sizce kardeşim normal mi

yaklaşık nisan mayıs ayından itibaren telefonum kardeşim tarafından alıkonuldu bi nevi.kendi telefonu bozuk olduğu için ben benimkini 1 2 haftalığına almasına ve çok ihtiyacı olduğu anlarda alması için izin verdim.ancak biraz depresyonda olduğumdan ve kendi değersizliğimi çokça dile getirdiğimden kardeşim galiba benim telefona ihtiyacım olmadığını düşündü.çünkü telefonu alma nedeni de kendi için çok önemli işlerdi.karşısında aciz bi insan görünce kendi değerinin büyüsüne mi kapıldı da bu kadar duyrasız oldu bilmiyorum.zaten onun da annem gibi narsist olduğunu düşünüyorum.
biraz aile hayatımızdan bahsedeyim.ilkokulda annemi çok zorlamışım.o yüzden bana hep bi tepkili.ben ilkokul yıllarımı hatırlayamıyorum kimin için daha travmatik acaba anne!bana daha geçen aylarda zeki olduğunu düşünmüyorum sadece sorumluluk sahibi ve azimlisin ama kardeşin zeki bence o senin kadar çalışmasa da olur tarzı bi şey dedi.tıp kazanmama rağmen...lisemde de yetersizliğim had safhadaydı.bundan farklı gitmedi.yani ne kadar kötü geçirebilirsem o kadar kötü geçirdim o 4 senemi ve içime attım hep.üniversitede ufak bi aydınlanma yaşadım.çünkü artık kafam rahattı.kafam rahat olunca yaşadıklarımı anlayıp depresyona girdim .
yani özet olarak anormalim.
asıl konumuz olan kardeşimden bahsedicem telefonumu alıkoyandan,zeki olandan değil.bu kardeşimin ciddi psikolojik sorunları olduunu düşünüyorum,yüzüne de söyledim.ama psikolojisinin bozuk olduğuna onu inandırırsam çok kötü delirecek diye korkuyorum.o yüzden biraz da telefonun bu kadar uzun süre onda kalması olayını büyütmedim.bi insan verebiirse verir değil mi????????
şimdi
kardeşim annemle hiç anlaşamazdı.kardeşime annem vuruyordu lisede şöyle ki.ben eve gelirdim eve geldiğimde kardeşimin kolu,bileği mor ve ranzada uyurken annemi de yatak odasında uyurken evi çıt çıkmayan bi sessizlikte bulurdum.kardeşimle aynı odada kaldığımızdan ister istemez hep kavgalara şahit oluyordum 12.sınıfta sınav senemde bile kavga ederlerdi.saygı yoktu evde.annemle kavgaları kardeşim onu eleştirdiği için olurdu.annem eleştiriden nefret eder.kardeşimde biraz gıcık tip lafını hiç esirgemez.yani ömür boyu kavga edebilme potansiyellleri var bu ikisinin hatta üçünün.babam da az değil.o da bu kardeşime çok karıştı şunu yapamazsın bunu yapamazsın iki ters hareket görse or*** mu olacaksın derdi.bir diğer benim için travmatik olan kavga da 6 da banyoya girdiği için servise geç kalacaktı bu yüzden babam sabah sinirleip ranzamızın ayağına vurmuştu ve kırılmıştı.neyse ailecek iletişimimiz kötü.konuşmazsak sıkıntı yok ama.ben konuşmayan ,sinen örneğiyim bu ailenin bu anlattığım kardeşim de car car konuşan.bu car car konuşan tarafından hakkım çok yeniyor ama küçüklüğünden beri hem annem hem babam ona kötü davrandığından ve travma bıraktığından kızamıyorum ona.bi nevi ona anne babalık yapmak istiyorum.ama telefon işinin de suyu çıktı.sizce haklı mıyım.(aramızda 13 ay var yaş olarak)

bu arada annemin benden zeki olduğunu düşündüğü kardeşimi de pamuklara sardığı söylenemez.genel olarak sevgisiz.babam da öyle.ama bize gelince mükemmel anneler bbalar.siz aile görmemişsniz nankörler kafasındalar.ve mesela evdee sadece bana pahalı şey alınır nedenini sorduğumda onlar çalışmadı onlar bi şey hak etmiyor diyerek aldıklarını bana verirler.neden sana veriyorlar elin kolun yok mu derseniz evet ben de yetesizlikle mücadele ettiğimden hiçbir şeyi kendime layık görmem.o yüzden elimde ne varsa son 9 10 yıldır annemler benim yerime düşünüp emrivaki yapıp almışlardır.

