Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Işte ben almıyorum esim aliyor alma dedgim halde aliyor eve hayır insulin yüksek olunca bu oluyormuş tatliya yatkinlik doktor dediTatlıya yatkınlık ne ya
Bahanelere sığınıyorsun
Eve alma, yapma
Olmayınca yiyemessin
Ona bakarsan Benim çikolataya yatkınlığım var günde 1 kilo yesem kesmez ama yemiyorum. Arada Yediğim zaman dengeliyorum falan.
Kimin sevdiği birşeye yatkınlığı yokki
Evet öyleInsulin inatcidir. Ama siz taviz vermesseniz bi sure sonra kırılıcaktir.
Sabir ve imtina etmelisiniz.
Asıl kilo vermek midede degil beyinde başlar.
Arkadaşım halen yatkınlık diyorsunIşte ben almıyorum esim aliyor alma dedgim halde aliyor eve hayır insulin yüksek olunca bu oluyormuş tatliya yatkinlik doktor dedi
Ben o alengirli şeyleri hiç yapamam. Bir de tereyağlı omleti ekmekle yemedikten sonra ne tadı çıkar ki.Cok basit yemedimBazen gunu iki haslanmis yumurta ile bitiriyordum.Genelde protein tuketiyordum. Tavuk, et, yumurta, peynir vs. Bir sure sonra aclik hissi yok olup gidiyor zaten.
Kimseye onermiyorum boyle yapin diye ama mide ameliyati olunca da yiyemediginiz icin kilo veriyorsunuz. Bence ayni mantik..
Ben size ketojenik beslenmeyi oneriyorum. Cidden insanlar yiyerek veriyorlar. Yalniz baya arastirip kafa yormak gerek uzerinde. Makrolar falan var onlari asmamak gerekiyor..
Diyetin cogunlugunu yag olusturuyor. Inanabiliyor musunuz? Bize yillarca yag icin kotu dediler. Ama bu insanlar bildigin bol yagli yiyerek kilo veriyorlar. Tabi ki karbonhidrat yok. Baklagiller, un, meyve ve yuksek karbonhidran iceren sebzeler bu diyette yok.
Karnabahardan pizza tabani yapip, ustune bol mozerella, sucuk vs doldurup pizza bile yiyebiliyorsunuz bu diyette. Bol tereyagli omlet yapabiliyorsunuz. Bol zeytinyagli salata tuketebiliyorsunuz. Bir arastirin derim ben.
hah bide o ayrıntı var , sanıyorlar ki çok kolay .Tüp mide ameliyatı sonrası yapılan katı diyeti biliyor musunuz? Hah işte o katı diyetin beşte birini yapsanız zaten kilo verirsiniz. Benim tanıdığım 2 kişi bu ameliyatı oldu biri kilolarının hepsini geri aldı, diğeri de hastanelerden çıkamıyor bi sürü sorunla uğraşıyor, bence eşiniz haklı.
Tatlıya yatkınlık ne ya
Bahanelere sığınıyorsun
Eve alma, yapma
Olmayınca yiyemessin
Ona bakarsan Benim çikolataya yatkınlığım var günde 1 kilo yesem kesmez ama yemiyorum. Arada Yediğim zaman dengeliyorum falan.
Kimin sevdiği birşeye yatkınlığı yokki
bahsettiği aslında zihinsel bir yatkınlık . sadece yeme bağımlılığı ile ilgilenen çok begendiğim amerikalı bir psikolog var o bunu beynin seratonin bağımlılığı diye acıklıyor , alt tabanın da bir sürü sey var tabiki .
beynin dopamin bagımlılıgında da mesela sürekli yağlı seyler arzulanır . ikisi birlikte ilerler genelde .
yemek dopamin ve serotonin oranını bir anda çok yükseltiyor . klasik herhangi bi aktivitenin yükseltemeyecegi kadar . zaten bagımlılık bazlı istenmesinin nedeni bu , beynin hep o yoldan tatmin olmaya çalışıyor . uzun süreli kilolarda maalesef bu yüzden iradeden bahsetmek mümkün değil .
nasıl alkol uyusturucu bagımlılıgı irade ile bırakılamıyor ise diyette de genelde ya geri alım oluyor ya da yapılamıyor en bastan . sanırım oran yine yüzde 90 ların üstüydü .
kilolu bireyler çok çok iyi pskilojik destek almalı bu konu ile ilgili (endokrine görünüp sorunları olmadığını öğrendikten sonra )
kilo çok zaman bir ruh sorunudur .
sevgi değilde aslında ruhsal sorunlarını yemekle çözmeye alışan insanlar için ..Evet katılıyorum
Bu tür araştırmaları okuyorum zaman zaman
Fakat ozaman ameliyatda çözüm değil veya çok kısa süreli bir çözüm olacaktır.
Ve ameliyat sonrası hayat kalitesi çok fazla düşüyor. Halsizlik, vitaminsizlik gibi bir çok sorun getiriyor beraberinde.
Malesef kilo dert gerçekten. Vermek zor değilde korusması ciddi zor yani. Helede yemeği seven bir insan için.
Kilolu olmanızın sebebi ne peki?iyiaksamlar bayanlar kilom konusunda çok mutsuzum bugün esimin ısrarı uzerine elbise bakmaya gittikmagazaya 2 tane etek denedim ama olmadılar baska da beden yoktu ve yine kavramlarda aynı anneanne modellerinden vardi aglayarak ciktim oradan esimde arkamdan sen bu halinle guzelsin falan filan ama anlamıyor beni 1 aydir tüp mide ameliyati icin ikna etmeye ugrasiyorim ama olmuyor bu halde mutlu degilim inanin her yolu denedim ama olmadi bugunde tekrar dedim ameliyati hersey koptu bagrdi cagirdi birsuru hakaretler benim derdim bana yeter zaten anlatamıyorum derdimi anlamıyor surekli elestiriyor kiziyor bagiriyor ben çocukmuşum gibi sana çok.deger verdim ben falan laflar ediyor güvenmiyorum saana artik neden bukadr büyüdü bu konu suan 27 yasindayim ve 107 kiloyum bugün o magazadaki olay cok canimi yakti ona gore benim derdim olamaz neyim ekksikki yapmiyormusum ben sürat asmaya hakkim yokmus vallaa ne bileyim napicam bilmiyorum wattsaptan az önce konustuk biraz ağzına geleni sayıp engelledi
En az 2 sene 4 beyazdan uzak durup hergün en az yarım saat yürürseniz bu kiloyu verirsiniz.Ekmegi kestim sekeri azalttim yürüyüş yaptim ama insulin direncim yuksek.oldugu icin çok zor oluyor
Şeker varsa sıkıntılı oluyo ama şeker hastaları bile veriyorsa bence verirsin.. instagramda hocalar oluyo spor hocaları onları takıp et konuş onlarla program hazırlıyorlar spor ve beslenme icon uyarsan veririlirIşte anlatamadigim konu bu her yolu demedim ama 5 verdiysem 7 kilo geri dondu