Sizce kilo almak ya da kilolu olmak erkeği kaybetmeye yol açar mı?

Bende aşırı olmasada kilosu sırıtan biriyim ve bende küçüklüğümden beri hep böyle büyüdüm.
Kocama söylüyormu bilmiyorum ama laf arasında benim şişko olduğumu ima eden konuşmaları var kayınvalidemin.
Mesela ; Falancının gelini ufak tefek heryere girebiliyor temizliği de rahat yapar,vitrinde elbise gösteririm çok güzelmiş diye ama kızım oda sıfır beden haaa haaa diye gülmeler,ayyy falancının gelinide pek tatlı çıtı pıtı....
Bu laflarından sonra akşam onlara yemek yemeğe giderdik artık gitmiyorum.Gidiyorsamda yemek yemiyorum.Ben herzaman yardımcı olmaya çalışıyorum evinde bir eksiği olsun alırım evinde işi olsun yaparım.Ama artıkk bitti.
dediğiniz gibi evlendiğimde de böyleydim sanki göremedin onların yüüzünden çocuk yapmak istiyorum yapamıyorum.Daha fazla kilo alıp daha fazla psikolojimi bozmalarından açıkçası korkuyorum.
Umrumda değil aslında ama insanların içinde olunca onur kırıcı oluyor.çok fazla görüşmemek en iyisi.
Nekadar iyiylik yapmak için uğraşırsan okadar salak yerine konuluyorsun ben bunu biliyorum yaşadıklarımlada onaylıyorum.
Bende sendenim kafana takma boşverrrrrr

Bende aşırı olmasada kilosu sırıtan biriyim ve bende küçüklüğümden beri hep böyle büyüdüm.
Kocama söylüyormu bilmiyorum ama laf arasında benim şişko olduğumu ima eden konuşmaları var kayınvalidemin.
Mesela ; Falancının gelini ufak tefek heryere girebiliyor temizliği de rahat yapar,vitrinde elbise gösteririm çok güzelmiş diye ama kızım oda sıfır beden haaa haaa diye gülmeler,ayyy falancının gelinide pek tatlı çıtı pıtı....
Bu laflarından sonra akşam onlara yemek yemeğe giderdik artık gitmiyorum.Gidiyorsamda yemek yemiyorum.Ben herzaman yardımcı olmaya çalışıyorum evinde bir eksiği olsun alırım evinde işi olsun yaparım.Ama artıkk bitti.
dediğiniz gibi evlendiğimde de böyleydim sanki göremedin onların yüüzünden çocuk yapmak istiyorum yapamıyorum.Daha fazla kilo alıp daha fazla psikolojimi bozmalarından açıkçası korkuyorum.
Umrumda değil aslında ama insanların içinde olunca onur kırıcı oluyor.çok fazla görüşmemek en iyisi.
Nekadar iyiylik yapmak için uğraşırsan okadar salak yerine konuluyorsun ben bunu biliyorum yaşadıklarımlada onaylıyorum.
Bende sendenim kafana takma boşverrrrrr

Hemen hemen aynı durumlar...Herkesi olduğu gibi neden kabul etmiyorlar.
Evet,şu falancanın gelinlerinden ben de nefret ediyorum,,hepsini boğasım geliyor.
Dediğin gibi insana en dokunanı,başkalarının yanında da yapması.

Boşveriyorum ama fazlasıyla değil,acaba diyorum onun bana dediklerini ben ona desem benim kadar sessiz kalabilir mi?Denesem mi :52::52::52::52:

Aslında denemek lazım canını yakanın canını yakacaksın ancak öyle yaranırsın bu dünyada.

Ama şunuda söylim ben zayıflamak istiyorum özellikle evlendikten sonra bunu daha çok hissediyorum.
Ama kayınvalidem için değil önce kendi psikolojim için sonra eşim için.
Zarif zayıf bayanları görüyorum çok hoşuma gidiyor ee normal olarak eşiminde hoşuna gidiyordur kimin gitmezki.
Eşimle alışveriş yapmaya gitmek istemiyorum mesela çünkü onun yanında tuttuğum eşyanın üzerime olmaması zoruma gidiyor :( utanıyorum.
Bide kilo insanı olduğundan daha yaşlı gösteriyor.Eşimde normal kilodaydı evlendikten sonra kilo aldı geçen seneki resimlerine bakıyoruz sanki 5 yaş yaşlanmış.
Tabiki zayıf olmayı bizde isteriz ama böyle saçma sapan konuşmalar yapılıp canımızı sıkmalarıyla değil

Biz erkeklerin,annelerinin,babalarının,eltinin,görümcenin,komşunun,akrabanın ve daha sayılacak bir sürü kişinin oyuncağız sanırım.Herkesin herşeyine aman boşver diyoruz,üzmeyelim kırmayalım diyoruz.Ama onlar bizi umursamıyorlar bile.

