• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce hangi yokluk,daha tahammül edilebilir?

Dustugun zaman elinden tutup ben varim diyen bir adamin yokluguna tahammul edilemez mesela,ailenin sagliginin sihatinin yokkuguna tahamul edilemez.saril sahip olduklarina ve bekle ..hayatin boyunca yaninda yureyecek insan zorunluluk olmasin...

İlk kez bu kadar güzel ve içten şekilde ifade eden gördüm. Başka türlü evlenemiyorum, bekarım yazılsaydı, bin türlü git hobi bul kendine, evlilik hayatının amacı olmasın gibi yorumlar gelirdi. İki durum içinde şunun yokluğu daha iyidir diyemiyorum. Çünkü kişiden kişiye değişir. Ailesi sorunlu bir ton insan var, bu insanların bazıları çok mutlu evlilikler yapıyor. Onlar icin evliligin yokluğu acı olurdu. Kimi bekarlar vardir, ailesinde cok mutludur. Oyle lanet koca ve ailesine denk gelir ki, bekarlıgını arar. Diyeceğim oku, amaaaan evlenip napican diyen de yanılır, ayy evlilik cok guzel, sen de gelsene diyen de. Yasayip goreceksin, baska caresi yok. Yasadiktan sonra karar vereceksin hangisi seni mutlu ediyor. O yuzden buradaki bekarlik sultanlik ya da evlilik soyle super diyenleri.

daha 23 yaşındasın bunları düşünmek içi çook erken.hayatın tadını çıkar.bekarlık ve evlilik ikisinin zorlukları var....yaşamın her alanında olduğu gibi.

Eşim yok, ilgi sorunum yok, bir yere giderken nereye diyen yok, kıyafetime karışan yok,
Çok yoğun bir günde, eve gelip akşama kadar yatsam, sebebini soran yok, bayramlarda gitmem gereken kayınvalidem, önce nereye gidilecek krizim yok, günde on saat uyuyorum ve uykumdan uyandıran yok, yemek yemek için yemek yapmak zorunda da değilim, arkadaş seçerken birine sormak zorunda da değilim.

Belki de buradaki kadınların çoğunun sorunları idi yukarıda değindiğim şeyler... Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyorlar;
öyle mi gerçekten?

-Sesiyle huzur bulacağım bir evladım yok, ilgi istediğim zamanlarda nazımı çekecek bir hayat arkadaşım yok, iş çıkışı gelen güzel bir mesaj yok,bana sarıldığında dünyaları verecek olan minik bi canavar da işten gelince eteklerime yapışmıyor, hatta sabah kalktığımda gözlerine bakacağım sevdiğim bir adam yok,kendi düzenim, renk renk çiçeklerle kendime göre döşediğim sıcak sevimli bir evimde yok, bayramlarda gezmek güzel de, o gezilerin sonunda yorulup bir kahve içeceğim, hayatıma aşk katan biri yok.

Diyeceğim o ki, hangisinin yokluğu daha tahammül edilebilir?

Sizce hangisi daha iyi ?
yanlizlik zor komsum :KK19:

Her ikisi de olmazsa olmazlardan
Bekarlığında evliliğinde kendine göre güzellikleri olduğu gibi sıkıntılarıda var
Evli adam, adam gibi adamsa bu saydıklarının hepsi bekarlıktaki rahatlığına dönüşür aksi ise vay haline ....

Evliliğimden genel anlamda memnunum. Eşim biraz sinirli birisidir. Onun haricinde gayet anlayışlıdır.haftanın bir günü Çocuklara bakar ben akşama kadar alış veriş yaparım ya da arkadaşlarımla takılırım. Her bayram önce benim aile gider kahvaltı yapar sonra onun ailesine gidip öğle ya da akşam yemeği yeriz. Harcadığıma geldiğime gittiğime karışmaz. Yemek yoksa hiiiiç sıkıntı yapmaz. İşten benden önce geliyorsa yemek yapar ya da salataya cacığa falan girişir vb... Amaaaaaa iş buraya gelene kadar evliliğimin neredeyse 3 senesi geçti. Tabiri caizse birbirimizi yonttuk bu üç senede. o_OO bana ben ona alıştık. Bu arada eşimle 4 sene sevgilik bir buçuk senede nişanlılık geçirdik düşünün yani. Nerdeyse 7 senelik de evliyim

Şunu anlatmaya çalışıyorum. Mükemmel evlilik mükemmel koca ya da hanım yok. Birbirine çoook iyi uyum sağlamış eşler var. Şunuda eklemek istiyorum eşim ya da çocuklarım olmadan hayatım çok kötü olurdu herhalde. Şimdi bekar ya da onlarsız olmayı asla istemem. Tabiki arada bekarlara özenip bi ahh çektiğimizde olmuyor değil yanı :KK52:

İkinci yokluk daha zor bence herşey sevgiyle güzel ilk satırdaki olaylar herkeste yaşanmıyor herkesin evliliği öyle değil bazı durumlar olsa da sevgiyle çözülebiliyor sizi yanıltmasın buradaki olaylar herşey eşe bakıyor karşındaki adam gibi adamsa tadından yenmez:KK53: evlilik doğru insanla olduğu sürece dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi şahsen yani herkes aynı değil:KK54:Rabbim herkese nasip etsin. İnşallah sizde gönlünüze göre bulursunuz :nazar:

