sizce haklı mı ? yazmalı mıyım ?

söylerdi değil mi ?

Ben ne olsa söylüyorum mesela. Doğru.
İşte sevdigim için gözümü kapattım bazı şeylere sanırım.
Kendisiyle ilgili bir sorun olduğu için söylemesi gerekirdi. Size zamansız benim ablamın , abimin bir sorunu var ama sana anlatamam deseydi hak verebilirdim ama şahsi bir sorunu size anlatmayıp da kime anlatacak?
En azından benim ilişki anlayışıma uymuyor bu durum.

bazı insanlar için arkadaşları aile ferdi gibi değerli olabiliyor. belli ki arkadaşıyla ilgili üzüntüsü önemliydi ve sizden destek görmediği için o da size benzer şekilde davrandı.
çoğumuz için şaşırtıcı ama bazı insanların cidden aile bağı zayıf olup arkadaşlıkları daha önemli oluyor.
Siz de onunla ilgilenmeyerek hata etmişsiniz. 10 gün yazmamak çok uzun. Ben olsam 1 günlük de olsa yanına giderdim misal.
Kısacası bence içten içe sizin o tavrınızdan çok yaralandı ve o da karşılığında böyle davrandı
Ailesiyle arası iyi. Aile bağları aksine çok iyi.

Yani yanında olmamı istemedi. O yüzden geri çekildim aslında.

Şuanda bir sorunu olduğu için böyle davrandığını söylüyor. Annemin ameliyat süreci olmadan önce de zaten sorunum var diyerek çekilmişti.

basit bir kısasa kısas olsa 3 ay sürmezdi diye düşünüyorum ama bilemiyorumda. Kafam o kadar karışık ki.

Kendisiyle ilgili bir sorun olduğu için söylemesi gerekirdi. Size zamansız benim ablamın , abimin bir sorunu var ama sana anlatamam deseydi hak verebilirdim ama şahsi bir sorunu size anlatmayıp da kime anlatacak?
En azından benim ilişki anlayışıma uymuyor bu durum.
Bilirsem , bildiğim için bu bana zarar verecekmiş. Bu konuyu benim biliyor olmam beni tehlikeye sokarmış. Ailesi de bilmiyor zaten.

Kimseye söylemiyor. Her seyi sordum. Maddi bir şey mi? pis adamlara bulaştın para mı aldın ( maddi sıkıntıları var.)
Bana söyle ben yadırgamam dedim.

Lütfen zamansız sorma bana . Söyleyebilecek olsam. İlk sana söyler belki kafamı dizlerine koyup ağlamak bile isterdim ama yapamam diyor.

o kadar merak ediyorum ki.

yani aslında en başta açık söylemek gerekirse bende inanmadım. Klasik yalanlar diye düşündüm.
Kurtulmak için basit uydurma şeyler gibi.

Ama 3 ay içinde hiç vazgeçmedi. Yani ben iletişime geçmiyorum o da geçmeyebilirdi. Ay aslında ne düşüneceğimi de bilmiyorum.
istemem yan cebime koy diyen klasik ıssız adam tribi.kaçarak uzaklaş.

Siz ona zamanında sormuşsunuz ve size açılmak istememi. Ne olduğunu bilmediğiniz bir sorun hakkında ne kadar ısrar edebilirdiniz? Ama sizinki sağlıkla alakalı bir problem ve yanınızda olması gerekiyordu. Kendi dertleri olabilir evet ama bu demek değil ki benim derdim büyüktü dolayısıyla aklıma gelmedin. Kötü günümde yanımda olmayanı iyi günümde ben istemezdim şahsen.

Beni hiç sormadın diyorsun, kırıldım diyorsun, peki sen bir kere nasılsın? anlatmıyorsun ama sorunlarını çözebildin mi ? dedin mi ? Bende kırıldım ama sorun yapmadım .Tamam ben zaman istedim ama bu demek değildi kendi haline bırakayım ne yapıyorsa yapsın , düzeltsin demek değildi dedi''

Hiiiiç vicdan yapma. Sen sonuna kadar haklısın.
Böyle yaparak senin vicdan azabı çekmeni sağlıyor. Çok bencil biri erkek arkadaşın.
Giden o. Ne yapacaktın? Bunca sıkıntı içinde onu mu dert edecektin birde?

Yok anasının gözü.

Annenize çok geçmiş olsun.
Erkek arkadaşınıza gelince ise neymiş acaba o size bile söyleyemediği şey. Hayatında bukadar büyük bir gizem olan adamdan uzak durun. Tabi öyle bişey olduğu da meçhul belkide sizi cepte tutmak için söyledi kimbilir. Kendi hayatınıza bakın. Haftada 1 yazan adamdan bi cacık olmaz. En kötü günlerinizde yanınızda bile olmamış. Msj atıp annen nasıl diye herkes soruyo hastalıgı bilen herkes arıyo zaten önemli olan gerçekten yanında olduğunu hissettirmek. Oda erkek arkadaşınızda yok malesef.

istemem yan cebime koy diyen klasik ıssız adam tribi.kaçarak uzaklaş.
sizlerden fikir almadan önce kafam baya bir karışıktı.

