Sizce hamile miyim?

Good angel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2021
9
5
1
22
18 yaşındayım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik kondom yırtılmış yani maalesef içime boşaldı. Tam da yumurtlama haftamdayım. İlişkiden 7 saat sonra ella hap içtim ama yine de korkuyorum sizce hamile kalır mıyım ve kalmamak için başka ne yapmalıyım?

Ne önerirsiniz peki çevrenizde böyle şeyler yaşayan var mı çünkü ben hamileliğe hiç hazır değilim bunu önlemek istiyorum
Yapabileceginiz bir şey yok. Ella içmişsiniz zaten ama işte yumurtlama dönemi olduğu için küçük de olsa ihtimal var.

Teşekkür ederim umarım sonuç benim için iyi olur da hamile kalmam
Bu konuyu kafaya çok takıp stres yapmayın. Çok düşük bir ihtimal sonuçta.
Stres de adetinizi geciktirir.
Adetinize daha 20 gün varmış. Yumurtlama döneminizde oldugunuza emin misiniz?

Bir de bundan sonrası için konuşuyorum. Bir kadın doğum doktoruna gidin ve doğum kontrol hapı kullanmak istediğinizi söyleyin. Madem gebe kalmak istemiyorsunuz prezervatife bırakmayın işi. Erkek arkadaşınıza doğum kontrol hapı kullandığınızı söylemeyin ki ihmalde bulunup prezervatif kullanmayı bırakmasın. Prezervatif sadece gebelikten değil birçok hastalıktan da korunmak için gerekli.

Bir de bundan sonrası için konuşuyorum. Bir kadın doğum doktoruna gidin ve doğum kontrol hapı kullanmak istediğinizi söyleyin. Madem gebe kalmak istemiyorsunuz prezervatife bırakmayın işi. Erkek arkadaşınıza doğum kontrol hapı kullandığınızı söylemeyin ki ihmalde bulunup prezervatif kullanmayı bırakmasın. Prezervatif sadece gebelikten değil birçok hastalıktan da korunmak için gerekli.
Haklısınız evet öyle yapayım şu durumu bir atlatayım da :(

Peepap adet takvimi kullanıyorum yani ona göre evet yumurtlama dönemimdeyim.
O takvimlere göre olmuyor çoğu kişide çünkü otomatik hesap yapıyorlar. Mesela ben 28 günde bir adet oluyorum bu yüzden takvim 14.günü yumurtlama gösteriyor ama ben 8-11.günler arası yumurtluyorum.

Peki nasıl anlayabilirim yumurtlama döneminde olduğumu
Ovulasyon testleriyle ya da doktor kontrolünde yumurta takibiyle öğreniliyor.
Hamile kalmak için yapılıyor bu.
Yani sizin yapmanız gereken yumurtlama döneminizi takip etmek değil, doğum kontrol hapiyla gebelikten korunmak. Prezervatifle de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak.

Ovulasyon testleriyle ya da doktor kontrolünde yumurta takibiyle öğreniliyor.
Hamile kalmak için yapılıyor bu.
Yani sizin yapmanız gereken yumurtlama döneminizi takip etmek değil, doğum kontrol hapiyla gebelikten korunmak. Prezervatifle de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak.
Teşekkür ederim 💞

Back
X