• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce hangi yokluk,daha tahammül edilebilir?

Eşim yok, ilgi sorunum yok, bir yere giderken nereye diyen yok, kıyafetime karışan yok,
Çok yoğun bir günde, eve gelip akşama kadar yatsam, sebebini soran yok, bayramlarda gitmem gereken kayınvalidem, önce nereye gidilecek krizim yok, günde on saat uyuyorum ve uykumdan uyandıran yok, yemek yemek için yemek yapmak zorunda da değilim, arkadaş seçerken birine sormak zorunda da değilim.

Belki de buradaki kadınların çoğunun sorunları idi yukarıda değindiğim şeyler... Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyorlar;
öyle mi gerçekten?

-Sesiyle huzur bulacağım bir evladım yok, ilgi istediğim zamanlarda nazımı çekecek bir hayat arkadaşım yok, iş çıkışı gelen güzel bir mesaj yok,bana sarıldığında dünyaları verecek olan minik bi canavar da işten gelince eteklerime yapışmıyor, hatta sabah kalktığımda gözlerine bakacağım sevdiğim bir adam yok,kendi düzenim, renk renk çiçeklerle kendime göre döşediğim sıcak sevimli bir evimde yok, bayramlarda gezmek güzel de, o gezilerin sonunda yorulup bir kahve içeceğim, hayatıma aşk katan biri yok.

Diyeceğim o ki, hangisinin yokluğu daha tahammül edilebilir?

Sizce hangisi daha iyi ?

Aşağıda saydıklarınız şimdilik yok.

Evlenirseniz de aşağıda saydıklarınız artık yok olacak.

ikisi de kendi içinde katlanılamaz yokluklar.
İkisi de zor.

Yanlizlikta zor, evlilikte zor.. eee nasil olacak ? Bu soruya cevap veremiyorum ben.. :110: bekarlik sultanlik evet ama yanlizlik agir basiyor.. evlilikte sans isi, ya iyi birine denk gelirsin, yada kotu ..

Ben bekarmıyım yoksa :27: ilk yazdıklarınızın çoğuna evlendikden sonra kavuştum istediğimde yatar istediğimde kalkarım canım istemezse yemekte yapmam neden yapmadin diyende yok canım istemediğinde kvdemede gitmem eşim kendi gider :halay:

Yukarda saydıklarınızı burnunuzdan getiren bi adam girerse hayatınıza gözlerine aşkla bakacağınız bi adam kalmıyo zaten..:)

Annelik başka bi şey ama.. o evlat sevgisi en olmuycak şeyleri bile katlanılabilir hale getiriyo..

Inşallah adam gibi adam çıkar karşınıza da ne ilk saydıklarınızdan ne de son saydıklarınızdan mahrum kalmazsınız..

İlk paragraf standart kesin bu böyle olur denecek şekilde değil emin olun. Evet yukarıda yazdıklarınızı ve benzerlerini çokça okuyoruz forumda ama tam tersi evliliklerde var. Hatta onlar iyi giden mutlu evlilikler,burada doğru kişiyi bulabilmek önemli olan.
İkinci paragraf konusunada katılamıyorum tam anlamıyla,askıda büyümüyoruz eşimiz yoksa ailemiz var (şartlarınızı bilmiyorum genel konuşuyorum) onlar yanımızda olurlar,sarıp sarmalarlar.
Evlilik arefesindeymişsinizde ,köprüden önceki son çıkışta anket yapıyormuş gibi sormuşsunuz ama bu durumda değilseniz akışına bırakıp,doğru insanı bulana kadar bekarlık sultanlık dersiniz.doğru insanı bulunca evlilikte sultanlık olur gayet.

Ana kiz ne sanslisiniz Masallah diyim de nazarim degmesin :KK53:
Benim annem hep sey derdi. "Ananin kaderi kizadir"
Yani kizin kaderi annesininkine benzer diye. Benimki de hakkaten annemin kaderine benzedi :KK64:Bak swninde benzemis gibi. Tesaduf mu bunlar, yoksa gerceklik payi var mi bilmiyorum. Belki de nasil bir ortamda yetisiyorsak, esimizi de ona gore seciyoruzdur :KK64:o_O

Bencenasil bir ortamda yetisiyorsak ya da neyi olmasi gereken gibi goruyorsak esimizi ona gore seciyoruz.
Cocuklugumuzdan beri gordugumuz seyler bizde normal kavramini olusturuyor. Mesela 34 yaşıma geldim hala biri yanimda esine bana su getir, cay yap vs derse sinir olurum, hatta mahcup olurum ama bakiyorum istenen kisinin umrunda degil gayet rahat.
Ben hic boyle bisey gormedim ki... ya da şu izin alma izin verme mevzulari, bana cok garip geliyor, daha tanisma donemlerindeyken bir erkegin bu tarz (bana gore) garip davranislari, ikinci gorusme ihtimalini ortadan kaldiriyordu zaten, aninda itici geliyordu cunku.

Evli ve iki durumuda yasamis biri olarak esimle mutluyum cok sukur yine evlensem onunla evlenirim harika bir es ve benden daha iyi bir ebeveyn diyebilirim esim hakkinda.. ama ben bekarligi secerdim net... o kadar cokta sorumluluk varki insan cok ozluyor o gunleri. Esimle bir kahve icebilmek telassiz olarak haftada anca 2 gun oluyo oda bebek uyuduktan sonra gece. Cocuk oldugundan beri telassiz bir yemek yemedik birarada birseyleri zor yaptik biri cocukla ilgilendi biri yemek yedi gibi. O akraaba iletisimi bayram ziyareti bebek bakimi gunduz calis aksam ev temizle yemek yap konularina girmiyorum bile..

Aslında herşeyin belirleyicisi bizleriz
Başrolde biz varız
Bekarken hiç mi sorun yok ?
Evliyken de öyle
Ama unutulan bir şekilde imtihanda olduğumuz...
Yokluk değilde imtihan herkese göre değişir

evlendim, boşandım, çocuğum var.
bekar ve mutluysan sorun yok canım.
evlenince o hayallerinin gerçekleşeceğinin de garantisi yok.
gerçekten kafana yatan içine sinen, hem arkadaşın hem eşin olacak birini bulursan şanslısın.
yoksa kasma.
dua et hayırlısı için.

Back
X