Son düzenleme:
4 senedir evliyim, 1,5 sene nisanli kaldim. 3,5 yilda sevgiliydik. Yani 9 senedir ayni adamlayim.
Bi kere bile keske bekar olsam demedim. Bekarken yapipta simdi yapamayacagim hicbirsey olmadi, ta ki.. Cocuk olana kadar. Oncelikler degisiyor. Ama bin kerede olsa evladimi secerim.
Velasil kelam evlenince ille de kaynana derdin olucak, kiyafetine yada arkadasina karisacak diye bisey yok. Bn cocugum dogdugundan beri kv ye hic gitmedim. Arabamiz yok metroyla bize 1.5 sa uzaktalar isterlerse buyursun gelsin dedim. Hicbirsey icin birbirimizi asla zorlamayiz..
Bunlari niye anlattim dogru insan olduktan sonra zorluklar yuk gelmiyor, durduk yere de sıkıntı cikmiyor..
Allah hayirli yuva kurmayi nasip etsin insallah, gonlune gore.

Evlilik daha iyi tabiiki .. bekarken ki özgürlük mükemmel tabi ona lafım yok ama bir süre sonra insan boşluğa düşüyor şimdi olmasa bile ilerisi için düşündüğünde bir hayat arkadaşı istersin illaki evliliğin saydığın dezavantajlari var elbet ama bir süre sonra zaten amaaaann ne uzcem kendimi deyip bos vermeyi öğreniyorsun idare etmeyi ve bazı yerlerde alttan almayı ogreniyorsun o yüzden evlilik iyidir boşver sen :KK76:

Gözünü korkutma yaa :) evliliğin çöl güzel yanları da var. Mutsuz hissettiğinde elini tutan bir eş, gece yatağa girdiğinde sarılıp bütün yorgunluğunu alan bir sevgili, huzurlu olduğunda beraber kahkaha attığın bir arkadaş, çıldırdığında seninle çıldıran bir deli :) evliliğin çocuktan başka güzel yanları da var bence. Ben anne değilim ama eşimle çooooook Mutluyum Allah'a şükür. Bekarken ailemle, evliyken eşimle mutluyum. Sanırım iyi bir hayata sahibim. Allah herkese nasip etsin. :KK200:
saydigin yasadigin seyleri cok sukur esimde bana yasatiyor cogu zaman..ama bazen bi huzursuzluk guzel seyleri de silip supurebiliyor..evlilikte mutluluk uzuntu ic ice..sabahina ask dolu bi gune uyanip aksamina iki dusman gibi olabiliyorsun.evlilik her baba yigidin harci degil iste..
esinle aran kotu olsa bile bebeginin evladinin bi gulusu bi annee diye sarilmasi insani daha cok mutlu ediyor daha dogrusu uzuntusunu hafifletiyor..

Eşim yok, ilgi sorunum yok, bir yere giderken nereye diyen yok, kıyafetime karışan yok,
Çok yoğun bir günde, eve gelip akşama kadar yatsam, sebebini soran yok, bayramlarda gitmem gereken kayınvalidem, önce nereye gidilecek krizim yok, günde on saat uyuyorum ve uykumdan uyandıran yok, yemek yemek için yemek yapmak zorunda da değilim, arkadaş seçerken birine sormak zorunda da değilim.

Belki de buradaki kadınların çoğunun sorunları idi yukarıda değindiğim şeyler... Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyorlar;
öyle mi gerçekten?

-Sesiyle huzur bulacağım bir evladım yok, ilgi istediğim zamanlarda nazımı çekecek bir hayat arkadaşım yok, iş çıkışı gelen güzel bir mesaj yok,bana sarıldığında dünyaları verecek olan minik bi canavar da işten gelince eteklerime yapışmıyor, hatta sabah kalktığımda gözlerine bakacağım sevdiğim bir adam yok,kendi düzenim, renk renk çiçeklerle kendime göre döşediğim sıcak sevimli bir evimde yok, bayramlarda gezmek güzel de, o gezilerin sonunda yorulup bir kahve içeceğim, hayatıma aşk katan biri yok.

Diyeceğim o ki, hangisinin yokluğu daha tahammül edilebilir?

Sizce hangisi daha iyi ?
yaşınız kaç?

ikinci paragraf dakiler her evlilikde olsa iyidee oda yok
yani evlenip o yokluklari yine yasayabilirsin kismet ..

Hayırlısı arkadaşım. Evlenip boşanmakta var benim gibi.. Herkesin hayatı kendi hikayesi, kendi hikayemizi oynuyoruz.

evlendığınde ıllakı süprizli kahveli gezmeli bır hayat olacagını bılsen hıc durma dıcemdeee çoğumuz o hayallerle evlendık sonrasındadabekarlıkta sen zamanında 10 saat uyurken simdi sen ev süprürken evde uyuyan bır koca sen bulasık yıkarken dısarda gezen bır koca sen ark. bi kahve içmek ıcın çocugu 1 saat bıle emanet edemedığın bır koca,senbayramda tatılımı nerde gecırım dıye dusunurken bu bayram cocugun kıyafetını halledeyımde kendıme bısey ıstemem dıyen bır sen ve aklıma gelmeyen neleeerr neler
vel hasıl kelam BEKARLIK SULTANLIKTIR. :)

Back
X