Sizce haksız mıyım..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...k.bakmayın son günlerde çok sık konu açar oldum ama sizden başka danışacağım kimse yok..30 bin kredi çekip 2.el bi araba aldık aldığımız günden beri arıza veriyor çok matrak bi şeymiş gibi göze geldi..neyse..o 30 bin oldu 36 bin geri ödeme 5 milyar da arabaya masraf yaptik çocuğum olduğu için araba şart bu arada..eşim diyor arabayı satacam taş patlasa 30 bine satar verdiğimiz 5 bin masraf ve kredi çektiğim için ödenecek olan 6 bin faiz arabayi alalı 2 ay oluyor işe bile başlamadmm daha asıl amaç için hiç kullanamadım yani satsan 11 milyarı çöpe atmış olacaz diyorum ki evimiz kira bu kredi yani 1 lira çöpe atacak durum yok velhasıl satma dediğim için bana kızıyor bi de kim haklı mantıklı olan hangisi sizce..

Bence haklısınız,zararına niye satılır yeni alınan araba.
Onun açısından bakılınca da Daha çok masraf çıkacak diye korkuyor.
Satılınca düşük bir model almayı düşünüyorsa satması mantıklı.

Bencede senin düşüncen mantıklı niye durdur yere zararına satacaksınız ki

Düsük modele daha çok arıza çıkacak sil baştan yeni arabaya yeni masraflar..

Valla haklısınız. Hiç boş yere satmayın. Biz arabamızı kredi ile almamıştık. 2. El aldık ve 3 ay içinde 5-6bin civarı masraf yaptık. Ama iki senedir ufak tefek şeyler dışında hiçbirşey çıkmadı çokta mutluyuz. O masrafı zaten yapmışsınız üstüne faiz ödüyorsunuz ne gerek var. Ama eşinizin farklı olarak ne düşüncesi var bilemedim

30 bine alıp içine 5 bin masraf yaptı iseniz en az 35bine satmalısınız.

Araba kredisini de erken kapatıp geri kalan faizi ödemekten kurtulursanız maksimum 2-3 bin zararla kapatabilirsiniz bu işi.

Diğer türlü 3 ayda 11 bin lirayı çöpe atmış olacaksınız.

sen haklısın canım zararına araba veya herhangi bir şey satmak mantıklı değil sanki. eşinin aklında başka bir araba almak fikri var ise bilemem tabii.

3 ayda 11 bini kimse çöpe atmak istemez haklısınız tabi, arabaya çok masraf yapmışsınız ama hepsi zaruri miydi? Çünkü ne kadar masraf yaparsan yap daha yükseğe satılması çok zor oluyor. 96 model bir uno vardı , benim tek masrafım 4 kış lastiği almak oldu, sonra abimle arabaları takas ettik (tam takas değil de onun arabasını satın aldım , unoyu da 6 bin saydı, ben 7 bine almıştım) Abim orasından ses geliyor burası bozulabilir vs 2-3 bin masraf yaptı deli gibi. Ve sattığı fiyat 5 bin oldu

Çok zaruri değilse yaptırmayın ses geliyor vs diyerek. Mevcut halde kullanıp acele etmeden satılığa koyup zarar etmeyeceğiniz bir fiyata satın hiç değilse

Zaruri masraflar..araç 2006 model sahibi bu güne kadar hiç bi parçasını değiştirmemiş biz aldık 1 ayda yok contası yanmış yok su hortumu çatlamış anlamadmm gitti eşim buvaraba bize hep masraf çikaracak diye satalim diyor kafadan 11 bin çöpe gidecek öyle olursa ki maddi durumumuz da yok..

Benim de zorunluluktan araba almak gibi bir durumum var yakın gelecekte. Kesinlikle eski araç bakıyorum.

Marka-model belirtmemişsiniz ama benim anladığım o 36bini değmeyecek bir arabaya vermişsiniz.

Benim üst sınırım 15 bin misal. Esli VW bakıyorum, her türlü taş gibiler bence. Devlet zaten dolaylı ve doğrudan vergilerle, yakıt fiyatlarıyla yeterince öpüyor bizi, daha da öpülmek istemiyorum sırf biraz daha teknolojik bir arabaya bineyim diye. Aradaki farkla iki kere yurt dışı tatili yaparız eşimle.

Eşinizi de sizi de anlıyorum ama sanırım şu an batık bir yatırımın üzerinde oturuyorsunuz. 35 bin TLden versin ilanını, satabilirse ne ala, satamazsa bakarsınız duruma.

Bu arada eşiniz arabadan anlamıyorsa anlayan biriyle gitsin, eşimin bir Peugeot 308i vardı, biz o arabayı galeriye sattık, hem de öyle bir laf kalabalığı, iş bilirlik yaptık ki adamlar bir kez bile koltuğa oturmadan istediğimiz fiyatı verdiler arabaya. Ki otursalar vites geçişindeki sıkıntıyı, kontrol etseler sol arka kapının dışardan açılmadığını, motorun sağlam bakım istediğini görürlerdi.

Bakın bir o arabayı bir de galericilere sattık, lafta bu işin kurdu olacaklar. Bizden sonra alan ne yaptı hiç bilmiyorum.

Ayrıca araba contayı hararetten yakar, aldığınızda sıkıntısı yoktur, kullanımdan (hararet yükselişini görmemekten) kaynaklıdır ve size motor yaptırımı olarak kallavi bir fatura çıkartmıştır diye düşünüyorum. Üstelik parçası değişmemiş araç normal şartlarda artı bir özelliktir, sizin bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğinin de işaretidir.

Geçmiş olsun diyorum. Ama bundan sonraki kullanımınıza da dikkat edin derim naçizane.

Çok ilginç, ben eylülde aldım 2006 model. Maşallah hiç sıkıntı çıkarmadı. Almadan önce car service e goturmustuk biz.. nyi var neyi yok çıkmıştı orada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…