- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
- Konu Sahibi ObsesifHanim
Kesinlikle bekarlığa sultanliktir diyorum. Hiç üzülmeyin zaten evlilik, ikinci yokluk bahsettiğiniz gibi şahane güzel değil. Onun için hiç üzülmeyin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hadi kizlar. Hayati evlilik uzerinde kurmayalim artik.
Hayat evlilikle baslamiyor. Hayat biz dogdumuzda basliyor . Tek bir hayatimiz var ve iyi kararlar almamiz lazim.
Evet aile kurmak cok onemli ve guzel bir sey ama, kisisel gelisimimizi ve mutlulugumuzu bir erkege baglamamak lazim artik.
Eşim yok, ilgi sorunum yok, bir yere giderken nereye diyen yok, kıyafetime karışan yok,
Çok yoğun bir günde, eve gelip akşama kadar yatsam, sebebini soran yok, bayramlarda gitmem gereken kayınvalidem, önce nereye gidilecek krizim yok, günde on saat uyuyorum ve uykumdan uyandıran yok, yemek yemek için yemek yapmak zorunda da değilim, arkadaş seçerken birine sormak zorunda da değilim.
Belki de buradaki kadınların çoğunun sorunları idi yukarıda değindiğim şeyler... Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyorlar;
öyle mi gerçekten?
-Sesiyle huzur bulacağım bir evladım yok, ilgi istediğim zamanlarda nazımı çekecek bir hayat arkadaşım yok, iş çıkışı gelen güzel bir mesaj yok,bana sarıldığında dünyaları verecek olan minik bi canavar da işten gelince eteklerime yapışmıyor, hatta sabah kalktığımda gözlerine bakacağım sevdiğim bir adam yok,kendi düzenim, renk renk çiçeklerle kendime göre döşediğim sıcak sevimli bir evimde yok, bayramlarda gezmek güzel de, o gezilerin sonunda yorulup bir kahve içeceğim, hayatıma aşk katan biri yok.
Diyeceğim o ki, hangisinin yokluğu daha tahammül edilebilir?
Sizce hangisi daha iyi ?
Agzina saglik. Hayatiniz dogdugunuz andan itibaren basliyor. Nekadar mutlu veya mutsuz oldugumuz ise (cogu zaman) kendi kararlarimiza bakiyor. Hayatimiza nasil yon verdigimize bakiyor.Hadi kizlar. Hayati evlilik uzerinde kurmayalim artik.
Hayat evlilikle baslamiyor. Hayat biz dogdumuzda basliyor . Tek bir hayatimiz var ve iyi kararlar almamiz lazim.
Evet aile kurmak cok onemli ve guzel bir sey ama, kisisel gelisimimizi ve mutlulugumuzu bir erkege baglamamak lazim artik.
Eşim yok, ilgi sorunum yok, bir yere giderken nereye diyen yok, kıyafetime karışan yok,
Çok yoğun bir günde, eve gelip akşama kadar yatsam, sebebini soran yok, bayramlarda gitmem gereken kayınvalidem, önce nereye gidilecek krizim yok, günde on saat uyuyorum ve uykumdan uyandıran yok, yemek yemek için yemek yapmak zorunda da değilim, arkadaş seçerken birine sormak zorunda da değilim.
Belki de buradaki kadınların çoğunun sorunları idi yukarıda değindiğim şeyler... Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyorlar;
öyle mi gerçekten?
-Sesiyle huzur bulacağım bir evladım yok, ilgi istediğim zamanlarda nazımı çekecek bir hayat arkadaşım yok, iş çıkışı gelen güzel bir mesaj yok,bana sarıldığında dünyaları verecek olan minik bi canavar da işten gelince eteklerime yapışmıyor, hatta sabah kalktığımda gözlerine bakacağım sevdiğim bir adam yok,kendi düzenim, renk renk çiçeklerle kendime göre döşediğim sıcak sevimli bir evimde yok, bayramlarda gezmek güzel de, o gezilerin sonunda yorulup bir kahve içeceğim, hayatıma aşk katan biri yok.
Diyeceğim o ki, hangisinin yokluğu daha tahammül edilebilir?
Sizce hangisi daha iyi ?
Aa aen nezaman evlendin.Geçen daha erkeklerin kritiğini bşrlikte yapmıştıkHayati ikiye ayirmissiniz, bekar mutlu vs evli mutlu. Yanliz boyle bir dunya yok. Bekarkende cok mutlu ve mutsuz anlar yasayabiliyorsunuz. Evliykende ayni sekilde.
Aradaki en buyuk fark (bence): evliyken insanlarin hayatiniza, davranislariniza ve duygulariniza mudahelesi ve etkisi. InsanLAR dedim, cunku sadece esiniz degil bu, annesi babasi ablasi abisi vs.
Ve evliyken mutsuzlugunuza sebeb olan kavga gurultulerde, abartmiyorum, duygulariniz ve yasadiklariniz resmen onun vicdanina bagli. Biz kadinlar nedense duygulari cok yogun yasayabiliyoruz, o yuzden evlilikteki duygusal dengesizlikler bayagi agir olabiliyor. Ben bunu cok sevmedim evlilikte, dunyanin en mutsuz insanina cevirirken aksaminda, o gecenin sabahinda esinizden bir opucukle dunya tozpembe oluyor. Sevmedim bu dengesizligi, beni cok ama cok yordu. Bunla basa cikma yolunu yontemini ogrenemedim belkide.
Bekarken ise daha duz bi hayat yasiyor insan. Devamli burnunuzun dibinde bi koca yok, kavgami ettin sevdigin kisiyle, al basini cik dolas, nereye diyen yok, bekleyen arayan yok. Yada otur tum gun film izle. Napiyosun hazirlan annemler geliyor yok, yada kalk abimgile gidiyoruz yok..anliyomusun?
Sanirim daha cok hayatinda bir gun evlenme arzun oldugundan, ve o arzunu yerine getirecek bir adayin olmadigindan bukadar soru isaretleri var kafanda. Anin keyfini cikarmayi, bekarligini doya doya yasamayi ogrenmelisin bence.
Agzina saglik. Hayatiniz dogdugunuz andan itibaren basliyor. Nekadar mutlu veya mutsuz oldugumuz ise (cogu zaman) kendi kararlarimiza bakiyor. Hayatimiza nasil yon verdigimize bakiyor.
Hayatta hersey kontrolumuzde olmasada, basimiza gelen olaylara yaklasma seklimiz (cogu zaman) kendi elimizde.
Mutlu olmayi olabilmeyi bir birey olarak tatmali insan. Kendini kesfetmeli insan, neyi sevip sevmedigini, zevklerini, alerjilerini, herseyini bi sekilde kesfetmelisin. Gerisi zaten gelir hayatta bi sekilde en dogru zamanda.
Suç ortağı mı aha ha ha.Ay nasıl isterdim bir suç ortağım olsun.Ahh kaderrSabah uysndığında yüzünü okşayıp gözlerine bakıp iyiki yanındayım dediğiniz bi suç ortağınızın olmaması büyük eksiklik (bu tabiki benim fikrim saçma sapan yorum yapmaya gerek yok.herkesin fikri kendine )