O yüzden bu zor yaşam da bize düşen ''BEN DAHA DEĞERLİYİM'' deyip umursamamak....

Bu arada beni kilom için terk edecek adamında yolu açık olsun....

Bu dünya benden ibaret değilse emin olsun ondan da ibaret değil.......

Aslında denemek lazım canını yakanın canını yakacaksın ancak öyle yaranırsın bu dünyada.

Ama şunuda söylim ben zayıflamak istiyorum özellikle evlendikten sonra bunu daha çok hissediyorum.
Ama kayınvalidem için değil önce kendi psikolojim için sonra eşim için.
Zarif zayıf bayanları görüyorum çok hoşuma gidiyor ee normal olarak eşiminde hoşuna gidiyordur kimin gitmezki.
Eşimle alışveriş yapmaya gitmek istemiyorum mesela çünkü onun yanında tuttuğum eşyanın üzerime olmaması zoruma gidiyor :( utanıyorum.
Bide kilo insanı olduğundan daha yaşlı gösteriyor.Eşimde normal kilodaydı evlendikten sonra kilo aldı geçen seneki resimlerine bakıyoruz sanki 5 yaş yaşlanmış.
Tabiki zayıf olmayı bizde isteriz ama böyle saçma sapan konuşmalar yapılıp canımızı sıkmalarıyla değil

Ben de zayıflamayı çok istiyorum,deniyorum ama yavaş yavaş veriyorum.Bir anda veremeyiz ki..Evet ben de eşimle alışverişe gitmek istemiyorum,kendimi çok mutsuz hissediyorum.Kendim için,sağlığım için zayıflamak istiyorum ben...Azimliyim,yapacağım,ondan sonra bakalım ne diyecek.

Biz erkeklerin,annelerinin,babalarının,eltinin,görümcenin,komşunun,akrabanın ve daha sayılacak bir sürü kişinin oyuncağız sanırım.Herkesin herşeyine aman boşver diyoruz,üzmeyelim kırmayalım diyoruz.Ama onlar bizi umursamıyorlar bile.

O yüzden bu zor yaşam da bize düşen ''BEN DAHA DEĞERLİYİM'' deyip umursamamak....

Haklısın ama bi yerde canına tak ediyor,bir kere umursama,iki kere,daha bi çok kere...Ama her gün temcit pilavı gibi önüne getirilirse daralıyorsun...Kendi adıma içten bir hesaplaşmam var onlarla...Zayıflıyorum ve bekliyorum,bakalım nolucak...Bütün sorun kiloysa ve verdiğimde herşey değşecekse,emin olmalılar ki ben de çok değişicem...Tıpkı kilo gibi,hiçbirşey eskisi gibi olmayacak... :50:

Aslında her şey dönüp dolaşıp kadın erkek eşitliğine geliyor. Bizim maalesef kilo alma, zarif ve bakımlı olma lüksümüz yok.. Hemen küçük lakaplar yapıştırıveriyorlar.. Besledim büyüttüm, tosun gibi oldu maşallah vs gibi... Sinir bir durum.. Biz kendimiz için sağlığımıza kilomuza dikkat edelim geri boş walla.. Erkeklere hele eşlere yaranmak zor:)

Kilo aldım ya da kiloluyum diye ayrılacaksa ayrılsın zaten bi an önce kurtulmuş olurum o karakterde bi insandan.

