Sizce istanbulda yaşamak?

selen3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2014
137
33
Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan

Öyle abartıldığı gibi taşı toprağı altın değil tabi sadece kiralar biraz pahalı mesela ben 1+1 bi sitede oturuyorum 1000 lira kirası var ama havuzu marketi kuaförü kafesi herşeyi var sitenin... Böyle oluncada pahalı gelmiyor kirası. Semtine göre fark var yani.. İstanbulda kimse aç kalmaz ama bi su satsan bile geçinirsin yani ben İstanbulda aç kalınacağına inanmıyorum...

Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
Isini bul gerisi kolay :21::21::21::21:

Muhendis olarak piyasaya ilk istanbulda iyi biyerden girmek kolay degil ama

Universiten iyiyse dilin filan varsa olabilir tabi

Ama ortalama biyere girip dusuk maasala zorlanirsin

Cv cok iyi degilse kucuk bir sehirde baslayip biraz tecrbeyle biraz maddi olarak rahata kavusup istanbula gelsen iyi edersin

Tasi topragi altin degil :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

İnşaat mühendisisin mesleğin çok iyi İstanbul'da rahatça geçinirsin.

İstanbul iş imkanı için çok iyi bence biri olmazsa biri, beğenmezsen değiştirirsin,tek başına kalacaksan güvenlikli bir sitede oturmanı tavsiye ederim,1+1 ler tam sana göre 1000tl ile 1300 tl arası değişiyor aidat vs flnda oluyor içinde,evini işine yakın bi yerlerde bulursan trafik sıkıntısı da çok çekmezsin.

Kendine güvenen biriysen tek başına yaşayabilirsin.
Buna örnek olarak benim çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi de İnşaat mühendisi 20 yaşında gelmiş İstanbul'a aynı senin gibi mezun olup, şimdi 34 yaşında hala yalnız yaşıyor.

İstanbul bana göre; Çi,rkin ama çekici kadınlar gibi gelmiştir. :) Nefret edersin ama bir adım öteye de gidemezsin kendine bağlar. :)

Ben çok seviyorum İstanbul'u o ayrı :)

İstanbul çok yorar insanı. Her şeyini geçtim işe gidip gelmek bile insanı bitiriyor. Yaşadığın ilde iş bulabiliyorsan orada kalmanı tavsiye ederim.

bende istanbulda okudum ailem sonrasında orada kalmam için neredeyse baskı yaptı ama kaçarak geldim buraya asla yaşanılacak bir yer değil yeni mezunsun maaşın düşük olacak alan yerler köle gibi çalıştıracak aldığın maaşın zaten %80'i kira ,elektrik, su, doğalgaza gidecek istanbulda gezmek için kalırız ki akşam 7de çıktıktan sonra nereyi ne kadar gezeceksiniz onca yorgunluğun üstüne ? ha bir de özel sektör olacağı için cumatesi dahil çalışacaksınız kısacası eşşekler gibi çalışıp ev iş arasında mekik dokuyacaksınız (tabi ki devlet düşünüyorsanız orası bambaşka ona birşey diyemem ) öte yandan ileride aile kurarsanız çocuk yetiştirmek ne mümkün ? küçük şehir çok huzur diyorum emin olun pişman olmazsınız istanbulu özlersiniz ama pişman olmazsınız cidden yaşadım gördüm :KK14:

Paran varsa sefasını sürersin, yoksa sadece cefasını çekersin.
Yeni mezun maaşları malum. Ancak şu da var yeni mezun olarak alacağın maaş İstanbulda yine de diğer illere göre fazla olur ve daha çok iş imkanı bulursun. Önemli olan senin cv in.