konu dağınık oldu.görüşlerinizi ve sorularınızı bekliyorum
Bence psikolojik destek alın aileniz yüzünden hem okulu hem de evde olanların yükünü kaldıramazsaniz eğer yazık olur size, okulu bitirmeye gayret edin daha sonra da koşarak uzaklaşın o evden kardeşiniz de masum bence kendini savunmak la iyi yapıyor gibi o anne babaya karşı, telefon konusunda haklısınız bişey diyemiyorum fakat kardeşinizle aynı kaderi paylaşıyorsunuz hem ablalık hem annelik yapıp kendinize yakın tutun. Bu arada tebrik etmeden geçemeyeceğim tıp okumak herkesin harcı değil 🙌🏻🤜🏻🤛🏻💪🏻

Bence psikolojik destek alın aileniz yüzünden hem okulu hem de evde olanların yükünü kaldıramazsaniz eğer yazık olur size, okulu bitirmeye gayret edin daha sonra da koşarak uzaklaşın o evden kardeşiniz de masum bence kendini savunmak la iyi yapıyor gibi o anne babaya karşı, telefon konusunda haklısınız bişey diyemiyorum fakat kardeşinizle aynı kaderi paylaşıyorsunuz hem ablalık hem annelik yapıp kendinize yakın tutun. Bu arada tebrik etmeden geçemeyeceğim tıp okumak herkesin harcı değil 🙌🏻🤜🏻🤛🏻💪🏻
kardeşimin babam ve annemle arası iyileşti liseden sonra.sadece rutin olrak kavga ederler.sonra hiçbir şey olmamış gibi yaşarlar.alıştılar buna.kardeşim 4 aydır telefonumun onda olmasına da alıştı.bu arada yakın zamanda sinir krizi geçirdiğimde evdeki huzursuzluğun sebebi olduğumu ve hiçbir sorunumuz olmadığını söyledi telefon hala ondayken. yeni telefon almaya karar verdim ben.hem kendim için de bi şey yapmış olurum.fikirleriniz için teşekkür ederim.

Zeka olmasa kazanman imkansız sende matematiksel zeka varmış algilamasan nasıl kazanacaksın azim büyük bir etken olmasa zekada bir işe yaramaz hepsi bir bütün kimseye bakma yolun uzun başarmaya odaklan her şey çok güzel olucak inşallah ruhundaki yaralari sarmaya çalış

Anne babaların hep güçlü olmasını,hiç hata yapmamasını istiyoruz ama onlar da sıradan birer insan.Senin benim gibi çocukluk travmaları olan insanlar.Emin ol çoğunun sadece bedeni büyümüş kafa hala küçük belki sevgisiz ve ilgisizlikle yoğrulmuş.
Sana tavsiyem anne babandan ya da ailenden uzaklaşma.Ama onları iyileştireceğim diye de kendini telef etme.Aile içinde kendine düşen görevleri yap ve kendine özel bir alan da oluşturmaya çalış.Bir de anne ya da baban hangisine daha yakın hissediyorsan konuşup anlatmaya çalış.Yoksa ailenden kopar bir ömür bunun mutsuzluğunu yaşarsın

Zeka olmasa kazanman imkansız sende matematiksel zeka varmış algilamasan nasıl kazanacaksın azim büyük bir etken olmasa zekada bir işe yaramaz hepsi bir bütün kimseye bakma yolun uzun başarmaya odaklan her şey çok güzel olucak inşallah ruhundaki yaralari sarmaya çalış
bu hale gelmemin sebebi matematik.aslında iyi olduğum bi konu yokmuş ilkokulda.emek verince en iyi dersim oldu sonradan.üni sınavında fulle yakın yapmıştım.
bu arada annemin bi ağrıma giden lafını da söyleyim ilkokulda arkadaşınla seni türkçe sınavına çalıştırdım arkadaşın 100 aldı sen 50. benim suçum ne o zaman demişti.

Yazınızda kendinizi “anormal” olarak etiketlemişsiniz. Kendinizi veya başkalarını etiketlemeyiniz, hele kendinizi neyle etiketlerseniz ona mahkum edersiniz. Siz anormal değil yaşadığı travmalar sonucu kabuğuna çekilmiş ve değersizlik sorunuyla baş etmeye çalışan birisiniz diyelim. tıp gibi kazanması zor okuması daha zor bir bölümde olmanız hala mücadeleye devam ettiğinizi gösterir.
Ailenizin ilgisini sevgisini yanlış gösterme sorunu var belli ki, size pahalı şeyler alıyorlar, kardeşinizi zeki diye size övüyorlar vs belki kendince sizi böyle takdir ediyorlar ama bilmiyorlar ki bu saçma tavırları hem ailenizle sizin aranızda hem de kardeşler arasında problemlere sebep oluyor.

Okulunuzun kaç senesi var? Aileyle aynı şehirde misiniz veya başka şehirde mi?

