Benim de zorunluluktan araba almak gibi bir durumum var yakın gelecekte. Kesinlikle eski araç bakıyorum.
Marka-model belirtmemişsiniz ama benim anladığım o 36bini değmeyecek bir arabaya vermişsiniz.
Benim üst sınırım 15 bin misal. Esli VW bakıyorum, her türlü taş gibiler bence. Devlet zaten dolaylı ve doğrudan vergilerle, yakıt fiyatlarıyla yeterince öpüyor bizi, daha da öpülmek istemiyorum sırf biraz daha teknolojik bir arabaya bineyim diye. Aradaki farkla iki kere yurt dışı tatili yaparız eşimle.
Eşinizi de sizi de anlıyorum ama sanırım şu an batık bir yatırımın üzerinde oturuyorsunuz. 35 bin TLden versin ilanını, satabilirse ne ala, satamazsa bakarsınız duruma.
Bu arada eşiniz arabadan anlamıyorsa anlayan biriyle gitsin, eşimin bir Peugeot 308i vardı, biz o arabayı galeriye sattık, hem de öyle bir laf kalabalığı, iş bilirlik yaptık ki adamlar bir kez bile koltuğa oturmadan istediğimiz fiyatı verdiler arabaya. Ki otursalar vites geçişindeki sıkıntıyı, kontrol etseler sol arka kapının dışardan açılmadığını, motorun sağlam bakım istediğini görürlerdi.
Bakın bir o arabayı bir de galericilere sattık, lafta bu işin kurdu olacaklar. Bizden sonra alan ne yaptı hiç bilmiyorum.
Ayrıca araba contayı hararetten yakar, aldığınızda sıkıntısı yoktur, kullanımdan (hararet yükselişini görmemekten) kaynaklıdır ve size motor yaptırımı olarak kallavi bir fatura çıkartmıştır diye düşünüyorum. Üstelik parçası değişmemiş araç normal şartlarda artı bir özelliktir, sizin bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğinin de işaretidir.
Geçmiş olsun diyorum. Ama bundan sonraki kullanımınıza da dikkat edin derim naçizane.