İçimde bir şeyler kırıldı hevesim zaten yoktu ama haksızlık mı yaptım acaba
Siz ona zamanında sormuşsunuz ve size açılmak istememi. Ne olduğunu bilmediğiniz bir sorun hakkında ne kadar ısrar edebilirdiniz? Ama sizinki sağlıkla alakalı bir problem ve yanınızda olması gerekiyordu. Kendi dertleri olabilir evet ama bu demek değil ki benim derdim büyüktü dolayısıyla aklıma gelmedin. Kötü günümde yanımda olmayanı iyi günümde ben istemezdim şahsen.
Aynen oyle diyor. Derdim cok buyuk. Bu büyük sorunuma ragmen elimden geldiğince soruyorum ama sen memnun olmuyorsun diyor. Kotu gunumde yanimda olmadi. İyi günümde de yok. Hayatımda yok hatta

Hiiiiç vicdan yapma. Sen sonuna kadar haklısın.
Böyle yaparak senin vicdan azabı çekmeni sağlıyor. Çok bencil biri erkek arkadaşın.
Giden o. Ne yapacaktın? Bunca sıkıntı içinde onu mu dert edecektin birde?

Yok anasının gözü.
Yaptim valla vicdan. Hatta dedim zamansiz bencillik yaptin sende onu hic sormadin dedim. Mesaj aticaktim 2 gundur bir türlü içimden gelmiyor.
Bir sey beni durduruyor gibiydi. Size sormak fikir almak istedim. Artik kafamda her sey daha net.

Erkek arkadaşınıza gelince ise neymiş acaba o size bile söyleyemediği şey. Hayatında bukadar büyük bir gizem olan adamdan uzak durun. Tabi öyle bişey olduğu da meçhul belkide sizi cepte tutmak için söyledi kimbilir. Kendi hayatınıza bakın. Haftada 1 yazan adamdan bi cacık olmaz. En kötü günlerinizde yanınızda bile olmamış. Msj atıp annen nasıl diye herkes soruyo hastalıgı bilen herkes arıyo zaten önemli olan gerçekten yanında olduğunu hissettirmek. Oda erkek arkadaşınızda yok malesef.
Zaten onu hissedemedim. Boyle ayip olmasin diye nasılsın der gibiydi buna en cok bozuldum. Bir yabancıdan farksizdi. Ne yazikki anlatmama ragmen hic anlamak istemedi.

ne sorunu varmış?
sizinde bunu bilmeden tamam deyip ona zaman tanımanız tuhaf.
ne bileyim uyuşturucu kullanıyordu da bırakmaya mı çalışıyor, birini hamile bıraktı da nasıl sıyrılırımın peşinde mi, başı belada yada hapiste mi kırk senaryo daha yazarım ve hiçbiri bana zaman ver diyen birini beklemek için makul bir sebep olmaz.
zaman isteyen adam ortaya makul ve mantıklı bir sebep koymalı.
boşuna vicdan yapmayın yani.

Selam annenize geçmiş olsun
Erkek arkadaşınız dertli falan değil arkadaşına gitmişken bi kızdan hoşlandı onunla da flört ediyor ama işler kesat gidiyor sizi de yanında tutuyor benim anladığım bu kusura bakmayın
Olaya böyle bakamazsınız siz şuan ama zamanla anlayacaksınız

kaza geçiren arkadaşı var gerçekten. O dönemde görüntülü konuştuk hastanede arkadaşıyla da konuştum . Daha doğrusu arkadaşının sevgilisiyle . Görüntülü de konuştuk. Arkadaş olayı gerçek yani ama diğer söylenenler muamma.

ilişki kesinlikle değil ama iletişimi tamamen koparmak istemiyor. Varlığım yetiyormuş . Orada olduğunu bilmek yeter diyor.
Eee nereye kadar varlığınla idare edecekmiş?

kızlar selam, yine ben :) direkt konuya geçiyorum.

Önceki konumda bahsetmiştim aslında kısaca bilmeyenler için özet geçeyim. 10 yıldır tanıdığım ama yaklaşık 4 ay önce sevgili olduğum bir bey var :) Her şey başta çok güzeldi. İlgiliydi , kibardı , böyle içim sıcacık oluyordu onunla konuşurken.

