Sizce kadın, evin maddi sorumluluğunu ne derecede üstlenmelidir?

bence evi erkek geçindirmeli yani temel ıhtıyacları karşılayabılmelı ev kırası olsun faturalar olsun gıda vs..
kadının kazancına muhtaç olunmamalı, kazanırsa ne hoş , eksıkler gıderılır veya bırıktırılır...

birde eşinin maddi imkanını bile bile evlenıp ne kadar cok şikayet eden bayan var madem öyle evlenmeseydınız...

Yukarıda okunanları çok yanlış yorumlamışsınız bence. Ben burada şikayetçi olan kimseye rastlamadım kaldı ki bende şikayetçi değilim. Evet eşimin durumunu bile bile evlendim ve bugün olsa yine onunla evlenirdim. Burada yapılan tek şey fikir alışverişi. Hangi yolu izlersek daha doğru bi sonuca varabiliriz diye fikirleşiyoruz. Lütfen yanlış yorumlamayalım.

büyük konuşmayayım ama ben böle fatura derdi kira derdi falan düşünmek istemem .şu an bekarım çalışıyorum evlenirsemde mutlaka çalışıcam ama erkeğinde bir ağırılığı olmalı bana göre . ben kendim için çalışmalıyım . eşimin arkamda olduğunu bilmem lazım . o yüzden evlenmiyorum . kısmetler hep maaşımı hesaplıyor benden önce . sen ne kazanıyorsunla başlıyorlar tamam hayat zor geçim zor anlamak gerek ama bana göre değil .
sizin konunuzda bence doğru olanı yapıyorsunuz başka türlü yapsanız işin içinden çıkamazsınız . eşiniz size bırakıyorsa size danışıyorsa size güveniyor demektir buda güzel birşey sizin adınıza

Bende öyle düşünüyordum bekarken, çalışırsam zevkine çalışmalıyım mecburiyetten değil diyordum, ama öyle olmuyor malesef. Eşim işine evine çok bağlıdır benden çok düşünür masrafları ama diyorum ya ben çok garantici bi yapıya sahip olduğum için ona güvenipte bırakamıyorum. Ondan önce düşünüyorum o oraya, bu buraya diye.
Eşim asla benim maaşımı işin içine katmaz, çalış diye zorlamaz. En ufak bi sıkıntımda istersen bırak işi der ama şuanda bile kıt kanaat geçiniyorken işi bırakırsam sıkıntı çekeceğimizi bile bile bırakmam tabiki.
Evet sanıyoum yaptığımda bi anormallik yokmuş, her kadının yaptığını yapıyorum üstelik eşim beni bu konuda yalnız bırakmıyr. Sanırım sadece stresi biraz azaltmam gerek :)

Ben nişanlıyım haftanın çoğu birlikte kalırız. Evin Elektirik su djtr internet mutfak masrafı (kiramız yıllık peşin)Bende olması benim çooook hoşuma gidiyor.

Sanki o bırakırsam yapamaz gibi geliyor ki yapar kaç sene bekar yaşamış kendini bile biri lakin ben böyle istiyorum. Bende kazanıyoru oda.

O beni uyarmaz alışveriş konusunda (giysi süs eşyası vs..) çünkü benim hiçbirşeyden mahrum olmamamı ister, ama ben kendimi frenlemeyi öğrendim o üstüne 3-5 parça kot bady ayakkabı alır 1-2 sene gider.

Bende ay sonu kendi maşşımıda doğrusu dükkanlar onun ama birinin patronu ben diğerinin o.

Paraları toparlarım dükkan giderlerini o hesaplar, 2dükkanında herşeyini 3-4 saat çalışma odasında geri kalan parayı bana verir.

Bende faturalar aylık mutfak masrafı eksik gedik ne varsa alırım.

Uzuuuuun lafın kısası, ebn bayılıyorum kontrolün bende olmasına
:16:

Tüm ödemeler tıkırında gidiyorsa bayılırsın tabiki :)

Aslında bence ortada bir sorun yok. Kararlar ya ortak verilmeli. Ya da herkes iyi olduğu konunun sorumluluğunu almalı ve organize etmeli. Yani ev idaresi konusunda siz daha iyiyseniz burda siz daha aktif olurken, örneğin sosyal hayatta yapılacak aktivitelerin planlanmasında eşinizin daha iyi olup onun bunu planlaması gayet sağlıklı. Bu karşı tarafa söz hakkı tanımamak, ezmek değil sonuçta. Yaptığınız şey eşinizin de kendinizin de hayatını kolaylaştırmak. Siz de eşiniz de bu durumdan şikayetçi değilseniz gayet iyi işliyor olmalı. Ama iki taraftan biri durumdan rahatsızsa tekrar gözden geçirmenizde fayda var tabii.

Haklısınız. Buradaki yorumlara göz attıktan sonra bende bi sorun olmadığına kanaat getirdim :) Ben biraz fazla panik yapıyorum okadar.