benim de görümce sıfır bedendi ama sıfırdan da az sanırım hipertiroid hastası idi çünkü arada kayınvalidem kilolu olduğumu ima etmeye çalışırdı (bu arada 34-36 beden arası değişirdim o ara 1.60 boy 50 kilo işte ) ben de bir gün kilo meselesi açıldığında ay valla kilo versem dediğim her zaman oğlunuz eve elinde aburcuburla geliyor bildiğiniz beni sabote ediyor dedim eşim de ben öyle çöp kadın sevmiyorum canım senin kilon bile az bence dedi odur budur bişi diyemiyor

gerçi bir ara ben de epey kilo aldım ameliyat falan geçirdim 53 ken 57 ye gelmiştim ki normal kilom zaten 50 iyot diyeti yapmam gerekti bir dönem acayip kilo verdim ama çok zor bir dönemdi tiroid ilacı almam da yasaktı çünkü o ara görümce yetiştirmiş kayınvalideye hanım aradı sordu falan sonra ay sen şimdi kilo da vermişsindir dedi ben de evet yaa zayıfladım fıstık gibi oldum her gören bayılıyor dedim :)) şimdi 52 kiloya inmiş haldeyim kızı da kilo almış benden iri görünüyor çünkü onda bel çukuru falan yok her gittiğimde baştan aşağı süzüyor gözlerini kısa kısa kayınvalide ben de kırıta kırıta yanından geçiyorum :)) kızı böyle kalırsa bana aman ne zayıfsın derse şaşırmam ne yapsan yaranamazsın çünkü

bu arada NİLGÜN'ün Pazartesi Rejime Başlıyorum diye bir kitabı var kadın diyet arşıtı ama yazdıkları gerçekten enteresan bir göz atın derim ben

bu arada konuya cevabı unutmuşum kilo ayrılık nedeni olmaz ne münasebet yukarıda da yazdım kayınvalidelere yaranılmaz yapacak bişi yok

Fazla kilo boşanmaya sebep olmaz, olmamalı en azından.
Ama eşler de kendilerini "naısl olsa alan aldı" mantığıyla salmamalı.

Demek ki her kaynanada birazcık var bu psikoloji.Bence de kilo için bırakıp gidcekse gitsin,bir kere bi hatadır diye sesimi çıkarmadım,bir kez daha en ufacık bişey duyarsam bununla ilgi ben defederim zaten.Desteğiniz için teşekkürler kızlar.

Evet eşler de salmamalı nasıl olsa alan aldı mantığıyla,bunda haklısın ama beni aldığında da aynı kiloda olduğum için bunu bahane olarak önüme sunamazlar :)

Öpüyorum hepinizi :70::70::70::70:

Ha bir de ;falancanın kızına bak ya da gelinine,ne kadar güzel falan filan,bunlardan da bunaltı geldi artık.

Son düzenleme:
Ha bir de ;falancanın kızına bak ya da gelinine,ne kadar güzel falan filan,bunlardan da bunaltı geldi artık.

anlattıkların çok tatszı bir durum canım..birde bu durumun boşanmayla bağdaştırılabilmesi bile ne abes değilmi?ama eminim vardır,insanlarla bağdaştıramayacağımız ne çok şey var ama olmuyor değil işte.. ama bir erkek bu sebepten karşısındakinden vazgeçecekse,güle güle gitsin ne hali varsa görsün

kayınvalideye gelince de , emin ol zayıfta olunca etrafımda bakıyorum gelinlerinden bahsederken; çiroz gibi,vay efendim kemikleri sayılıyor,karga gibi,ee yemek yemiyor kesin diyet yapıyor.. ws gibi şeyler söylüyorlar.. o durmadan falancanın gelini şöyle,falancanın gelini böyle diyorsa; sende yeri geldiği zaman falanca arkadaşımın kayıvalidesi böyle,falanca arkadaşımın kayınvalidesi şöyle iyi kadın gibi şeyler söyleyebilirsin.biraz kedisinede dokunsun ki,karşılaştırılmak ; kıyaslanmak ne kadar rahatsız edici birşey görsün

Son düzenleyen: Moderatör:
malesef bazı insanlara yaranamazsınız. sizi kilolu diye eleştiren bir kayınvalideniz, benim de zayıfım diye eleştiren bi kayınvalidem var. "çok zayıfsın çocuğu nasıl taşıyacaksın?" der hep. "ye biraz kilo al" der. kaldı ki zayıf falan da değilim abartılacak kadar, 36 beden bi insanım. illa bi kusur bulmaları gerek.
asıl burda eşinizin yaptığı çok ayıp, fitil fitil getirin tabi ki. kendisi de iki kilo alınca siz onu terk edermiydiniz, çok ayıp gerçekten.annesinin lafıyla dize gelen bi erkek çocuğu...üstelik kayınvalideniz dul kalmış...bence kendi evinize acilen dönün.