Anne babaların hep güçlü olmasını,hiç hata yapmamasını istiyoruz ama onlar da sıradan birer insan.Senin benim gibi çocukluk travmaları olan insanlar.Emin ol çoğunun sadece bedeni büyümüş kafa hala küçük belki sevgisiz ve ilgisizlikle yoğrulmuş.
Sana tavsiyem anne babandan ya da ailenden uzaklaşma.Ama onları iyileştireceğim diye de kendini telef etme.Aile içinde kendine düşen görevleri yap ve kendine özel bir alan da oluşturmaya çalış.Bir de anne ya da baban hangisine daha yakın hissediyorsan konuşup anlatmaya çalış.Yoksa ailenden kopar bir ömür bunun mutsuzluğunu yaşarsın
özel alanım var.ama aynı evde olunca yine sorunlara maruz kalıyorum doğal olarak.
anlatabilsem bu kadar bıkar mıydım.
kavgalarımız bile bu ikisi beni üzüyor bi de sen üzme oluyor.övgülerim de hiç sesini çıkarmadın ama bu ikisi evin huzurunu kaçırıyor oluyor.

bu hale gelmemin sebebi matematik.aslında iyi olduğum bi konu yokmuş ilkokulda.emek verince en iyi dersim oldu sonradan.üni sınavında fulle yakın yapmıştım.
bu arada annemin bi ağrıma giden lafını da söyleyim ilkokulda arkadaşınla seni türkçe sınavına çalıştırdım arkadaşın 100 aldı sen 50. benim suçum ne o zaman demişti.
Her şeyi kafana takma canım benim annem de bana saf diyo ama ben öğretmen olfim hatta kpss bile kazandım sistem kurbanı olmasam yıllardır memur olucaktim hala saf diyo kardeşin zeki sen sadece çalışkansin diyerek büyüttü beni beceriksiz aptal gerizekalı sen beceremezsin ehliyet alamazsın üni okuyamazsin taksam şimdi travmalariyla uğraşan hasta bir kadın olurum ama güçlü ikinci bebeğini bekleyen bir anneyim onların ebeveynligi okadar biz iyi ebeveyn olucaz yara açan değil gönül saran güç veren onlarla yaralarimizi kapatıcaz bunları hep düşün kk ablam böyle demişti de bol bol çalış oku guclen çok iyi bir doktor ol sonra çok iyi es ve anne olucaksin ne derse desin kim bilir onu nasıl buyuttulerde sana böyle yapıyor sen çok akıllı bir kızsin bunları değil umutla geleceği düşün kuzum

Yazınızda kendinizi “anormal” olarak etiketlemişsiniz. Kendinizi veya başkalarını etiketlemeyiniz, hele kendinizi neyle etiketlerseniz ona mahkum edersiniz. Siz anormal değil yaşadığı travmalar sonucu kabuğuna çekilmiş ve değersizlik sorunuyla baş etmeye çalışan birisiniz diyelim. tıp gibi kazanması zor okuması daha zor bir bölümde olmanız hala mücadeleye devam ettiğinizi gösterir.
Ailenizin ilgisini sevgisini yanlış gösterme sorunu var belli ki, size pahalı şeyler alıyorlar, kardeşinizi zeki diye size övüyorlar vs belki kendince sizi böyle takdir ediyorlar ama bilmiyorlar ki bu saçma tavırları hem ailenizle sizin aranızda hem de kardeşler arasında problemlere sebep oluyor.

Okulunuzun kaç senesi var? Aileyle aynı şehirde misiniz veya başka şehirde mi?
anormal değil de norml değilsin denildi.o yüzden bu ifadeyi kullandım.
tıptan vazgeçme fikrine uzak değilim.

Her şeyi kafana takma canım benim annem de bana saf diyo ama ben öğretmen olfim hatta kpss bile kazandım sistem kurbanı olmasam yıllardır memur olucaktim hala saf diyo kardeşin zeki sen sadece çalışkansin diyerek büyüttü beni beceriksiz aptal gerizekalı sen beceremezsin ehliyet alamazsın üni okuyamazsin taksam şimdi travmalariyla uğraşan hasta bir kadın olurum ama güçlü ikinci bebeğini bekleyen bir anneyim onların ebeveynligi okadar biz iyi ebeveyn olucaz yara açan değil gönül saran güç veren onlarla yaralarimizi kapatıcaz bunları hep düşün kk ablam böyle demişti de bol bol çalış oku guclen çok iyi bir doktor ol sonra çok iyi es ve anne olucaksin ne derse desin kim bilir onu nasıl buyuttulerde sana böyle yapıyor sen çok akıllı bir kızsin bunları değil umutla geleceği düşün kuzum
güçlüsünüz siz.gelecekle ilgili iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.sizi de tebrik ederim.

Back
X