Bence yanlış düşünüyorsunuz, siz kendi borçlarınızı ödeyip evin ihtiyaçlarını,kira, fatura, vs.. bunları eşinize bırakmanız çözüm değil ki, daha kötü bir durum içine sürükler sizi. Madem ikinizde çalışıyorsunuz bu kazançlarınız ortak olarak evin ihtiyaçlarına gitmeli içinde tüm borçlar dahil, yani demek istediğim senin borcun evin borcu diye ayırmak çözüm değil, üstelik garip bile.. Hem bu oraya ödeme buraya ödeme bu planı genelde kadınlar yapıyor alttan alttan, annemden biliyorum çalışmaığı ev hanımı olduğu halde aylık ele geçince şöyle yapalım,şöyle yapmayalım, bu ay bu kalsın, buna verelim vs gibi planları annem yapar, yani bu sizinki yanlış yada ters bir durum değil ki. Yarattığı stresten müzdaripseniz eğer bu her evlilikte borcun boyutuna göre, eve yansıttığı ölçüye göre farklılık gösterir, olması muhtemeldir zaten..Bence siz tam olarak neyden şikayetçi olduğunuzu bir kez daha oturup düşünün derim, keza bu anlattıklarınızdan ve çözümlerinizden pek ele gelir bir şey görmedim ben..

Canım yanlış anlamışsın, bizdede zaten senin borcun benim borcum, evin borcu diye bi ayırım yok. Asla, buna çok karşıyım. Ben aylık alıyorum, o günlük kazanıyor. Ben maaşımı aldığımda eğer acil ödenmesi gereken bişey varsa onu ödüyorum. K.kartı yada su yada kira her ne ise. Ama aciliyetli bi durum söz konusu değilse Kendi taksitlerimi k. kartlarımı ödüyorum. Oda günleri geldiğinde kirayı ve faturaları.
Evet sizinde söylediğiniz ve buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla genelde bu kontrol işlerini kadınlar yönetiyor. Bilmiyorum ama normal hayatta sanki herşey erkekteymiş gibi görünüyor burada herkes gayet açık ve net olduğu için burdan bunu anlıyorum :)

eşinin sorumsuz olduğunu hissediyorsan maddi konularda bu kadar stres ve düşünce içinde olman doğal diyeceğim.ama en az ben kadar düşünür diyorsun.oturup bir plan yaptıktan sonra sıkıntı çekileceğini sanmıyorum.bazen ortaya döküp konuşmak lazım.

Yaklaşımınız içimi rahatlattı :) Böyle düşünerek eşime haksızlık ettiğimi düşünmüştüm ama gördüğüm kadarıyla çoğunluk benim gibi yapıyor. Fakat benim korkum ileride tüm yükün benim üzerime kalması. Benim annem ve babamda öyleydi çünkü. babam getirir maaşını verir geri kalan hiçbişeye karışmaz. annem kendi kendini yer bitirirdi. babama kalsa benim düğünümü bile yapamazdı. Gerçi benim eşimde toplanıyor para. Bizde faturaları kira ödeme işlemlerini falan yine kocam yapar, beni sağa sola göndermez kimseyle muhattap bırakmaz zaten de.... Ben her gün bugün işler nasıl oldu, kiramız toplanırmı vs diye soruyorum. Ogün iş az olduysa stres yapıyorum. Sanırım doğru olan kontrolü bırakmış gibi görünmek. Sorgulamamak.

Aynen bir bakıma bende bu uygulamayı doğru buluyorum fakat dediğiniz gibi para son yıllarda annemin idaresinde ve yetişmiyor falan sürekli stres halinde kendini paralıyor kadıncağız..
Bakın aslında siz doğru olanı yapıyorsunuz, paranın elinize sayılması bişey ifade etmez, önemli olan planlı davranmasına yardımcı olmak, takip etmek, eğer parayı getirip al ne yaparsan yap demiyorsa hiç stres yapmayın o zaman..

Benimde uygulamam bu, defter tuttuk, bütün harcamaları ona yazıyoruz, nereye ne verdik ortaya çıkıyor, hani aslında parayı elime sayması bişey değiştirmez, ben takibini yapıyorum bu önemli..

eşinin sorumsuz olduğunu hissediyorsan maddi konularda bu kadar stres ve düşünce içinde olman doğal diyeceğim.ama en az ben kadar düşünür diyorsun.oturup bir plan yaptıktan sonra sıkıntı çekileceğini sanmıyorum.bazen ortaya döküp konuşmak lazım.