Denemeden bilemezsin , bazıları kötü tecrubeler yaşayabilir belikide sizin hayalleriniz gerçek olur .

en az 1000 tl kira ödeyeceksiniz, faturalar da 500 den aşağı gelmez, istanbulda yol, yemek, pazar alışverişi bile küçük şehirlere göre çok pahalı. örneğin annem manisada 1 liraya domates alırken ben burda 3 liraya alıyorum. açıkcası benim ve eşimin iş imkanı olsa bir saniye durmam istanbulda. geçenlerde çekmeköyden altunizadeye 20 km lik yolu 3 saatte gittim trafiği çile, pahalılığı çile, kalabalığı çile...

bende istanbulda okudum ailem sonrasında orada kalmam için neredeyse baskı yaptı ama kaçarak geldim buraya asla yaşanılacak bir yer değil yeni mezunsun maaşın düşük olacak alan yerler köle gibi çalıştıracak aldığın maaşın zaten %80'i kira ,elektrik, su, doğalgaza gidecek istanbulda gezmek için kalırız ki akşam 7de çıktıktan sonra nereyi ne kadar gezeceksiniz onca yorgunluğun üstüne ? ha bir de özel sektör olacağı için cumatesi dahil çalışacaksınız kısacası eşşekler gibi çalışıp ev iş arasında mekik dokuyacaksınız (tabi ki devlet düşünüyorsanız orası bambaşka ona birşey diyemem ) öte yandan ileride aile kurarsanız çocuk yetiştirmek ne mümkün ? küçük şehir çok huzur diyorum emin olun pişman olmazsınız istanbulu özlersiniz ama pişman olmazsınız cidden yaşadım gördüm :KK14:
Kesinlikle katılıyorum.Evim kira olsaydı asla ama asla İstanbulda hele ki yalnız kalamazdım.Evimin yakınına Marmaray ve metro yapılmasından solayı 1500 olan kiralar 2.300-2.500e cıktı.Apartmanlar eski.Eski apartmanlarda maalesef kombi kullanımı fazla yaygın değil.Merkezi sistemle aidatlar 400-500 arası .Elektrik faturası desen zaten %100 zamlı geliyor.30-40 tl gelen elektrik geçen ay 200 tl gelmiş.Sadece bana değil bütün apartmana.Yol desen 1 saaten aşağı hiçbir yere gidemiyorsun.Eğer yeni mezunsan hele hele hiç iş deneyimin yoksa 1.200-1.300 arasından fazla vermıyorlar malesef.Cumartesi çalıştırıyor çoğu firma.Hele birde trafiği hayal et.İstanbul harici daha keşmekeşi az olan şehirler tercih edebilirsin mesela Bursa Ankara İzmir gibi..

Açıkçası yaşamak için daha ideal şehirler varken istanul bence tercih edilecek bir yer deüğil.
Trafiği,kirası,osu busu derken insan kaçacak delik arıyor.

Kesinlikle katılıyorum.Evim kira olsaydı asla ama asla İstanbulda hele ki yalnız kalamazdım.Evimin yakınına Marmaray ve metro yapılmasından solayı 1500 olan kiralar 2.300-2.500e cıktı.Apartmanlar eski.Eski apartmanlarda maalesef kombi kullanımı fazla yaygın değil.Merkezi sistemle aidatlar 400-500 arası .Elektrik faturası desen zaten %100 zamlı geliyor.30-40 tl gelen elektrik geçen ay 200 tl gelmiş.Sadece bana değil bütün apartmana.Yol desen 1 saaten aşağı hiçbir yere gidemiyorsun.Eğer yeni mezunsan hele hele hiç iş deneyimin yoksa 1.200-1.300 arasından fazla vermıyorlar malesef.Cumartesi çalıştırıyor çoğu firma.Hele birde trafiği hayal et.İstanbul harici daha keşmekeşi az olan şehirler tercih edebilirsin mesela Bursa Ankara İzmir gibi..
istanbulda gez eğlen ama yaşamak dedin mi yok anacım çekilmiyor insan sinir hastası oluyor iyi ki de kalmamışım orada :KK12:

