sizce kaynıma yardım etmek zorunda mıyım?

herkese merhaba
öncelikle ben ve eşim çalışan çiftiz 2 çocuğum okula gidiyor kızım kendine bakıyor oğlum anasıfınında okul çıkışında biz gelene kadar kaynanamda kalıyor 3-4 senedir de kaynanam bakıyor oğluna bu sene zorunlu bakıyor bir daha bakmam dedi
konu kaynım: ev almaya karar verdi ama çıkış parasını kumarda yedi bitirdi sonra eşinin babasından 500 bin kaynanamlardan 300 bin para alıp fuzuleve yazıldı sıfır parayla ve işsiz şuan iş arıyor
neymiş abisi ona her ay düzenli para verip yardım etmek zorundaymış 2 aydır istiyor eşimde yok demiş yardım eder misiniz değil zorunda şuan bize tavır almış durumda abisine ev için fuzuleve yazıldığında bana heray eksik kalana yardım edersin demiş oda olursa ederim demiş ama biz bu ay kızımı dersaneye yazdırdık kendi kredimiz çocuklar anca yetiyor
asıl konu şu biz ev alırken kaynanamlar sıfır yardım sadece kendi annem bilezik verdi onu da geri vermedik oda istemiyo bu kaynım da bekardı bize bir kombi aldı o zaman paramız yoktu aldı sağolsun şuan bütün ilçede konuşuyormuş arkamızdan ben kombi aldım onlar yardım etmiyor ben herşeylerine yardım ettim diye abimin bir gezme parası bir içki parası ona koyar mı bana verdiği para diye heryerde anlatmış kulağımıza geldi moralimiz bozuldu tabi ama biz demedik ki hiçbir zaman etmicez evi aldığında tapu masrafı o bu bir sürü olacak bir eksiğinide biz kapatırız şuan edemiyoruz dedik
bilmiyorum bu konu sinirimi bozdu bir kombi alıp kafasına atmak geliyor içimden çünkü hiç olmıyacak insanlara anlatıyor

ki biz hem düğününde hem nişanında herşeyinde fazla fazla yardım ettik çocukları doğru herşeyine verdik kumar oynadı eşim ona benden habersiz kredi çekti yani bir iyilik bu kadar anlatılır mı üstünden 10 sene geçmiş

kafanızı şişirdim özür dilerim içimi dökmek istedim :)
Hiç taviz vermeyin bırakın konuşsun. Haklı olan sizsiniz. Bu yüzden küsecekse de küssünler.

insanın bir dönüp kendine bakması lazım ben neyim ki millete laf atıyorum kötülüyorum diye
ama dediğiniz gibi kızlar her evde böyle tipler var duyduğum gün çok üzüldüm ve kendi kendimi hırslandırdım eşime vermiceksin hiç bir şekilde dedim
sonra gene kendime vicdan yaptım kötü olma diye ama ben haklıyım kardeştir yardım edilir ama yardım bir iki kere edilir bu alışkanlık yapmış dilenciler gibi herkes duracağı yeri bir bilsin
neyseki görümceme de anlatmıştım oda duymayın onu o kendi yaptığını görmez bizede öyle yapıyor takmayın hiç dedi ordada anlatmış tabi kombi meselesini kadın biliyor
sizin gibi yabancı bir gözden de bunları duymak iyi geldi bana

Kaynınızın kafası ne güzelmiş. Anaya kayınaileye kardeşe güvenip ev mi alınır? El şeyiyle gerdeğe girmek denir yaptığına. Bırakın anlatsın anlattıkları da onu kınar zaten. Biri bana işsizken ev alacaktım kombi aldım taksidimi ödemedi dese aynı şey mi beklentisine bak delirmiş der geçerim.
Saçma beklentisi
Alemin uyanığı sanıyor kendini herhalde.
Annesi toruna bakıyor diye kendinizi zorunda hissetmeyin baktığı insan kendi çocuğunun çocuğu bunun işsiz kayınbiraderle alakası yok. Kendinizi kötü hissedeceğiniz durum yol
evet torun bakma meselesini de gözümüze soktu geçen yıl zaten ona baktın benim karım işe giricek onu bırak benimkine bak dedi :)
ama allah büyük karısı bir daha hamile kaldı işe falan giremedi eşi girseydi alıcaktım oğlumu allah biliyor
fesatlık çok başka bişey

tabi kendi kumarda paraları yesin işsiz güçsüzken bir de ev almaya kalksın siz de onun evinin parasını ödeyin valla ne güzel iş

