...gaz verır oldu...
eşlere sadık kalmak yerıne aldatmalar cogaldı...
sanırım ınsanlarda ahlakta kalmadı.....
var olanlar bır sekılde mutlu mesut yasıyorlar zaten...
allah hakkımızda hayırlısını versın...

Her zaman söylediğim bir şey var o da şu; Eskiden boşanmaların az olması evliliklerin daha mutlu olduğu anlamına gelmiyor,insanlar katlanmış.. Şimdi haklı olarak katlanmıyorlar.

Tüketim çılgınlığından.Maddi manevi herseyi büyük bir hırsla ve hızla tüketiyoruz,sonra da sonsuz alternatiflerin varlığını düşünüp,uğraşmanın yersiz olduğuna kanaat getiriyoruz :kahve:

Bencilliğin ön planda olmasından kaynaklanıyor.Eskiden aile 'ekonomik birliktelikti' .Kadın kamusal alana girdikçe,çalışma hayatında olunca,kadın özgürleştikçe evliliğe bakış seçenekleri arttı diyebiliriz.
Evlilik zor,aşk maşk tanımaz..........Kurallara uymazsan gidersin............

ınsanlaın hos gorusunun bıtmesı bence.ve empatı yapılmaması.hep kendımıze beklememız.almak cok kolay vermek zor nedense.anlayıs sıfır.eskıler neden uzun surerdı bırbırlerı sınırlıyken ustune gıtmez susarlarmıs.saygı sadakat en onemlısı

herkes artık sadece kendini düşünüyor ve sorun olduğunda sineye çekmiyor eskilerde olduğu gibi. bence mutsuz bir evliliği sürdürmektense boşanmak daha mantıklı.

İnsanların tahammül sınırları daraldığı için,
Saygı kavramı basite alındığı için,
Hoşgörü, anlayış gibi duyguların azalması sonucu
insanlar kolay gözden çıkarıyorlar herşeyi.....

gunumuzde bosanmalarin artmasi demek bence eskiden ask sevgi daha coktu demek degil...sadece kadınlar daha cok katlanıyorlardı olay bu bence

bosanmalarin buyuk cogunlugu erkekler yuzunden olmuyor mu

1. eskiden eşya az alınırmış akrabalar işin içinde çok olmazmış
2. erkek seçtiğine namusum dermiş şimdikiler maaşlı olsun yürüyen dolar olarak görüyorlar kadını aileleri de gelinim öğretmen olsun maaşlı olsun diyorlar
3. sabırsız lık
4. komşu arkadaş ve ailelerin herşeye burnunu sokmaları
5. bayanlarda erkeklerde genelde bekarken birileriyle çıktığı için karşılaştırma yapıyor olabilirler. bir de şu durum varki iğrenç bir şey evli erkek evli bayan farketmez gözü hala dışardadır. nasıl devam ederki bu tür evlilikler. örn. dün bir avukattan dinledim boşanma davasında adam çoçukları için babalık testi istemiş ve sonuç aynı eşten 4 çocuğu olduğunu sanan zavallı adam sadece bir çocuğu kendinin çıkmış. yuh yani yuh.

Back
X