Samimi bir arkadaşı kaza geçirdi ve erkek arkadaşım onu görmeye Fethiye'ye gitti biz İstanbul'dayız normalde. Tabi aşırı üzgündü haklı olarak. Arkadaşı bu olaydan sonra felç oldu hala tedavisi devam ediyor. O dönem zor zamanlar geçirdi , benimle çok konuşmadı , içine kapandı. Bende 10 gün hiç yazmadım,kafasını toplasın istedim. Belki bu hataydı yanında olmam gerekiyordu. Sizden yardım istedim yine yazın diyenler oldu. Yazdım,aradım arayı düzelttim ya da düzelttim sandım o an.

Sorun şu erkek arkadaşım geri döndü . Arkadaşı tedavisine devam ediyor.Daha iyiye giden gelişmeler var ama erkek arkadaşım bir daha hiç gitmeden önceki haline dönmedi.

1 gün yazıyor , 2 gün susuyor. Buluşma talepleri vs . hep ondan geliyordu. Ara ara yazdığı için hiç ben cesaret edemiyordum,istemiyor diye.
Neyse böyle böyle baya gitti. En son patladım böyle ilişkimi olur vs. freni patlamış kamyon gibi yagdırdım:)

Haklı olduğumu söyledi vs vs. O zamana kadar hiç bir şey söylememişti. Birden benim içinden çıkamadığım bir sorunum var dedi. Bunu ne aileme , ne sana söyleyemem çünkü bu durum etrafıma zarar verebilir dedi. Çok ısrar ettim asla söylemedi. Benden de toparlanmak için zaman istedi. Devam edemeyeceksen bitirelim bile dedim. Hayır varlığını bilmek , orada olduğunu bilmek bana iyi geliyor. Lütfen kal dedi.

tamam dedim bende. İşte haftada bir yazıyor nasılsın diyor. İki üç mesajlasma ve sonra bitiyor konuşma. Ben ara ara isyan ediyorum kızıyorum. Elinden gelen bir şey olmadığını söylüyor . En son aramızda cinsel bir şeyler de olmuştu. O sıralar yine ilgiliydi.Cinselliğe yormuştum. ( durum öyle değil,buna ikna oldum.)

Annem tiroid kanseri. 20 gün önce ikinci ameliyatını oldu.Haftalar önce söylemiştim erkek arkadaşıma, unutmamış ameliyat gününü. Ameliyattan 1 gün önce her şey yolunda mı? Annenin morali yerinde mi vs. tarzında konuştuk. Sonra ertesi gün hiç ses yok. Akşam 5 gibi yazdı çok kızmıştım. Çünkü yanımda olmasını beklerdim. Gelmesini isterdim . Aramadı bile kuru kuru mesaj.

Velhasıl kelam annem bu ameliyatta maalesef ki sesini kaybetti. Geçici bir durum olma ihtimali var ama kalıcı da olabilir çok üzülerek söylüyorum. Bu süreçlerin hiç birinde onu yanımda hissetmedim. Söylediğimde hep geçiştirir gibi cevapladı sankı. Bende de film koptu hiç bir şey söylemeden sosyal medya ve telefonumda numarasını sildim . ( Ergence gelebilir,durdukça takıntı yapıyordum. Silip arkama bakmadan devam etmek istedim.)
Tam 10 gün sonra mesaj attı. Nasıl olduğumu, annemin nasıl olduğunu sordu. Bende hissettiğim her şeyi size anlattığım gibi anlattım ona.

Bana kendi tarafımdan haklı olduğumu söyledi.''Zamansız ben çok kötüyüm, kendimi toparlamaya ve bunu yaparken de kimseye yansıtmamaya çalışıyorum, yalvarırım bir de sen böyle yapma. Tamam haklısın ama bu kadar derdimin arasında ben hep seni düşündüm ,gerçekten merak ettim . Kendimi unuttum belki ama sana iyi hissettiğim anlarda hep yazdım,sana döndüm. Beni hiç sormadın diyorsun, kırıldım diyorsun, peki sen bir kere nasılsın? anlatmıyorsun ama sorunlarını çözebildin mi ? dedin mi ? Bende kırıldım ama sorun yapmadım .Tamam ben zaman istedim ama bu demek değildi kendi haline bırakayım ne yapıyorsa yapsın , düzeltsin demek değildi dedi''

Kızlar evet hiç yazmadım, hiç aramadım . Bir kere bile nasılsın , sorunlarını çözebildin mi ? her şey daha iyi mi demedim.
Hep haftada bir de olsa o yazdı. O sordu . Bunu o söyledikten sonra fark ettim. Aslında onu hep düşünüyorum ama hiç sormadım doğru ve düşündüğümü elbette bilemez.
Bir kaç sefer yazdım ama bir şey sormak içindi genelde. Nasılsın, nasıl oldun diye hiç sormadım. Çünkü rahatsızlık veriyor gibi hissediyordum yoksa merak etmediğimden değil.