Bu adam çok tehlikeli bence,yeğeninin bakımına, rızkına göz dikmiş birisi,
Annesi de bir daha bakmam demiş,ne kadar ayıp,(belki kronik rahatsızlığı var diyecektim ama; diğer toruna bakabilecek olduğunu kaynınız söylemese bu gücü alamazdı benim çocuğuma bakacak diyemezdi yani)
Ben sadece maddiyat yönünden değil,sizin hayatınızı kıskanıyor vibe'ı aldım, içten içe size özeniyor, karısı da belki çalışmak istemiyor,adamın zoruyla çalışacaktı, nihayetinde hamile kalmış, Ayrıca sizin gelirinizi hesapladığı kesin, nihayetinde kayınvalide de çirkinleşecek gibi görünüyor, kusura bakmayın ama ailecek huzurunuz için şu insanlarla iletişimi bitirin, eşiniz isterse görüşsün,siz de size zararı dokunmayan aile bireyleri ile selam sabah,bayramda özel günde bu kadarı yeterli, objektif bir gözle bakınca kaynınızı dolduran başka aile bireyleri olduğunu da düşündüm ben.herkes bı şekilde topu sizin üzerinize atıyor gibi ,
Allah sizi ve evlatlarınızı böyle kötü zihniyetli tihniyetli insanlardan korusun inşallah 🙏

konu kaynım: ev almaya karar verdi ama çıkış parasını kumarda yedi bitirdi sonra eşinin babasından 500 bin kaynanamlardan 300 bin para alıp fuzuleve yazıldı sıfır parayla ve işsiz şuan iş arıyor
neymiş abisi ona her ay düzenli para verip yardım etmek zorundaymış 2 aydır istiyor eşimde yok demiş yardım eder misiniz değil zorunda

Sizin geçindirmekle yükümlü olduğunuz bir eviniz ve 2 tane evladınız var, önce kendi evinizin çocuklarınızın sorumluluğu gelir, kaldı ki evinin rızkını kumarda yiyecek kadar sorumsuz birine yardım etmek zorunda değilsiniz.

Allah muhafaza bir hastalık olur gerçekten ailenin maddi desteğini gerektiren bir durum olur, sizde de vardır ama vermezsiniz neyse ama kayınbiraderinizin durumu yardım etmelik değil.

Af buyurun karı-koca sizin aklınız yok muydu da ikiniz birden çalışıp hem evinizi döndürüyor hem 2 çocuğunuza yetebilmek için alın teri döküyorsunuz?

Kayınbiraderiniz de işsiz güçsüz kahve köşelerinde aylaklık yapacağına geçici de olsa girsin bir işe veya o çocuklarına baksın karısı çalışsın, ikisi de evde oturuyor insanlardan para istiyor, insan biraz utanır.

evet torun bakma meselesini de gözümüze soktu geçen yıl zaten ona baktın benim karım işe giricek onu bırak benimkine bak dedi :)
ama allah büyük karısı bir daha hamile kaldı işe falan giremedi eşi girseydi alıcaktım oğlumu allah biliyor
fesatlık çok başka bişey
Maşallah iki işsiz bir de yarınlar yokmuş gibi ürüyorlar. Yeni çocuk bizim neyimize demek de yok.
Böyle düşüncesiz sorumsuz insanın yarınını siz düşünmeyin zaten. Herkes kendisini düşünecek

Ev parasını kumarda yiyip kayınpederinden peşinat almaya utanmayan adam abisinden para istemeye hiç utanmaz yol yakınken iletişimi kesmelisiniz. Başka çareniz yok maalesef. Rezil herif yeğeninin bakımına dil uzatacak kadar alçalmış. En kısa zamanda kombi masrafını verin kendisine de alacak verecek mevzusu kapanır belki.

En kaliteli kombiyi daha şimdiden alır, aldığım firmaya öder, kendisine de evin hazır olduğu an kombini alabilirsin, bak ödedim bile der, sonra da kuruş koklatmazdım

fesatlık çok başka bişey
Karı koca sizi eşinizi düşman bilmişler ne kadar uzak durursaniz o kadar iyi

Bu adam çok tehlikeli bence,yeğeninin bakımına, rızkına göz dikmiş birisi,
Annesi de bir daha bakmam demiş,ne kadar ayıp,(belki kronik rahatsızlığı var diyecektim ama; diğer toruna bakabilecek olduğunu kaynınız söylemese bu gücü alamazdı benim çocuğuma bakacak diyemezdi yani)
Ben sadece maddiyat yönünden değil,sizin hayatınızı kıskanıyor vibe'ı aldım, içten içe size özeniyor, karısı da belki çalışmak istemiyor,adamın zoruyla çalışacaktı, nihayetinde hamile kalmış, Ayrıca sizin gelirinizi hesapladığı kesin, nihayetinde kayınvalide de çirkinleşecek gibi görünüyor, kusura bakmayın ama ailecek huzurunuz için şu insanlarla iletişimi bitirin, eşiniz isterse görüşsün,siz de size zararı dokunmayan aile bireyleri ile selam sabah,bayramda özel günde bu kadarı yeterli, objektif bir gözle bakınca kaynınızı dolduran başka aile bireyleri olduğunu da düşündüm ben.herkes bı şekilde topu sizin üzerinize atıyor gibi ,
Allah sizi ve evlatlarınızı böyle kötü zihniyetli tihniyetli insanlardan korusun inşallah 🙏
çok kıskanç aslında o laflarını bile sineye çektim kaynanam kıskanıyor onun yanında senin oğluna çok şey almıyoz bile dedi hemen oda istiyor diye
tabiki torun ayrımı yapılmamalı ama benim kızım 13 yaşına geldi kızım için hiç bir şey yapmadılar oğluma da bakalım bir iki sene madem çalışcan dediler bizde bunu fırsat bildik çıkmadım bir daha işten
amin cnm çok teşekkürler hepimizi kötü insanlardaan allah korusun

Sizin geçindirmekle yükümlü olduğunuz bir eviniz ve 2 tane evladınız var, önce kendi evinizin çocuklarınızın sorumluluğu gelir, kaldı ki evinin rızkını kumarda yiyecek kadar sorumsuz birine yardım etmek zorunda değilsiniz.

