Ailede olsa bizi market gibi görüosa tabikide tepkimizi koyarız.Sevgili arkadaşlar burada kaç insan çalışıorum aileme yardım yapıorum para biriktiremiorum diye konu açtı.Herkesin fikri bir olmayabilir.Bende söyledim eğer her zaman yapıosa bu normal değil.Ama arada yapıosa Canım feda.Bence konu sahibi anlatamamış olayı.Buraya konu açtığına göre çok bunalmışda yazmış.Bazen insanlar olayı yaşayıp o sinirle konu açıyolar.O yüzden anlatmak istediklerini tamanlatamıyorlar.Arada istenen şeylerden kimse gocunmaz arkadaşlar.Ama herkes ayrı bir ev.Allah razı olsun ev bırakmış bu konu sahibi için büyük nimet fakat herkesin kesesi ayrıdır.Herkes gelirine göre alışveriş yapar.Bence konu sahibi sürekli bu durumu yaşadığından ve artık bıkkınlık geldiğinden yazmış.Ayrıca zaten kayınvalidenin elinde olmasa kendiside yardım yapar fakat hem ellerinde var hemde sürekli konu sahibinden istemesi artık gına getirmiş.Ben öyle hissettim.
Siz kendi ifadenizle 'tepkinizi koymakta' serbestiniz.
Konu sahibi de tepki göstermekte haklı olabilmek için, önce eş ailesinin evinden çıksın,
sonra soğan ve bulgurunu esirgesin.
O zaman bir nebze anlayabilirim kendisini.
Bana gelince ben hiç bir durumda,elimdekini beni büyüten,yetiştiren anne-babamdan ve eşimin ailesinden esirgemem.
Çünkü her iki ailenin de bizi ne zorluklarla ve emeklerle büyütüp, okuttuğunun farkındayım.
Anneciğim yarım kilodan az kıymanın içine bol ekmek koyup köfte yapardı,babama,bana ve kardeşime 5'er köfte verirken ona 2 tane kalırdı.
Sana kalmadı anne,dediğimde siz yiyin yavrum,ben köfte sevmiyorum derdi.
Çok istediğim folklor ekibine,sürpriz bir şekilde seçilince, giyeceğim kıyafeti sabaha kadar hiç uyumadan dikip yetiştirdi.
Bu yüzlerce örnekten sadece iki tanesi.
Bugün kendi parasını kendi kazanan bir kadınsam bunu önce aileme borçluyum.
Çok şükür nankör değilim ana-baba hakkına.
Ailelerimiz de,bizim kazancımıza göz diken insafsız anne-babalar değil.
Konu sahibinin sinirle konu açıp, kendisini tam ifade edemediği şeklindeki savunmanıza da katılmıyorum.
Kvsini gayet net bir şekilde 'açgözlü ve cimri'
diye tanımlamış.
Ama hakkını teslim etmek lazım,iyi yanlarını da saymış.
Yani ortada yanlış anlaşılan bir durum yok,
konu gayet açık ve net.
Elbette bu durumu yadırgayan üyeler olduğu gibi anlayan,hak verenler de olması normal.
Herkes hayata,maddiyata,anne-baba hakkına olan bakış açısı ve duyguları ile içinde bulunduğu sosyo-ekonomik şartlara göre yorum yapıyor.
O nedenle fikrinize saygı duymakla birlikte, katılmıyorum.