Sizce kim haklı

Ada1990

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2025
7
-15
1
35
Eşimle tartıştım sebebi askerlik yurtdışında yaşıyorum kardeşim iki yıl önce askere gitti burda askerliğini yaptı askere gidenlere harçlık falan verirlermiş bilmiyordum ben bisey yapmadım kardeşim için esimde beni uyarmadı söylemedi aradan 1 yıl geçti arkadaşının oglu askere gidiyor ona harçlık verdi bende dedim kardeşim de ben böyle bir şey yapmadım niye söylemedin diye ne bileyim aklıma gelmedi falan filan dedi şimdide ablasının oğlu gidiyor bana dediki kutlama yapıyor mus beni cagırdı gidelim mi bende işten çıkmıştım sen git ben yorgunum dedim sonra hafta sonu gidelim dedi bende kardeşime yapmadığımı başkasına da yapmam beni anla dedim sen git dedim oda sürat yaptım soğuk davrandı bende yanına yaklaşıyorum seviyorum falan bu hala tripli telefonunu elinden bırakmadı bende gittim yanından yarım saat sonra baktım hala telefon oynuyor dedi ne senin derdin niye soguk davranıyorsun ailen söz konusu olunca beni hiçe sayıyorsun Buda yok abarttıyon falan sözümü hiç dinlemiyorsun falan dedi konuşurken sinirlendim ne dedinde yapmadım buzamana kadar diye zorlamı gitmek istemiyorum dedim oda he sen haklısın dedi başından saldı bende Allah belanı versin çık git odamdan diye yastığı yere fırlattım sonra konuşmaya çabaladı git telefonunla oyna dedim şimdi ilk defa ayrı yatıyorum sizce benmi haksızım bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor

Bence haksızsin 🙄Kardeşin askere gideli 2 yıl olmuş Allah aşkına ne gereksiz triplenmeler. Ayrıca senin kardesine özel birşey yapması gerekmiyor sen sabaha kadar kardeşinle eğlen harçlık ver adam sana yapma mi dedi gitmemi dedi yani bilemedim siz gereksiz huzur kaçırmışsiniz

Bence haksızsın.
Herkesin geleneği göreneği farklı. Yapmıyorsanız bunlar da sevmiyor böyle adetleri demiş olabilir🤷🏻‍♀️

Eşimle tartıştım sebebi askerlik yurtdışında yaşıyorum kardeşim iki yıl önce askere gitti burda askerliğini yaptı askere gidenlere harçlık falan verirlermiş bilmiyordum ben bisey yapmadım kardeşim için esimde beni uyarmadı söylemedi aradan 1 yıl geçti arkadaşının oglu askere gidiyor ona harçlık verdi bende dedim kardeşim de ben böyle bir şey yapmadım niye söylemedin diye ne bileyim aklıma gelmedi falan filan dedi şimdide ablasının oğlu gidiyor bana dediki kutlama yapıyor mus beni cagırdı gidelim mi bende işten çıkmıştım sen git ben yorgunum dedim sonra hafta sonu gidelim dedi bende kardeşime yapmadığımı başkasına da yapmam beni anla dedim sen git dedim oda sürat yaptım soğuk davrandı bende yanına yaklaşıyorum seviyorum falan bu hala tripli telefonunu elinden bırakmadı bende gittim yanından yarım saat sonra baktım hala telefon oynuyor dedi ne senin derdin niye soguk davranıyorsun ailen söz konusu olunca beni hiçe sayıyorsun Buda yok abarttıyon falan sözümü hiç dinlemiyorsun falan dedi konuşurken sinirlendim ne dedinde yapmadım buzamana kadar diye zorlamı gitmek istemiyorum dedim oda he sen haklısın dedi başından saldı bende Allah belanı versin çık git odamdan diye yastığı yere fırlattım sonra konuşmaya çabaladı git telefonunla oyna dedim şimdi ilk defa ayrı yatıyorum sizce benmi haksızım bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor

Cok sacma tartismalar okudum burda, bu da onlarin arasinda, kocaniza ailesini sevmediginizi durustce soyleseniz daha iyi olur, bunlar cok sacma disavurumlar.

Kardeşinizle ilgili söylediklerinizde haklıyken:
üslubunuz ve eşinize bela okuyup, bir de yastık fırlatmanız nedeniyle haksızsınız.

Profilinize göre 35 yaşındaymışsınız. Bu yaşa kadar çevrenizde hiç mi bir şey görüp, duymadınız ? Ki diyelim ki duymadınız: kardeşinize harçlık vermenizi eşiniz mi söylemeliydi size ? İçinizden gelse verirdiniz herhalde.