Bu konuşmanın üzerine 10 gün geçti . Ne o ne ben yazmadık.

Sizce bencil miyim ? Sizce bende de hata var mı ? Onunla bu konuşmayı yapmadan önce hep haklı görüyordum kendimi ama söylediklerini düşünüp empati yapınca sanki o da haklı gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Arayıp,sormalı mıyım ? Arayıp, sorduğumda bir şey değişmeyecek çünkü o bu sorunu neyse çözmeden eskisi gibi olmayacak biliyorum.

Bundan sonra nasıl devam edeyim sizce. Silip önüme mi bakayım? yoksa hislerimin peşinden mi gideyim bilemedim.

Dışarıdan daha iyi yorumlayacağınıza eminim. Size danışmak istedim .
Öncelikle çok geçmiş olsun anneciğiniz için.
Konuya gelecek olursak da derdi merdi yok onun, ıssız adam triplerine girmiş, gayet de güzel şekilde üste çıkıp vicdan yaptırmayı başarmış size valla helal olsun süper kalite oyunculuk.
He velev ki hakikaten derdi vardıysa bile altından pis kokular çıkacak olan bir şey muhakkak. Bence size de bulaşmadan silmişsiniz zaten bir de engeli basın derim.

Sevgilinizin ne gibi sorunu olduğunu bilmiyoruz. Neden söylemediğini de bilmiyoruz. Bu kadar az bilgi ile bu konuda yorum yapamam ama genellikle insanlar zor günlerden geçerken hepimizin içine düştüğü bir hata var o da : "ne yaparsam yapayım elimden bir şey gelmez, sorununu çözemem, rahatsızlık veririm sıkarım, sorununu aklına getiririm" diye düşünerek kendimizi geri çekeriz. Üstüne çok fazla düşmek de doğru değil ama geri çekilmek de yanlıştır. Sorunu olan insan hiç yardım edemeseniz bile sizin orada olduğunuzu hissetmek ister.

Bana adam evli/boşanma aşamasında gibi bir şey geldi. Bu ıssız halleri de bu yüzden olabilir.
Anneniz ne badireler atlatırken sevgilim var mı yok mu diye düşünmek zorunda bırakılmak bile bir daha konuşmamanız için yeterli bir sebep.
Sizin en başta arkadaşının olayında mesafe vermeniz de garip gerçi ama sanki o mesafeyi kendi verdirmiş gibi geldi bana.

Annenize acil şifalar dilerim öncelikle.

Bu kişi resmen benim 20 yaşlarındaki sevgili olduğum tiple aynı tip. Kendisi balık burcuydu.
Sizinki de öyle mi acaba? Çok benzettim ve merak ettim.

Bence size mesaj atıp, sizi arasa bile açmayın cevap vermeyin. Ta ki kalkıp gelene ve "ben aşağıdayım in" diyene kadar.

Yaptıklarının asla affı yok. Arkadaşı için İstanbul dan kalkıp Fethiye ye giden adam benim için 15 dklık yola gelemiyorsa olmasın öyle bir sevgili...

Ayrıca benimle paylaşmaya bile tenezzül etmediği derdinin dermanı olup da asla yanında olmam.

Ha bunları şuan böyle söylüyorum. 30 a geldim artık, ben de böyle ezile ezile, gurursuz davrana davrana öğrendim ☹️

ne sorunu varmış?
sizinde bunu bilmeden tamam deyip ona zaman tanımanız tuhaf.
ne bileyim uyuşturucu kullanıyordu da bırakmaya mı çalışıyor, birini hamile bıraktı da nasıl sıyrılırımın peşinde mi, başı belada yada hapiste mi kırk senaryo daha yazarım ve hiçbiri bana zaman ver diyen birini beklemek için makul bir sebep olmaz.
zaman isteyen adam ortaya makul ve mantıklı bir sebep koymalı.
boşuna vicdan yapmayın yani.
Cok sorguladim bunları aslinda. Uyusturucu da geldi aklima, bir bebegi oldugu da . Ne bileyim saglik sorunu da geldi. Yine de tamam dedim kendini biraz toplasin anlatır ama oyle olmadi aylar gecti ne sorun çözüldü,ne benimle paylaştı. Elde var sıfır yani. En sonda baya vicdan yapmıştım . Sizlere yazip fikir aldiktan sonra gecti tabiki.

Yazsam olacak olan su zaten. Nasilsin iyi misin diyecegim o da iyiyim sen diyecek ve yine bir 10 gun ara.

Cunku defalarca sitem ettim . Konustuk uzun uzun sonuc yine ayni.
Benimki bosa kurek cekmek .

Back
X