Allah muhafaza bir hastalık olur gerçekten ailenin maddi desteğini gerektiren bir durum olur, sizde de vardır ama vermezsiniz neyse ama kayınbiraderinizin durumu yardım etmelik değil.

Af buyurun karı-koca sizin aklınız yok muydu da ikiniz birden çalışıp hem evinizi döndürüyor hem 2 çocuğunuza yetebilmek için alın teri döküyorsunuz?

Kayınbiraderiniz de işsiz güçsüz kahve köşelerinde aylaklık yapacağına geçici de olsa girsin bir işe veya o çocuklarına baksın karısı çalışsın, ikisi de evde oturuyor insanlardan para istiyor, insan biraz utanır.
yani anladığım kadarıyla oda kendini bizim bakmakla yükümlü olduğumuz bir birey olarak görüyor
gelmiş 33 yaşına hala ondan bundan isteyerek ev geçindirecek sanıyor
bu zamana kadar çalıştı ama kira çocuklar ev anca yeter zaten hatta yetmeyip borç falan istiyodu kaynanamdan marketini pazarını alıyodu
eee şimdi 1 sene hem kira hem ev taksidi ödeyip nasıl geçinir bilmem allah gene iyi etsin kimseyi kimseye muhtaç etmesin işini bulsun parasını kazansın bize gelmesin
öyle yüzsüz o istedi diye değil biz vermedik diye suçlu oluyoruz
allahım dua ediyorum şu seneyi de kaynanam bakarken bitireyim bir daha beni kimseye de torununa bakmak için bile olsa muhtaç etmesin

herkese merhaba
öncelikle ben ve eşim çalışan çiftiz 2 çocuğum okula gidiyor kızım kendine bakıyor oğlum anasıfınında okul çıkışında biz gelene kadar kaynanamda kalıyor 3-4 senedir de kaynanam bakıyor oğluna bu sene zorunlu bakıyor bir daha bakmam dedi
neymiş abisi ona her ay düzenli para verip yardım etmek zorundaymış 2 aydır istiyor eşimde yok demiş yardım eder misiniz değil zorunda şuan bize tavır almış durumda abisine ev için fuzuleve yazıldığında bana heray eksik kalana yardım edersin demiş oda olursa ederim demiş ama biz bu ay kızımı dersaneye yazdırdık kendi kredimiz çocuklar anca yetiyor
asıl konu şu biz ev alırken kaynanamlar sıfır yardım sadece kendi annem bilezik verdi onu da geri vermedik oda istemiyo bu kaynım da bekardı bize bir kombi aldı o zaman paramız yoktu aldı sağolsun şuan bütün ilçede konuşuyormuş arkamızdan ben kombi aldım onlar yardım etmiyor ben herşeylerine yardım ettim diye abimin bir gezme parası bir içki parası ona koyar mı bana verdiği para diye heryerde anlatmış kulağımıza geldi moralimiz bozuldu tabi ama biz demedik ki hiçbir zaman etmicez evi aldığında tapu masrafı o bu bir sürü olacak bir eksiğinide biz kapatırız şuan edemiyoruz dedik
bilmiyorum bu konu sinirimi bozdu bir kombi alıp kafasına atmak geliyor içimden çünkü hiç olmıyacak insanlara anlatıyor

ki biz hem düğününde hem nişanında herşeyinde fazla fazla yardım ettik çocukları doğru herşeyine verdik kumar oynadı eşim ona benden habersiz kredi çekti yani bir iyilik bu kadar anlatılır mı üstünden 10 sene geçmiş

tavır alsın boşverin, mecbur değilsiniz, bukadar dırdırdan sonra ben tapudada eksiğini gidermezdim valla, ne münasebet, bu devirde herkez kendine yetiyor. bir kombi parası verin sussun bidahada maddi konulara hiç girmeyin

herkese merhaba

Vermeyin tabiki. Kauniniz çocuğunuzla aynı evde mi bakılıyor kayınvalide bizde. O ortama çocuk bırakmak yerine bir bakıcı bulun evinizde baktırın çocuğa da. Orada neler duyuyordur çocuk Allah bilir. Kaynananiz bakmak istememiş bu sene son demiş daha çocuğu niye oraya koyuyorsunuz. Kauniniz da garip ama siz de fenasiniz. İşinize gelen haksızlık işinize gelen değil galiba

Back
X