En az ben kadar düşünür derken, sorumsuz değildir. banane borçtan harçtan diye gevşek davranmaz. Ama çoğu zaman öncelikleri belirleyemiyor. Günlük kazandığımız için gelen paranın düzenli biyerde toplanması gerek ki ay sonu geldiğinde sıkıntı yaşamayalım.
Mesela geçen ay sevgililer gününde bana birdürü sürprizler yaptı yemeğe çıkardı, yüzük almış, çiçekler falan... bunların hepsi bir arada bizim için lüks. Beni çok mutlu etti evet ama ay sonu gelince sıkıştık.
Eve şu lazım dedimmi hemen gider alır, benim bişeye ihtiyacım varsa hemen alır. Ama bu seferde ay sonunda sıkışıyoruz. O yüzden ne alınacağına nereye ne verileceğine ben karar veriyorum genelde, ama buda beni strese sokuyo. Şimdi tamamen ona bırakırsam o onu bunu alıcak, ay sonu geldiğinde kirayı benden ödicez sora busefer ya kartlar kalıcak ya taksitler. Yani yine eve harcıyor parasını ama berekti olmuyor demek daha doğru galiba.

Eşimin aylık geliri 15-18 arası değişiyor buna rağmen çalışıyorum, çalışmayınca kendimi boşlukta hisseden biriyim. Özel sektörde yazılımcı olarak çalışıyordum istifa ettim, 2-3 ay evde boş durdum, inanın yapamadım, kpss ye girip devlete atandım mühendis olarak. Herkes ne güzel adam çalışsın biz yiyelim modunda, bu yanlış, kadının da eve katkı yapması lazım. Bir insan ne kadar iyi kazanırsa kazansın evin tek yükünü çekmesi yanlış. Hele eşi 1000-2000 gibi ücretlerle çalışıp çocuğu olmadığı halde evde oturan kadınlar bence 2 kere düşünmeli, kariyer her zaman yapabilirsiniz diploma sahibi olmanıza gerek yok. Benim kuzenim lise mezunu, gümrükçüde sekreter olarak çalışıyordu kendini sevdirdi şu an sorumluluğu daha yüksek bir görevde geliride iyi. Para idare etme konusuna gelirsek, bizim evde eşim idare ediyor, sadece mutfak giderlerini ben karşılıyorum.

Son düzenleme:
Herkes ayni konudan dertli desenize…ben ne olursa olsun para idaresinin iki kiside olmasi taraftariyim…ama dediginiz gibi bu devirde ne mumkunki???

Ben daha uzun vaadede dusunurum mesela, esimse tam tersidir…cunku ailesinden oyle gormus…bugun kazanip bugun yemek gibi birsey…herseyin en kralini yemisler ama hic birikinti yapmamislar dogru durust…gelen gitmis, gelen gitmis…ee ne olacak birde oteki yuzunu gormek lazim degil mi??? Isler suyunu cekincede ne para var elde ne pul…

bense tam tersi ailemdem tutumlu olmayi ogrendim..hani tutumlu dedigimde cimrilik degil kesinlikle…yeri geldiginde calismayida bilirim, ailem icin harcamaninda en iyisini yaparim. Ama dedigim gibi yeri geldiginde… guzel yerim guzel giyerim.. Bu demek degilki en luks restoranlardayim en pahali butiklerden giyinirim…zaten birseyin guzelligini fiyatina gore olcenlerden olmayi asla tercih etmiyorum... benim dusuncem suki..eger yemeyeceksek giymeyeceksek neden para kazaniyoruz degil mi???

Ornek verecek olursam eger, mesela bebegime tum yatak odasi duzmedim..hem gerek gormedim hemde yerimiz cok musait degildi…ama biraz zorlasaydim olurdu herhalde…onun yerine orta halli bir karyola aldim bebegime ve fiyati ucuk bir yatak aldim karyolanin icine..cunku dusundumce onca para verip alacaksin ve aslinda cocugun isine yarayan disi degil uzerinde yattigi yataktir.

Bunlar benim dusuncelerim tabii…esime sorsan tum yatak odasi alirdi..erkekler biraz boyle sanirim hepsi olmasada cogu herhalde…onunu ardini dusunmeden bol keseden harmaya bayiliyorlar…birazcik ipleri eline almakta fayda var bence.

Ben kadınların çok sorumluluk almasından yana değilim
Çünkü çoğu erkek bunu fırsat biliyor, bi rahatlıyor
Faturaydı kiraydı o hesaplasın ödesin , başka şeylerle uğraşmaktan iyidir bu sorumluluk
Yetmediği yerde mutlaka takviye yapılır ama
Sen elleme hayatım ben herşeyi hallederim modu da iyi değil
bi süre sonra göreviniz olarak üzerinize kalması muhtemel

Son düzenleme:
Bu işlere kimin kafası daha yatkınsa o yapmalı hesap kitap işlerini.
Ben ödemelerle uğraşmaktan zevk alıyorum mesela, eşimin kredi kartı bile yok, banka hesaplarından bihaber, hepsiyle ben ilgileniyorum, benim için yük ya da zorunluluk değil bu, ama böyle içim daha rahat ediyor.
kontolü eşim de olsa başkasına vermeyi sevmiyorum, kontrol hep bende olmalı
bu arada çalışmıyorum yani kazancım yok, buna rağmen para kontrolü bende olsun istiyorum, öbür türlü harçlık almak zor geliyor bi de...

Son düzenleme:
Back
X