anlattıkların çok tatszı bir durum canım..birde bu durumun boşanmayla bağdaştırılabilmesi bile ne abes değilmi?ama eminim vardır,insanlarla bağdaştıramayacağımız ne çok şey var ama olmuyor değil işte.. ama bir erkek bu sebepten karşısındakinden vazgeçecekse,güle güle gitsin ne hali varsa görsün

kayınvalideye gelince de , emin ol zayıfta olunca etrafımda bakıyorum gelinlerinden bahsederken; çiroz gibi,vay efendim kemikleri sayılıyor,karga gibi,ee yemek yemiyor kesin diyet yapıyor.. ws gibi şeyler söylüyorlar.. o durmadan falancanın gelini şöyle,falancanın gelini böyle diyorsa; sende yeri geldiği zaman falanca arkadaşımın kayıvalidesi böyle,falanca arkadaşımın kayınvalidesi şöyle iyi kadın gibi şeyler söyleyebilirsin.biraz kedisinede dokunsun ki,karşılaştırmak ; kıyaslanmak ne kadar rahatsız edici birşey görsün

Valla canım benzer bi durum akşam yaşandı ama ben değil eşim tarafından :) Ben ilk evlendiğimde evime hırsız girmişti ve bütün eşyalarım çalınmıştı.O zaman annem bana dedi ki,sen üzülme ben kredi çekerim,evinizin eşyasını alın,sonra paran olunca azar azar ödersin.(Aslında almazdı o parayı ama benim de babam felçli ve bazı özel masrafları yüklü olabiliyor.) Ve annem 15.000 TL kredi çekti 2008 de.Neyse kaynanama gelelim,bizim beş milyar kadar bi borcumuz vardı,ki bu bizim de borcumuz değil,eşim abisine kefil olmuş kredi çekerken,o ödememiş bize patladı.Ve dedi ki ben öderim,hani biz de zannettik ki oğlunun borcu diye belki ondan ister,bu parayı vereli bir ay oldu,kadın tutturdu,paramı ödeyin paramın üstüne yatmayın,paralarımı aldınız falan diye.

Akşam yine bunun mevzusunu yaptı ve eşim sinirlendi artık.Ben de sıkıştırma bizi,öderiz,kaçmıyoruz ya dedim,hem ne kaynanalar var,yani sonuçta bunu benim için yapmadın,yine oğlunun borcu dedim.Kaynanam 'Bugün bana çok iyi diyebileceğiniz bi kaynana gösterin,almam vallahi o parayı dedi.Eşim de 'Göstereyim,benim kaynanam,kadın o kadar zor zamanında ben demeden bana kredi çekti,benim durumum olmadı ödeyemedim,3,5 sene oldu,hala konusu geçtiğinde ben mahçup oluyorum,kaynanam hala 'canın sağolsun oğlum,bir gün ödersin,o kızımsa sen de oğlumsun,çekinme benden diyor,hadi gösterdim alma parayı benden''dedi.Kaynanam ne dese beğenirsiniz 'Ben senin kaynananı biliyorum,bana yabancı birini örnek göster' Yemin ederim,trajikomik olduk,sit-com çekmek istiyorum bu kadınla...Yani kilo için de laf ediyor,herşey için de.Dediğin gibi başka kaynanaları örnek verince de böyle üste çıkıyor,etrafımdaki gözlemleyip ona örnek sunmam lazım :) :52: çıldıracam

Son düzenleme:
malesef bazı insanlara yaranamazsınız. sizi kilolu diye eleştiren bir kayınvalideniz, benim de zayıfım diye eleştiren bi kayınvalidem var. "çok zayıfsın çocuğu nasıl taşıyacaksın?" der hep. "ye biraz kilo al" der. kaldı ki zayıf falan da değilim abartılacak kadar, 36 beden bi insanım. illa bi kusur bulmaları gerek.
asıl burda eşinizin yaptığı çok ayıp, fitil fitil getirin tabi ki. kendisi de iki kilo alınca siz onu terk edermiydiniz, çok ayıp gerçekten.annesinin lafıyla dize gelen bi erkek çocuğu...üstelik kayınvalideniz dul kalmış...bence kendi evinize acilen dönün.

Sağol desteğin için,bütün çabam acilen evime dönmek için,2 ay sonra dedik ama bu süreyi en aza indirmeye çalışıp gitmek istiyorum.

Back
X