Kutlamayı eşiniz üstlenmediyse kardeşinize yapmayıp yeğenine yapmış olmuyor ki. Kutlamaya gidince bir zahmet harçlık da verin usul olarak bu gerekir. Bir de asker eğlencesine kadınlar katılmıyor diye biliyorum neden ısrarla sizi götürmek istiyor. Kardeşiniz asker eğlencesi yaptı mı? eşiniz katıldı mı? Askere giderken eşiniz ile görüştü mü? Bu sorulara göre harçlık verip vermemesine ayıp olmuş denilebilir ama ortada çok büyütülecek bir durum yok geçmiş gitmiş bir konuyu bu kadar uzatmayın yastık fırlatmalı triplenmeli kavga edilecek bir durum görmedim. Ortada haklı haksız yok ama siz biraz abartmışsınız gibi geldi

Bence haksızsin 🙄Kardeşin askere gideli 2 yıl olmuş Allah aşkına ne gereksiz triplenmeler. Ayrıca senin kardesine özel birşey yapması gerekmiyor sen sabaha kadar kardeşinle eğlen harçlık ver adam sana yapma mi dedi gitmemi dedi yani bilemedim siz gereksiz huzur kaçırmışsiniz
Aldığıma falan karışmaz kardeşimide sever ama niye bana söylemedi diye kendi kendimi doldurdum bazı şeyleri bilmiyorum

Ergence tavirlar. Cok sacma kiyaslar… size engel olanmi oldu kendi kardesinize yapmadiniz diye esinizin yapmasindan rahatsiz olup trip atiyorsunuz huzursuzluk cikariyorsunuz. Allah esinizin yardimcisi olsun

Kutlamayı eşiniz üstlenmediyse kardeşinize yapmayıp yeğenine yapmış olmuyor ki. Kutlamaya gidince bir zahmet harçlık da verin usul olarak bu gerekir. Bir de asker eğlencesine kadınlar katılmıyor diye biliyorum neden ısrarla sizi götürmek istiyor. Kardeşiniz asker eğlencesi yaptı mı? eşiniz katıldı mı? Askere giderken eşiniz ile görüştü mü? Bu sorulara göre harçlık verip vermemesine ayıp olmuş denilebilir ama ortada çok büyütülecek bir durum yok geçmiş gitmiş bir konuyu bu kadar uzatmayın yastık fırlatmalı triplenmeli kavga edilecek bir durum görmedim. Ortada haklı haksız yok ama siz biraz abartmışsınız gibi geldi
Teşekkür ederim yorumunuz için uyuyamıyorum zaten şuan birden sinirlendim kardeşim yapmadı eglence falan

Aldığıma falan karışmaz kardeşimide sever ama niye bana söylemedi diye kendi kendimi doldurdum bazı şeyleri bilmiyorum
Gercekten gereksiz şuan yaptığınız üstünden koca iki yıl geçmiş eşiniz kardeşinize harçlık verme gibi bı sorumluluğu yokki sonucda o sizin kardeşimiz siz dusunecektiniz

Eee sen yapsaydın...İnsan yaş aldıkça bir yıl önceki aklını bile beğenmiyor.Neden düşünmedim,niye hiç aklıma gelmediyse dediğim öyle çok şey oluyor ki...Sizinde 2 sene geçmiş.O an akla gelmemiş olabilir.Ya da gerçekten vermek istememiş de olabilir.Kardesin eğlence yaptı da eşin gitmediyse hadi kırıldığını filan söyle de.Gereksiz yere uzatmış ve huzursuzluk çıkarmışın.Kısaca haksızsın.

5 yaşındamısınız ya adama yazık valla. Niye söylesin size siz hiçmi birşey duymadınız bilmiyorsunuz. Mantıken bile düşünseniz adam askere gidiyor bi para vereyim ihtiyacı olur diye düşünür insan. Eğlenceyi geçtim hadi herkes yapmıyor onu. Durduk yere kendinize dert arıyorsunuz.

Kardeşiniz eğlence yaptı eşiniz katılmadı mı? Anladığım kadarıyla böyle bir şey olmamış.
Belki eşinizin adetleri bildiği halde size harçlık olayından bahsetmemesi sizi kırmış olabilir ama üstünden 2 yıl geçmiş durduk yere tavır alıyorsunuz.
Allah belanı versinler, yatak ayırmalar falan çok aşırı. Dert mi arıyorsunuz?

Sizin aklınız fikriniz yok mu?
Kardeş sizin kardeşiniz, kendiniz düşünseydiniz.
Siz bir şeyler yapmak istemiş olsaydınız da eşiniz buna engel olsaydınız o zaman haklı olabilirdiniz ancak.
Öyle bir şey yokken durup durup adama sarmanız çok saçma.

Allah eşinize gerçekten sabır versin. Sizin aile içi düzeninizi takip etmek zorunda mı? Siz eş tarafını takip edip aa bak kardeşine şu yapılacaktı bu yapılacaktı diyor musunuz? Bide adama bela okumuşsunuz. 🤷‍♀️

Bende herkes gibi saçma buldum. Eşiniz para vermenize engel olsa tepkinizi anlarım ama belki adamın aklına gelmemiştir, belki canı istememiştir. Kardeşinizin askere gidiyor ihtiyacı olur diye düşünmek sizin aklınıza gelmediyse eşiniz sorumlu değil.

Haksızsın evet askere , okula baska sehire giden kisilere harclik vs bi sey verilir bunu nasil bilmiyorsunuz? Bi de bu kisi kardesiniz pes. Siz 2 sene oncenin çetelesini tutmayin istemezseniz gitmeyin de adami niye zorbaliyosunuz. Kendinize gelin sakinlesin konusup anlasin

Back
X