Evlenirken arkamıza bile bakmadan terk ettik İstanbul'u biz... 10 ay olacak aile dışında hiçbir şeyi özlemedik.
Sebep mi? Bir defa hayat pahalı. Otobüse 2,10TL (yanlışsam düzeltin) biletle binilir mi ya? Soygun.
Doğalgaz başlı başına bir külfet. En aşağı 200 TL/ay. Şu an oturduğum il deniz kenarında ve küçük bir elektrikli soba bizi ısıtıyor. Elektrik faturamız 50 TL'yi geçmez bu arada su geçen ay 10 TL gelmişti ki eşim her sabah duş alır :)
Kiraya gelelim arkadaşlar da belirtmiş gerçi ama... Güvenlikli yeni bir sitede oturmanın maliyeti en az 1000 TL'dir. Biz bu paranın yarısına şehir merkezine yarım saatlik yürüme mesafesinde oturuyoruz. Ben otobüse bile gerek duymuyorum bazen. İşten eve yürüyorum falan.
Bizim terk etme sebeplerimiz arasında düzensiz, kalabalık, trafiği-stresi bol bir şehir olması da vardı.
Ama ben kendime, mesleğime güveniyorum dersen, kazanacağın paranın seni geçindireceğinden eminsen dene. Ne de olsa İstanbul, Anadolu şehirlerinde yaşayan birçok insanın hayallerini süslüyor. Kendimi şanslı hissederim hep. Orada doğup büyüdüm. İçi boş bir güzelliğe özenerek değil, gerçek İstanbul'u görerek büyüdüm. Tercihimi yaptım ve mutlu oldum.
Hakkında hayırlısı olsun.

Bence İstanbul da yaşamadıysan hiç bulaşma
Ben gelin olarak geldim ama zor şehir, hem pahalı hem çok kalabalık hep bi insan yoğunluğu yoruyor bi müddet sonra
Hem de zaman çok harcanıyor bi yerden bi yere gitmek 2 3 saatini alıyor
Ve gerçekten pahalı, kirasıyla ulaşımıyla her şeyiyle
İş imkanı tamam çok gelebilir, bir sürü de insan var kalifiyeli yani yine dengeliyor birbirini
İzmir gibi hem küçük olmayan hem denize kıyısı olan, aktif bi şehirde yaşamanı tavsiye ederim

Şu İstanbul'da yaşanmaz diyenler, kalabalığından, trafiğinden vs şikayet edenler şu şehri
terketse de gerçekten yaşamak isteyenler için daha yaşanılabilir bir şehir olsa keşke diyorum hep..

Nedense pek çok kişi İstanbul için böyle yorumlar yapar ama nedense de inadına orada yaşarlar..
Hiç bir yere gitmeye niyetleri yoktur.

Üzülüyorum çünkü benim eşim de aynı gerekçelerle mesleğinden ötürü ( polis), bu
mesleği yaparken İstanbul'u unut hayatta gitmem falan diyor, gözü korkuyor.

Şu şehri sevmeyen gereksiz kalabalık yapmasın, rahatlasın biraz güzel İstanbul'um..
Benim eşimin de bakışı değişsin diyorum..

Konu sahibi tek başına orada bir hayat kuracaksan en azından 2000 tl maaş ile iş bulman gerekir.
Çünkü güvenlikli bir sitede 1000 tl olur en azından kiralar. Arkadaşlar o konuda haklı..

Bana göre pahalı bir şehir değil, daha pahalısını gördüm.
En önemlisi 24 yılda neyin ucuzu nerededir öğrendim.

Aylık akbil ile de hem işine gider hem gezersin aylık 170 tlye..

Yorucu bunaltıcı zor ama vazgeçilmez şehir benim için. Bir gün buradan gitsem bile tüm zorluklarına rağmen çok özleyeceğim şehir.

Eğer maaşın iyi olacaksa tamam da tek başına yaşamaktan korkmaz mısın? Ben çok korkarım mesela

X