SİZCE İŞ DEĞİŞTİRMEM DOĞRU KARAR MI

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
Merhabalar,

23 yıldır özel bir şirkette muhasebe bölümünde çalışıyorum.
uzun yıllardır aynı firmada çalıştığım için , her ne kadar muhasebe bölümü desem de her işi yaptım diyebilirim.
joker personel gibi oldum kim yoksa onun yerini doldurdum .
Fakat çalıştığım yerin şöyle bir durumu var. asla kurumsal firmalar gibi sana verilen bir ünvan yok....ne uzayabiliyorsun ne kısalıyorsun .
Terfi gibi bir durum yok.
geriye dönüp baktığımda yıllarım boşa geçmiş gibi görüyorum. Daha faklı yerlerde çalışsaydım şimdi ye daha iyi bir statü sahibi olabilirdim.

Şimdilerde karşıma bir iş fırsatı geçti. Özel bir poliklinikte yönetici pozisyonunda olabileceğim bir iş. hem maddi hem manevi yönden beni tatmin edebilecek bir iş.
Çok kararsız kaldım. Bir tarafım bunca yıl çalıştın artık hak ettin meyvesini yemen lazım diyor
Bir tarafım bu kadar yıl sonra iş değiştirip macera arama diyor.

şu anki işyerimde her işi yaptım demiştim. İnsan kaynakları, finansman, muhasebe, alım-satım v.b
her ne kadar bu işleri yapmış olsam da sağlık sektörü çok yabancı olduğum bir iş. Burada yapabilir miyim açıkçası korkuyorum

Bana fikir verip yol gösterirseniz çok sevinirim :)

Bu biraz da kaç yıl daha iş hayatında kalmayı planladığınıza bağlı. 23 yıldır çalıştığınız yerde iyi bir kıdem tazminatınız birikmiştir ve 5 yıl içinde emekli olabilecekseniz o parayla kendi işinizi bile kurabilirsiniz. Ama uzun yıllar daha iş hayatında olacağım diyorsanız ve o iş yerinin bir geleceği olduğunu(daha da ilerleyebileceğini) düşünüyorsanız da özel poliklinikte yönetici olmak daha mantıklı.

Emeklilik durumu kıdem tazminatı falan nasıl ?
Onları alıp çıkacaksaniz durdugunuz hata bence.
Bı de burada sizin isteğiniz ne esas önemli olan o.
Yani sizin için isim yapmak statü önemli mi ?
Yoksa aman alıştığım yer kafam rahat ben burada bı 10 yıl daha çalışıp emekli olurum diyor musunuz ?
Birde dünyanın en kolay işini de secseniz yılardır çalıştığınız yeri bırakmak zor gelecektir zaten zorlanmaniz da çok normal.
Ama zamanla alışırsıniz.

Merhabalar,

uzun yıllardır aynı firmada çalıştığım için , her ne kadar muhasebe bölümü desem de her işi yaptım diyebilirim.
Fakat çalıştığım yerin şöyle bir durumu var. asla kurumsal firmalar gibi sana verilen bir ünvan yok....ne uzayabiliyorsun ne kısalıyorsun .
geriye dönüp baktığımda yıllarım boşa geçmiş gibi görüyorum. Daha faklı yerlerde çalışsaydım şimdi ye daha iyi bir statü sahibi olabilirdim.

Şimdilerde karşıma bir iş fırsatı geçti. Özel bir poliklinikte yönetici pozisyonunda olabileceğim bir iş. hem maddi hem manevi yönden beni tatmin edebilecek bir iş.
Çok kararsız kaldım. Bir tarafım bunca yıl çalıştın artık hak ettin meyvesini yemen lazım diyor

şu anki işyerimde her işi yaptım demiştim. İnsan kaynakları, finansman, muhasebe, alım-satım v.b
her ne kadar bu işleri yapmış olsam da sağlık sektörü çok yabancı olduğum bir iş. Burada yapabilir miyim açıkçası korkuyorum

Kariyer gelişimi uzmanları "5 yılda bir iş değiştirilmesi" gerektiğini söylüyorlar. Kişisel gelişim, risk alma, yeni alanlar öğrenme ve yeni adaptasyon süreçlerinden geçmek gibi şeylerin kariyer çizgimizi besleyen şeyler olduğu anlatılıyor.

Önünüze hazır fırsat gelmişken yeni işe geçin derim.
23 yıl fazla uzun bir süre. Giderek körelmeniz bir yana, pozisyon olarak da ne uzuyorsunuz, ne kısalıyorsunuz.
Şimdiden hayırlı olsun seçiminizi hangi taraf olursa..

Merhabalar,

tazminatın yanacak o geldi direk aklıma

birikmişiniz var mı? işler istediğiniz gibi yürümediğinde idare edebilir misiniz maddi olarak? siz kendinizi daha iyi bilirsiniz, yöneticilik yapabilecek karakterde misiniz?

Back
X